Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
a no dokładnie o tym! w środku są śliczne zdjęcia !!

Szkoda tylko,że tekst artykułu jest bzdurny....ktoś słyszał dzwon,ale nie wie, gdzie on.Smutne to, bo takie artykuły czytaja ludzie i chcą poznać rasę,a z takich tekstów uczą sie bzdur :wink:

Posted

ha ha ja tez nie miałam pojęcia :p

myślałam że ktoś w końcu sensownie napisał co zaszło z akitami zaszło podczas wojny itd.. i że historia jest prawdziwa.. eh może ktoś napisze w kończu pożadny, prawdziwy i ZROZUMIAŁY artykuł

Posted

no dla mnie artykuł byl dość pobieżny i sam nie wiem czy prawdziwy! dlatego że moja wiedza na temat tej rasy jest tylko teoretyczna. Ale zdjęcia to naprawde są profesjonalne! :)

Posted

Czy znacie jakieś książki poświęcone tej rasie? Przynajmniej w części ;)

Będę wdzięczna za jakiekolwiek namiary na publikacje...

Szukam kopalni wiedzy o Akita Inu 8)

Posted
Czy znacie jakieś książki poświęcone tej rasie? Przynajmniej w części ;)

Będę wdzięczna za jakiekolwiek namiary na publikacje...

Szukam kopalni wiedzy o Akita Inu 8)

Zajrzyj na stronę Izis i Agappe,jest tam też i o ksiązkach.Ale najwięcej wartościowych rzeczy o akicie można sie dowiedzieć z artykułów zamieszczanych w dwumiesięczniku "Pies".W najbliższym będzie artykuł napisany bodajże przez sędzinę i hodowcę akit E.Szelige-Szeremetę.

Posted

Zdjecia sa slodkie i tylko tyle. Rany Julek ludzie czyście ślepi. Zobaczcie na przednie lapy tego psa i na kompletny brak szyi, karpik na plecach i na obwisle fafle... Gdyby nie kolor i sierść no i uszy to prawie kaleka ;-). Za to reszta ;-( No tak ale naprawde nie pokusilabym sie o ilustrowanie nim artykułu brrr. No ewentualnie moze byc to kwestia kiepskiego zdjecia, bo pies stoi na gorce... ale nie jestem o tym do konca przekonana.

Posted
Mozesz mi powiedziec co w tym artykule jest dokladnie bzdura? Bo chcialbym wiedziec a nie mam pojecia:P.

Nie będę wszystkich bzdur przytaczć,bo wyjdzie mi artykuł/ :wink: może też bzdurny :wink: /ale:Cytuję:"pierwsze znane pod nazwa "matagi inu"(pies do polowania na niedżwiedzie)" -BZDURA!!!!

łowieckie wioski w górach w pobliżu Akita zwane były w tamtejszym dialekcie"matagi".Matagi również znaczyło CZCIGODNY MYŚLIWY.Po japońsku inu znaczy pies.Taki pies ,takiego myśliwego nazywany był MATAGIINU czyli pies czcigodnego mysliwego.Musiałam kiedyś sie o tym dowiedzieć ,bo głupio było by niewiedzieć co znaczy przydomek hodowlany,a mój to:Matagiinu PL :P

Następna bzdura jest to,że autor pisze ,że w Polsce jest już ponad 600 egzemplarzy tej rasy :roll: :( Kiedy ZAREJESTROWANYCH w ZK jest ponad 1500 sztuk,a ile /niestety :evilbat: /wyprodukowano na lewo :( .....Oj pisać tu można i można,a co do zdjęc to Izis napisała 100% rację,ja do jej opisu tego dorosłego psa dodam to,że jest to samiec ,psy muszą być krótsze,a ten jest wyjątkowo długi jak autobus :wink:

Posted
w języku polskim o akicie książki to nie znajdziesz..

To fajowo... :roll:

ja w najbliższym czasie postaram sie zamieścić na stronie artykuły o których pisała Matagi

to fajowo :D

A narazie zobaczę co natych Waszych stronkach piszecie ;)

• 3 weeks later...
Posted

Chyba z tego samego co Ty o ile dobrze kojarzę - matma i polski :roll: :wink:

Tylko, że ja jeszcze zdaję starą maturę bo jestem w 5 klasie ekonomika...

A Ty chyba już nową, prawda? Jakie przedmioty dołożyłaś?

Posted

polski podstawowy

matma roszerzony

geografia rozszerzony

angielski rozszerzony

dodatkowo egazminy na studia z:

rosyjski podstawowy

przedsiębiorczość..

to chyba tyle :p

Posted

nie radzę :p dlatego siedze przy kompie i staram sie o tym nie myśleć:p

nie no tak na serio mam od cholery dodatkowych lekcji.. dlatego ostatnio w ogóle nie bywam na dogo. jak znajde chwile to wpadam przeczytam kilka ważnych dla mnie topiców ewentualnie coś napisze i wychodze.

a studia..

SGH