viverna Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 dzodzo w zamojskim schronisku już długo czeka na dom malutka Miranda - bardzo podobna do Meli, proszę zapytaj dziewczyn z tego wątku o szczegóły, dla suni taki domek za granicą byłby wybawieniem. http://www.dogomania.pl/forum/f28/prosze-nie-mow-ze-zostaniemy-tu-na-zawsze-zamojskie-sunie-prosza-o-pomoc-121219/ Quote
dzodzo Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 dzieki, ale raczej poszukam w schronsikach blizej zachodu ew.centrum-Z zamoscia będzie cholernie trudno o transport na drugi koniec Polski na czas a Małej Melusi życzę szczescia, słodka jest i ten brazowy nochalek:loveu: Quote
Poker Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 dziewczyna ma ok.27 lat,pracuje.Miała u rodziców 16 lat psa, teraz jest kolejny, który został u rodziców, a ona chce swojego mieć.Lubi spać z psem, szuka niedużego przytulaka.Muszę się jej dopytać czy to jej mieszkanie czy wynajmowane.Mówiła,że w razie potrzeby , wyjazdu pies opiek u jej rodziców.Gotowa jest wziąć psa od zaraz.Do wizyty przedaodopcyjnej zgłosiła się Invictus hilaritas.Może pojechać w przyszłym tygodniu. Pomyśałam o Meli, bo ona jest żywiołowa więc się nadaje do młodych ludzi,a Merlisia jest strasza, spokojniejsza, więc niech idzie do ludzi w podobnym do jej wieku. Podeślę dziewczynie zdjęcia Meli z zapytaniem i jeszcze Kluseczki ze śmietniska.Może się zdecyduje na którąs. Quote
iwa77 Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Oj czyżby się domek szykował dla Meluni ? Trzymam kciuki ! Dzodzo a może nasza wrocławska Cezunia spodobałaby sie ... http://www.dogomania.pl/forum/f28/serduszko-cezuni-rozpada-sie-na-milion-kawalkow-131101/ Quote
dzodzo Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Iwa mogę spróbowac z Cezunią i tak juz kilka mnie lub bardziej podobnych pieskow im wyslalam ale generalnie szukam pieska w takim typie jak Beti na zdjeciu, bo takiego chcieli Państwo.To akurat była sunia, starsza, chora, nieufna Quote
iwa77 Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Oj jaki cudny nietoperek :p:p:p Dzodzo - spróbuj co nam szkodzi , choć podobieństwa to nie ma za grosz ;):cool3::lol: Quote
viverna Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Mela nie daje sobie zakropić oczu... Nie daje, to mało powiedziane... Z 5,5 kg psa nagle robi się silna jak 50 kg, nie mogę jej unieruchomić w żaden sposób... nawet mój silny tata nie dał rady jej przytrzymać, tak by jednocześnie nie zrobiła sobie krzywdy tak bardzo się wyrywała :( Kicha... Quote
wiska Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 viverna: probowalysmy z zuzia ta "metoda" z palcami(na palec kropelka i palcem do oczka) jej zrobic ostatnio i super siedziala grzecznie...moze to jest na nia sposob?;) Quote
Poker Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 i co u Meli słychać? czyżby śniegiem dziewczyny zasypało? Mazanie palcem kropli do oka nie jest najlepszym pomysłem :shake:, ponieważ krople powinny być sterylne :cool3:, a nasze paluszki nie są :shake: Quote
NaamahsChild Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Zgadzam się z Poker, krople mają być sterylne. Wiem, że jest ciężko i niestety trzeba ją unieruchamiać. Ja z kocurami mam podobne szaleństwa, ale one mają do tego pazury:roll: Ja na Lolicie siadałam:evil_lol: Ryk, wrzask, pis, ale jakoś się udawało (ale ile się napociłam to już moje). Quote
viverna Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 trochę nas śniegiem zasypało od nadmiaru spraw :-) Poker, co z domkiem w Głogowie? Nowe super fotki Meli z dnia dzisiejszego, zrobione przez znajomego fotografa :D (na pierwszym zdjęciu to nie ja tylko moja siostra!:eviltong:) a tu Melska szaleje: Quote
viverna Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Co do łzawiących oczek to o ile dobrze zapamiętałam Mela ma coś z trzecią powieką (grudkowe zapalenie?). Nie jestem pewna, ale ponoć to jest częste u młodych psów. Iwa - ogromna prośba: napisz na początku wątku, że Mela ma około 3 lata! Quote
bico Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 śliczne zdjęcia Melki, śliczne zdjęcia siostry:loveu::loveu::loveu: trzeba te zdjęcia gdzieś do ogłoszeń szybciutko powstawiać, bo one bardzo uwagę przyciągają:cool3: łatwiej o domek będzie:cool3: Quote
xmartix Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 o mein Gott! jakie ładne zdjęcia! dzięki takim zdjęciom i takiej siostrze sunia z pewnością znajdzie domek :loveu: Quote
Isadora7 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 To zdjęcie http://img7.imageshack.us/img7/3871/melaaizaanank2.jpg rewelacja, bingo Quote
malagos Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Trochę podbna do Spinki, może zainteresować nią te panią z Warszawy, ktora szuka maleństwa suczkę? :roll: Quote
iwa77 Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 Viverna zrobione ! Zdjęcia piękne :loveu: Quote
Poker Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 dzwoniłam, pisałam mejla do dziewczyny,ale cisza. :-( Ona chyba poczuła się urażona tym,że nie dostała Merlisi, tak wyczułam w rozmowie. A zdjęci e na jakiś konkurs się nadaje. Jesteście z siostrą bardzo podobne do siebie , obie piękne :lol: Quote
viverna Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Szukam domku takiego zakochanego na 100%. Mela to wrażliwy piesek, wymaga trochę pracy i uwagi ze strony opiekuna. Chciałabym, żeby znalazła dom, który nie oddawałby psa z powodu tego, że w nocy szczeka na sąsiadów, którzy przechodzą na klatce schodowej... Psa można tego oduczyć... jak mieszkała ze mną szczekała coraz mniej, teraz przeniosła się do rodziców (bo tam więcej osób do wyprowadzania) i znowu szczeka w nocy! Wydaje mi się, że w nowym domu, trzeba ją będzie wszystkiego uczyć od nowa, bo sunia czuje się totalnie zagubiona i zdezorientowana przez zmiany. Quote
viverna Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 malagos już umieściłam Melę na Twoim wątku w przygarnę :d Quote
Poker Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 viverna napisał(a):Szukam domku takiego zakochanego na 100%. Mela to wrażliwy piesek, wymaga trochę pracy i uwagi ze strony opiekuna. Chciałabym, żeby znalazła dom, który nie oddawałby psa z powodu tego, że w nocy szczeka na sąsiadów, którzy przechodzą na klatce schodowej... Psa można tego oduczyć... jak? zapisuję się na szkolenie , bo Merlinda zrobiła się szczekliwa :mad: Quote
viverna Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 a kiedy szczeka? to też zależy od okoliczności szczekania... ale na szczekające na ludzi i inne zwierza psy działa między innymi taki sposób: za każdym razem jak pies szczeka (tak za każdym razem - to jest trudne!) należy odwracać uwagę psa np. poprzez przywołanie go, nakazanie mu siad, podaj łapę, leżeć i nagradzanie za prawidłowe wykonanie ww czynności :D Oczywiście spokojny, stanowczy głos i całkowite ignorowanie bodźców pobudzających do szczekania to podstawa ;-) Ja do Meli wstawałam nawet o 3 - 4 rano jak szczekała na wracających z imprezy sąsiadów...:p Quote
Poker Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 dzięki za rady,ale ta małpa wtedy nie reaguje na wołanie, ma mnie w nosie . Natomiast, niestety zaczęła reagować na skarcenie. Quote
wiska Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 przepiekne zdjecia!! No postaralyscie sie :multi:ja trzymam kciuki za domek,ale niestety "wsrod znajomych" nie mam juz pomyslow kto moglby dac jej pozadny dom... Koniecznie trzeba zrobic na pierwszej str mapke watku-tzn na ktorych stronach sa zdj ;) Quote
Recommended Posts