Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiosno, rozumiem Ciebie aż za dobrze
w mojej okolicy nikt nie wie że pomagam jako wolontariuszka...inaczej już mogłabym zakładać schronisko w domu:grab:

ide poszukać jakiś rzeczy wystawię bazarek dla Uciechow(obowiązkowo) i część dla suni

Posted

Rotek, bardzo Ci dziękuję!

a tak btw..
niesamowicie zmieniło się Wasze schronisko. Pamiętam sam początek, kiedy wszystko było do remontu i w remoncie. Teraz to przepiękne miejsce, i nazwa 'schronisko' to zdecydowanie za mało.
Trzymajcie się ciepło! :loveu:

Luna jeszcze brzuchata..

Posted

sama się nie spodziewałam ze bazarki już ruszą....
na dniach powinno mi coś wpaść na konto

Wiosno, zdjęcia.....porządne;):mad:

Zaczniemy ogłaszać małą

a tak w ogóle jak będziesz gdzieś w okolicach wpadnij jeszcze do nas

Posted

Nie odzywam się, bo mnie dziś nie było - większość dnia spędziłam w Gliwicach.
Luna nie oszczeniła się, po rozmowach z Wetem podjęliśmy decyzję, aby zabrać ją do Gliwic.
Została wysterylizowana.
Ciąża nie była też aż tak późna, jak mi się wydawało - choć zaskoczyło mnie to, bo widząc Lunę byłam przekonana, że suńka zaraz zacznie rodzić.
Tak czy owak - udało się, teraz trzeba poczekać, aż się rana zagoi, zdjąć szwy, i ogłaszać.

Zdjęcia postaram się. Miałam zrobić sesję zdjęciową Fago, ale nie zdążyłam - jutro mamy jechać do Opola i Raciborza, ale postaram się jutro zdjęcia tak czy owak zrobić.

Za sterylkę zapłaciłam 250zł.
Poker, Hesia - ogromnie Wam dziękuję! Wpłaciłyście razem 200zł - to dla nas ogromna pomoc. Bardzo, bardzo dziękuję.

Posted

Kamień z serca,nie przybędzie paszczy do jedzenia,
jakie to okropne,że zamiast się cieszyć nowym życiem, człowiek się cieszy,że go nie będzie.:roll:

Posted

W czyimś podpisie tutaj, na dogo, przeczytałam taki mniej więcej tekst:
"daj mi przywilej nie przychodzenia na świat, dopóki miejsce na mnie nie będzie czekało" - nie cytuję dosłownie, nie potrafię więc przekazać tego w tak ładnej formie. Podpisuję się jednak wszystkimi rękami!

Niech suńka dochodzi do siebie szybko, trzeba znaleźć jej spokojny domek.
Nadal jest zdezorientowana i przestraszona całą tą sytuacją - należy się jej teraz spokojny kąt.

Posted

dziękuję :loveu:

Luna zrobiła ostatnio zadymę - zdjęła i pogryzła kołnierz :mad:
Nie zrobiła sobie na szczęście krzywdy rozszarpując szwy.
Rana goi się ładnie.

Luna jak narazie nie jest specjalnie towarzyska i wylewna. Ogranicza się do przesynięcia bardziej na bok i podniesienia łapy, pokazując brzuszek, kiedy przychodzimy, i wieczorem wstaje zjeść.
Nadal trudno jest wyprowadzić ją na spacer, bo nie chce wstawać i gdy tylko wyjdzie, natychmiast chce wrócić do legowiska.

Myślę, że jest teraz na pewno jeszcze w stresie, poza tym jej organizm przygotowywał się na szczeniaki, więc hormony też pewnie szaleją.
Mam nadzieję, że niedługo się to uspokoi, i będzie można zacząć ogłaszać sunieczkę.

Posted

Zobaczcie, jak się mała trzyma:

Zuzanna, ja Lunę wzięłam na swój koszt, jeśli chodzi o karmę. Za pomoc w opłaceniu sterylki jestem ogromnie wdzięczna.Potrzebne są jeszcze pieniążki na szczepienia przed adopcją, no i oczywiście pomoc dla Fago - tego kastracja dopiero czeka..

Posted

wiosno, masz taki sam talent fotografowania zwierząt jak justynavege:evil_lol:
tylko u justyny zdjęcia były na zasadzie"jeszcze parę centymetrów i tutaj siedział pies"

Posted

Bo jeszcze kilka dni temu było ciężko, ale dostaliśmy karmę od jednej ze wspaniałych Dogomanek :loveu:, dlatego teraz mamy co jeść.

Luna robi postępy. Zaczęła już w miarę normalnie chodzić na smyczy, daje się też wyprowadzić z kojca 'za niewielką opłatą' :evil_lol:
Jest niesamowicie przymilna :)