Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Atlanta - mix leongergera, kaukaza- trafiła do nas na początku grudnia 2008 roku. Jest łagodna, cichutka i spokojna, coraz bardziej towarzyska, bardzo fajna sunia. Jeszcze trzeba popracować nad jej wagą, jak na tak dużego psa, jej waga jest zbyt mała..

Posted

"Ta sunia jest genialna! Po prostu przecudowna! Dziś zabrałam ją na spacer i co się okazało? Zna wszystkie komendy! Poda Ci prawą i lewą łapę, usiądzie, nawet kłaść się potrafi na komendę, a do tego jest bardzo przymilna i reagowała na każde zawołanie, przychodziła, przytuliła się. Cudoooo........i taka piękna. Karola zrobiła jej kilka zdjęć, niedługo je wstawi. Zakochałam się w niej.."

Posted

Pytam bo nie zauważyłam informacji że tam przebywa.
Wiadomo o niej coś więcej?
Stosunek do kotów, dzieci. Jak zachowuje się w domu, czy może sama zostawiać, czy potrafi w ogóle odnaleźć się w mieszkaniu, czy chodzi na smyczy?

Posted

Atlanta jest spokojną, posłuszną i bardzo kochaną sunią. Tylko nie lubi krzyku, i innych gwałtownych gestów, lepiej podejść do niej ze spokojem bo może się przestraszyć. Umie wiele komend.. Nie wiem jak do kotów, ale myślę, że raczej nastawiona jest przyjaźnie.. do dzieci tym bardziej. Bardzo oddana i wierna suczka..

Posted

Hej, jest bardzo prawdopodobne, że ja i moi rodzice będziemy mogli zapewnic jej DS. Mieszkam pod Bydgoszczą, w domu z ogrodem, więc suńka miałaby dużo miejsca do wybiegania się. U mnie w domu są koty, ale skoro Atlanta jest łagodna i spokojna, to mam nadzieję, że się dogadają :roll: Jeżeli wszystko dobrze pójdzie, to będę mogła po nią pojechac w sobotę. Dam znac jutro albo pojutrze jak wszystko się wyklaruje :lol:

Posted

Marta, świetna wiadomość!
Gdybym nie miała już adoptowanej suni to wzięłabym Atlantę. Życzę Wam dużo pociech z suni. Daj znać, czy rzeczywiście będzie u Was.
Pozdrawiam

Posted

Okazało się, że ktoś już się zgłosił w sprawie adopcji Atlanty, ale nie wiadomo, czy to nadal aktualne. Za parę dni, mam nadzieję się dowiem. Jeżeli sunia nadal będzie do adopcji, to ją przygarniemy, a jeżeli okaże się, że znalazła już domek, to przygarniemy inną bidę, w końcu jest ich niemało... W poniedziałek będzie poddana sterylizacji.

Posted

W tym tygodniu miałam dowiedziec się czy Atlanta nadal jest do adopcji, ale jeszcze nikt nie dzwonił w tej sprawie. Jutro zadzwonię do schroniska i się dowiem ;)

Posted

Atlanta już u nas!!:lol: Wszyscy jesteśmy w niej zakochani. Nawet nasza najstarsza i najmniej tolerancyjna kotka, Mimi bez problemu ją zaakceptowała, mimo że ze wszystkimi kocimi współlokatorami wciąż toczy wojny. Bałam się najbardziej reakcji psinki na koty, ale wczoraj prawie na nie nie reagowała, to samo było z innymi psami, które spotkała na spacerze. Dzisiaj już wykazywała trochę większe zainteresowanie kotami, a one już też podchodzą do niej bez obaw. Dzisiaj było małe spięcie: gdy Atlanta dostała coś do pochrupania, Mimi po chwili zaczęła podchodzic, a wtedy sunia wstała, warknęła i odgoniła seniorkę, nie da sobie w kaszę dmuchac... Naszą poprzednią suńkę, Lunię trzeba było chronic przed kotami, bo w przeciwnym wypadku wszystko by jej zjadły z michy :p
Atlancia jest bardzo wesoła, łagodna, straszna z niej pieszczocha i zazdrośnica :razz: Przytulac się uwielbia, wczoraj prawie nie spała, bo co chwilę tylko dopominała się głasków i zaczepiała tymi wielkimi łapskami. Poza tym wydaje jej się, że zmieści się na kolanach :roll: Na spacerku w ogóle nie ciągnie, jak zobaczy człowieka albo psa, to tylko się ogląda z zainteresowaniem, ale wcale nie upiera się, żeby tam iśc. Jest bardzo posłuszna i szybko łapie czego jej nie wolno. Czesanie bardzo lubi i nadstawia raz jeden raz drugi boczek :lol:
Wczoraj, gdy wróciliśmy ze schroniska, co godzinę, a czasami co pół wychodziliśmy z Atą na siusiu, poza tym miała biegunkę. Dzisiaj wszystko się ustabilizowało, może to tak z emocji było. Jutro idziemy do weta, może dowiemy się przy okazji ile waży "maleńka":razz:
Fotek na razie nie mam postaram się jutro coś popstrykac, ale jeszcze muszę nauczyc się jak wstawic je na forum...

Posted

Bardzo się ciesze, że malutka jest u Was :multi::loveu:

Co do wklejania zdjęć, znalazłam na Dogo taką instrukcje :)

[quote name='avii']Andzia >> instrukcja wklejania zdjęc

1. otworzyć Stronę Internetu>>>>ImageShack® - Image Hosting
2. kliknąć w przeglądaj>>>>>przeglądamy zdjęcia w kompie >>zaznaczamy to które chcmy wkleić>>>automatycznie strona wraca do image
3. klikamy w „ host it”
4. otwiera się stronka ze zdjęciem i teraz zaznaczamy „kopiuj „ ( prawym przyciskiem myszy albo przez naciśnięcie klawisza Ctrl i C) w pozycji>>>>>>Hotlink for forums (1)
5. w poście klikamy myszą wklej ( albo przez klawisz Carl i V )
6. zdjęcie wklejone !!!!!!!!!!!!!!
7. a jak chce się zobaczyć co wyszło dajemy >>>> podgląd>>> i widać co się wkleiło a potem wyślij

:laugh2_2: :bigcool:

RÓWNIEŻ TAM ZMNIEJSZAMY BEZ PROBLEMU KAŻDE ZDJĘCIE !!!!

tu klikasz i wybierasz format

resize image? >>>>>> 320x240 (for websites and email) 640x480 (for message boards) ............

Pamiętaj że rozmiar zdjęcia musi być zgodny z regulaminem :)