Jump to content
Dogomania

Do jakiego stopnia szkoliliście lub zamierzacie szkolić swojego psa?  

838 members have voted

1. 1. Do jakiego stopnia szkoliliście lub zamierzacie szkolić swojego psa?

• w ogóle nie szkolę -- i tak jest mądry i kochany :-)
    • PT
    • PT 2
    • PO
    • PTT
    • IPO 1
    • IPO 2
      0
    • IPO 3
    • szkolę, ale w innym kierunku (agility, myśliwski, itd.)

Recommended Posts

Posted

no fakt faktem beagle sa uparte jak nie wiem......ale mozna z nimi duzo wypracowac potrzeba tylko duzo cierpliwosci :shake: :roll:

ale potrzymuje nas na duchu wlascicielka Trapka (brat Rosy), ktory zajal 2 miejsce w krakowie w obiedence.......i patrzac w przyszlosc chcialabym widziec mojego Rosolaka na podium :cool3: :evil_lol:

a jestesmy z rzeszowa i 19 sieprnia mamy wlasnie zawody i sie tak niepewnie przymiwrzamy....

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tośka- Dagon mimo być moim malutkim;) czarnym słoneczkiem, ogólnie jest do obcych zimny jak lód- unika kontaktu dotykowego, nieraz oszczeka, nieraz po prostu odejdzie, a nieraz jakby sie bał...osobiście mi ten jego dystans do obcych na reke, ale na obi nie bylby wskazany;)

Posted

[quote name='Ewa_17']no fakt faktem beagle sa uparte jak nie wiem......ale mozna z nimi duzo wypracowac potrzeba tylko duzo cierpliwosci :shake: :roll:

hehehe witam w klubie uparciuchów. mam bulkę i odpuściłam sobie do jesieni egzamin z Pt. Przy nodze chodzi jak ... krowa z tyłu(ale tylko na tresurze- normalnie to potrefi ciągnąć że hej), aport ją wogóle nie interesował- aportowanie piłki, patyka tak alee nie koziołka, no chodzenie przy nodze bez smyczy .... masakra. Zostawanie na czas ją szybko nudzi jak ma siedziec to sie kładzie a jak ma leżęć to siada. najlepiej to noga do mnie, siadanie i warowanie w marszu... bo tam coś się dzieje

Posted

oj moj uparciuch ostatnio odmawia wspolpracy :mad: ......... jest jakas taka oslabiona i nie do zycia :crazyeye: .......... mam nadzieje ze jej niedlugo minie, bo jak nie to z zawodami mozemy sie pozegnac :shake:

• 1 month later...
Posted

ja mam rottka, który w tym roku kończy 7 latek, a w swoim życiu zrobił PTI- z egzaminem, PTII-bez i IPOI-z egzminem, zaliczył kilka razy zawody, ostatnio nawet znowu dołam mu ugryźć pozoranta ale o ile na szkoleniu było super( sam pozorant był zdziwiony), to potem ( już w domku) nie był w stanie ruszyć tylnymi łapami i musiałam go wsadzać do auta przez tydzień.

Posted

BeaC nie przejmuj się moje maleństwo nigdy nie lubiło aportu( to jest pies obronny- kocha gryźć, oczywiście pozoranta), a na IPOI też się nie nadawał, bo On nie uznawał rewiru, wiedział w którym namiocie jest schowany pozorant i od razu tam biegł i oszczekiwał.
Tak, czy inaczej życzymy Wam z "przystojnym starszym Panem" powodzenia :)

• 2 weeks later...