betka-sp Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 czemu tu nikogo nie ma ???? :mad::mad::mad::mad::mad: Quote
betka-sp Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 malva napisał(a):no wlasnie... hihiihi...no i co "no włąsnie" :razz::razz::razz: a gdzie ty rybko byłaś jak cię nie było :Rose: ...pilnować tu zmarszczaka ..bo ja śmigam do domku :mad::mad: Quote
Guest malva Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 no wlasnie hehe -tak mi sie napisało;) Quote
betka-sp Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 i co??? znowu pustki..........:mad::mad::mad::mad: Quote
al'akir Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 a sharpek jest na kwarantannie, czy już do adopcji, wiadomo jak trafił do schroniska? Quote
betka-sp Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 no koleżanki karkowianki...wykażcie troszeczke dobrej woli...i sprawdzcie co dzije zie ze zmarszcakiem............ Quote
Guest malva Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 GPooLCLD napisał(a):a sharpek jest na kwarantannie, czy już do adopcji, wiadomo jak trafił do schroniska? o i to jest dobre pytanie! cos mi pogłowie chodziło ze o cos waznego sie nie spytałam Quote
al'akir Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 malva napisał(a):o i to jest dobre pytanie! cos mi pogłowie chodziło ze o cos waznego sie nie spytałam bo właśnie, może zwiał - nie wygląda na zaniedbanego. Quote
betka-sp Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 jak tam zmarszcak?? dał rade ktos sprawdzić czy to pies czy sunia i w jakiej jest kondycji??? Quote
agamika Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 przepraszam, ale nie dałam rady dziś już podjechać do schroniska :shake: :oops: ... może jutro zdążę możecie tez spróbować zadzwonić i wypytać - czasem trudno sie dodzwonić, ale niejest to niemozliwe :evil_lol: Quote
Anna. Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 betka-sp napisał(a):Aniu.... zaraz wrzuce to na drugie forum sharpejowskie ;) będzie dobrze.... piesio chyba w dobrym stanie skórnym... a to dośc istotne...chyba jest tam niedługo.... parwda?? Betka, czy ktos z tamtego forum sie nim zainteresował? Jestem własnie po rozmowie z pracownikiem schroniska wiec tak; płeć; pies -jeszcze nie wykastrowany, ale przed adopcją obowiązkowo będzie. Nie miał tatuażu ani chipa. W chwili obecnej ma chip założony przez schronisko (procedura standardowa) Ma na imie "Fado" i jest psem nieufnym(chociaż może typowy dla rasy? ). W schronisku przebywa od lipca. Więcej informacji pod numerem telefonu, którym podałam w pierwszym poście.Osoba z którą rozmawiałam, twierdzi, ze jest to mix sharpeya, ale ja widzę w nim czystość rasy ;) ...może był to tzw. miot "lewy" albo po prostu z pseudohodowli. Zachęcam do adopcji tego ślicznego biszkopta! Pozdrawiam! Quote
Shell Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Rety od lipca i dopiero teraz go ktoś zauważył. :placz: Quote
Anna. Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 Niestety...i przyjdzie mu marznąć... :-( Quote
al'akir Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Anna. napisał(a):Betka, czy ktos z tamtego forum sie nim zainteresował? Jestem własnie po rozmowie z pracownikiem schroniska wiec tak; płeć; pies -jeszcze nie wykastrowany, ale przed adopcją obowiązkowo będzie. Nie miał tatuażu ani chipa. W chwili obecnej ma chip założony przez schronisko (procedura standardowa) Ma na imie "Fado" i jest psem nieufnym(chociaż może typowy dla rasy? ). W schronisku przebywa od lipca. Więcej informacji pod numerem telefonu, którym podałam w pierwszym poście.Osoba z którą rozmawiałam, twierdzi, ze jest to mix sharpeya, ale ja widzę w nim czystość rasy ;) ...może był to tzw. miot "lewy" albo po prostu z pseudohodowli. Zachęcam do adopcji tego ślicznego biszkopta! Pozdrawiam! A coś wiecej na temat jego charakteru może wiesz? Nieufny znaczy, że warknie na obcego czy taki odsuniety? Jak reaguje na inne psy, koty etc? Ehh od lipca juz tam biedak siedzi :shake: Quote
betka-sp Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Anna. narazie ogólna cisza...świeta idą czy co........:mad: ale dzieki wielkie, że mamy troszeczke wiecej informacji...będzie łatwiej szukać mu domku....Nieufny... scharpki tak mają...ale "swojego" kochaja nad życie...ten na tyle miesiecy w schronie naprawdę wyglada nieźle... Quote
Guest malva Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 o rany od lipca:shake: a jeszcze ponowie pytanie ile ma lat ,no wiadomo ze nie chodzi o konkrety bardziej 8 czy bardziej 4?? (na przykład lata z kosmosu wziełam) Quote
betka-sp Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 malva napisał(a):o rany od lipca:shake: a jeszcze ponowie pytanie ile ma lat ,no wiadomo ze nie chodzi o konkrety bardziej 8 czy bardziej 4?? (na przykład lata z kosmosu wziełam) tak patrząc na fotki....można by sądzić, że stary nie jest...ale wiesz jak róznie z tym jest.....ale na pewno jest ŚLICZNY :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Anna. Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 Wygląda na młodego, ale ja się na tej rasie zupełnie nie znam :roll:. Co do temperamentu nie wiem nic więcej, ponieważ osoba z którą rozmawiałam nie zna go osobiście, nie miała z nim kontaktu. Też tak myślę, że określenie "nieufny" po prostu oddaje specyfikę tej rasy tak jak pisze betka-sp. Zachęcam do telefonowania do schorniska jeśli ktoś jest nim bliżej zainteresowany. Ja w schronisku będę po Nowym Roku, może dowiem się czegoś więcej, ale dopiero za ok.2 tyg.... Quote
betka-sp Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 bidny...przy takiej sierści będzie marzł........:-( Quote
wlodek1703 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 betka-sp napisał(a):bidny...przy takiej sierści będzie marzł........:-( Niekoniecznie:cool3: Znam hodowlę, w której sharpy z sierścią typu brush zimują w kojcach i mają się dobrze. Trochę tam już mieszka, więc miał czas do aklimatyzacji... jednak szkoda go... Mimo długiego czasu spędzonego w schronie nieźle wygląda. Może to zasługa odosobnienia, a może jest silny i zdrowy. Niestety nastała pora roku niezbyt fartowna dla zwierzaków. Raczej przybywa ich w schronach niż ubywa:-( Quote
al'akir Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 czy wiadomo już coś wiecej na temat jego charakteru, przydałoby się do ogłoszeń? Sama pojechałabym i popytałam, ale dam rade dopiero w styczniu:oops: Quote
betka-sp Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 hej...i co?? wszyscy sobie poszli??? co się dzieje ze zmarszczakiem?? w takie zimno......... jest ktos z Krakowa żeby to sprawdzić......:mad: Quote
Shell Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 No właśnie co dalej z tym psem? Ciągle tkwi w schronisku? Rety przecież to rasowy pies, gdzie są hodowcy, miłośnicy :placz: W naszym środowisku cavalier w schronisku by nawet doby nie przesiedział. :shake: Quote
Recommended Posts