zuziaM Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Odwiedzilam tego psiaczka z niedowladem lapek :-(.... Jaki on jest chudziutki :placz: ..... sam szkielecik :placz: ...... no i naprawde jest malutki ! ! ! Gdzies taki, jak moja Pola... a Pola jest pinczerkiem . Tylko troszke od Poli dluzszy...... On chodzi , ciagnac za soba lapeczki ..... ma nawet juz na nich od tego rany ! ! ! Jedyne, co dla niego dobre, to ze jest sam w kociarni. Ma legowisko na drewnianym podescie i umieszczone jest ono pod lampa...... Przepraszam, ale nie zrobilam zdjec.... aparatu nie mialam, a glupia jestem, bo nie pomyslalam zeby telefonem zrobic.... moze by oddaly to, jaki on biedniutki ...... :-( Quote
malicja Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 jak sobie pomysle ze to biedactwo siedzi tam same to :placz::placz::placz::placz: lolka, czekamy na Twoja relacje po jutrzejszej wizycie Quote
diuna_wro Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 :placz::placz::placz:dramat, aż mnie w gardle ścisnęło. Jedyne co mogę zrobić to popytać moich wetów o koszt badań i zrobić bazarek, tymczasu nie zaproponuję, ale może Koperek.... natomiast NaamahsChild jest studentką wet, może coś poradzi. Zobaczę co da się wyłuskać za zachodnią granicą, poprosze o pomoc dziewczynę, która eksportowała Ligotę. Quote
diuna_wro Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 majqa:loveu: witaj! Lecę po pracy do Niedzielskich, bazarek wystawię jutro Quote
lolka Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Mariola aplikuje mu zastrzyki sterydowe, od dwóch dni też masuje mu te łapki i naciera maściami homeopatycznymi ...jest poprawa, on potrzebuje przede wszystkim ciepełka, masaży i jest szansa że z tego wyjdzie tak przynajmniej powiedziała mi Mariola(ludzka lekarka)..............nie wiem może poszukać jakiejś emerytki lub osoby niepracującej co by za opłatą opiekowała się małym w sensie nacierania, masowania aby przynajmniej miał szanse odzyskania czucia w tych nóżkach..............piesio potrafi już trzymać koopki i siuu ale zimny boks i brak ogrzewania drastycznie zmniejasza jego szanse na dojście do siebie............. znacie może takie osoby, jakiś płatny tymczas Quote
tanitka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 biedny mały piesek, na razie niestety nie mam jak pomóc Quote
magda z. Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 ja jutro coś wystawię z nowej dostawy ciuchów na niego, bo własnie moje sterylkowe bazarki drgnęły i może w koncu lolka cos ciachniemy w Dłużynie:razz: Quote
kikou Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 ja tez zrobie bazarek... ok. 6 stycznia mogłabym wziąć go do Wroclawia na badania.... wczesniej niestety nie dam rady..... Quote
lolka Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 kikou napisał(a):ja tez zrobie bazarek... ok. 6 stycznia mogłabym wziąć go do Wroclawia na badania.... wczesniej niestety nie dam rady..... :buzi::buzi::buzi: na razie nie mam pomysłu co z nim zrobić to znaczy gdzie go zabrać na tymczas............teraz przed świętami znalezienie takiego domku graniczy z cudem, niestety bidulek musi poczekac do nowego roku boję sie jutrzejszej wizyty u małego, pewnie serce mi pęknie:-( Quote
kikou Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 baarek na psiaczka: http://www.dogomania.pl/forum/f99/2-super-sexy-koszulki-na-pieska-ze-sparalizowanymi-nozkami-127412/ jakby kto miał 20sekund wolnych...to prosze podrzucić;) Quote
magda z. Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 [quote name='kikou']baarek na psiaczka: http://www.dogomania.pl/forum/f99/2-super-sexy-koszulki-na-pieska-ze-sparalizowanymi-nozkami-127412/ jakby kto miał 20sekund wolnych...to prosze podrzucić;) zaraz sie tam zamelduje;) Quote
magda z. Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/f99/ubrania-42-44-na-sparalizowanego-psiaka-z-dluzyny-do-25-12-22-00-a-127426/#post11453377 pomimo braku czasu musze upłynniać dary na"psy" bo niedługo sklep otworzę:evil_lol: Quote
zuziaM Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Alez sliczne ciuszki na tych Waszych bazarkach :lol: ! Quote
magda z. Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 zuziaM napisał(a):Alez sliczne ciuszki na tych Waszych bazarkach :lol: ! niuniek zasługuje:razz: Quote
diuna_wro Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 podnoszę. Mój bazarek ruszy wieczorem lub jutro rano, mam trochę sprzętu snowboardowego i kosmetyków. Na wstępie powiem, że to co zostało z mojego poprzedniego bazarku: http://www.dogomania.pl/forum/f1075/na-hotel-dla-merlina-oskara-121552/ Z badaniami nic nie ustaliłam, bo nie zastałam szefa kliniki , a tylko z nim jestem w stanie negocjować cenę. Quote
diuna_wro Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 LINK DO BAZARKU http://www.dogomania.pl/forum/f99/na-bezwladne-psie-nozki-127463/#post11455888 Kto zbiera pieniążki na malucha? Jeśli jest pilna potrzeba zakupu zastrzyków czy innych leków proszę o info, mam dostęp do leków bez recepty w cenach hurtowych. Proszę także o numer konta na PW Quote
diuna_wro Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 lolka napisał(a): pies co najmniej od kilku dni był widziany jak czołgał się przy drodze Czy ja dobrze widzę:crazyeye::crazyeye: Kilka dni ten piesio czołgał się przy drodze i ludzie to widzieli i nic? "Boże!! Widzisz i nie grzmisz:angryy::angryy::angryy:" Zwariuje kiedyś... Quote
lolka Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 udało mi sie zebrać trochę informacji o psiaki..........niestety nie było kierownika a weta nie mogłam złpac telefonicznie piesio trafił do schroniska 08.12 po tym jak od kilku dni był widziany czołgający się przy drodze..............ma około 5 lat w momencie przywiezienia w księdze zapisano, paraliż, zachowane głębokie czucie w łapkach, brak trzymania zwieraczy w tej chwili piesio dostaje sterydy w zastrzykach, homeopatyczne zastrzyki-traumel , oraz wszelkiego typu maści pobudzające krążenie ma tez codziennie w miarę możliwości masowane te łapki w tej chwili jest znaczna poprawa,ma pólparaliz-chemiplegia, nadal ściągnie te nóżki, lecz widac że od czasu do czasu próbuje samodzielnie nimi "sterować", trzyma mocz i koopke......po prostu podczołguje sie dalej od legowiska i załatwia się pod siebie nie sa to całkowiecie bezwałdne nózki ,opierając sie na przednich wygina się na wszystkie srtony i znikomo podpierając tylnymi pełznie piesio nie sprawiał wrażenia cierpiącego,nie płakał ani nie stękał jak go macałam .............był troche zdretwiały po wzieciu na szalik............ogólnie ciezko stwierdzic czy go boli gdyż tak bardzo się cieszył z wizyty, że dosłownie nam tam tańczył bardzo potrzebujemy w tej chwili tych zastrzyków homeopatycznych traumal, jedna ampułka kosztuje ok 5 euro, kilka fotek po podniesieniu na szaliku miał chwilowo nózki bezwładne i dziwnie wyginał sie w pałąk, oraz paluszki bezwładnie ciągnął za soba...........jednak na kolejnym zdjęciu juz widac że te paluszki samodzielnie ustawił we własciwej pozycji Quote
lolka Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 [quote name='diuna_wro']LINK DO BAZARKU http://www.dogomania.pl/forum/f99/na-bezwladne-psie-nozki-127463/#post11455888 Kto zbiera pieniążki na malucha? Jeśli jest pilna potrzeba zakupu zastrzyków czy innych leków proszę o info, mam dostęp do leków bez recepty w cenach hurtowych. Proszę także o numer konta na PW Diuna:loveu::loveu::loveu: nie jesteśmy jednak żadną fundacją i jak zbieramy pieniązki to na nasze osobiste konta a potem przekazujemy do schroniska lub płacimy weterynarzowi osobiście ............. jeśli nam ufasz to możesz pieniążki przekazać mi lub Zuzim(ma większy staż na dogo i wiele osób może za nią poręczyć) zastrzyki taurmal sa w tej chwili nam potrzebne jak i masci homeopatyczne, może uda Ci się taniej załatwic............mariola kupiła zastrzyki za ok 5 euro ampułka Quote
Recommended Posts