Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szukam pomocy dla Baora.
Pies ma ok. 7 lat.
Do tej pory był szczęśliwym psem i nadal jest kochany. Jednak jak to w życiu bywa jego rodzinę dotknęła tragedia – pan nie żyje, a pani jest w ciężkim stanie w szpitalu, poparzona. Wymaga długotrwałego skomplikowanego leczenia.
Pies obecnie przebywa całymi dniami sam na ogrodzonej działce w swoim boksie.
Córka właścicieli – osoba samotna- mieszka ok. 5 km od miejsca gdzie przebywa pies. Jest po ciężkiej operacji, nie ma auta i z trudem godzi obowiązki dojazdu do chorej matki do szpitala i opiekę nad psem. Nie jest w stanie codziennie jeździć do psa, nie może go tez zabrać do maleńkiego mieszkania w bloku, gdzie niedługo być może będzie zmuszona opiekować się matka – właścicielką Baora.
To przyzwoita kobieta, związana z psem, ale w obecnej sytuacji jest zmuszona szukać dla psa nowego domu. Nie chce oddać go do naszego schroniska i ma rację, rozważa uśpienie...
Bardzo chciałaby, aby Baor jeszcze mógł nacieszć[i] się życiem, chociaż bardzo obawia się kolejnego rozstaniaL.
Baor jest bardzo łagodny, przyjazny, dobrze dogaduje się z kotami.
Gorzej jest z psami; bardzo zdecydowanie broni swojego terytorium i był przypadek poturbowani innego psa, który wszedł na posesję.
Czy jest szansa dla Baora?
Bardzo proszę o pomoc.
Pies jest pod Zamościem.

Posted

Dostałam jedną odpowiedź w sprawie Boara, ale ta osoba potrzebuje takich informacji jak "Jakieś fundacje są powiadomione? Mogłabym prosić zdjęcia? Coś więcej na temat charakteru? W jakich warunkach mieszkał wcześniej? Jak duży jest? Posiada podstawowe umiejętności (chodzenie na smyczy, jakieś podstawowe posłuszeństwo, zachowanie czystości)"

Posted

Mallynowa napisał(a):
Dostałam jedną odpowiedź w sprawie Boara, ale kobieta potrzebuje takich informacji jak "Jakieś fundacje są powiadomione? Mogłabym prosić zdjęcia? Coś więcej na temat charakteru? W jakich warunkach mieszkał wcześniej? Jak duży jest? Posiada podstawowe umiejętności (chodzenie na smyczy, jakieś podstawowe posłuszeństwo, zachowanie czystości)"

Zdjęcia są na wątku.
Pies jest łagodny, przyjazny., wielkości rottka. Mieszka caly czas w boksie, potrafi chodzic na smyczy.
Proszę wrzuć linki do stron z ogoszeniami, bo nie wiem gdzie jeszcze go ogłaszać.

• 2 weeks later...
Posted

W sprawie Baora cisza zupełna:roll:
W miare możliwosci jezdzimy do niego, wozimy karmę.
Mojego TZ to wita juz z radoscią, skacze, chce się bawic.
Smutno wyjezdzac i zostawiac go tam samiutenkiego w tym boksie.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Kopiuję z Rottki

Zmarła włascicielka Baora; pies zostanie prawdopodobnie oddany do schroniska
Nie miałam ani jednego tel w sprawie Baora.
Próbujemy jeszcze z ogłoszeniami w prasie lokalnej, ale czarno to widzę.

Posted

jak trzeba psa ogłosić to mogę poogłaszać na Necie
Mallynowa pisała że ogłosiła na wątku ale nie ma żadnych linków jest tylko Allegro Matrioszki

tylko czekam na inf czy jest nadal pod Zamościem i do kogo tel podać?

Posted

robkowa napisał(a):
jak trzeba psa ogłosić to mogę poogłaszać na Necie
Mallynowa pisała że ogłosiła na wątku ale nie ma żadnych linków jest tylko Allegro Matrioszki

tylko czekam na inf czy jest nadal pod Zamościem i do kogo tel podać?

baor jest nadal pod Zamosciem:placz:
Podaj namiary na mnie; dzieki