Kasia Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Bardzo bym chciała aby ta aukcja pomogła mu w znalezieniu innego domu...:-( Quote
Agata69 Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 Słuchajcie mamy około 200 zł do dyspozycji (pod naciskiem TOZ wójt zgodził sie pokryć koszt sterylki). Czy organizujemy kojec u tej kobiety? Inne rozwiązanie to może melodia przyszłosci... Quote
Agata69 Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 Kobieta , która jest na miejscu zamówi ocieplana budę, a ta pani , która się psami opiekuje ma uporzadkować teren pod kojec. Zadecydowałam sama , bo myslę, że nie ma na co czekać. Trzeba szukać tymczasu dla trzeciego psa: młody, czarny , puszysty, trochę wiekszy od Kory, mniejszy od Byrysia. Puszek. Niestety nie mam zdjęć. Quote
Agata69 Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 Zachary, nie zapytałam cie o zgode, ale mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko, że przeznaczyłam twoje pieniadze na bude dla Burysia? Nawet jesli Buryś znajdzie prawdziwy dom, buda bedzie służyć innym psom przygarnianym przez tą panią. Quote
ElzaMilicz Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Zobaczcie co mam i podnieście czasem. Psiak jest fantastyczny jeśli chodzi o charakter. http://www.dogomania.pl/forum/f28/leo-ben-dt-potrzebny-na-juz-127368/ Quote
zachary Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Pewnie,że nie mam nic przeciwko.:loveu: Quote
Agata69 Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 Jest szansa przewiezienia Burysia do przytuliska pod Warszawą, ale jest duże ryzyko, że inne psy nie przyjmą kalekiego. Ułomny pies w stadzie to pies do wyeliminowania. Dlatego mysle, że to ostateczność. Tak umówiłam się z pania Jolą. Na razie postaramy sie na miejscu zorganizować dla niego lepsze warunki do życia. Quote
basia0607 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Te jego zamglone oczy ! prześladują mnie . Quote
Agata69 Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 Czekam na wiesci od pani, która na miejscu ma załatwić budę dla Burysia. Kora po sterylce czuje si.e juz dobrze, nie brudzi w domu, jest baardzo grzeczna. bardzo niechętnie wychodzi z domu na siku. myslę, ze to fajna sunia i szybko wszystkiego sie nauczy i jeszcze szybciej znajdzie dom. Tego jej życze na święta. A Buryś musi troche jeszcze wytrzymać. Wczoraj biegał pare godzinw ogródku tej pani i wyweszył porcje rosołowe które ta pani maiła na zewnątrz. zjadł 4 na surowo. Biedny Burycho... Quote
Agata69 Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 Buda jest juz zamówiona, niestety bedzie dopiero za 2, 3 tygodnie ze wzgledu na święta i okres noworoczny. troche mnie to martwi prawde mówiąc że to tak przeciąga sie w czasie. Z allegro niestety wieje ciszą.... Kora po Nowym roku jedzie do nowego życia. Quote
sleepingbyday Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 super! agata, to wszystko, co wiesz o zmianach u kory? że ma ds i nic więcej? Quote
Agata69 Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 sleepingbyday napisał(a):super! agata, to wszystko, co wiesz o zmianach u kory? że ma ds i nic więcej? Kora nie ma Ds tylko Dt. Na razie siedzi w łazience u tej pani i myśli, że złapała pana Boga za nogi... Quote
Saphira Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Staropolskim obyczajem kiedy w Wigilię gwiazdka wstaje Nowy rok zaś cyfrę zmienia Wszyscy wszystkim ślą zyczenia Przy tej pięknej sposobności I my życzymy Wam radości Aby wszystkim się darzyło Z roku na rok lepiej było Quote
sleepingbyday Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Agata69 napisał(a):Kora nie ma Ds tylko Dt. Na razie siedzi w łazience u tej pani i myśli, że złapała pana Boga za nogi... kora napisała, ż epo świętach do nowego zycia jedzie kora. a w łazience siedzi teraz, po sterylce... czy może cos inaczej??? Quote
Saphira Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Agatko ! Myślę, że podjęłaś właściwą decyzje. Jeżeli jest możliwość pozostawienia go u tej Pani i załatwienia budy to lepsze niz dociążanie Pani Joli, która i tak ma spore problemy ze swoją gromadką. Martwi mnie tylko ta buda. Czy będzie napewno i kiedy. Ja mogę karmę od czasu do czasu podesłać :lol: Quote
Kasia Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 może macie jakiś pomysł na nowy tytuł aukcji Burysia? moze to przyciągnie więcej ludzi... http://www.allegro.pl/item510950456_burys_prosze_wyrwij_mnie_z_mroku_ciemnosci.html Quote
Agata69 Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Saphira napisał(a):Agatko ! Myślę, że podjęłaś właściwą decyzje. Jeżeli jest możliwość pozostawienia go u tej Pani i załatwienia budy to lepsze niz dociążanie Pani Joli, która i tak ma spore problemy ze swoją gromadką. Martwi mnie tylko ta buda. Czy będzie napewno i kiedy. Ja mogę karmę od czasu do czasu podesłać :lol: Bude i kojec załatwiaja osoby trzecie, więc jest to i dla nich sprawdzian. Ta miejscowość jest oddalona od mijego miejsca zamieszkania na tyle, że nie . jestem w stanie tego koordynowac. na razie czekam na bude, to jest w tej chwili najwazniejsze. Jezeli Buryś zostanie u tej pani to napewno zorganizujemy dla niej jakąs pomoc w postaci karmy Kora moze jechać do DT już 2, 3 stycznia , czyli na dniach. Jeszcze nie wiem co z transportem. Quote
Agata69 Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 [quote name='Kasia']może macie jakiś pomysł na nowy tytuł aukcji Burysia? moze to przyciągnie więcej ludzi... Pomysłu nie mam, ale napewno trezba zmienić tekst bo jest nieaktualny. Kasiu, jak stoimy z zapłata za allegro? Quote
Kasia Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Agata69 napisał(a): Pomysłu nie mam, ale napewno trezba zmienić tekst bo jest nieaktualny. Kasiu, jak stoimy z zapłata za allegro? Do zapłaty jest aukcja Burysia i obecna czyli druga Amisia ale to biorę na siebie. Czyli do zapłaty będa następne jakię będe wystawiać im czyli przedłużać ;) Co do tekstu to co robimy? Może niech ta aukcja zostanie z tym co jest a następną już z nowym...? Quote
kaja555 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Ja bym tytuł trochę uprościła i tak "prosto z mostu" a nie poetycko, np. "Starszy, ślepy, wyrzucony na ulicę, teraz mieszka w zimnej szopie" bo ludzie inaczej myślą, że ok, kiedyś mu było żle, ale teraz jest ok bo się wolontariusze już nim zajęli... a ważne jest, że on nadal tkwi w tej szopie i wcale nie jest ok. To allegro to jego głos z zimnej szopy. Quote
Agata69 Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Prosze zajrzyjcie do Pioruna. http://www.dogomania.pl/forum/f28/zwykla-historia-pioruna-blagam-o-ogloszenia-128001/#post11505723 Quote
koss Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Tekst poprawiłam ( to zmiany kosmetyczne) jest aktualny-jesli Wam odpowiada -prosze sie częstowac...:diabloti: Quote
Recommended Posts