Nikotyna Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 mam 9 miesiecznego huskiego, ktory przyzwyczail sie spac na tarasie, bo mu tam chlodniej. czy jezeli zima bedzie spal na tarasie to nic mu nie grozi ?? nie zmarzie lub cos w tym stylu ?? wiem ze to pies lubiacy zimno ale czy az takie?? Quote
PaYooK Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 ELO!!! moje psy zima spaly w budzie i bylo oki... wiec moze mu jakas bude na tarasie postawisz by jednak mial jakas ochrone przed chlodem ;) Quote
agacia Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 Azja od kwietnia ma w ogrodku bude i spi w niej prawie kazdej nocy. Tylko jak byly burze i padal bardzo mocny deszcz chciala spac w domu. Na pewno pies powinien miec na zewnatrz jakies miejsce gdzie moglby sie schronic przed wiatrem i opadami. Azja w ciagu dnia idzie do domu tylko jak mocno wieje lub pada. Nie wiem jak to bedzie w zimie,ale mysle,ze tak jak w lecie bedzie chciala spac w budzie. Twoj psiak raczej marznac nie bedzie,ale powinien miec jakies swoje bezpieczne miejsce w ktore bedzie mogl sie schowac wlasnie przed wiatrem lub opadami czy tez jeszcze innymi "duchami". Poza tym psy nie sa glupie,wiec jesli mu bedzie na dworze zle pewnie bedzie wolal siedziec w domu :wink: Quote
Daniel Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 Nie ma mowy, że husky zmarznie. To są psy z syberii!! Moja Soczi ma budę na podwórku ale jeszcze ani razu w niej nie spała. Nawet w największe mrozy śpi na śniegu. Jak Agacia napisała to pies musi mieć schronienie żeby się ukryć przed opadami. Soczi chowa się pod dachem na schodach wejściowych i tyle jej wystarcza. Do domu to ona wchodzi latem żeby się schować od upałów. Także Nikotyna możesz śmiało swego pupila trzymać na tarasie :D Quote
wiosna Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 ano, faktycznie haszczak u nas zmarznac nie moze.. i ja rowniez polecam bude, ale nie ze wzgledu na chlod, jak ktos napisal, ale po prostu zeby pies mial sobie swoje miejsce.. a sloma w budzie to rowniez dobry plan, chociaz czasem ciezki do zrealizowania np w bloku.. (sasiedzi z zasypanym balkonem..), ale zapobiega otarciom na lokciach psiakow.. (jak pies czesto kladzie sie na twardym, to pozneij sie robia takie ltse, stwardniale i brzydkie lokcie..). buda oczywiscie jest bardzo wskazana w czasie deszczu. pozdrawiam Quote
Nikotyna Posted October 7, 2004 Author Posted October 7, 2004 niko cale dnie siedzi na ogrodzie wiec raczej nie nazwal bym go psem domowym. ale to bedzie jego pierwsza zima (znaczy sie druga ale popredznio to bym malutki i spal w domu) a co do tej budy to musz o niej pomyslec dzieki bardzo za pomysl. Quote
Recommended Posts