Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dzięki A&L za wklejenie linku suni...:( i Lika za pokazanie suni...
Ogólnie babie zabrano 9 psów- nie wiem czy wszystkie to westiki...:(
Wracając do suczki- ja bym obstawiała coś jak nużyca- nieleczona może tak wyglądać.:(

Posted

Reszta psów to nie westy. Sunia ma kilka chorób skóry, ale nie powiem jakie, bo się nie znam i nie pamiętam. Wszystko jest opisane na facebooku.

Posted

Kochane Cioteczki, zapraszam serdecznie na bazarek, ręcznie robione szaliki, pelerynki, kominy. Dochód będzie przeznaczony na leczenie szczeniaków z wirusówką z przytuliska w Mosinie:

http://www.dogomania.pl/threads/2158...1#post17782461

Maja:
http://www.dogomania.pl/threads/2084...iny-%29/page13

Mimi:
http://www.dogomania.pl/threads/2145...A-%29%29%29%29!!!

oraz na bazarek ciuszkowy (Zara, Promod, Solar), z którego dochód będzie przeznaczony na pobyt Saurona w hotelu:

http://www.dogomania.pl/threads/215889-Markowe-ciuszki-M-S-Zara-Solar-Promod-na-Saurona-do-23.10.?p=17781910#post17781910

Posted

[quote name='dorcia44']west sunia 3-4 letnia,bardzo kochana ,wesoła ,całuśna szuka domku .[/QUOTE]
Możesz coś więcej napisać?
Sterylizowana?
Do jakiego domu sie nadaje (dzieci, inne zwierzaki)?
Gdzie obecnie przebywa? Jaka jest jej historia...
Masz jakieś zdjęcia? Przydałyby się....

Posted

Cytuję info od wolontariuszki ze schronu w Skierniewicach

TUSIA - pilnie poszukiwany dom tymczasowy lub stały!!!

TUSIA liczy sobie ok 3 lat. Była prezentem imieninowym aż przyszedł czas, że się znudziła ... Zaniedbana, lękliwa, cały czas popiskuje. Jak była traktowana? Tego nie wiemy na pewno ale możemy podejrzewać, że nie była psem "chcianym", być może za sikanie w domy dostawała w kość. Dlaczego zdarzało się je czasami siknąć w domu? Nie wiadomo. Właściciele nie mieli ochoty na płacenie rachunków u weterynarza.

Obecnie sunia przebywa w domu tymczasowym u wolontariuszki Doroty. Pojedzie na strzyżenie i do weterynarza na badania.

PILNIE potrzebny dom tymczasowy lub stały dla Tuśki. Dorota ma w domu 3 psy i 3 koty, nie może pozwolić sobie na kolejnego zwierzaka. POMÓŻCIE!!! Sunia przebywa w Skierniewicach.

kontakt: 662761214

Posted

Kopiuję z westie.net

[quote name='"Eris"']Sunia jest w DT
Po wizycie w SPA wygląda

info znalezione na NK

Dzisiaj była u weterynarza. Okazało się że problemy z pęcherzem wynikają z niewyleczonego przeziębienia. Przez najbliższe dni Tuska będzie przyjmowała leki i zastrzyki.

W domu tymczasowym nie sprawia problemów. Zdarza się jej nasiusać ale naprawdę sporadycznie i niewielkie ilości - ale wiadomo chory pęcherz robi swoje.

Sunia dogaduje się z kotami, bardzo ładnie chodzi na smyczy. Przypuszczam że musiała być bita. Kiedy chcę ją pogłaskać ona zaczyna bardzo warczeć ale nie ugryzie! Zaczynam głaskać ją za uszami, pna powarkuje tak jakby bała się że może zaraz coś się stanie a jak przestaje ją głaskać ona nieśmiało dotyka noskiem mojej ręki i prosi o dalsze głaskanie.

Posted

Izatemka jeszcze jedna informacja, bo nie wiem czy masz kontakt z DT tej suni bo ja się dodzwonić nie umiem pod podany numer. Proszę o informację czy sunia nie ma tatuażu niewyraźnego oraz ciętego brzuszka.

Posted

Uwaga!!!!

W dniach 10-11.12.2011r. w Szczecinku (woj zachodniopomorskie) odbędą się warsztaty okulistyczne dla lekarzy weterynarii. Osobą prowadzącą będzie prof. Kiełbowicz. W związku z czym jest możliwość przeprowadzenia nieodpłatnych zabiegów okulistycznych. Poszukujemy psów ew. kotów wymagających specjalistycznej pomocy. Liczba zakwalifikowanych pacjentów jest ograniczona. Samej kwalifikacji do zabiegu
będzie dokonywał prof. Kiełbowicz.
Dlatego też jeśli ktoś z was jest właścicielem zwierzaka lub zna bidę z dogo wymagającą pomocy i chciałby z niej skorzystać proszę o kontakt pod adresem e-mail:

Ważne:
- w e-mailu proszę przesyłać zdjęcia oczu (dobrej jakości) wraz z historią choroby i namiarami na opiekuna/właściciela - to jest wymogiem wstępnej kwalifikacji,
- tak jak wspomniałam, jeśli pies zostanie zakwalifikowany do zabiegu, będzie on wykonany bezpłatnie bez żadnych dodatkowych kosztów, jedynym warunkiem jest dowiezienie pacjenta do Szczecinka i zgoda na wykonanie zabiegu
- na zgłoszenia czekamy do poniedziałku
- jeśli pacjent zostanie zakwalifikowany przez prof. Kiełbowicza, opiekun zostanie o tym powiadomiony

Ja na dogo będę w niedzielę wieczorem, dlatego też podałam e-mail do kontaktu z organizatorem czyli lek.wet. Karoliną Brach - specjalistą chorób psów i kotów. Na podany adres proszę przesyłać konkrety, czyli zdjęcia i wspomniane historie choroby. Prosimy też o wyrozumiałości ze względu na iż pacjenci poszukiwani są również poza doga i nie każdy pies może zostać zakwalifikowany - choć chcieli byśmy pomóc wszystkim