Aszunia Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Mam pytanie...do wszystkich dogomaniaków..Jakich szamponów i odrzywek albo innych preparatów pielegnacyjnych uzywa wasz york? ] I jejscze jedno pytanie... czy ktos moze zna firmę : Amiwet ?? Czy to dobra firma? Bo znalazłam w inrernecie płyn do przeczyszczania oczu i powiek u psiaka własie tej firmy w przystępnejcenie 100 ml. za 14.00 opłaca się?? Quote
Dan Danilo Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Witam... Do czyszczenia oczu, tzn sladu tzw. lez, najlepiej jest uzywac zwyklej przegotowanej wody (cieplej), nie zawracac sobie glowy zadnymi specyfikami, Ja juz to przerabialam, i wcale nie bylo lepsze od wody! podstawa to systematycznosc...robic to codziennie i bedzie ok! Co do innych srodkow, to uzywam 1Allsystems (odzywki) i innych rzeczy szampon natomiast, normalny dla dzieci Johnson's baby no more tears, jest swietny, nie podraznia itd. na poczatku bylam baaaardzo zdziwiona jak powiedziala mi o tym pewna hodowczyni (ma 30 letnie doswiadczenie), ale po pewnym czasie sprobowalam...i miala racje...jest swietny...tak samo myje jak i te specjalne dla psow! Odzywka jest najwazniejsza! to ona, najbardziej odzywia wlos - jak sama nazwa wskazuje, hi,hi, odzywke przeciez trzymamy najdluzej na wlosie a szampon od razu zmywamy.... wiem, ze psy maja inne ph, ale napewno nie maja tak wrazliwej skorki jak malutkie dzieci? pytalam veta, powiedzial, ze super pomysl, i potwierdzil slowa tej Mojej znajomej, ktora mi poleciala Johnson'a to tyle.... Quote
Aszunia Posted October 7, 2004 Author Posted October 7, 2004 Dziekuję Ci bardzo!! ______________ Pozdrawiam!! Quote
Snoopy7 Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Jussi Ja także dziękuję :P za pomysł i radę, - bardzo przydatne!!!!!. :thumbs: Jeszcze dodam że ja jestem zadowolona także z szamponu i odżywki kremowej z olejkiem norkowym firmy Gottlieb, są nie drogie i ładne ma Snoopy po nim włoski takie delikatne a nie szorstkie są łatwe do czesania. Pojemność 300ml. Quote
Dan Danilo Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Naprawde...nie ma za co...fakt, ze jest tzn. byla to Moja mala tajemnica...ale co tam...po co sie oszukiwac... wyprobujcie ten szampon, bedziecie napewno zadowolone...tak jak Ja bylam... a myslalam, ze mnie "zlinczujecie" za tego typu propozycje??? ale tak na serio...to nawet nie zdajemy sobie sprawy jakich srodkow uzywaja hodowcy...juz slyszalam o ich sposobach... lepiej nie wiedzcie...az strach! Calusy Quote
bazylia Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Jakich szamponów i odrzywek albo innych preparatów pielegnacyjnych uzywa wasz york? Używam kosmetyki firmy Jean Pierre Hery. Jestem z nich zadowolona. Konkretnie stosuję szampon Essentiel Proteine, odżywkę Caresse Brillance oraz preparat Demelant Eclat. szampon natomiast, normalny dla dzieci Johnson's baby no more tears, Hmm... muszę spróbować. Jak tylko skończy mi się szampon Hery, to kupię ten dla dzieci. Spróbuję też innej odżywki, żeby mieć lepsze porównanie. Póki co polecam fimę JP Hery. Pozdrawiam Quote
Dan Danilo Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Tak, Ja tez uzywalam tej firmy JPH ...jednak firma 1All systems, przynajmniej dla Moich psow jest najlepsza, maja bardzo blyszczaca siersc, i jest bardzo sypka ...niczym yorkowy jedwab :wink: a szmpon, naprawde...jest bombowy, nawet sama czasmi uzywam...i mam po nim bardzo mieciutkie wloski... :D Quote
bazylia Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 a szmpon, naprawde...jest bombowy, nawet sama czasmi uzywam...i mam po nim bardzo mieciutkie wloski... :D To może i ja spróbuję... :D Mam naturalnie sztywne i grube włosy, a podobają mi się gładkie i miękkie. Używam dość drogie kosmetyki zmiękczająco-prostujące, które nie działają w 100% tak, jak bym tego chciała... :roll: Quote
Ola&Kika Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 Witamy :) szampon- Intense Abricot- Jean Pierre Hery Spray-Demelant Eclat- jak powyżej :wink: Oprócz tego, że spray-u używam na codzień (ułatwia rozczesywanie i nabłyszcza :wink: ), po kąpieli mokry włos spryskuję obficie i owijam psa ręcznikiem..działa podobnie jak odżywki :roll: :wink: Koniecznie musze spróbować z Jonsonem, Jussi :buzi: za zdradzenie nam tajemnicy :fadein: Quote
Yorkies Posted October 9, 2004 Posted October 9, 2004 Ja podobnie jak Jussi szamponu używam Johnson's baby lub Mrs. Potters (również ludzki) i z ich rezultatów jestem bardziej zadowolona niż ze stosowania szamponów psich (wcześniej stosowałam AllSystem SUPER CLEANING AND CONDITIONING SHAMPOO). Jeśli chodzi o odżywkę to stawiam na #1 All System i BOTANICAL CONDITIONER a oleju stosuję róznież z tej firmy: HEMECTANT MOISTURIZING OIL. Teraz mam zamiar kupić jeszcze nabłyszczać z tej serii (MOISTURIZING COAT PROTECTOR & ENHANCER). Ogólnie to z kondycji sierści moich psiaków jestem bardzo zadowolona- sierśc jest błyszcząca i jedwabista więc świadczy to chyba o tym że dobór kosmetyków jest dobry :wink: pozdrawiam :fadein: Quote
dagmarcia Posted October 10, 2004 Posted October 10, 2004 Ja również polecam kosmetyki #1 All Systems. Stosuję szampon Super Cleaning And Conditioning Shampoo i odżywkę Botanical Conditioner. Sierść po ich użyciu jest gładk, jedwabista i przyjemna w dotyku, na dodatek pięknie pachnie :) Je stawiam na tą firmę :wink: pozdrowionka :fadein: Quote
waldek2 Posted October 10, 2004 Posted October 10, 2004 Zgadzam się z JUSSI. Z moich doświadczeń wynika, że na szampon nie trzeba specjalnie zwracać uwagi. Ważna natomiast jest odżywka. Używałem specyfików firmy JP Hery, z których jestem zadowolony z wyjątkiem preparatu do rozplątywania i czesania miedzy kąpielami że względu na bardzo intensywny zamach. Zapach ok ale jego intensywność przeszkadza psom. Dlatego tez przeszedłem na 1 ALL system. Cóż szampon taki sam odżywka Botanical Conditioner też nic nadzwyczajnego. Jedynie odżywka używana jako środek między wystawami (oil ...) bardzo mi się podoba i jej będę używał. Natomiast jeśli chodzi o szampon wracam do JP Hery. Quote
elena Posted October 11, 2004 Posted October 11, 2004 No to ja tak dla odmiany :wink: używam innych kosmetyków. :D Za namową mojej hodowczyni kupiłam w ciemno kosmetyki firmy BIO-GROOM, a konkretnie - Protein Lanolin conditioning shampoo i Super Cream coat conditioner i spray do codziennego czesania Magic Liss franc. firmy KHARA. Szampon jest OK, natomiast Super Cream jest rewelacyjny. Ma kilka zastosowań: w zależności od koncentracji można robić z niego maseczkę lub odżywkę lub łączyć razem z szamponem. Ja również z tego kremu robię preparat do codziennego czesania - ładnie rozplątuje kołtuny, nie jest tłusty i nie ma ostrego zapachu, tylko po takiej mieszance moja Bijou nie tarza się po czesaniu i nie psika :D . A wspomniany wyżej spray Khary ma bardzo ostry zapach, Bijou go nienawidzi, psika i nie podoba mi się stan włosów po nim, tak że 100 zł wyrzucone niepotrzebnie. :-? Chciałam spróbować kosmetyki Pet Silk, ale JUSSI napisała że jej psy miały po nich łupież. Wiem, że z kosmetykami sprawa jest bardzo indywidualna, co dla jednych jest rewelacyjne, innym w ogóle nie podchodzi, ale jakoś nie chce mi się ryzykować. Tym bardziej że są to drogie kosmetyki, szkoda że nie ma małych tzw. próbek. :-? Podobno świetne kosmetyki ma firma Laser Lites, a szczególnie odżywka Mattless Magic - jest polecana dla psów nie noszących papiloty. Chyba się skuszę na ten eksperyment :D . Jeżeli chodzi o inne kosmetyki (tzn. dla ludzi), to słyszałam od hodowców że dobre efekty daje linia Gliss Kur Liquid Silk - szampony, odżywki... Nie próbowałam, nie wiem... :-? Quote
elena Posted October 11, 2004 Posted October 11, 2004 Sorry, wysłały mi się dwa takie same posty, więc ten drugi kasuję :D Quote
margherita87 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Szukałam wszędzie ale nigdzie nie znalazłam konkretnej odpowiedzi...:placz: Otóż... Ciekawa jestem jakie są NAJLEPSZE kosmetyki dla yorków :cool3: (marka/ firma/ etc). Wszyscy zgodnie piszą, że " 'tanie' nie koniecznie oznacza 'dobre' ", albo: "najlepsze są kosmetyki najbardziej szanowanych/ znanych firm" :razz: i ja się z tym wszystkim zgadzam tylko dalej nie usłyszałam marki tych SUPER kosmetyków. Chciałabym żebyśmy się tu także dzielili doświadczeniami w tej dziedzinie. Np. ja użyłam (chyba) za dużo odżywki norkowej i włosy były niemiłosiernie pozlepiane- jakby... przetłuszczone...:shake: Piszcie wszystko o pielęgnacji włosa swoich yorczków. Quote
Magda Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 My używamy szamponu Iv San Bernard z serii Zielone Jabłuszko:) W sumie tyle wystarczy, bo włos jest jedwabisty i ładnie wygląda, ale zastanawiam się jeszcze nad kupnem jakiejś odżywki, albo olejku. Quote
Guest Agata_B Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 http://www.1allsystems.pl/Product.asp?CategoryID=3666532E-7B2B-464C-A761-FA647660290A&ProductID=1D97AF67-4542-49DF-9AA7-97E280F889AC - myślicie, że to jest dobra odżywka dla yorka? Na jak długo starcza 250ml? I jak to się nakłada? Bo ja w tych sprawach zielona jestem :p Po kąpieli na mokre rozczesane włoski yorka? Spłukuje się po ilu minutach? Jeżeli w ogóle się spłukuje :razz: Quote
duszek01 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 tą odzywke polecam.Spłukujesz w zaleznoci od potrzeb,to samo z rozcięczaniem.Ja nie stosuje sie do ulotek. Quote
Guest Agata_B Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Jak się nazywa ta odżywka bo dobrze nie widzę? ;) Quote
gaba14 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Mam pytanie zakupiłam olej palmowy tylko nie wiem jak go używać nie ma instrukcji a różni się od olejku migdałowego czy norkowego jest w konsystencji jakby takiego twardego kremu i nie wiem czy mam go rozpuszczać z wodą czy jak. Bardzo proszę o odp. osoby które używają tego olejku.Mam nadzieję że nie popełniłam błędu w zamówieniu. Quote
nane Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 [quote name='gaba14']Mam pytanie zakupiłam olej palmowy tylko nie wiem jak go używać nie ma instrukcji a różni się od olejku migdałowego czy norkowego jest w konsystencji jakby takiego twardego kremu i nie wiem czy mam go rozpuszczać z wodą czy jak. Bardzo proszę o odp. osoby które używają tego olejku.Mam nadzieję że nie popełniłam błędu w zamówieniu. [FONT=Courier New]Opakowanie wkłada się do ciepłej wody i czeka aż olej się rozpuści ;)[/FONT] Quote
Ramona Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Tylko nalezy pamietac ze olejek norkowy rozjasnia włos wiec jesli pisek wystawowy to nie nalezy go stosowac.Pisze o tym poniewaz niewszyscy o tym wiedza. Quote
melinda:-) Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 czyli lepiej palmowy? z góry dzieki za odp Quote
duszek01 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 melinda:-) napisał(a):czyli lepiej palmowy? z góry dzieki za odp zdecydowanie lepiej palmowy;).Po norkowym mogą zażółcic się włoski Quote
Recommended Posts