betka-sp Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 niestety większość szharpejowców jest już zapsiona na maxa.......:-( Quote
agamika Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 o kurka Anno. a mi wczoraj powiedziano ze to sunia :diabloti: :crazyeye: :roll: ... niestety , ale za kazdym razem jak ostatnio jestem w schronsiku to nie ma opiekunki tych boksów..a innych pracowniaków to szczerze nie bardzo jest co pytac .. dowiedziałm sie tyle co Anna ze siedzi od początku lata Jest uparty/ta , siedzi w boskie T1 - jak cos jest nie po jej/jego mysli to potrafi pokazac zęby Do schronsika trafił z ulicy , ale wątpie zeby sie "zgubił" bo właściel juz dawno by go/ja odebrał :roll: ... skóra wyglada dobrze , rasowosci nieokreśle, ale nie ma na pewno tylu fałd co tu któryś w avie ma ;) w budzie słoma tylko/aż , wychudzony nie jest , ogólnie wygląda na takiego w dobrej kondycji ... i szczerze troche to dziwne ze jeszcze nie jest "wyciachany " rasowe zazwyczaj ida w pierwszej kolejności ... Quote
betka-sp Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 kurcze...żeby tylko nie wypatrzyli go z jakiejś pseudo..:mad: czemy jeszcze go nie chlasnęli??? chyba w razie czego nie wydadza bez kastracji..?? Quote
Anna. Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 "o kurka Anno. a mi wczoraj powiedziano ze to sunia :diabloti: :crazyeye: :roll: ... " Może więc mają gdzieś jeszcze ukrytego samca :diabloti: Ja podczas ostatnich "oględzin"kilka dni temu zauważyłam tylko, ze jest okrąglutka/ki :p Kostkę wzięła (załóżmy, że to dziewczyna) bardzo delikatnie i ochoczo zarazem :loveu:Ogólnie śliczna jest -bardzo ! Płci nie widziałam znów- już po zmroku wchodziliśmy :roll: Quote
betka-sp Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Anna. napisał(a):"o kurka Anno. a mi wczoraj powiedziano ze to sunia :diabloti: :crazyeye: :roll: ... " Może więc mają gdzieś jeszcze ukrytego samca :diabloti: Ja podczas ostatnich "oględzin"kilka dni temu zauważyłam tylko, ze jest okrąglutka/ki :p Kostkę wzięła (załóżmy, że to dziewczyna) bardzo delikatnie i ochoczo zarazem :loveu:Ogólnie śliczna jest -bardzo ! Płci nie widziałam znów- już po zmroku wchodziliśmy :roll: no tak...trudno, żebyś po chronie z latarką chodziła i spom pod ogony zagladała...hihiihihhihihi...........może nastepnym razem sie uda :razz::razz: Quote
betka-sp Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 rany.......co tu tak cicho??? jest sliczne pomarszczone cudo do adopcji w Krakowskim schronie...... :mad::mad::mad::mad: co??? nie ma chętnych??? Quote
PapryczkaChili Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 a ja wam coś powiem... ostatnio znalazłyśmy w schronie grzywacza chińskiego, i najpierw dziewczyna, która zrobiła wątek nie wiedziała, co to za rasa, napisała: piękny i biały... później na wątku okazało sie, że to grzywek. koniec końców schron nas zwodził, że sunia jest zarezerwowana, że nie ma kontaktu z tą osobą, która rezerwowała, ale nam go nie chcieli wydać... pies siedział w schronie, myśmy starały się ją wyciągnąć (my mentalnie na wątku, jedna osoba - bezpośrednio). Trzy dt na małą czekały, a wreszcie poszła gdzieś do kogoś przez schron. Ufam, że wszystko jest ok, ale podobno małą było ogromne zainteresowanie, więc lepiej uważajcie, zeby ktoś nie dowiedział się tutaj o psiaku, a później jakiś pseudo zrobi sobie z pieska użytek.... :shake: jak obserwuję to psy w typie rasy to bardzo łatwym kąskiem.... :-( a wogóle to mocno trzymam kciuki, zeby się udało psisko wyciągnąć z tego schronu, bo czy marźnie czy nie, to takie psiaki raczej szybko mają szansę na dobry domek!!!! :multi: Quote
Anna. Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 Ja mam nadzieję, że Kierownik schroniska dotrzyma słowa i tak jak powiedział w rozmowie telefonicznej ze mną,pies czy też suczka z tego wątku, nie opuści schroniska przed kastracją/sterylizacją. Quote
agamika Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Papryczko, ale z tego co wiem, to chyba na tego nie czeka żaden DT , wiec to nie jest tak, ze schron go nie chce wydać ... bo by poszedł na kastracje ;)... Obecnie psy raczej sa wydawane właśnie po kastracji/sterylizacji w krakowskim schronisku, tylko tak sie zastanwiam czy ten to nie jest jakis ancymonek;) ze jeszcze pod "nozem" nie wylądował :diabloti:... Quote
PapryczkaChili Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 to dobrze, że nie wydają bez kastracji :) [SIZE="1"]tamta sunia poszła bez sterylizacji, bez wizyty przedadopcyjnej, tylko z obowiązkiem sterylizacji suni... ja tak to napisałam, bo tylko chciałam zagrzać do szukania dt, bo psiak powinien szybko znaleźć domek stały, tylko trzeba go porządnie poogłaszać ;) Quote
betka-sp Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Papryczka napisał(a):to dobrze, że nie wydają bez kastracji :) tamta sunia poszła bez sterylizacji, bez wizyty przedadopcyjnej, tylko z obowiązkiem sterylizacji suni... ja tak to napisałam, bo tylko chciałam zagrzać do szukania dt, bo psiak powinien szybko znaleźć domek stały, tylko trzeba go porządnie poogłaszać ;) Papryczka..masz rację...świetą :razz: takie pieski nie można wypuszczac ze schronu bez sterylki , żeby nie pomnożyć pseudo..........i miejmy nadzieje, że to cudo trafi w dobre rece......miłośnika tej przecudnej rasy........... Quote
wlodek1703 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 hop w górę;) Może jakiś nocny Marek właśnie ciebie szuka:cool3: Quote
betka-sp Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 hopamy krakowski chłopaku po domek........... Quote
betka-sp Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Krakowiacy..nie żal wam ze taki pięknotek w schronie siedzi???? :multi: Quote
Anna. Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Potwierdziliśmy płeć shar-peia ...to jest chłopak. Quote
betka-sp Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Anna. napisał(a):Potwierdziliśmy płeć shar-peia ...to jest chłopak. .....i to jaki piękny chłopak :multi::multi::multi::multi: Quote
wlodek1703 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 No to na spacerek w górę, kawalerze :) Quote
betka-sp Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 hej chłopaku :razz: na sharpkowym forum ktos o ciebie pytał...może akurat zabierze cie do domku :razz::razz: Quote
wlodek1703 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Podobno chłopak znalazł swoje szczęście i został adoptowany. Czy ktoś może to potwierdzić? Quote
betka-sp Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Włodziu...skąd takie informacje masz??? może to ja kobitka co dwa razy pytała mnie o niego na sharpei-world...na PM ;) była właśnie z Krakowa....i miała już sharpka...ale sie wiecej nie odezawała.... Quote
wlodek1703 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Powtarzam, Beciu, to co przeczytałem na S-P Forum. Tam w temacie "Piękny shar pei w schronisku w Krakowie" pojawiła się 18tego stycznia informacja, że pies został adoptowany. Może tak się faktycznie stało? Quote
betka-sp Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 ach jo :lol::lol::lol: tam nie zagladałam więc mi umknęło :razz::razz: ale najważniejsze, że psiak znalazł domek.........:multi: Quote
Guest malva Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 dobrze ciesze sie takiej pozytywnej informacji dzis potrzebowałam Quote
wlodek1703 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 malva Ciebie też dopadła styczniowa deprecha?:chaos: Quote
Recommended Posts