brazowa1 Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 tzn jakim cudem zyje Nerka,ktory zdaje sie,ze nabiera z kazdym dniem sil,to wiem-zyje z przekory ;) zyje po to,aby kazdy,kto odwiedza schronisko wykrzykiwal "to Nera jeszcze zyje??" :crazyeye: Quote
zula131 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Brazowa, masz może jakieś nowe fotki staruszków? [SIZE="1"]Dolarka też... Quote
brazowa1 Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 Ani urody juz nie wydobede ani z domem nie ma co kombinować,bo w ramach cudu.Wiec juz skupiam sie tylko na tych psach,ktore jeszcze moga wyjść..i smutno mi tez robic fotki psom,ktore sa skazane na schron. Chyba jeszcze tylko o dom dla Dolara mozna zawalczyc,ale kto wezmie psa ze zrostami w uszach? Quote
brazowa1 Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 mam tylko rudej Diany-przeniesli ja na tyły schronu.Jak skazańca,z ktorego juz nic nie bedzie.Najgorszy boks jaki jest,pies widzi ludzi tylko z daleka. Quote
gameta Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Bazarek, co prawdza dzielony, ale obiecany - na puszki i witaminy :p http://www.dogomania.pl/forum/f99/magnesy-z-wzorcowni-na-lodowke-wielkie-zoo-unikaty-na-konia-psy-do-10-07-a-141535/#post12578196 Quote
jestem_wredna Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Mówcie jakie witaminy potrzebne i dawajcie adres schronu albo jakiejś cioteczki-wolontariuszki. Quote
gameta Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 jestem_wredna napisał(a):Mówcie jakie witaminy potrzebne i dawajcie adres schronu albo jakiejś cioteczki-wolontariuszki. Wredna, to musimy poczekać na brązową, ona poda (jak już ma net, bo wczoraj jeszcze nie miała :shake:) Ona prawie mieszka w Sopockim schronie - będzie wiedzieć najlepiej ;) Quote
jestem_wredna Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Ok, poczekam. Pytam, bo wydaje mi się, że gdzieś widziałam, że witaminy dla staruszków potrzebne - dobrze widziałam? Quote
gameta Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 jestem_wredna napisał(a):Ok, poczekam. Pytam, bo wydaje mi się, że gdzieś widziałam, że witaminy dla staruszków potrzebne - dobrze widziałam? Dobrze widziałaś :multi: zbieram na to na 1/4 bazarku magnesowego :) Brązowej już dawno obiecałam, że będę zbierać, bo jak stwierdziła, to leci jak woda ... I na puszki, bo w schronie tylko suche, a psy uwielbiają :roll: Quote
brazowa1 Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 jestem_wredna napisał(a):Ok, poczekam. Pytam, bo wydaje mi się, że gdzieś widziałam, że witaminy dla staruszków potrzebne - dobrze widziałam? wieczorkiem podam dane,bede bardzo wdzieczna za witaminy dla staruchow.To nie musza byc najdroższe,jakieś wymyslne weterynaryjne.Swietnie sprawdzaja sie ludzkie,z omega 3 i 6,najtańszy tran.Teraz dostaje je Smutas,Mika,Gromit,Hop,Alaska,ale chcialabym objac witaminizowaniem jak najwieksza grupe psow. Quote
jestem_wredna Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 A ten tran to taki w kapsułkach? :hmmmm: Chyba, że jest jakiś inny... Quote
brazowa1 Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 tak,tran najlepiej w kapsułkach,ten najtańszy z apteki. dziekuje "Jestem Wredna" (aczkolwiek dziwnie pisac taki nick w takich okolicznosciach;) chcialabym przedstawic kolejnego psa.Zibi.Chyba sie kwalifikuje na ten watek.Ofiare "tumiwisizmu",gdyby trafil do schronu teraz-znalazlby dom.Zibi jest psem wielkosci corgi,niskopodłogowy.Mial okolo 6 lat czy siedmiu,gdy trafil w 2002 roku.I miał jeden feler-zwęzenie cewki moczowej,co obajwialo sie tym,ze sikal przez 15 minut,maleńkim strumykiem moczu,nie kontrolowal tego,po prostu z niego ciekło.Orzeczenie-nieadopcyjny.Kiedy zmieniły sie osoby zajmujace psami,okazalo sie,ze to w miare prosty zabieg i jak najbardziej nalezy go wykonać.Teraz piesek sika noramalnie,ma zawsze czysty,suchy boks.Tylko,ze ma juz lat okolo13stu i o adopcji mozna zapomniec.Troche niedosłyszy. To mały,potulny,grzeczny kundelek,lubi spacerki,pieknie chodzi na smyczy.I niestety,ale nienawidzi aparatu,wiec zrobienie mu ladnych fotek jest utrudnione,bo Zibi boi sie,ucieka. foteczki z wiosny zeszłego roku tu ucieka przed aparatem Quote
jestem_wredna Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Śliczny piesek! Uroczy! Brązowa, dawaj adres, bo witaminy stygną ;) Quote
gameta Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 brazowa1 napisał(a):jednemu sie udało... Któremu ????? Quote
brazowa1 Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Sułtan,mieszka na kołobrzeskiej! I ne zwial od nich!!! Quote
brazowa1 Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 Nerka zadziwia.Geny tego psa powinny byc pobrane i sklonowac go. Quote
Gamba Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Wątek faktycznie geriatyczny .:roll: Mam pytanie odnośnie jednego z przedstawionych psów.Mianowicie chodzi o Krzywa Łapę.Znałem kiedys podobnego do niego zabijakę . Pomijając już fakt,że jest piękny ( uwielbiam takie kundle ) to czy nie przydałyby mu się jakieś witaminy i inne rzeczy,które w jakiś sposób umilą mu zycie za kratami ? Zobowiązuję się faszerować tego psa tym co mu będzie potrzebne ;) W zamian tylko chciałbym kilka zdjęć i informacje co jakiś czas jak sie kolega miewa :razz: Że nie wtrafiłem na ten wątek wczesniej :roll: Quote
akucha Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Ilu przyjaciół geritrycy znaleźli :lol: Brazowa, jeśli ęedziesz miala czas i mozliwość, zrób fotki Łatce, trzeba powlczyć o dom dla niej. Ona taka tłuściutka, tak mnie wzrusza... I Zibiego, on niczego sobie. Zreszta, one wszystkie fajne... Quote
Recommended Posts