Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W takim razie na wszelki wypadek podaję kontakt:

Tel.: 509 166 430

psywpotrzebie@gmail.com

Szykowaliśmy się na ogłaszanie po operacji a tu taka niespodzianka :roll:.
Domek musiałby teraz zaczekać na Teklunię, aż wydobrzeje po zabiegu, ale TEN domek, jeśli byłby TEN - wyczekałby, doczekałby, ukochałby...

Posted

Jesteśmy po konsultacji u kardiologa. W skrócie - Teklunia będzie dostawać większą dawkę leków odwadniających (zwiększamy po raz drugi), bo smugi na rtg - to woda w płucach :(. Będzie zabieg w czwartek - ryzykowny :-( - ale również Jej zdaniem konieczny.

Dostałam bardzo porządne, dokładne w sumie wytłumaczenie stanu serduszka Tekluni, opis działania leków, info dot. dalszego przebiegu choroby - więc służę opisem, jeśli ktoś chciałby wiedzieć dokładniej...

Pan z ogłoszenia Ani koresponduje ze mną mailowo nadal - jest cały czas wstępnie zainteresowany adopcją. Dostał zdjęcia i cały opis Tekluni i Jej chorób - kocha jamniki i Teklunia bardzo go oczarowała i wzruszyła. Czekam na kolejną odpowiedź... Zobaczymy...

Bądźcie z nami w ten czwartek myślami...

Posted

Teklunia już po operacji. Udało się. Ma usunięte dwie listwy z guzami - od gór do dołu. Całe jajniki były w masakrycznych cystach (!), do tego była przepuklina pachwinowa...:shake: Zęby pousuwane prawie wszystkie, również kły, bo wszędzie ogromne ropnie i już nic nie dało się zrobić. Poradziła sobie dobrze.
Teklunia była na noc w lecznicy dla bezpieczeństwa. Jest już w domu. Dzisiaj o 19 kontrola i antybiotyk. Chętnie wypiła odżywkę, ale mam problem, bo za nic, w żadnej formie nie chce leków - a powinna juz je dostać. Pysiek obolały... Będziemy próbować.

Wierzę, że bedzie już tylko lepiej:

Posted

Aniu bardzo ci dziekuje za cudowna opieke nad Teklunia ,gdyb nie ty to niewiem co by sie z nia stalo.

mam tylko wyzuty ze tak poźno ja wycignelam ale wczesniej o niej nie wiedzilam ,a potem nastalo zimno i gdzie ja mialam dac do budy?tylko tyle mam na swoje usprawiedliwienie:shake:

Posted

Beatko, gdyby nie Ty, Tekluni by już pewnie nie było - jeśli nie choroby, to psy by ją tam zagryzły. A to wszystko, co miała, to nie kwestia tygodni - to są lata zaniedbania!

Wróciłyśmy z lecznicy - Rana wygląda ok - malutki obrzęk w jednym miejscu. Teklunia dostała antybiotyk i lekki środek przeciwbólowy, bo jednak jest nazbyt ospała, a to niebezpieczne. Nie chce nic jeść - tylko suplement royala z wodą po troszeczku - ale to za mało:shake:. Jeśli do jutra nie zacznie trzeba będzie ją wspomóc - mam nadzieję, że się przekona do papki z ryżu na mięsku. Leki rozproszkowuję i dodaję do papki royala - inaczej za nic. Do południa zaparła się z siusianiem, ale to za nami na szczęście. Musiałam wcześniej zdjąć wenflon, bo łapka spuchła - za mocno zrobione lub słabe ukrwienie - masujemy łapkę - ma być ok. Jutro kolejna kontrola, jeśli się poprawi - sama będę robić zastrzyki - codzienne wożenie i stres niewskazane zdaniem wet.

Posted

Teklunia zaczęła jeść:multi: i zdecydowanie chciała zwiać z gabinetu dzisiaj - co mnie cieszy bardzo, bo wczoraj leżała i było jej wszystko jedno w lecznicy. Pojechaliśmy wcześniej, bo znowu zrobiła bunt z siusianiem... ale w lecznicy chwilę przed wizytą poszłooo na szczęście morze całe. Jest trochę obrzęk w jednym miejscu - dostała środek przeciwobrzękowy. Również furosemid w zastrzyku. Zaczyna interesować się otoczeniem, drugi raz się wysiusiała. Nie jest źle:roll:. Łapka jeszcze spuchnięta, ale mniej. Antybiotyk podam sama o 19, żeby już drugi raz dzisiaj jej nie ciągnąć. Trzyma się dzielnie Maleńka - będzie dobrze.