rotek_ Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Wiosno, rozumiem Ciebie aż za dobrze w mojej okolicy nikt nie wie że pomagam jako wolontariuszka...inaczej już mogłabym zakładać schronisko w domu:grab: ide poszukać jakiś rzeczy wystawię bazarek dla Uciechow(obowiązkowo) i część dla suni Quote
rotek_ Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 ZiMOwY ZeStAW-czapka + ciepły szalik -------------------------- !!!Zacznij wspaniłą przygodę z filatelistyką!!!!!!! --------------------------------- Brelok do kluczy z Twoim zdjęciem??? Teraz to możliwe!!!! Quote
wiosna Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 Rotek, bardzo Ci dziękuję! a tak btw.. niesamowicie zmieniło się Wasze schronisko. Pamiętam sam początek, kiedy wszystko było do remontu i w remoncie. Teraz to przepiękne miejsce, i nazwa 'schronisko' to zdecydowanie za mało. Trzymajcie się ciepło! :loveu: Luna jeszcze brzuchata.. Quote
hesia Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Wiosna, jak Luna, jest juz mama? Rozmawials z wetem? Quote
rotek_ Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 sama się nie spodziewałam ze bazarki już ruszą.... na dniach powinno mi coś wpaść na konto Wiosno, zdjęcia.....porządne;):mad: Zaczniemy ogłaszać małą a tak w ogóle jak będziesz gdzieś w okolicach wpadnij jeszcze do nas Quote
wiosna Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 Nie odzywam się, bo mnie dziś nie było - większość dnia spędziłam w Gliwicach. Luna nie oszczeniła się, po rozmowach z Wetem podjęliśmy decyzję, aby zabrać ją do Gliwic. Została wysterylizowana. Ciąża nie była też aż tak późna, jak mi się wydawało - choć zaskoczyło mnie to, bo widząc Lunę byłam przekonana, że suńka zaraz zacznie rodzić. Tak czy owak - udało się, teraz trzeba poczekać, aż się rana zagoi, zdjąć szwy, i ogłaszać. Zdjęcia postaram się. Miałam zrobić sesję zdjęciową Fago, ale nie zdążyłam - jutro mamy jechać do Opola i Raciborza, ale postaram się jutro zdjęcia tak czy owak zrobić. Za sterylkę zapłaciłam 250zł. Poker, Hesia - ogromnie Wam dziękuję! Wpłaciłyście razem 200zł - to dla nas ogromna pomoc. Bardzo, bardzo dziękuję. Quote
nika28 Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 wiosna napisał(a): Została wysterylizowana. Udało się :loveu: :multi: Quote
ZUZANNA11 Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Uf.. to wszytko dzięki Tobie wiosna. :loveu: Quote
Poker Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Kamień z serca,nie przybędzie paszczy do jedzenia, jakie to okropne,że zamiast się cieszyć nowym życiem, człowiek się cieszy,że go nie będzie.:roll: Quote
wiosna Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 W czyimś podpisie tutaj, na dogo, przeczytałam taki mniej więcej tekst: "daj mi przywilej nie przychodzenia na świat, dopóki miejsce na mnie nie będzie czekało" - nie cytuję dosłownie, nie potrafię więc przekazać tego w tak ładnej formie. Podpisuję się jednak wszystkimi rękami! Niech suńka dochodzi do siebie szybko, trzeba znaleźć jej spokojny domek. Nadal jest zdezorientowana i przestraszona całą tą sytuacją - należy się jej teraz spokojny kąt. Quote
rotek_ Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 ode mnie będzie trochę grosza więc chyba na sterylkę powinno starczyć;) jak tylko sunia będzie gotowa zaczniemy ją ogłaszać Quote
wiosna Posted December 25, 2008 Author Posted December 25, 2008 dziękuję :loveu: Luna zrobiła ostatnio zadymę - zdjęła i pogryzła kołnierz :mad: Nie zrobiła sobie na szczęście krzywdy rozszarpując szwy. Rana goi się ładnie. Luna jak narazie nie jest specjalnie towarzyska i wylewna. Ogranicza się do przesynięcia bardziej na bok i podniesienia łapy, pokazując brzuszek, kiedy przychodzimy, i wieczorem wstaje zjeść. Nadal trudno jest wyprowadzić ją na spacer, bo nie chce wstawać i gdy tylko wyjdzie, natychmiast chce wrócić do legowiska. Myślę, że jest teraz na pewno jeszcze w stresie, poza tym jej organizm przygotowywał się na szczeniaki, więc hormony też pewnie szaleją. Mam nadzieję, że niedługo się to uspokoi, i będzie można zacząć ogłaszać sunieczkę. Quote
ZUZANNA11 Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Może jakieś deklaracje wpłat ? Wiosna, może dopisz w tytule, że środki finansowe potrzebne. Quote
wiosna Posted December 26, 2008 Author Posted December 26, 2008 Zobaczcie, jak się mała trzyma: Zuzanna, ja Lunę wzięłam na swój koszt, jeśli chodzi o karmę. Za pomoc w opłaceniu sterylki jestem ogromnie wdzięczna.Potrzebne są jeszcze pieniążki na szczepienia przed adopcją, no i oczywiście pomoc dla Fago - tego kastracja dopiero czeka.. Quote
rotek_ Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 wiosno, masz taki sam talent fotografowania zwierząt jak justynavege:evil_lol: tylko u justyny zdjęcia były na zasadzie"jeszcze parę centymetrów i tutaj siedział pies" Quote
wiosna Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 :lol: zdjęcia są ciemne potwornie, ale robione już wieczorem. Oby ktoś się zakochał ;) Quote
ZUZANNA11 Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Wiosenko, rozumiem. Myślałam, że jest u was bardzo cienko i pieniążki na karmę dla sunieczki się przydadzą. :p Podnoszę ślicznotkę ! :loveu: Quote
rotek_ Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 na razie na koncie pusto ale jak tylko przyjdą wpłaty z bazarków prześlę do Ciebie wiosno Quote
wiosna Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Bo jeszcze kilka dni temu było ciężko, ale dostaliśmy karmę od jednej ze wspaniałych Dogomanek :loveu:, dlatego teraz mamy co jeść. Luna robi postępy. Zaczęła już w miarę normalnie chodzić na smyczy, daje się też wyprowadzić z kojca 'za niewielką opłatą' :evil_lol: Jest niesamowicie przymilna :) Quote
Recommended Posts