Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zastanawiamy sie nad adopcja Gai lub Mrowki (dlaczego tej drugiej zdjecia tu jeszcze nie ma?! ;))

obawiamy sie jednak, ze Gajka wyrosnie na sporego psiaka a my chcemy takiego podlotka max do kolan....:roll:

Posted

Ewa_17 napisał(a):
... Mrowki (dlaczego tej drugiej zdjecia tu jeszcze nie ma?! ;))

Bo Mroweczka narazie jest w gipsie bo trafiła do schroniska po wypadku i nie biega na swobodzie ...

Posted

mmmmm kochane dzieciaczki piekne jak zawsze :loveu::loveu::loveu: szkoda ze nie chciane ..... no to pracuj pracuj nad wyżełkami bo chce ujrzeć mą piękną gwiazde :loveu::loveu: Gwiazdke oczywscie też ...:eviltong::diabloti::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Zakochałam się w tych szczeniaczkach z wysypiska :loveu:
cudne są, a zwłaszcza ta czekoladka mnie zauroczyła:loveu:
czy one przebywają w schronisku czy w DT??
Jaki ma charakter ten psiak czekoladowy, można coś więcej się dowiedzieć ?
Ta druga jasna suczka ma kolor jak gończy francuski porcelanowy :)
no cudne są i ja wpadłam jak śliwka w kompot!!

Posted

monitomi napisał(a):
Zakochałam się w tych szczeniaczkach z wysypiska :loveu:
cudne są, a zwłaszcza ta czekoladka mnie zauroczyła:loveu:
czy one przebywają w schronisku czy w DT??
Jaki ma charakter ten psiak czekoladowy, można coś więcej się dowiedzieć ?
Ta druga jasna suczka ma kolor jak gończy francuski porcelanowy :)
no cudne są i ja wpadłam jak śliwka w kompot!!

są w schronisku ;) a co do niej hmm :???:zachowuje sie jak inne szczeniaki ( czyli nie jest przymułem :D)na poczatku wiadomo bala sie troszke nowego otoczenia i kulila ogonek ale jako pierwsza zaczela brykac i zapoznawac sie z innymi a pozniej jej siostra wziela z niej przyklad i sobie teraz brykaja :evil_lol::evil_lol:

wgl ile teraz szczeniakow doszło to :crazyeye::placz: Gwiazda,Gwiazdka,Garry,Gaja,Gosia,Goja(le nie wiem czy ja dzisiaj widzialam bo moglam ja przeoczyc :D)szcz Rudej chyba dalej jest :???: + dzisiaj przechodzimy kolo kojca zagladamy a tak duzo szczeniakow wszystkie czarne (z jakimis bialymi plamkami)dokladnie jest ich 8 (wolontariuszka mowila ze zostaly znalezione na dołowej) poza nimi poszłyśmy z drugiej strony schroniska a tam w boksie kolejne szczeniaki !!:crazyeye: ale nie wiem ile ich jest :cool1:

opetanie jakies :shake:

Posted

No ja rozumiem, że to szczeniaczek, ale nieraz są takie bardzo dzikie szczeniaczki, a nieraz takie wycofane i nieśmiałe ;)
chciałabym jej dać DT , ale nie wiem czy by wam to odpowiadało? tylko hmmm Rzeszów tak daleko :roll: no i musiałabym wiedzieć czy nie ma żadnych chorób skóry i uszka czy są czyściutkie, bo mam w domu 3 koty i fredzia i nie mogę ryzykować, że się zarażą.
Bardzo proszę Cię jak jest możliwość sprawdzić jak ona reaguje na koty.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nikt mnie nie zna na dogo także jestem otwarta na wszelkie wizyty i spotkania.
Miałam rok temu u siebie doga niemieckiego Amora na DT przez fundację For Animals.
Porozmawiam z moją drugą połówką co on na to i z rodzinką.
Czy istniała by możliwość dowieźć psiaka do Krakowa, bo już na Częstochowę nie liczę.
Wszytko oczywiście trzeba na spokojnie rozważyć i przemyśleć, ale ja się zakochałam jak mało kiedy w tym czekoladowym pyszczku :loveu:

Posted

Jak ostatnio byłam w schronisku to zrobiłam ślicznotkom małą (ponad 100zdjęć) sesję:loveu: Niestety nie dam rady wszystkich wstawić, więc wstawiam kilka ładnych ujęć na zachętę i podam link do całego albumu wyżełkowatych (jak się skończy linkować);)
Naprawdę warto sobie obejrzeć bo małe są przecudne:loveu::loveu:

Moje ulubione zdjęcie:loveu:

cdn..!

Posted

monitomi napisał(a):
No ja rozumiem, że to szczeniaczek, ale nieraz są takie bardzo dzikie szczeniaczki, a nieraz takie wycofane i nieśmiałe ;)
chciałabym jej dać DT , ale nie wiem czy by wam to odpowiadało? tylko hmmm Rzeszów tak daleko :roll: no i musiałabym wiedzieć czy nie ma żadnych chorób skóry i uszka czy są czyściutkie, bo mam w domu 3 koty i fredzia i nie mogę ryzykować, że się zarażą.
Bardzo proszę Cię jak jest możliwość sprawdzić jak ona reaguje na koty.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nikt mnie nie zna na dogo także jestem otwarta na wszelkie wizyty i spotkania.
Miałam rok temu u siebie doga niemieckiego Amora na DT przez fundację For Animals.
Porozmawiam z moją drugą połówką co on na to i z rodzinką.
Czy istniała by możliwość dowieźć psiaka do Krakowa, bo już na Częstochowę nie liczę.
Wszytko oczywiście trzeba na spokojnie rozważyć i przemyśleć, ale ja się zakochałam jak mało kiedy w tym czekoladowym pyszczku :loveu:

Nie wiem czy DT i to tak daleko, dla szczeniaków jest odpowiedni, dlaczego tak sądze już mówię.. pieski są młode, śliczne, wręcz cudowne, trudno ich nie kochać i cóż.. zapewne szybko znajdą domek. Człowiek przychodzi do schroniska po szczeniaka, widzi takie cudo i zabiera do domu, wiedząc, że musi jechać po nie do Krakowa czy Częstochowy może zrezygnować..:roll:

Wyżełkowe sunie moim zdaniem bardzo szybko znajdą swojego człowieka i nie posiedzą długo w schronisku, a tego właśnie chcemy, dać im kochający domek.. zabieranie szczeniaka do siebie, sprawi, że i on i Ty przywiążecie się do siebie, nie mam nic przeciwko abyś go adpotowała :razz: Ale jeżeli nie ma takiej możliwości to dla szczeniaka dodatkowe przeżycie, do tego ciągłe podróże itd. Myślę, że już za parę dni ( i mam taką nadzieję) ktoś napisze, że szczeniaki powędrowały do domu, o ile już w nim nie są;)

PS Wg mnie dom tymczasowy powinno się dawać psiakom, które mają małe szanse na dom, są leczone, stare lub nie radzą sobie w schronisku:shake:

Rozumiem, że się zakochałaś w nich na zabój (ja też), ale trzeba myśleć przede wszystkim o szczeniakach;)

Posted

Moniek masz rację, maluchy są prześliczne i muszą znaleźć domek:loveu:
Ja tak myślałam, że jak ją wezmę na DT to z możliwością aby została u mnie, bo czekoladowy piesek z klapniętymi uszkami to moje marzenie... ale niestety na razie nie mogę, bo rodzina póki co się nie zgadza. Jeszcze tęsknią za poprzednim psem, no cóż poczekam jeszcze pół roku- rok i sama założę wątek, że szukam psiaka dla siebie. No chyba, że trafi mnie strzała amora jak w przypadku tego cudeńka.
Mam tylko nadzieję, że nie przyjdzie im dorastać w schronie jak wielu innym niezauważonym szczylkom.
Będę kibicowała tej dwójce mocno :lol:
A zdjęcia po prostu cudne!!