majqa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Na takich sugerowanych piłkach ćwiczy się m.in. dzieci z porażeniem mózgowym (cel praktycznie ten sam, co w przypadku Lesia). Wielkość piłki jest dostosowana do wielkości dziecka, tu rzeczywiście należy dopytać o średnicę pod kątem psiaka. Sądzę, że pewno Pani rehabilitantka miała na myśli wersję gładką, bez uchwytów. Tak, czy owak, kierunek gabinet i zasięgnięcie języka. Super, że Lesio ma takiego farta!!! :multi: Quote
aresik Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Rehabilitantka sugerowala taka pilke z kolcami i sa takie ale alb o 20 cm (max jaka znalazlem to 28 cm) albo ponad 45 i wiecej. Fakt, nie sa tanie ale pilke Lesio musi miec, a jak juz kupowac to cos pozadnego :) Quote
majqa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Koniecznie, wobec tego, trzymajcie się sztywnych wytycznych Pani rehabilitantki. Takie piłki da się kupić w sklepach rehab., czasem w komisach ze sprzętem med. Ja swoją drogą podpytałabym właśnie Panią rehabilitantkę, bo może mieć rozeznanie, gdzie takie sklepy są w Waszym rejonie. Druga opcja to rzeczywiście internetowy sklep. Quote
lolka Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 Fakt lepiej kupić porządną, a jak już Lesio będzie biegał:loveu: to można zawsze przekazać innej potrzebującej psince, Aresik a ile taka lepsiejsza kosztuje?, przecież sa pieniązki na Lesia i bazarki w toku:multi: .....jak tylko cos znajdziesz daj znak to zapłacę z jego skarpety Quote
diuna_wro Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Wiem, gdzie we Wro są dwa takie sklepy, zadzwonię tam, ale dopiero w poniedziałek. Quote
lolka Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 diuna_wro napisał(a):Wiem, gdzie we Wro są dwa takie sklepy, zadzwonię tam, ale dopiero w poniedziałek. Diunka to jak będziesz cokolwiek wiedziała daj znak to zamówię tą piłeczkę Tylko nie zdublujcie się z Aresikiem.......bo będziemy się rzucać tymi piłkami:evil_lol: najlepiej jakby Aresik podał na PW swój telefon to byłby łatwiejszy kontakt Quote
Lidan Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Pisząc, że piłka nie jest tania miałam na myśli to, żeby kupić właściwą, dokładnie zalecaną przez lesiową rehabilitantkę, a nie rezygnować z kupna dlatego bo droga :eviltong: Quote
aresik Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Wszyscy sie bija o pilke a i tak wujek ja kupi ;P a tak na serio to ja w pon moge pojezdzic, poszukac... i kupic:) Quote
diuna_wro Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 posty przeskakują. Ja zamówię. Jestem na miejscu. Lesio trzym się, do góry uszy i zadek! Quote
diuna_wro Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Jasne, jak tylko się coś dowiem od razu wyślę do Was info i poczekam aż się dogadamy. Dobranocka i buźka! Quote
diuna_wro Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 aresik napisał(a):Wszyscy sie bija o pilke a i tak wujek ja kupi ;P a tak na serio to ja w pon moge pojezdzic, poszukac... i kupic:) Jak chcesz Wujaszku:chaos: Jeśli coś - wiesz, gdzie mnie szukać.:razz: Quote
lolka Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 aresik napisał(a):Wszyscy sie bija o pilke a i tak wujek ja kupi ;P a tak na serio to ja w pon moge pojezdzic, poszukac... i kupic:) ja jestem za tym aby kupić ją z Lesiowej puli :mad: a zresztą z tymi Lesiowymi pieniążkami jest mały bałagan cześć wpłynęła na schroniskowe konto(225zł) a cześć na moje prywatne(178.50zł) i tak jak te przelane na moje można rozliczyć bezrachunkowo, czyli jak jest w planach pokryc koszty utrzymania Lesia w DT jak i kosztów codziennych dajazdów na rehabilitacje, tak te schrosniskowe muszą byc rozliczone fakturowo, czyli na te póki co 225 zł osrodek wystawi fakturę na schrosniko piłeczke i tego typu potzrebne do cwiczen materiały które nie trafią na stan schrosnika mozna jedynie zakupic z pieniązków mi przesłanych tak że Aresik podaj tylko kwote a ja Ci przesle na ta piłke Quote
majqa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Zakupi piłkę wujek Aresik! Cieszyć się będzie maleńki Lesik! Łapki wyćwiczy i wzmocni brzuszek, by zasnąć słodko pośród poduszek. Wtuli w nie główkę, snem zbierze siły, i zacznie ćwiczeń dzionek przemiły. Miną tygodnie jak strzelił z bicza, gdy oczy ujrzą Lesia - Panicza. Na sprawnych łapkach mężnie ustoi, z nową jakością życia oswoi. Tak krok po kroczku wróci do formy. Odzyska piesio 100% normy! ;) Quote
lolka Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 majqa napisał(a):Zakupi piłkę wujek Aresik! Cieszyć się będzie maleńki Lesik! Łapki wyćwiczy i wzmocni brzuszek, by zasnąć słodko pośród poduszek. Wtuli w nie główkę, snem zbierze siły, i zacznie ćwiczeń dzionek przemiły. Miną tygodnie jak strzelił z bicza, gdy oczy ujrzą Lesia - Panicza. Na sprawnych łapkach mężnie ustoi, z nową jakością życia oswoi. Tak krok po kroczku wróci do formy. Odzyska piesio 100% normy! ;) :Rose: :calus: Quote
magda z. Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 majqa napisał(a):Zakupi piłkę wujek Aresik! Cieszyć się będzie maleńki Lesik! Łapki wyćwiczy i wzmocni brzuszek, by zasnąć słodko pośród poduszek. Wtuli w nie główkę, snem zbierze siły, i zacznie ćwiczeń dzionek przemiły. Miną tygodnie jak strzelił z bicza, gdy oczy ujrzą Lesia - Panicza. Na sprawnych łapkach mężnie ustoi, z nową jakością życia oswoi. Tak krok po kroczku wróci do formy. Odzyska piesio 100% normy! ;) :loveu::loveu::loveu: Quote
OLUTKA55 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 brawo wierze ze tak bedzie:lol::lol::lol::lol: Quote
Bożka Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 lolka napisał(a):ja jestem za tym aby kupić ją z Lesiowej puli :mad: a zresztą z tymi Lesiowymi pieniążkami jest mały bałagan cześć wpłynęła na schroniskowe konto(225zł) a cześć na moje prywatne(178.50zł) i tak jak te przelane na moje można rozliczyć bezrachunkowo, czyli jak jest w planach pokryc koszty utrzymania Lesia w DT jak i kosztów codziennych dajazdów na rehabilitacje, tak te schrosniskowe muszą byc rozliczone fakturowo, czyli na te póki co 225 zł osrodek wystawi fakturę na schrosniko piłeczke i tego typu potzrebne do cwiczen materiały które nie trafią na stan schrosnika mozna jedynie zakupic z pieniązków mi przesłanych tak że Aresik podaj tylko kwote a ja Ci przesle na ta piłke W poniedziałek chcę wpłacić na Lesia, jeżeli więcej wydatków będzie nie fakturowanych ,to proszę podaj mi na PW swoje konto. Quote
lolka Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 na schroniskowe konto dla Lesia wpłynęły kolejne pieniązki, jedna osoba wpłaciła aż 300 zł :crazyeye: .............można już spokojnie spać myślę, ze nie zabraknie nawet jak trzeba będzie dłużej opłacać DT ten lub inny.....nie polegniemy .... to jest niesamowite ja jeszcze niedawno myslałam że najwiekszym problemem jest uzbieranie pieniązków na ratowanie psiaków :roll: w tej chwili na Lesia wpłynęło łącznie 728,50 zł:multi::multi: Quote
diuna_wro Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Brak słów, tak się cieszę... Dzwoniłam do fizjoterapeutki. Lesio podrapał się tylną nóżką za uchem:multi::multi: Pani z DT jest w nim zakochana, ale szukamy domu, najlepiej we Wro. Wetka ma dwie chetne osoby, jednak pozwoliłam sobie zapowiedzieć wizytę przed i po:oops: Dzwonię po sklepach z art. rehablit, - szukam piłki. ARESIK - lepsza mniejsza, niż za duża. Dam znać. Quote
lolka Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 diuna_wro napisał(a):Brak słów, tak się cieszę... Dzwoniłam do fizjoterapeutki. Lesio podrapał się tylną nóżką za uchem:multi::multi: Pani z DT jest w nim zakochana, ale szukamy domu, najlepiej we Wro. Wetka ma dwie chetne osoby, jednak pozwoliłam sobie zapowiedzieć wizytę przed i po:oops: Dzwonię po sklepach z art. rehablit, - szukam piłki. ARESIK - lepsza mniejsza, niż za duża. Dam znać. Diunka a masz może tel lub adres DT ......muszę sie z tą Panią skontaktować aby ustalić koszty pobytu Lesia, a dodatkowo jedna z cioteczek chce przesłać specjalny specyfik regeneracyjny Quote
majqa Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 diuna_wro napisał(a):(...) Lesio podrapał się tylną nóżką za uchem:multi::multi: (...) Wetka ma dwie chetne osoby, jednak pozwoliłam sobie zapowiedzieć wizytę przed i po:oops: (...) Yuhuuu !!!!!!!!! :multi: :multi: :multi: Quote
OLUTKA55 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::multi: Quote
Recommended Posts