Asia & Ginger Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Kopiuję z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f66/spaniel-w-ciezkim-stanie-109434/ Skrzywdzona sunia cocker spaniel czeka na dom!!! (506346622) - Aukcje internetowe Allegro Bardzo prosimy o wsparcie finansowe na ratowanie uszka. :modla: :modla: :modla: Spanielka W kwietniu tego roku do schroniska w Przyborówku (koło Szamotuł) Straż Miejska przywiozła spanielkę w ciężkim stranie. Sunia była cala obolała, piszczała z bólu i z powodu wyciekającej z uszu i oczu ropy. Psinka była w tragicznym stanie, pazurki wrośnięte w skórę sprawiały ból przy każdym kroku. Sunia nie chciała nic jeść, każde poruszenie głowy przyczyniało się do ogromnego bólu, ponieważ miała prawie przegniłe uszy, z których wydostawała się ciągle ropa z krwią, ropa zrobiła już sobie przetoki za uszami i z tych otworow wypływała. Sierść spanielki była pozlepiana w dredy świńskim gnojem. Prawdopodobnie była zamknięta razem ze świniami w komórce. Na szczęście sunia nie trafiła do zwykłego schroniska, gdzie zamknięto by ją w klatce lub uśpiono z powodu poważnej choroby uszu. Spanielka trafiła pod opiekę wspaniałej osoby, która z ogromnym poświęceniem zajmuje się bezdomnymi zwierzętami. Pani Wanda mówi, że przez 17 lat swojej pracy z bezdomnymi zwierzętami nie widziała tak zaniedbanego psa. Po kilku miesiącach antybiotykoterapii sunia czuje się i wygląda znacznie lepiej. Jest wesoła, macha ogonkiem. Jedno uszko jest już praktycznie wyleczone, drugie wymaga jeszcze podawania antybiotyków. Kontakt w sprawie adopcji: Tel.: 511 81 91 30 Najnowsze wieści: :-( "Spanielka wygląda i czuje się już o wiele lepiej, jedno ucho już kompletnie czyste, ale za to z drugim jest fatalnie:/" "Sunia dziś pojechała do kliniki, ucho jest w bardzo kiepskim stanie.. Psa oglądali weterynarze z Szamotuł, stwierdzili bardzo zły stan. Jedno ucho wyleczyło się zupełnie, drugie- mimo starań P.Wandy, cały czas szwankuje Najgorsze jest to, że lekarze nie wiedzą, czy psa można w ogóle wyleczyć. :/" "Bardzo będzie potrzebna suni pomoc finansowa w leczeniu.. Jej organizm nie przyswaja już antybiotyków uszko Spanielka rozdrapuje, puchnie jej i cieknie z niego - jest fatalnie!! Być może będzie trzeba zrobić operacje." Tak wyglądała sunia, gdy trafiła do przytuliska: Tak wyglądała w październiku: Quote
Asia & Ginger Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 A tak wygląda teraz: Bardzo prosimy o wsparcie finansowe na ratowanie uszka. :modla: :modla: :modla: Quote
Martali Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Prosimy o wpłaty dla suni na konto fundacji "Radość Psiaka": Fundacja "Radość Psiaka" KRS 0000278316 NIP 7872038098 numer konta Fundacji: BANK SPÓŁDZIELCZY DUSZNIKI O/SZAMOTUŁY 33 9072 0002 2004 0400 4914 0001 dla wpłat z zagranicy: PL 33 9072 0002 2004 0400 4914 0001 SWIFT: GBWCPLPP Z KONIECZNYM DOPISKIEM: NA LECZENIE SPANIELKI Z CHORYMI USZKAMI. POMÓŻCIE JĄ LECZYĆ, PROSIMY! Quote
Weronia Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Asiu, tak ja pisałas w poprzednim wątku, bywały momenty, że ucho było całkowicie czyste. Juz myślelismy, ze jest wszystko ok, po czym znów zaczęło wygladać fatalnie, ciec z niego itd:/ podnoszę spanielkę!!! Quote
Weronia Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Wiadomość z ostatniej chwili: Spanielka będzie miała prawdopodobnie przecinane to uszko, lek. musi sprawdzić, co jest w środku:( Niestety słyszałam też rozmowy o tym, czy nie będzie konieczności uśpienia suni..:( Quote
majku33krakow Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Weronia napisał(a):Wiadomość z ostatniej chwili: Spanielka będzie miała prawdopodobnie przecinane to uszko, lek. musi sprawdzić, co jest w środku:( Niestety słyszałam też rozmowy o tym, czy nie będzie konieczności uśpienia suni..:( uspienia,czemu mieli by ja uspic? za zycia swojego jeszcze tak zaniedbanego psa nie widziałem!!! Quote
Martali Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Prosimy o pomoc finansową w leczeniu suni! Quote
Weronia Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 majku33krakow napisał(a):uspienia,czemu mieli by ja uspic? za zycia swojego jeszcze tak zaniedbanego psa nie widziałem!!! Dlatego, ze zakażenie jest już w takim stopniu, ze nie wiadomo, czy będzie można to leczyć. Nie wiem dokładnie, mam inf z drugiej ręki, jednak słyszałam, ze była o tym mowa. Nie widziałaś? To szkoda, że nie widziałaś jej jak trafiła do przytuliska.:shake: A i tak nie wyglądała najgorzej. Quote
Asia & Ginger Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Biedne maleństwo... :placz: Dzisiaj poproszę Esterę, żeby przelała pieniążki, które uzbieraliśmy na forum spanielowym na ratowanie spanielków na sunię. Oby można to było wyleczyć. :kciuki: :kciuki: Quote
Asia & Ginger Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Bidulko pokaż się na pierwszej. Quote
Asia & Ginger Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Ratunku!!! :placz: Pomoc dla suni potrzebna!!! Quote
Asia & Ginger Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 Nikt się bidulką nie interesuje... :-( Quote
Martali Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Numer konta na który prosimy wpłacać pieniądze na spanielkę z bardzo chorymi uszkami :-(:-(: Fundacja "Radość Psiaka" KRS 0000278316 NIP 7872038098 Numer konta Fundacji: BANK SPÓŁDZIELCZY DUSZNIKI O/SZAMOTUŁY 33 9072 0002 2004 0400 4914 0001 Dla wpłat z zagranicy: PL 33 9072 0002 2004 0400 4914 0001 SWIFT: GBWCPLPP Z KONIECZNYM DOPISKIEM: NA SPANIELKĘ Z CHORYMI USZKAMI. Quote
Asia & Ginger Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 To ja podniosę w nocy! ;) Quote
Recommended Posts