Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chętnie przyjmę sunię westa, sama mam pieska i on nie toleruje innych samców. Woli koleżanki, ale chętnie pomogę, mój tel. 504 248 538. Mieszkam na Śląsku, w ok Tarnowskich Gór

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Witam serdecznie, Tak jestem nowa na forum westie,ale?......Staralam sie pomoc pieskowi ktory przebywa w schronisku pod Poznaniem,stary i slepy?Uruchomolam wszystkie mozliwe kontakty aby dotrzec do wlascicieli pieska w potrzebie....spotkalam sie z zaborczym stosunkiem do nowego chcacego niesc pomoc .W dniu dzisiejszym pani chciala zobaczyc pieska i ofiarowac mu pomoc lecz niestety,spotkala sie telefonicznie z mloda zaborcza dziewczyna,ktora nie chciala wizyty w schronie w celu prawidlowego odczytaniu numeru tatuazu.Pani .ktora miala przyjechac miala worek spescjalistycznej karmy dla tego zablakanego westie/Po rozmowie zrezygnowala.Dlaczego tak jest?////Chciala pomoc a dostala za chec pomocy.Piesek posiada tatuaz wiec oddzial Zwiazku Kynologicznego w Poznaniu prosil o podanie i rozpoznanie numeru tatuazu stad prosba o wizyte!!!!!!!!Tak mozna bylo dojsc do wlasciciela.Piesek zostal zabrany przez straz miejska w luboni 18 grudnia ,czyli w czasie glupawej strzelaniny a .ze byl brudny i caly oblepiony w rzepach?\\westie potrafi w ciagu luznego spaceu doprowadzic swoje futerko do stanu zakrawajacego na powazne zaniedbania wlasciciela//////A tak nie jest.Nadto z informacji xa tronie netu wynika,ze piesek cierpial na chorobe oczu i skory.Ale nie to bylo najwazniejszym ,,,w chorobie poddano starego psa sterylizacji.Co za weterynarz?najpierw wyleczyc choroby a nie w stanie zapalnym i skory i oczu poddawac oslabonego nie wyleczonego psa z chorob sterylizacji......Jest to dla mnie naprawde zagmatwane i nie do akceptacji.

Edited by Anulcia
bledy
Posted

[quote name='Anulcia']Wy nie pomagacie psiakom dzialacie na jego niekorzysc zdrowotna.Chcecie znalezc dla niego dobry dom?To nie dzialajcie na jego szkode!!!!!

Nikt z osób udzielających sie na wątku nie ma wpływu na losy psa i prawdopodobnie go nawet nie widział,więc proponuję troszkę bardziej stonowane i uprzejme wypowiedzi.
[quote name='Anulcia']ze zdjec wynika ,ze westie ma zaatakowane uszy ORYDERMYL juz po 2 injekcjach pomoze i zlagodzi wyciek z oczu.Oczy nalezy leczyc ,trzeba przeprowdzic zabieg wymrazania
Ze zdjęć??????? Widziałaś psa? Czy masz kontakt z niezależnym weterynarzem, który go widział i wydał diagnozę , na podstawie której piszesz takie wnioski?
I, żeby było jasne, nie piszę tego w obronie osób, które opiekują się psem (choć domyślam się o którego chodzi i zapytam o tatuaż).
Rozumiem Twoje zdenerwowanie, lecz kieruj proszę uwagi do osób, które za psa są opdpowiedzialne, a nie do ludzi, którzy pomagaja psom ,m.in poprzez nagłaśnianie ich historii?
Przecież dzięki temu zainteresowałaś się jego losem, prawda?

Posted

I ieszcze dodam.Wszystkie psiaki sa nasze i z rodowodem i te bez,kazdemu z nich winnismy niesc pomoc i szukac kochajcego domu a nie szkodzic zdrowotnie i psychicznie

Posted

A jakaz mam mozliwosc na odleglosc?Chyle czola przed Wami,praca ,oddaniem i zaangazowaniem w niesieniu pomocy .I tu gratuluje tak sprawnego i wrecz szybkiego dzialania.zangazowania i rezultatow Waszej bezinteresownej pracy.Opisalam tylko problemy z jakimi sie spotkalam,ktore nie sa dla mnie zrozumiale.\dlatego umiescilam ta informacje do przemyslenia i wyciagniecia wnioskow.

Posted

Witam serdecznie, Tak jestem nowa na forum westie,ale?......Staralam sie pomoc pieskowi ktory przebywa w schronisku pod Poznaniem,stary i slepy?Uruchomolam wszystkie mozliwe kontakty aby dotrzec do wlascicieli pieska w potrzebie....spotkalam sie z zaborczym stosunkiem do nowego chcacego niesc pomoc .W dniu dzisiejszym pani chciala zobaczyc pieska i ofiarowac mu pomoc lecz niestety,spotkala sie telefonicznie z mloda zaborcza dziewczyna,ktora nie chciala wizyty w schronie w celu prawidlowego odczytaniu numeru tatuazu.Pani .ktora miala przyjechac miala worek spescjalistycznej karmy dla tego zablakanego westie/Po rozmowie zrezygnowala.Dlaczego tak jest?////Chciala pomoc a dostala za chec pomocy.Piesek posiada tatuaz wiec oddzial Zwiazku Kynologicznego w Poznaniu prosil o podanie i rozpoznanie numeru tatuazu stad prosba o wizyte!!!!!!!!Tak mozna bylo dojsc do wlasciciela.Piesek zostal zabrany przez straz miejska w luboni 18 grudnia ,czyli w czasie glupawej strzelaniny a .ze byl brudny i caly oblepiony w rzepach?\\westie potrafi w ciagu luznego spaceu doprowadzic swoje futerko do stanu zakrawajacego na powazne zaniedbania wlasciciela//////A tak nie jest.Nadto z informacji xa tronie netu wynika,ze piesek cierpial na chorobe oczu i skory.Ale nie to bylo najwazniejszym ,,,w chorobie poddano starego psa sterylizacji.Co za weterynarz?najpierw wyleczyc choroby a nie w stanie zapalnym i skory i oczu poddawac oslabonego nie wyleczonego psa z chorob sterylizacji......Jest to dla mnie naprawde zagmatwane i nie deo pojecia.Fabryka=to chyba stosownw okreslenie /Wy nie pomagacie psiakom dzialacie na jego niekorzysc zdrowotna.Jak mozna sterylizowac chorego psiaka?...................w chorobie? ze zdjec wynika ,ze westie ma zaatakowane uszy ORYDERMYL juz po 2 injekcjach pomoze i zlagodzi wyciek z oczu.Oczy nalezy leczyc ,trzeba przeprowdzic zabieg wymrazania ale to wymaga specjalnej troski i dbalosci co w warunkach schroniskowych jest prawie niemozliwe.Chcecie znalezc dla niego dobry dom?To nie dzialajcie na jego szkode!!!!!

Posted

Nie proponuje leczenia na podstawie zdjec...sugeruje...Pani ,ktora dzisiaj rozmawiala ze schroniskiem miala ze soba okuliste ponoc slawa i skuteczny... w Poznaniu od psich oczu tez przejal sie losem tego biedaka i chcial na tym etapie bezinteresownie pomoc .Moze pomagal by schronowi i leczyl by naszych milusinskich.Nie chcial zadnych pieniedzy chcial tez pomoc jak ja ,,,,i co? zarzuty.watpliwisci,,,,,,,,A tak na marginesie...dlaczego schron nie chce przyjac pomocy z zewnatrz

Posted

Na tym forum dzielimy sie spostrzezeniami .Faktem jest,ze Pomagacie i to skutecznie okielznac psia niedole.Ratujecie kosztem bliskich caly czas czuwajac i bedac na posterunku.To jest bardzo trudne,bo kosztem bliskich.Ja bardzo dziekuje za Wasza pomoc,zaangazowanie w ratowaniu i taka spojnosc w dzialaniach,Jestem pelna podziwu i pragne dolacztc do WAS.Im nas wiecej do pomocy.........:-o

Posted

Anulcia spuść z tonu ok!!!
Po pierwsze pies nie jest w schronie tylko w przytulisku i zostało nam przez Izatemkę przekazane że ma dobre warunki...nie takie jak w schronie...i nie zostanie wydany do DT ale od razu do domku stałego. Jakby ktoś do mnie dzwonił z takimi pretensjami że źle leczę to też bym spławiła :cool1: ale oczywiście nie byłam przy tej rozmowie i nie będę tego komentować. Pies należy do przytuliska a my możemy co najwyżej robić ogłoszenia.

Posted

MAŚĆ: jasna
SIERŚĆ: inna
W OKOLICY: ŚRÓDMIEŚCIE/PARK PONIATOWSKIEGO
DATA ZGŁOSZENIA: 2012-02-03
KONTAKT: 666 316 386

witam, dziś wieczorem znalazłam tego oto małego pieska błąkajacego się przy parku poniatowskiego. piesek był zmarznięty i hasał bez obroży, ale po ogólnym dobrym stanie zwierzaka wnoszę iż mógł być czyjś. jeśli ktoś go szuka lub chciałby stworzyć mu dom to bardzo proszę o kontakt pod podanym numerem !!! piesek http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=zgzn_det&w=18250
jest radosny i lubi się bawić : ) pozdrawiam, ewa.

Posted

Wiecie co ?tak patrze na tą sunie mix Westa i ten jej brązowy nosek nie wiem czemu przypomina mi zaginioną bardzo dawno temu Dagę z Rumii,a tak na marginesie gdyby ta nieszczęsna Łódź była bliżej Trójmiasta miałabym DT z opcją DS dla tych bidulek.

Posted

W ubiegłym tygodniu idąc z Friss na spacerze z naprzeciwka tez szedł białasek....moja dziewczyna tak się zaczeła rwać do niego do zabawy ...dopiero jak nam sie smycze splątały zauważyłam że to Piorun ze swoja Panią.......jaki zadowolony i postrzelony jak zwykle :multi::multi:

Posted

numer: 316
numer chip: 939000010293824
imię: Tofek
wielkość: mala
rasa: west
data przyjęcia: 2012-02-05
kwarantanna do 2012-02-19
przebywa w boksie: biuro klatka

opis: Przesympatyczny west czekający na swojego Pana jest u nas w schronisku

SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
TEL 656-78-42