estote Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Kora jest u mnie od soboty. Na początku bardzo się bała: schodów, szelek, spacerów, nas... a teraz biega po schodach, broni miski, bo ma koleżankę (znalezioną z cieczką kilka dni przed świętami, około roczną maleńką suczkę) ale chętnie się z nią bawi. Uwielbia spacery i kochana jest, choć strachliwa. Wczoraj szczekała pierwszy raz, gdy usłyszała kroki na schodach - czuje się więc tu coraz lepiej :) i jest piękna :) Quote
Saphira Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Wysłałam dziś do Pani od Budrysia dwa komplety smyczek z obróżkami. Dla Budrysia i jego kolegi. Myślę, że z tym boksem i siatką nie będzie tak prosto. Pomijając koszty. Jest mróz a tam poza pracami przy słupkach i siatce trzeba wylać cokolik betonowy. Quote
Agata69 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Saphira napisał(a):Zachary ! Jej nie trzeba opatrywać tylko mozna profilaktycznie prześwietlić. To nie jest rana tylko głęokie obtarcie i nie krwawi. Takie obtarcia gorzej się goja pod opatrunkiem. Ja sie bardziej bałam złamania, ale pies noga powoli zaczął ruszać a przesunięcia kości nie ma. Wyliże się:eviltong::eviltong::eviltong: jest pod opieka pani weterynarz. W zasadzie to ona go złapała :eviltong::eviltong::eviltong: Pani S. nie jest weterynarzem tylko pracuje w przychodni weterynaryjnej. ale jest naprawdę bardzo pomocna. To ona tez załatwiła tę bude. Wczoraj przesłałam pieniażki za budę. zachary , ro dzięki tobie.:loveu: Quote
Agata69 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Saphira napisał(a):Wysłałam dziś do Pani od Budrysia dwa komplety smyczek z obróżkami. Dla Budrysia i jego kolegi. Myślę, że z tym boksem i siatką nie będzie tak prosto. Pomijając koszty. Jest mróz a tam poza pracami przy słupkach i siatce trzeba wylać cokolik betonowy. Saphira ma racje. Te panie sa tam same. ale coś wykombinujemy, tylko mróz niech zelżeje. Estote, jak przyjedziemy fotografować Korę, to porobimy zdjecia tej małej suczce. Aha, kolega Burysia ma na imię Fokus. Quote
Agata69 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Mam ofertę Nony 50 zł. Saphira podarowała takze 50 zł. Zastanawiam się na co przeznaczyć te pieniądze. Czy zbieramy na kojec dla Budrysia, czy przeznaczamy pieniądze na przeglad weterynaryjny obu panów plus odrobaczenie i pchły? Jedno i drugie ważne... Quote
Saphira Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Rozmawiałam z Pania S. Odpchlenie i odrobaczenie wzięła na siebie. Dzisiaj ma mi podac wymiary kojca lub zamiennie kawałka ogrodzenia z przodu. Może mój TZ coś wymyśli sensownego i pomoże. Quote
Agata69 Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Saphira napisał(a):Rozmawiałam z Pania S. Odpchlenie i odrobaczenie wzięła na siebie. Dzisiaj ma mi podac wymiary kojca lub zamiennie kawałka ogrodzenia z przodu. Może mój TZ coś wymyśli sensownego i pomoże. saphira, ty jestes kolejnym aniołem na mojej drodze? Wśród chamstwa i całej tej szarej masy znajduję takie perełki... Quote
Agata69 Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 MAM KOLEJNA CHETNĄ NA WSPOMOŻENIE PIESKÓW GROSZE. sŁUCHAJCIE, MUSIMY USTALIĆ GDZIE TE PIENIADZE BĘDĄ WPŁYWAĆ. sAPHIRA, MOZE TY BEDZIESZ TYM ZARZĄDZAĆ? Jesli tak to podaj mi na priv konto, to prześlę je do chętnych. Quote
Saphira Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Agata. Ja jestem daleko od Osięcin. Przecież to trzeba kupić na bieżąco karmę i leki.Nie wiem czy to dobry pomysł ?:shake: Quote
Agata69 Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Saphira napisał(a):Agata. Ja jestem daleko od Osięcin. Przecież to trzeba kupić na bieżąco karmę i leki.Nie wiem czy to dobry pomysł ?:shake: No a ten kojec? Przeciez to tez kosztuje, trudno, żebyś pokrywała koszty z własnej kieszeni. Ok, ja podam swoje konto i będe przelewać tam gdzie trzeba. czyli jesli zbierzemy jakąś sumę, a bedzie trzeba opłacić weta, to wyslę pieniądze pani S. Jesli twój TZ poniesie koszty zwiazane z tym kojcem, to wyslę tobie pieniążki. OK? Quote
Saphira Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Agata69 napisał(a):No a ten kojec? Przeciez to tez kosztuje, trudno, żebyś pokrywała koszty z własnej kieszeni. Ok, ja podam swoje konto i będe przelewać tam gdzie trzeba. czyli jesli zbierzemy jakąś sumę, a bedzie trzeba opłacić weta, to wyslę pieniądze pani S. Jesli twój TZ poniesie koszty zwiazane z tym kojcem, to wyslę tobie pieniążki. OK? Agata ! Powoli ! Rozmawiałam dziś z Pania S. i ustaliłyśmy co nastepuje : nie będziemy robić kojca tylko kawałeczek ogrodzenia od strony ulicy około 5m z małą furtką i bramką. Dzięki temu psy będa miały całe podwórko do dyspozycji. Pani W. zatrzymuje Burysia na stałe więc pilnie potrzebny domek tylko dla Fokusa, który jest młodym, miziastym psiaczkiem. Myślę, że koszty ogrodzenia utopię w firmie, ale bez mojego TZ decyzji ostatecznej nie mogę podjąć. Pieniądze bardziej potrzebne są Pani S., która psiaki musi odpchlić, odrobaczyć i dokarmić. Podejrzewam, że będą dalsze przypadki....i moze wtedy Pani W. też pomoże. Nie można zostawiać jej samej. Quote
Agata69 Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Saphira napisał(a):Agata ! Powoli ! Rozmawiałam dziś z Pania S. i ustaliłyśmy co nastepuje : nie będziemy robić kojca tylko kawałeczek ogrodzenia od strony ulicy około 5m z małą furtką i bramką. Dzięki temu psy będa miały całe podwórko do dyspozycji. Pani W. zatrzymuje Burysia na stałe więc pilnie potrzebny domek tylko dla Fokusa, który jest młodym, miziastym psiaczkiem. Myślę, że koszty ogrodzenia utopię w firmie, ale bez mojego TZ decyzji ostatecznej nie mogę podjąć. Pieniądze bardziej potrzebne są Pani S., która psiaki musi odpchlić, odrobaczyć i dokarmić. Podejrzewam, że będą dalsze przypadki....i moze wtedy Pani W. też pomoże. Nie można zostawiać jej samej. Ta furtka od strony ulicy to super pomysł! Jesli chodzi o pieniadze, to przesle je pani s., jak tylko powie ile jej trzeba. Karme moge kupić i zawieźć. Albo tez przekaże pieniadze na karme pani S, myslę, ze to kobieta godna zaufania . czyli koniecznie musze jechać do Osięcin, zeby zrobić fotki Fokusowi. Stamtąd powinnam jechać do Torunia do Kory i Amisia. Boze, dopomóż... Quote
Kasia Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 co w takim razie z aukcja Burysia? Piszecie, że on tam zostaje... może dać Fokusa w zamian? Tylko fotek jego brak... Quote
sleepingbyday Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 ja tam sie ucieszyłam... wygląda, ze skończyła sie burysiowi tułaczka. będzie ok, co? Quote
Agata69 Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Dzisiaj dostałam maila od pani S.: ".....Co do psów , to Ślepulek już tam chyba zostanie, bo się do tej pani przywiązał i jej ufa, a pozatym zrobił się troszkę agresywny i powarkuje na wszystkich, a pania W już zna i jest ok. Fokus natomiast jest młodym 1-1,5 pieskiem i bardzo przyjaznym , choc jeszcze troszkę nieufnym, z łapką już jest troszke lepiej , bo nawet da rade sie nią podrapac i cały czas dostaje antybiotyk w tabletkach. Dobrze by było mu znaleźc bardzo dobry dom. Ślepulek jest juz odrobaczony, ale przydało by sie parę złotych na ich odpchlenie i odrobaczenie Fokusa, bo nie mogę wszystkiego brac z lecznicy tak za darmo. To będzie ok.35.00. Jedzenia pani W. ma jeszcze troszke z tego co zostawiła pani E." Że zostaje to chyba dobrze. martwi mnie tylko ta agresja. Jak sie bedzie nasilać, to i tak kojec będzie niezbędny, bo inaczej będzie musiał byc zamykany. No to bierzemy sie za adopcje Fokusa. W sobotę tam pojade i dam te potrzebne pieniadze. Zrobimy tez zdjecia i w ogóle zorientuję sie w sytuacji. Quote
Agata69 Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 Kasia napisał(a):co w takim razie z aukcja Burysia? Piszecie, że on tam zostaje... może dać Fokusa w zamian? Tylko fotek jego brak... Ile dni bedzie jeszcze trwać aukcja Byrysia? Zamienimy ja na aukcję Fokusa i zrobimy też kOrze, Amisiowi i tej suczynie od estote. Akurat wystarczy (50 zł od Elzy). Ale zdjecia będa najszybciej w niedziele. Quote
Saphira Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Agata! Jak będziesz jechała do Osielska to zawieź Pani S. Karmę z glukozaminą albo chitozanem. Ma jeszcze jednego bezdomniaka pod opieką z chorymi stawami. Temu wilczurowi bez budy pewnie też by się taka przydała. :shake: Masz jakiś wpływ na tych ludzi ? Ogrodzenie już się robi. Quote
estote Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 bardzo się cieszę, że sytuacja Budrysia się układa :) Kora coraz bardziej się do mnie przyzwyczaja. Jest momentami niepewna, szczególnie gdy idziemy w miejsce, którego nie zna, ale ufa mi i idzie :) Zrobiła wielkie postępy w ciągu kilku dni. Teraz już nawet łapki podnosi, by ubrać jej szelki. Wielka z niej suczka :multi: Bawi się z Teklą, ukochała sobie niespotykane miejsce do spania - szafę :) i bardzo broni miski. jest ciekawa ludzi. Quote
Agata69 Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 Saphira napisał(a):Agata! Jak będziesz jechała do Osielska to zawieź Pani S. Karmę z glukozaminą albo chitozanem. Ma jeszcze jednego bezdomniaka pod opieką z chorymi stawami. Temu wilczurowi bez budy pewnie też by się taka przydała. :shake: Masz jakiś wpływ na tych ludzi ? Ogrodzenie już się robi. Jestes wielka! Dotarłam do ludzi od wilka i.. zrobiłam sobie kolejnych wrogów. A niech tam... Wprawiłam pania w takie oburzenie, ze az pokraśniała. Pies ma być zamykany na noc w domu i wypuszczany rano. Tylko ze ten dom nie jest zamieszkały od roku, a więc tez nie ogrzewany, więc nie wiem juz co lepsze. Pies ponoć wychodzi na spacery do parku i dostaje dobrze jesć. Będę to sprawdzać. Kobieta jest mysląca, myslę, że moja interwenca coś da. Quote
Agata69 Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 estote napisał(a):bardzo się cieszę, że sytuacja Budrysia się układa :) Kora coraz bardziej się do mnie przyzwyczaja. Jest momentami niepewna, szczególnie gdy idziemy w miejsce, którego nie zna, ale ufa mi i idzie :) Zrobiła wielkie postępy w ciągu kilku dni. Teraz już nawet łapki podnosi, by ubrać jej szelki. Wielka z niej suczka :multi: Bawi się z Teklą, ukochała sobie niespotykane miejsce do spania - szafę :) i bardzo broni miski. jest ciekawa ludzi. U mnie szafa to norma. Każdego tymczasa Mysza odchorowuje w szafie własnie. Quote
Saphira Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Estote ! Zgubiłam telefon o Ciebie a koleżanka nie odbiera. Możesz mi wysłać :loveu: Quote
Kasia Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Agata69 napisał(a): Ile dni bedzie jeszcze trwać aukcja Byrysia? Zamienimy ja na aukcję Fokusa i zrobimy też kOrze, Amisiowi i tej suczynie od estote. Akurat wystarczy (50 zł od Elzy). Ale zdjecia będa najszybciej w niedziele. Aukcja Burysia trwa do soboty 17 stycznia. Quote
estote Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 z okazji tego, że Kora jutro będzie miała sesję fotograficzną została dziś wykąpana. trochę się bała, ale była tak brudna, że nie wytrzymałaby ani dnia dłużej. teraz śpi w szafie, swoim ulubionym miejscu w całym domu. czekamy na to, by piękna Kora stała się gwiazdą :) Quote
kosu32 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Saphira napisał(a):Agata! Jak będziesz jechała do Osielska to zawieź Pani S. Karmę z glukozaminą albo chitozanem. Ma jeszcze jednego bezdomniaka pod opieką z chorymi stawami. Temu wilczurowi bez budy pewnie też by się taka przydała. :shake: Masz jakiś wpływ na tych ludzi ? Ogrodzenie już się robi. Agata !!! Czy Osielsko to miejscowość koło Bydgoszczy?. Pytam bo mam tam przyjaciółkę. Mogłabym z nią porozmawiać i poprosić o jakieś wsparcie dla psiaków (karmę, coś do wyściełania budy itd). Proponowałam pomoc rzeczową ze swojej strony. Nie odpisywałaś-rozumiem że gra nie jest warta świeczki z tytułu odległosi jaka nas dzieli. Quote
Saphira Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Przepraszam pomyliłam nazwy miejscowości. nie Osielsko tylko Osięciny.:oops: Quote
Recommended Posts