wszpasia Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Narazie Chrups ma znowu tymczasowe lokum więc dziękuję za ofertę przetrzymania go. A kto chętny na Chrupka forever??? Quote
Betbet Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 wszyscy są pełni uznania, że nie przeszłaś obojętnie obok Chrupasa, a forever to tylko ogłoszenia go ratują... Quote
danka1234 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 wszpasia zbierz, do kupy,skopiuj te linki do ogłoszen i wklej w pierwszym poście by było wiadomo co już ma zrobione ,moze inni tez zechcę jeszcze ogłaszac. ja równiez jeszcz gdzie go dodam jak poczytam co już ma zrobione. Quote
wszpasia Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 danka1234 tak też zrobiłam - wszystko co Chrup ma jest w pierwszym poście Quote
wszpasia Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Zadzwoniła do mnie dzisiaj pewna kobieta i narobiła nadziei, że to właśnie Chrupkaszuka. Zgubił się jej podobny piesek, ale po obejrzeniu fotek Chrupka okazało się, że to nie on.:placz: Quote
re_ves Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 na pewno znajdzie się kochający Chrupka domek! Przecież to jest śliczny i do tego młody psiak :loveu: Quote
wszpasia Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Fundacja AZYL spójrzcie na psiaka, którego ogłoszenie znajduje się mniej więcej w połowie strony - uderzająco podobny do Chrupka!! Gdyby nie to, że ma więcej czarnej sierści na główce i brązowe brwi to możnaby się pomylić. Gabaryty, wiek..a nawet te malutkie czarne plamki na przednich łapkach psa - prawie bliźniak.. Linka podesłała mi osoba, która natknęła się na Chrupkowe ogłosznie, bo sama szuka domu jakiejś znajdzie:-( Quote
szuwar Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Chrupek jest piękniejszy! Ja myślałam, że po niego to kolejka będzie... Quote
wszpasia Posted December 31, 2008 Author Posted December 31, 2008 Radosna nowina!! nie ma teraz czasu aby się rozpisywać na ten temat wiec powiem krótko i na temat - PO CHRUPKA ZGŁOSIŁA SIĘ DZISIAJ JEGO RODZINA I OKAZALO SIĘ, ŻE TO MAKSIU A NIE CHRUPEK:lol: Quote
Betbet Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 i o to wlasnie chodzi!!!!!!!!!!!!!!!jak juz znajdziesz czas, to poproszę ze szczególami dla nas wszystkich jakim cudem odnalezli mlodego i w ogole wszystko wszystko!!! Quote
Zbójini Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 :multi::multi::multi: tak,tak musimy wiedzieć gdzie dokładnie właściciele go wypatrzyli. Quote
wszpasia Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 Wczoraj zadzqwoniła do mnie pewna babeczka, która moj nr tel miała z promyka. Szukała swojego piesa, którego powierzyła rodzicom na czas pobytu w szpitalu w Poznaniu. Rodzice psa zgubili na gdańskim Chełmie, szukali go tylko po okolicy - bezskutecznie. W rozmowie tel ze mną owa babeczka opisała Chrupka (vel Maksia) dość dokładnie, rysopis się zgadzał. W czsie kiedy ja jeszcze byłam w pracy pojechała do osoby pod której opieką Chrupk się znajdował i na miejscu znalazła swojego piesa:lol: Chrups podobno jak zobaczył ją i jej małego synka to natychmiast przestał zauważać swoją opiekunkę i grzecznie usiadł przy dziecku - a grzeczne siedzenie nie było w jego stylu:evil_lol: Okazało się,ze Chrupek był młodszy niż stwierdził weterynasz i potwierdziły się moje podejrzenia, że on nie miał nawet roku. Właścicielka powiedziała, że pies ma 8 miesięcy. I - o ironio - to pies wzięty z promyka jako mały szczeniak!! Zastanawia mnie tylko czemu on nie miał chipa skoro jest psem wziętym ze schronu? Szczeniakom nie wszczepia się chipów?? KAMIEŃ Z SERCA:multi: Naprawde strasznie, strasznie się cieszę, że Chrups wrócił do swoich!!! Nie obejdzie się jednak bez małego ALE.. Mam psa, jeśli moj pies by się zgubił i ktoś by mi go zwrocił, to niezależnie od tego czy zajmowałby się moim psem 1 godizne czy 1 miesiac - przyjechałabym z głupimi czekoladkami odebrać mojego futrzaka. Chrupek był pod opieką moją i moich znajomych 2 tygodnie. W tym czasie dostał parę drobiazgów takich jak smycz, miski, kocyk, zabawka, zaliczył 2 wizyty u weterynarza (tabletki na robaki+zastrzyki na wzmocnienie kiedy chorował), nie wspomnę już o tym, ile kosztowały mnie telefony z komy żeby w ogole gdzieś go ulokować skoro u mnie nie mógł mieszkać, wożenie psa po trójmieście=paliwo, jadł jak to żywa istota... I oczywiście to nie był żaden przymus żeby się nim zająć - nie chodzi mi o wystawianie nikomu rachunku, ale szczerze to uważam, że ludzie są bezczelni. Gdyby Chrupka adoptowali jacys poczciwi ludzie to jeszcze bym i ch w rękę pocałowała i dopłaciła za to, że mu pomagają. ALE PO CHRUPKA/MAKSIA PRZYJECHAŁA WŁAŚCICIELKA..I nie poczuwała się do niczego poza "dziękuję". Super, niech pilnuje małego, niech zadba o to żeby łatwiej było ją odnaleźć jeżeli pies kiedykolwiek gdzieś jeszcze zagubi się. Mnie nie było przy tym kiedy ona go odbierała, a żałuję..!! Bo powinna się była poczuwać do ustalenia czy finansowo to nie było obciążeniem dla znalazcy psa i zrekompensować te wydatki. Mówię to jako właścicielka psa, która w podobnej sytuacji właśnie tak by się zachowała. Quote
Zbójini Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 jest w tym trochę racji ale zauważ że ludzie w takich zytuacjach mogą nie zachowywać się racjonalnie:evil_lol: poza tym wiesz jak to jest jak pies jest w domu to pieniądze idace na niego nieraz są niezauwazalne a teraz np trzeba by dac ze 2 stówki a to zawsze może budzić jakieś podejrzenia co do bezinteresowności opieki po zwyłe wyłudzenie włącznie. ale fakt faktem przynajmniej spytać powinna czy są jakieś koszta... Quote
szuwar Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Nooo, na wdzięczność to raczej nie licz. Ciesz się, że nie usłyszałaś przy okazji, że porwałaś im psa, bo gdyby nie Ty to sam by do domu wrócił. Takie życie. Ale za to masz czyste sumienie, bo dzięki Tobie mały nie spędził tych dwóch tygodni w zimnym schronie. Quote
Betbet Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Wielkie szczęście. Myslę, ze możesz zmienić tytuł wątku. Tak, na wdzięczność raczej nie licz. Ale właściwie pomagasz zwierzęciu, to dla niego to robisz, nie dla jego właścicieli. I ja zawsze sobie tak to tłumaczę - zwierzę bezpieczne - najlepsza nagroda:) Quote
wszpasia Posted January 2, 2009 Author Posted January 2, 2009 Jasne, tak jak mówisz - mam czyste sumienie a mały jest bezpieczny. to najważniejsze. :multi: Dziękuję Wam za pomoc!!:lol: Quote
danka1234 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 no jakby nie było,najważniejsze ze psiak wrócił do domu;) Quote
gajesia1985 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 jest tu trochę osób z gdańska, może i jemu uda się pomóc http://www.dogomania.pl/forum/f28/znaleziono-psa-gdansk-zaspa-130090/ Quote
Recommended Posts