Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 481
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odwiedzilam tego psiaczka z niedowladem lapek :-(....
Jaki on jest chudziutki :placz: ..... sam szkielecik :placz: ...... no i naprawde jest malutki ! ! ! Gdzies taki, jak moja Pola... a Pola jest pinczerkiem . Tylko troszke od Poli dluzszy......
On chodzi , ciagnac za soba lapeczki ..... ma nawet juz na nich od tego rany ! ! !
Jedyne, co dla niego dobre, to ze jest sam w kociarni. Ma legowisko na drewnianym podescie i umieszczone jest ono pod lampa......

Przepraszam, ale nie zrobilam zdjec.... aparatu nie mialam, a glupia jestem, bo nie pomyslalam zeby telefonem zrobic.... moze by oddaly to, jaki on biedniutki ...... :-(

Posted

:placz::placz::placz:dramat, aż mnie w gardle ścisnęło.

Jedyne co mogę zrobić to popytać moich wetów o koszt badań i zrobić bazarek, tymczasu nie zaproponuję, ale może Koperek.... natomiast NaamahsChild jest studentką wet, może coś poradzi.

Zobaczę co da się wyłuskać za zachodnią granicą, poprosze o pomoc dziewczynę, która eksportowała Ligotę.

Posted

Mariola aplikuje mu zastrzyki sterydowe, od dwóch dni też masuje mu te łapki i naciera maściami homeopatycznymi ...jest poprawa, on potrzebuje przede wszystkim ciepełka, masaży i jest szansa że z tego wyjdzie tak przynajmniej powiedziała mi Mariola(ludzka lekarka)..............nie wiem może poszukać jakiejś emerytki lub osoby niepracującej co by za opłatą opiekowała się małym w sensie nacierania, masowania aby przynajmniej miał szanse odzyskania czucia w tych nóżkach..............piesio potrafi już trzymać koopki i siuu ale zimny boks i brak ogrzewania drastycznie zmniejasza jego szanse na dojście do siebie.............
znacie może takie osoby, jakiś płatny tymczas

Posted

kikou napisał(a):
ja tez zrobie bazarek...

ok. 6 stycznia mogłabym wziąć go do Wroclawia na badania.... wczesniej niestety nie dam rady.....

:buzi::buzi::buzi:

na razie nie mam pomysłu co z nim zrobić to znaczy gdzie go zabrać na tymczas............teraz przed świętami znalezienie takiego domku graniczy z cudem, niestety bidulek musi poczekac do nowego roku
boję sie jutrzejszej wizyty u małego, pewnie serce mi pęknie:-(

Posted

lolka napisał(a):
pies co najmniej od kilku dni był widziany jak czołgał się przy drodze

Czy ja dobrze widzę:crazyeye::crazyeye: Kilka dni ten piesio czołgał się przy drodze i ludzie to widzieli i nic? "Boże!! Widzisz i nie grzmisz:angryy::angryy::angryy:" Zwariuje kiedyś...

Posted

udało mi sie zebrać trochę informacji o psiaki..........niestety nie było kierownika a weta nie mogłam złpac telefonicznie

piesio trafił do schroniska 08.12 po tym jak od kilku dni był widziany czołgający się przy drodze..............ma około 5 lat
w momencie przywiezienia w księdze zapisano,
paraliż, zachowane głębokie czucie w łapkach, brak trzymania zwieraczy
w tej chwili piesio dostaje
sterydy w zastrzykach,
homeopatyczne zastrzyki-traumel ,
oraz wszelkiego typu maści pobudzające krążenie
ma tez codziennie w miarę możliwości masowane te łapki
w tej chwili jest znaczna poprawa,ma pólparaliz-chemiplegia, nadal ściągnie te nóżki, lecz widac że od czasu do czasu próbuje samodzielnie nimi "sterować",
trzyma mocz i koopke......po prostu podczołguje sie dalej od legowiska i załatwia się pod siebie
nie sa to całkowiecie bezwałdne nózki ,opierając sie na przednich wygina się na wszystkie srtony i znikomo podpierając tylnymi pełznie
piesio nie sprawiał wrażenia cierpiącego,nie płakał ani nie stękał jak go macałam .............był troche zdretwiały po wzieciu na szalik............ogólnie ciezko stwierdzic czy go boli gdyż tak bardzo się cieszył z wizyty, że dosłownie nam tam tańczył

bardzo potrzebujemy w tej chwili tych zastrzyków homeopatycznych traumal, jedna ampułka kosztuje ok 5 euro,

kilka fotek

po podniesieniu na szaliku miał chwilowo nózki bezwładne i dziwnie wyginał sie w pałąk, oraz paluszki bezwładnie ciągnął za soba...........jednak na kolejnym zdjęciu juz widac że te paluszki samodzielnie ustawił we własciwej pozycji

Posted

[quote name='diuna_wro']LINK DO BAZARKU
http://www.dogomania.pl/forum/f99/na-bezwladne-psie-nozki-127463/#post11455888

Kto zbiera pieniążki na malucha? Jeśli jest pilna potrzeba zakupu zastrzyków czy innych leków proszę o info, mam dostęp do leków bez recepty w cenach hurtowych. Proszę także o numer konta na PW

Diuna:loveu::loveu::loveu:
nie jesteśmy jednak żadną fundacją i jak zbieramy pieniązki to na nasze osobiste konta a potem przekazujemy do schroniska lub płacimy weterynarzowi osobiście ............. jeśli nam ufasz to możesz pieniążki przekazać mi lub Zuzim(ma większy staż na dogo i wiele osób może za nią poręczyć)

zastrzyki taurmal sa w tej chwili nam potrzebne jak i masci homeopatyczne, może uda Ci się taniej załatwic............mariola kupiła zastrzyki za ok 5 euro ampułka