Tola Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Szukam pomocy dla Baora. Pies ma ok. 7 lat. Do tej pory był szczęśliwym psem i nadal jest kochany. Jednak jak to w życiu bywa jego rodzinę dotknęła tragedia – pan nie żyje, a pani jest w ciężkim stanie w szpitalu, poparzona. Wymaga długotrwałego skomplikowanego leczenia. Pies obecnie przebywa całymi dniami sam na ogrodzonej działce w swoim boksie. Córka właścicieli – osoba samotna- mieszka ok. 5 km od miejsca gdzie przebywa pies. Jest po ciężkiej operacji, nie ma auta i z trudem godzi obowiązki dojazdu do chorej matki do szpitala i opiekę nad psem. Nie jest w stanie codziennie jeździć do psa, nie może go tez zabrać do maleńkiego mieszkania w bloku, gdzie niedługo być może będzie zmuszona opiekować się matka – właścicielką Baora. To przyzwoita kobieta, związana z psem, ale w obecnej sytuacji jest zmuszona szukać dla psa nowego domu. Nie chce oddać go do naszego schroniska i ma rację, rozważa uśpienie... Bardzo chciałaby, aby Baor jeszcze mógł nacieszć[i] się życiem, chociaż bardzo obawia się kolejnego rozstaniaL. Baor jest bardzo łagodny, przyjazny, dobrze dogaduje się z kotami. Gorzej jest z psami; bardzo zdecydowanie broni swojego terytorium i był przypadek poturbowani innego psa, który wszedł na posesję. Czy jest szansa dla Baora? Bardzo proszę o pomoc. Pies jest pod Zamościem. Quote
Poker Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 ile tych nieszczęść ludzkich i psich :-( Gon piesiu na górę Quote
Tola Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 Biedny pies:-( Myslałam, ze moze jest dla niego jakas szansa:-( Quote
Tola Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 Nie mam co pisac... Baor nadal sam na posessji:-( Jak ja powiem tej kobiecie, ze nikt nie chce psa:roll: Quote
Joodith Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Cóż za przyjazne spojrzenie. Piesiuniu wskakuj na górę, tu może być ciężko wypatrzyć Cię Twemu przyszłemu domkowi. HOP HOP Quote
Mallynowa Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Piękniś.. :loveu: Ja się już zajmuje ogłoszeniami. Trzymam kciuki trzymaj się piesiu ;) Quote
Mallynowa Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Ogłoszenia zrobione teraz tylko czekać na odpowiedź jak będę miała jakieś wieści to się odezwę. ;) Boar trzymaj się. Quote
Mallynowa Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Dostałam jedną odpowiedź w sprawie Boara, ale ta osoba potrzebuje takich informacji jak "Jakieś fundacje są powiadomione? Mogłabym prosić zdjęcia? Coś więcej na temat charakteru? W jakich warunkach mieszkał wcześniej? Jak duży jest? Posiada podstawowe umiejętności (chodzenie na smyczy, jakieś podstawowe posłuszeństwo, zachowanie czystości)" Quote
Tola Posted December 26, 2008 Author Posted December 26, 2008 Mallynowa napisał(a):Dostałam jedną odpowiedź w sprawie Boara, ale kobieta potrzebuje takich informacji jak "Jakieś fundacje są powiadomione? Mogłabym prosić zdjęcia? Coś więcej na temat charakteru? W jakich warunkach mieszkał wcześniej? Jak duży jest? Posiada podstawowe umiejętności (chodzenie na smyczy, jakieś podstawowe posłuszeństwo, zachowanie czystości)" Zdjęcia są na wątku. Pies jest łagodny, przyjazny., wielkości rottka. Mieszka caly czas w boksie, potrafi chodzic na smyczy. Proszę wrzuć linki do stron z ogoszeniami, bo nie wiem gdzie jeszcze go ogłaszać. Quote
Tola Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Poprosiłam o linki do ogloszen i cisza... Czyli jestesmy u punktu wyjścia:roll: Quote
stonka1125 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 BAOR,dramat psio-ludzki,uratuj go przed śmiercią (517910174) - Aukcje internetowe Allegro sorki za wariacje z tłem,ale jak zaczęłam zmieniać to nie umiałam wrócić do poprzednich ustawień:oops: Quote
stonka1125 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 tak sie tola martwisz a baor ma jeszcze jedno allegro z pomorskiej rottki Baor z powodu rodzinnej tragedii szuka domu od rot (517759182) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Tola Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 W sprawie Baora cisza zupełna:roll: W miare możliwosci jezdzimy do niego, wozimy karmę. Mojego TZ to wita juz z radoscią, skacze, chce się bawic. Smutno wyjezdzac i zostawiac go tam samiutenkiego w tym boksie. Quote
oxa Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Kopiuję z Rottki Zmarła włascicielka Baora; pies zostanie prawdopodobnie oddany do schroniska Nie miałam ani jednego tel w sprawie Baora. Próbujemy jeszcze z ogłoszeniami w prasie lokalnej, ale czarno to widzę. Quote
robkowa Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 jak trzeba psa ogłosić to mogę poogłaszać na Necie Mallynowa pisała że ogłosiła na wątku ale nie ma żadnych linków jest tylko Allegro Matrioszki tylko czekam na inf czy jest nadal pod Zamościem i do kogo tel podać? Quote
Tola Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 robkowa napisał(a):jak trzeba psa ogłosić to mogę poogłaszać na Necie Mallynowa pisała że ogłosiła na wątku ale nie ma żadnych linków jest tylko Allegro Matrioszki tylko czekam na inf czy jest nadal pod Zamościem i do kogo tel podać? baor jest nadal pod Zamosciem:placz: Podaj namiary na mnie; dzieki Quote
robkowa Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 ogłoszenia Baora: Baor-rottweiler,po �mierci w�a�cicieli szuka domu Og�oszenia praca, og�oszenia nauka - darmowe og�oszenia biznes Rotteiler -pies szuka domu po �mierci w�a�cicieli / Psy > Rottweilery - Zamo�� Zaloguj - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj do adopcji Lubelskie - Psy do adopcji - koty do adopcji - zwierz�ta - oddam kota - oddam psa - adopcja kota - adopcja psa Ogłoszenia - Adopcje - Pies rottweiler po śmierci Pani szuka domu - 4lapy - czyli nasze psy ,pieski, pieseczki, psiaczki Kupi� Psa - Gie�da zwierz�t domowych :: Szczeg�y og�oszenia Gie�da zwierz�t - Pi�kny kocurek Syberyjski Neva Masquarade, w rzad Firmy Usługi Warszawa Hodowcy Domowe Hodowle Zwierząt- Gumtree Warszawa przepraszam Stonka to Twoje było Allegro(napisałam Matrioszki):oops: i Twoje i Fundacji Rottków zostało przeniesione do archiwum Quote
Recommended Posts