Guest monia3a Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Dogada się z kotem dogada, raz czy dwa Miska dostanie po nosku pazurkiem i już kot sobie ją ustawi :lol: Quote
plinka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 martuchajanka - witamy na forum! :) I w miarę możliwości prosimy o wieści co tam u naszej (już nie naszej:P) Missi słychać. ;) Quote
jaanna019 Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 tak się cieszę, że już się udało zalogować na dogo nowemu domkowi.:multi: Z niecierpliwością czekam na wieści o mojej kochanej Misce:loveu: Taki spokój bez niej u mnie:oops: Quote
martuchajanka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Dzień dobry w trzecim Miśkowym dniu u mnie. Dzis suńka została w domu bez nas , tylko z pozostałymi zwierzakami i zadowoliła się jedynie pościąganiem suszącej się bielizny z suszarki. Szkód żadnych ,za to jej radość kiedy się rano budzimy przynosi wiele szczęścia i od razu dzień jest lepszy. Rewelacja- Miśka jest kochana! Pozdrawiam ! Z kotem coraz lepiej!:multi: Quote
martuchajanka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Nie wiem w których lecznicach mogę promocyjnie "zaczipować" Miśkę, a szykuję się na przyszły tydzień. Czy można w lecznicy ul. Wesołej? Quote
Guest monia3a Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Jak dobrze słyszeć same dobre wieści :loveu: Quote
jaanna019 Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 martuchajanka napisał(a):Nie wiem w których lecznicach mogę promocyjnie "zaczipować" Miśkę, a szykuję się na przyszły tydzień. Czy można w lecznicy ul. Wesołej? Dowiadywałam się. Czipują promocyjnie na Wesołej, ale promocja obejmuje tylko pieski z terenu miasta Białystok, promocyjnie kosztuje to tylko 30PLN, bez promocji mam nadzieję że niedużo więcej, nie mogę się dodzwonić żeby zapytać:shake: spróbuję jutro. Quote
martuchajanka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Dziękuję za odpowiedź. W takim razie jutro zajadę sama do lecznicy i zapytam. Pozdrawiam (Miśka wesoła, wulkan energii). :loveu: Quote
Guest monia3a Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Poza promocją chip kosztuje 80-90 złotych kara za jego brak 300-500 straż miejska zaczyna sprawdzać bynajmniej na antoniuku już poszły upomnienia a później mandat Quote
martuchajanka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Zaczipujemy Miśkę, nawet za 200 zł, bo chcemy ,żeby była bezpieczna, chociaż nie mieszka w mieście i chyba jej nie obowiązuje nakaz (a szkoda, bo różnie ludzie traktują psiaki). Trudno! Jak się nie da taniej, będziemy bulić!:razz: Quote
Guest monia3a Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Nakaz chipowania obowiązuje tylko w mieście może ją zachipować ktoś z Białego a później tylko zmienić dane w chipie choć z drugiej strony 80 zł to nie dużo. Jutro zadzwonię i zapytam na białostoczku jak to wygląda i czy chipują tylko psy z miasta. Quote
martuchajanka Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Pozdrowienia od Miśki! Biega po lesie jak stara "wieśniaczka" , śpi w łóżeczku-jak zwykle i jak mówi kolega mego syna cyt. "jest sliczna, bo ma oczy jak poziomki". U nas w porządku, kot sie prawie przekonał do zabaw z psiakiem.:loveu: Quote
terka Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Czyli "ogień w gaciach":diabloti: Jak miło się czyta takie wieści :loveu: A możeby tak jakieś zdjęcia :cool3:? Quote
plinka Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 monia3a napisał(a):Poza promocją chip kosztuje 80-90 złotych kara za jego brak 300-500 straż miejska zaczyna sprawdzać bynajmniej na antoniuku już poszły upomnienia a później mandat Serio? :crazyeye: ja z antoniuka...:cool1: Myślałam że to tylko takie puste gadanie z tym sprawdzaniem.. Co do czipów: Czipowanie zwierząt towarzyszących Od około dwóch lat w naszym mieście obowiązuje /Uchwałą Rady Miejskiej/ trwałe oznakowanie psów. Może to być zarówno tatuaż jak i mikroprocesor (czip) Do tej pory było to jednak prawo nieegzekwowane. Od kilku dni Straż Miejska została zaopatrzona w czytniki do sprawdzania czy nasze pieski są zaczipowane. Koszt takiego zaczipowania jest różny. Najtaniej zgodziły sie to robić lecznice weterynaryjne, które podpisały z umowę ze Schroniskiem dla Zwierząt: - Przychodnia Weterynaryjna "Canwet" ul. Zwycięs26b tel 0856511542 - Przychodnia Weterynaryjna ul. Wesoła 18 tel. 0857423800 - Przychodnia Weterynaryjna "Białostoczek Wet" ul. Białostoczek 13a tel 0856515014 - Przychodnia Weterynaryjna "PSIKOT" ul. Chrobrego 10a tel 0668909099 - Przychodnia Weterynaryjna ul. Antoniuk Fabryczny 33 tel. 0856540165 W tych lecznicach zaczipowanie naszego pupila kosztuje 30 zl Quote
jaanna019 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Moja Miska kochana:loveu: zazdroszczę wam tych przytulanek w łóżku:oops: Quote
betka-sp Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 kurna...fajnię że Misia tak "sprzedajna" i szybciutko sie zaaklimatyzowała......:multi::multi::multi::multi: Quote
Guest monia3a Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 martuchajanka co u Missi ?? Zadomowiła się już na dobre?? Quote
martuchajanka Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Witam! Misia już zadomowiona. Trochę dokazuje kiedy zostaje sama w domu. Uwielbia leżeć jednocześnie na kolanach dwóch osób, najlepiej moich i męża. Zgodnie z zapewnieniami je wszystko, zarówno suchą karmę jak ryż z mięsem, warzywa, owoce, nawet witaminy w tabletkach. Fotki prześlę jak kupię baterie do aparatu, a ciągle zapominam. Pozdrowienia :multi: Quote
wlodek1703 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 martuchajanka napisał(a):Fotki prześlę jak kupię baterie do aparatu, a ciągle zapominam. Dawać mnie tu fotki:mad::mad::mad: Proponuję mniej masła, więcej jabłek i do tego bilobil - pomaga:diabloti: Quote
Guest monia3a Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Ciekawi mnie jak Miska dokazuje jak zostaje sama, czyżby tak samo jak u Ani ? :evil_lol: Quote
jaanna019 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 Nie no myślę że nie aż tak bo u mnie to ona miała ku temu idealne warunki, a to papiery zostawione w zasięgu, a to Julcia sianka i trocin nie schowała do szafki, a to pudełko po butach stał w kącie, bo tak poważnie to pies porządkowy: albo sprzątasz albo on ci "posprząta";) Quote
Guest monia3a Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 hehe dobry pies uczy porządku właścicieli :evil_lol: Wiem cos o tym moja kiara też tak miała do niedawna ale na szczęście już jej przeszło :cool1: Quote
betka-sp Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 hihihih...oj...znam to znam........:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: ale odfotek miisi w nowymn domku nikt tu sie nie wysmiga..........:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Quote
martuchajanka Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Fotkę mam jedną . bo zapomnoiałam kupić bilobil i mi się stara bateria rozładowała. Jutro syn spróbuje wstawić tą fotkę. Miśka śpi na tym samym krześle, na którym siedzę i rzeczywicie zmusza rodzinę do trzymania porządku w domu, a jak nie sama sprząta. Pozdrawiam. Quote
jaanna019 Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 To ja czekam na fotkę sprzątaczki:evil_lol: jakbyście mieli dosyć to zadzwońcie:cool1: u mnie też jest mały bałaganik do ogarnięcia:evil_lol: Quote
Recommended Posts