Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znaleziono na terenie Chorzowa suczkę Hasky,potrąconą przez samochód,ma złamaną łapkę i wymaga operacji.Suczka ma chip ,niebieskie szelki i obrożę przeciw pchłom.Suczka koloru biało-szaro-czarnego,oczy niebieskie.Pilnie poszukiwany właściciel.

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piesek wymaga natychmiastowej operacji,na którą mnie niestety nie stać,więc jeśli nie odnajdzie się właściciel lub sponsor :) suczka będzie musiała trafić do schroniska.Byłaby to wielka szkoda,bo suczka jest zadbana,śliczna,grzeczna i lubi jazdę samochodem (kładzie się z przodu na podłodze pasażera).Z chęcią bym ją zatrzymała,ale mam już pieski i jeszcze ta operacja to niestety za duży koszt dla mnie.

Posted

Kochani - pomoc pilnie potrzebna, właścicieli jak nie było tak nie ma, a suczka jest po wypadku! Wymaga operacji i napewno leczenia.
Olik60 zaraz postaram się tu kogoś sprowadzić.

Oto sunia:

Posted

Mysiu już rozmawiałam dziś z Olik. Sunia jutro przyjeżdża do ans do lecznicy, przebadamy, zrobimy rtg i będziemy kombinować. Do czasu znalezienia właściciela przechodzi pod opiekę Fundacji Szara Przystań. Jeśli właściciel się nie odnajdzie będziemy szukać kolejnego domu.

Jak Olik popstryka jeszcze foteczek suni to wkleję.

Posted

Formica napisał(a):
Mysiu już rozmawiałam dziś z Olik. Sunia jutro przyjeżdża do ans do lecznicy, przebadamy, zrobimy rtg i będziemy kombinować. Do czasu znalezienia właściciela przechodzi pod opiekę Fundacji Szara Przystań. Jeśli właściciel się nie odnajdzie będziemy szukać kolejnego domu.

Jak Olik popstryka jeszcze foteczek suni to wkleję.

no to super! :loveu:

Posted

Śliczne obie! Przejrzałam ogłoszenia o zaginionych haszczakach, ale nie zauważyłam, żeby ktoś szukał podobnego do tej.
Jutro odczytamy numer mikrochipu, istnieje przecież minimalna szansa, że właściciel ją zarejestrował w której z baz danych.

Edit: Halbinko jeśli właściciel jej nie zarejestrował to go nie odnajdziemy. "Bazy paszportowe" nie udzielają danych.

Posted

Olik z tego co mówiła to ustalała już czipa, najpierw w lecznicy, potem w schronisku w Chorzowie - podobno sunia miała kilku włascicieli, ale po ostatnim ślad się urywa chyba w Gliwicach czy coś... Nie wiem czy dobrze zrozumiałam? :oops: Byłam w pracy, nie miałam za bardzo możliwości rozmawiać, ale tak wywnioskowałam z rozmowy...

Posted

Olik60 napisał(a):
Wszystko się zgadza :).Ostatni właściciel z Gliwic oddał ją komuś i nie ma niestety jego danych.

co za ludzie :shake::mad:
Suczka wyglada na zadbaną, w takim razie gdzie właściciele? :roll:

Posted

spokojnie, moze właściciele są zdesperowani i szukają. :cool1: Suczka wygląda na bardzo zadbaną, tłuściutka jest. dajcie szansę właścicielom. czy są jakieś ogłoszenia, po których mogą do niej trafić? Czy liczycie na cud? Pamietajcie! Może oni ją kochają.........

Posted

Jeśli ją kochają to pewnie też dadzą ogłoszenia. Sunia będzie na minimum dwutygodniowym okresie tymczasowym. W poniedziałek obdzwonię schroniska i zostawię namiary.

Posted

Zostawiliśmy namiary w schronisku w Chorzowie,Szczecinie (skąd sunia ma chip),Gliwicach,ponaklejaliśmy ogłoszenia w miejscu znalezienia suni,w okolicznych sklepach,u weterynarzy w Chorzowie,Bytomiu,Swierklańcu,a także na portalach internetowych.Ale co najważniejsze dowiedziałam się od pierwszego właściciela ze Szczecina ,że sunia wabi się Tajga !!!Może to pomoże w odnalezieniu właściciela.Może ktoś słyszał ,że ktoś miał takiego pieska,a teraz go nie ma.Proszę rozejżeć się wśród sąsiadów.

Posted

Ja jestem z Chorzowa. Z samego centrum. Jakby coś to można na mnie liczyć :p

Kurcze, kojarzę to imię. Jest taka łąka przy moim osiedlu, gdzie spotykają się właściciele ze swoimi psiurami i tam się mniej więcej wszyscy kojarzą, wiecie pewnie zresztą jak to jest. I tam ze dwa razy spotkałam człowieka, który chodził właśnie z haszczakiem o imieniu Tajga - przyszła się powąchać z moją Miłką. Ale ze wstydem przyznam, że nie potrafię skojarzyć czy to ten sam pies :oops: A imię chyba nie jest takie unikalne...

Popytam jak będę z Miłką na spacerze czy ktoś kojarzy tego człowieka z Tajgą, o której myślę i czy może ktoś słyszał o zaginięciu haszczaka. Poprzyklejam także ogłoszenia w okolicy.

Posted

[quote name='Makrela']Ja jestem z Chorzowa. Z samego centrum. Jakby coś to można na mnie liczyć :p

Kurcze, kojarzę to imię. Jest taka łąka przy moim osiedlu, gdzie spotykają się właściciele ze swoimi psiurami i tam się mniej więcej wszyscy kojarzą, wiecie pewnie zresztą jak to jest. I tam ze dwa razy spotkałam człowieka, który chodził właśnie z haszczakiem o imieniu Tajga - przyszła się powąchać z moją Miłką. Ale ze wstydem przyznam, że nie potrafię skojarzyć czy to ten sam pies :oops: A imię chyba nie jest takie unikalne...

Popytam jak będę z Miłką na spacerze czy ktoś kojarzy tego człowieka z Tajgą, o której myślę i czy może ktoś słyszał o zaginięciu haszczaka. Poprzyklejam także ogłoszenia w okolicy.
Iskierka nadziei jest... Oby się ktoś znalazł...
Biedna... Oddawana z rąk do rąk... :roll: Straszne...