Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taką właśnie aukcję znalazłam dziś na Allegro. Nie wklejam linka, bo regulamin nie pozwala, ale łatwo można ją znaleźc przez wyszukiwarkę Allegro.

Cena - 600 zł. W sumie nieźle, jak na kundelka po rasowej matce. Napisałam już do Allegro (naruszenie zasad), ale może też to zrobicie ? Po kilku mailach dotyczących tej aukcji zostanie usunięta...

Posted

Mysle ze nie ma co tego rostrzasac, bo jest to jedna z form reklamy, a to co oni sprzedaja to ich sprawa.

Mysle ze nia ma co robic igly z widly.

Sprzedaje sie tam duzo jak to nazwalas "kundli" i mysle ze nie ma co sie przejmowac. Jezeli jest ktos w stanie dac taka kwote to pies napewno bedzie mial dobre warunki.

A tak pozaty piesek wyglada przeslodko

Posted

Ja osobiście nie chciałabym kupić komputera na pentium 100 z naklejką Pentium 2G za cenę tego drugiego. A nie każdy zna się na tyle, żeby tego uniknąć. I nie uważałabym, że to sprawa sprzedawcy, że tak sprzęt reklamuje. Podobnie słodkiego kundla można mieć za darmo - i jestem przekonana, że nie od tego zależą warunki, w jakie pies trafi.

A jeśli ktoś, kto kupił za 600 zł psa rasowego za rok przekona się, że on rasowy wcale nie jest, niekoniecznie musi być różowo - chociaż może.

Posted

W aukcji jest wszystko napisane wiec nie wiem po co sie unosic. Napisane jest ze ojcem jest Flat-Coated Retriever a matka Goldenka, wiec kazdy sobie moze to przeczytac i nie jest to niezgodne z prawem.

Nie jest napisane czy jest rasowy czy nie,dlatego nie wiem skad takie obuzenie. A kazdy moze wystawic co chce i za ile chce, o to wlasnie chodzi w aukcjach.

A jesli sie ktos nie zna to jego problem a takich rzeczy na allegro czy gdzie kolwiek indziej jest od groma. Sama musisz sie orientowac co kupujesz i ile moze cos takiego kosztowac. Taka jest roznica w kupowaniu przez internet.

Duzo juz bylo na ten temat rozmow o psach z rodowodem czy tez nie.

Jak juz powtarzam jest to jedna z form reklamy ktorej nikt nie moze zabronic

Posted

Sorki, ale ten ktoś pisze, że to jest Flat Coated. A to nie jest Flat Coated. I dlatego jest to zwykłe oszustwo.

A to, że jest popularne, nie znaczy, że jest OK.

Nie jest natomiast napisane, kto jest ojcem - a po wyglądzie psiaka sądzę, że pies sąsiada, rasy popularnej.

Posted

Jest to zwyczajne oszustwo,bo pies sprzedawany jest jako flat coated retriever.Zreszta juz napis w nawiasie (flat czarna odmiana goldena) przyprawia mnie o drgawki.Pies rasowy nie jest i na rasowego nie wyglada nawet.I zgadzam sie tu w calej rozciaglosci z bonkreta.

Posted

Opis aukcji zostal zmieniony. Teraz nie jest to juz Flat Coated, tylko po

prostu "retriever po matce golden retriever", w dalszym ciagu czarna odmiana golden retrievera.

Przy okazji cena spadla o 100 zl... Mniejsze oszustwo = mniejsza cena ?