Jump to content
Dogomania

Sochaczew - BAZYL - pies z posagiem pozostawiony przy drodze

Recommended Posts

Posted

Telefon: rozebrano magazyn, wszystko wywieziono, pozostał pies. Pomóżcie. Miejscowość: Błonie k/Warszawy, Magazyny na Pasie.
Pierwsza przyszła mi do głowy Ziutka - jak zwykle, w kilka chwil była gotowa do wyjazdu.
Znalazła psa, przy drodze, uwiazanego łańcuchem do drzewka, pilnował swojej budy. Pies obszczekał Ziutkę, ale na widok jedzonka chciał ja wycałować do czysta. Był bardzo głodny. Koło niego stały puste słoiki i ani kropi wody.
Psina pozostal tam. Szukamy domu dla niego - pies ma juz budę, miski mu kupimy.

Pies jest pod opieką
Fundacji Na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt NERO
96-500 Sochaczew, ul.Kochanowskiego 37/12
KRS 000317840
Jeśli ktoś chciałby przekazać jakąś kwotę na pomoc naszej fundacji prosimy o wpłaty na konto:
67 1020 1185 0000 4802 0174 4093

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja pier*** co za sk***
sorry dziewczyny, ale mi juz rece opadaja...
Ja niestety nie moge pomoc, bo mam w tej chwili 4 tymczasy w domu i jeden w hoteliku....
moge tylko podniesc...

Posted

Ewusek napisał(a):
ja pier*** co za sk***
sorry dziewczyny, ale mi juz rece opadaja...
Ja niestety nie moge pomoc, bo mam w tej chwili 4 tymczasy w domu i jeden w hoteliku....
moge tylko podniesc...

Dosłownie same takie słowa się cisną na usta :angryy:
dzięki Ewcia, że zajrzałaś :lol:

Posted

Neris napisał(a):
Czy to nie podpada pod porzucenie? Jeśli wiadomo co za firma itp, może mozna ich jakoś ścignąć?
Ja dla tak dużego psa nie mam totalnie pomysłu...

Tak właśnie mi powiedział tz...abym tam pojechała z policją i dowiedziała się od ochroniarzy co to za firma i złożyć doniesienie na s.k.u.r.w.i.e.l.i :angryy:

Posted

agata-air napisał(a):
dostana chociaż mandat za porzucenie psa jeśli to zgłosisz

A dlaczego tylko mandat? ustawowo: porzucanie zwierzat jest zabronione a nie jakis mandat, za co?

Posted

Ziutka napisał(a):
OK...się zrobi rzecz jasna :mad:

A nie zabiorą psa do schronu?
pod jaki schron podpada to miejsce?
Zeby mu nie pogorszyc sytuacji :(

Posted

[quote name='beka']A nie zabiorą psa do schronu?
pod jaki schron podpada to miejsce?
Zeby mu nie pogorszyc sytuacji :(
Dlatego pilnie trzeba mu znaleźć chociażby DT :roll: dopiero wtedy to zgłoszę bo inaczej...obawiam się, że mogą zgłosić to do gminy i klapa będzie totalna.
Nie podlegamy pod żadne schronisko...mamy podpisaną umowę ryczałtową z panem G. i On zabiera psiaka - gdzie ? nie wiadomo, gmina nie wymaga od niego kwitka gdzie dostarczył psiaka.
Np. nasz błoński Fart :

http://www.dogomania.pl/forum/f28/fart-mix-akity-zaginal-cudem-odnalazl-sie-30-km-dalej-szukamy-ds-124833/

zniknął a potem znalazł się ponad 30km od Błonia.......w Złotokłosie :cool1: ot tak się zabiera bezpańskie psy :cool1: z gminy...nikogo nie chcę tutaj oskarżać ale nie raz już słyszałam, że tak właśnie się robi :angryy:

Posted

ARKA napisał(a):
A dlaczego tylko mandat? ustawowo: porzucanie zwierzat jest zabronione a nie jakis mandat, za co?

Masz racje Aniela, choć u Nas w mieście SM wystawia mandaty za porzucenie (tak było gdy pies z adopcji schroniskowej wracał na ulice)

Posted

agata-air napisał(a):
Masz racje Aniela, choć u Nas w mieście SM wystawia mandaty za porzucenie (tak było gdy pies z adopcji schroniskowej wracał na ulice)

No bo SM tylko moze mandaty porzadkowe za: brak nadzoru nad psem....ale to nie ich"brocha' porzucenie i powinni na policje sami zglosic, jesli ktos np. powie....a ja juz nie chce tego psa.......a moze mowil,ze pies mu uciekl;) to wtedy mandat SM moze dac, za brak nadzoru i pies do niego wraca..

Posted

oto lista DTA...z mazowieckiego wklejam moze znacie bardziej niz ja osoby ktore maja "posesje"...sposrod tych oferujacych ...

W. mazowieckie - dom tymczasowy awaryjny

[mazowieckie] Marcik (małe i średnie, nieniszczące, nieagresywne psy)
[mazowieckie] siekowa (aktualnie tylko gryzonie, fretki, króliki)
[mazowieckie] Neigh
[mazowieckie] malagos
[mazowieckie] Astaroth
[mazowieckie] lavinia (tylko małe suczki)
[mazowieckie] Kostek (gryzonie)
[mazowieckie] Ania-tygrysiczka
[mazowieckie] AnetaW (tylko z zapewnioną karmą dla tymczasowicza)
[mazowieckie] jayo
[mazowieckie] nadzieja (mam wlasny lokal)
[mazowieckie] GrubbaRybba (Nieduży psiak, łagodny do innych zwierząt. Max kilka dni. W tygodniu pracuję, więc psiak musi umiec zostać samemu.)
[mazowieckie] Aleksandra_B (przyjmuje tylko szczenieta lub kocieta)
[mazowieckie] gallegro
[mazowieckie] karo20
[mazowieckie] Ziutabenia
[mazowieckie] DIF (max 3-5 dni)
[mazowieckie] Dobermania
[mazowieckie] psyija
[mazowieckie] magdyska25 (ewentualnie kilka dni-> tylko sunia lubiąca koty i inne zwierzęta (gryzonie i koty bo takie również posiadam:)))
[mazowieckie] Ewusek
[mazowieckie] Bazyliah (1 pies w danym momencie, psy młode, nieagresywne)
[mazowieckie] konisia
[mazowieckie] abrakadabra3000
[mazowieckie] Belula
[mazowieckie] an1a
[mazowieckie] beatarogala (jak wyżej )
[mazowieckie] Selenga (- tylko bardzo małe psiaki i w absolutnie awaryjnych sytuacjach)
[mazowieckie] bibeloty
[mazowieckie] AlinaS
[mazowieckie] Erazm (tylko małe suczki, krótkie tymczasy)
[reszta swiata] JustynaM.
[mazowieckie] kasiaNDM
[mazowieckie] psiareczka78

napisalam z prosba o pomoc w poszukiwaniu miejsca dla tego psa do Jayo, Bazyliah, beka i eva2406

napisze zaraz do AlinyS, siekowej i Neigh