Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzieki, ale raczej poszukam w schronsikach blizej zachodu ew.centrum-Z zamoscia będzie cholernie trudno o transport na drugi koniec Polski na czas

a Małej Melusi życzę szczescia, słodka jest i ten brazowy nochalek:loveu:

Posted

dziewczyna ma ok.27 lat,pracuje.Miała u rodziców 16 lat psa, teraz jest kolejny, który został u rodziców, a ona chce swojego mieć.Lubi spać z psem, szuka niedużego przytulaka.Muszę się jej dopytać czy to jej mieszkanie czy wynajmowane.Mówiła,że w razie potrzeby , wyjazdu pies opiek u jej rodziców.Gotowa jest wziąć psa od zaraz.Do wizyty przedaodopcyjnej zgłosiła się Invictus hilaritas.Może pojechać w przyszłym tygodniu.
Pomyśałam o Meli, bo ona jest żywiołowa więc się nadaje do młodych ludzi,a Merlisia jest strasza, spokojniejsza, więc niech idzie do ludzi w podobnym do jej wieku.
Podeślę dziewczynie zdjęcia Meli z zapytaniem i jeszcze Kluseczki ze śmietniska.Może się zdecyduje na którąs.

Posted

Iwa mogę spróbowac z Cezunią i tak juz kilka mnie lub bardziej podobnych pieskow im wyslalam ale generalnie szukam pieska w takim typie jak Beti na zdjeciu, bo takiego chcieli Państwo.To akurat była sunia, starsza, chora, nieufna

Posted

Mela nie daje sobie zakropić oczu... Nie daje, to mało powiedziane... Z 5,5 kg psa nagle robi się silna jak 50 kg, nie mogę jej unieruchomić w żaden sposób... nawet mój silny tata nie dał rady jej przytrzymać, tak by jednocześnie nie zrobiła sobie krzywdy tak bardzo się wyrywała :( Kicha...

Posted

viverna: probowalysmy z zuzia ta "metoda" z palcami(na palec kropelka i palcem do oczka) jej zrobic ostatnio i super siedziala grzecznie...moze to jest na nia sposob?;)

Posted

i co u Meli słychać? czyżby śniegiem dziewczyny zasypało?
Mazanie palcem kropli do oka nie jest najlepszym pomysłem :shake:, ponieważ krople powinny być sterylne :cool3:, a nasze paluszki nie są :shake:

Posted

Zgadzam się z Poker, krople mają być sterylne. Wiem, że jest ciężko i niestety trzeba ją unieruchamiać. Ja z kocurami mam podobne szaleństwa, ale one mają do tego pazury:roll: Ja na Lolicie siadałam:evil_lol: Ryk, wrzask, pis, ale jakoś się udawało (ale ile się napociłam to już moje).

Posted

trochę nas śniegiem zasypało od nadmiaru spraw :-)

Poker, co z domkiem w Głogowie?

Nowe super fotki Meli z dnia dzisiejszego, zrobione przez znajomego fotografa :D (na pierwszym zdjęciu to nie ja tylko moja siostra!:eviltong:)

a tu Melska szaleje:

Posted

Co do łzawiących oczek to o ile dobrze zapamiętałam Mela ma coś z trzecią powieką (grudkowe zapalenie?). Nie jestem pewna, ale ponoć to jest częste u młodych psów.

Iwa - ogromna prośba: napisz na początku wątku, że Mela ma około 3 lata!

Posted

śliczne zdjęcia Melki, śliczne zdjęcia siostry:loveu::loveu::loveu:

trzeba te zdjęcia gdzieś do ogłoszeń szybciutko powstawiać, bo one bardzo uwagę przyciągają:cool3: łatwiej o domek będzie:cool3:

Posted

dzwoniłam, pisałam mejla do dziewczyny,ale cisza. :-(
Ona chyba poczuła się urażona tym,że nie dostała Merlisi, tak wyczułam w rozmowie.
A zdjęci e na jakiś konkurs się nadaje.
Jesteście z siostrą bardzo podobne do siebie , obie piękne :lol:

Posted

Szukam domku takiego zakochanego na 100%. Mela to wrażliwy piesek, wymaga trochę pracy i uwagi ze strony opiekuna. Chciałabym, żeby znalazła dom, który nie oddawałby psa z powodu tego, że w nocy szczeka na sąsiadów, którzy przechodzą na klatce schodowej... Psa można tego oduczyć...

jak mieszkała ze mną szczekała coraz mniej, teraz przeniosła się do rodziców (bo tam więcej osób do wyprowadzania) i znowu szczeka w nocy!

Wydaje mi się, że w nowym domu, trzeba ją będzie wszystkiego uczyć od nowa, bo sunia czuje się totalnie zagubiona i zdezorientowana przez zmiany.

Posted

viverna napisał(a):
Szukam domku takiego zakochanego na 100%. Mela to wrażliwy piesek, wymaga trochę pracy i uwagi ze strony opiekuna. Chciałabym, żeby znalazła dom, który nie oddawałby psa z powodu tego, że w nocy szczeka na sąsiadów, którzy przechodzą na klatce schodowej... Psa można tego oduczyć...

jak? zapisuję się na szkolenie , bo Merlinda zrobiła się szczekliwa :mad:

Posted

a kiedy szczeka? to też zależy od okoliczności szczekania... ale na szczekające na ludzi i inne zwierza psy działa między innymi taki sposób: za każdym razem jak pies szczeka (tak za każdym razem - to jest trudne!) należy odwracać uwagę psa np. poprzez przywołanie go, nakazanie mu siad, podaj łapę, leżeć i nagradzanie za prawidłowe wykonanie ww czynności :D Oczywiście spokojny, stanowczy głos i całkowite ignorowanie bodźców pobudzających do szczekania to podstawa ;-)

Ja do Meli wstawałam nawet o 3 - 4 rano jak szczekała na wracających z imprezy sąsiadów...:p

Posted

przepiekne zdjecia!! No postaralyscie sie :multi:ja trzymam kciuki za domek,ale niestety "wsrod znajomych" nie mam juz pomyslow kto moglby dac jej pozadny dom... Koniecznie trzeba zrobic na pierwszej str mapke watku-tzn na ktorych stronach sa zdj ;)