luka1 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Telefon: rozebrano magazyn, wszystko wywieziono, pozostał pies. Pomóżcie. Miejscowość: Błonie k/Warszawy, Magazyny na Pasie. Pierwsza przyszła mi do głowy Ziutka - jak zwykle, w kilka chwil była gotowa do wyjazdu. Znalazła psa, przy drodze, uwiazanego łańcuchem do drzewka, pilnował swojej budy. Pies obszczekał Ziutkę, ale na widok jedzonka chciał ja wycałować do czysta. Był bardzo głodny. Koło niego stały puste słoiki i ani kropi wody. Psina pozostal tam. Szukamy domu dla niego - pies ma juz budę, miski mu kupimy. Pies jest pod opieką Fundacji Na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt NERO 96-500 Sochaczew, ul.Kochanowskiego 37/12 KRS 000317840 Jeśli ktoś chciałby przekazać jakąś kwotę na pomoc naszej fundacji prosimy o wpłaty na konto: 67 1020 1185 0000 4802 0174 4093 Quote
piotrek_b Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 a ta blondyna wyżera mu jedzenie, co za ludzie noo :-x Quote
Ewusek Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 ja pier*** co za sk*** sorry dziewczyny, ale mi juz rece opadaja... Ja niestety nie moge pomoc, bo mam w tej chwili 4 tymczasy w domu i jeden w hoteliku.... moge tylko podniesc... Quote
Neris Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Czy to nie podpada pod porzucenie? Jeśli wiadomo co za firma itp, może mozna ich jakoś ścignąć? Ja dla tak dużego psa nie mam totalnie pomysłu... Quote
Ziutka Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Ewusek napisał(a):ja pier*** co za sk*** sorry dziewczyny, ale mi juz rece opadaja... Ja niestety nie moge pomoc, bo mam w tej chwili 4 tymczasy w domu i jeden w hoteliku.... moge tylko podniesc... Dosłownie same takie słowa się cisną na usta :angryy: dzięki Ewcia, że zajrzałaś :lol: Quote
Ziutka Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Neris napisał(a):Czy to nie podpada pod porzucenie? Jeśli wiadomo co za firma itp, może mozna ich jakoś ścignąć? Ja dla tak dużego psa nie mam totalnie pomysłu... Tak właśnie mi powiedział tz...abym tam pojechała z policją i dowiedziała się od ochroniarzy co to za firma i złożyć doniesienie na s.k.u.r.w.i.e.l.i :angryy: Quote
kinga-kinia Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 potraktowali tego psa jak niepotrzebną zabawkę :angryy: jedno mogę powiedzieć "Panie Boże widzisz i nie grzmisz " ...kolejny pies bez imienia i bez domku :( Quote
Ewusek Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 u mnie w gminie juz by biedaka zastrzelili... Quote
agata-air Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 dostana chociaż mandat za porzucenie psa jeśli to zgłosisz Quote
Ziutka Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 ARKA napisał(a)::angryy: tak, zrob to!!! OK...się zrobi rzecz jasna :mad: Quote
ARKA Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 agata-air napisał(a):dostana chociaż mandat za porzucenie psa jeśli to zgłosisz A dlaczego tylko mandat? ustawowo: porzucanie zwierzat jest zabronione a nie jakis mandat, za co? Quote
beka Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Ziutka napisał(a):OK...się zrobi rzecz jasna :mad: A nie zabiorą psa do schronu? pod jaki schron podpada to miejsce? Zeby mu nie pogorszyc sytuacji :( Quote
Ziutka Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 [quote name='beka']A nie zabiorą psa do schronu? pod jaki schron podpada to miejsce? Zeby mu nie pogorszyc sytuacji :( Dlatego pilnie trzeba mu znaleźć chociażby DT :roll: dopiero wtedy to zgłoszę bo inaczej...obawiam się, że mogą zgłosić to do gminy i klapa będzie totalna. Nie podlegamy pod żadne schronisko...mamy podpisaną umowę ryczałtową z panem G. i On zabiera psiaka - gdzie ? nie wiadomo, gmina nie wymaga od niego kwitka gdzie dostarczył psiaka. Np. nasz błoński Fart : http://www.dogomania.pl/forum/f28/fart-mix-akity-zaginal-cudem-odnalazl-sie-30-km-dalej-szukamy-ds-124833/ zniknął a potem znalazł się ponad 30km od Błonia.......w Złotokłosie :cool1: ot tak się zabiera bezpańskie psy :cool1: z gminy...nikogo nie chcę tutaj oskarżać ale nie raz już słyszałam, że tak właśnie się robi :angryy: Quote
agata-air Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 ARKA napisał(a):A dlaczego tylko mandat? ustawowo: porzucanie zwierzat jest zabronione a nie jakis mandat, za co? Masz racje Aniela, choć u Nas w mieście SM wystawia mandaty za porzucenie (tak było gdy pies z adopcji schroniskowej wracał na ulice) Quote
sleepingbyday Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 o, jacy uprzejmi dla obywateli, obnizają karę ustawową z uprzejmości łamiąc prawo? a jak ja miałam starą, ślepą, ledwo chodzącą suczę bez smyczy na pustej ulicy, to mi chcieli wlepic najwyższy wymiar kary. Quote
ARKA Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 agata-air napisał(a):Masz racje Aniela, choć u Nas w mieście SM wystawia mandaty za porzucenie (tak było gdy pies z adopcji schroniskowej wracał na ulice) No bo SM tylko moze mandaty porzadkowe za: brak nadzoru nad psem....ale to nie ich"brocha' porzucenie i powinni na policje sami zglosic, jesli ktos np. powie....a ja juz nie chce tego psa.......a moze mowil,ze pies mu uciekl;) to wtedy mandat SM moze dac, za brak nadzoru i pies do niego wraca.. Quote
tomcug Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Jak można spać spokojnie, kiedy zrobi się tak straszną rzecz? Serca trzeba nie mieć. :-( Quote
pixie Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 ziutka dzieki za linka...zaczynam myslec..hmmm ktos zdaje sie mial miejsce "ogrodowe" tylko kto i gdzie...chyba jednak nie kolo warszawy... Quote
pixie Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 oto lista DTA...z mazowieckiego wklejam moze znacie bardziej niz ja osoby ktore maja "posesje"...sposrod tych oferujacych ... W. mazowieckie - dom tymczasowy awaryjny [mazowieckie] Marcik (małe i średnie, nieniszczące, nieagresywne psy) [mazowieckie] siekowa (aktualnie tylko gryzonie, fretki, króliki) [mazowieckie] Neigh [mazowieckie] malagos [mazowieckie] Astaroth [mazowieckie] lavinia (tylko małe suczki) [mazowieckie] Kostek (gryzonie) [mazowieckie] Ania-tygrysiczka [mazowieckie] AnetaW (tylko z zapewnioną karmą dla tymczasowicza) [mazowieckie] jayo [mazowieckie] nadzieja (mam wlasny lokal) [mazowieckie] GrubbaRybba (Nieduży psiak, łagodny do innych zwierząt. Max kilka dni. W tygodniu pracuję, więc psiak musi umiec zostać samemu.) [mazowieckie] Aleksandra_B (przyjmuje tylko szczenieta lub kocieta) [mazowieckie] gallegro [mazowieckie] karo20 [mazowieckie] Ziutabenia [mazowieckie] DIF (max 3-5 dni) [mazowieckie] Dobermania [mazowieckie] psyija [mazowieckie] magdyska25 (ewentualnie kilka dni-> tylko sunia lubiąca koty i inne zwierzęta (gryzonie i koty bo takie również posiadam:))) [mazowieckie] Ewusek [mazowieckie] Bazyliah (1 pies w danym momencie, psy młode, nieagresywne) [mazowieckie] konisia [mazowieckie] abrakadabra3000 [mazowieckie] Belula [mazowieckie] an1a [mazowieckie] beatarogala (jak wyżej ) [mazowieckie] Selenga (- tylko bardzo małe psiaki i w absolutnie awaryjnych sytuacjach) [mazowieckie] bibeloty [mazowieckie] AlinaS [mazowieckie] Erazm (tylko małe suczki, krótkie tymczasy) [reszta swiata] JustynaM. [mazowieckie] kasiaNDM [mazowieckie] psiareczka78 napisalam z prosba o pomoc w poszukiwaniu miejsca dla tego psa do Jayo, Bazyliah, beka i eva2406 napisze zaraz do AlinyS, siekowej i Neigh Quote
enia Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Jestem:shake: kiedy te koszmary sie skończą... chyba jak wymrzemy wszyscy:-( kupić mu jedzenie Ziutka? Quote
Recommended Posts