Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 668
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie mamy około 200 zł do dyspozycji (pod naciskiem TOZ wójt zgodził sie pokryć koszt sterylki).
Czy organizujemy kojec u tej kobiety? Inne rozwiązanie to może melodia przyszłosci...

Posted

Kobieta , która jest na miejscu zamówi ocieplana budę, a ta pani , która się psami opiekuje ma uporzadkować teren pod kojec. Zadecydowałam sama , bo myslę, że nie ma na co czekać.

Trzeba szukać tymczasu dla trzeciego psa: młody, czarny , puszysty, trochę wiekszy od Kory, mniejszy od Byrysia. Puszek. Niestety nie mam zdjęć.

Posted

Zachary, nie zapytałam cie o zgode, ale mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko, że przeznaczyłam twoje pieniadze na bude dla Burysia?
Nawet jesli Buryś znajdzie prawdziwy dom, buda bedzie służyć innym psom przygarnianym przez tą panią.

Posted

Jest szansa przewiezienia Burysia do przytuliska pod Warszawą, ale jest duże ryzyko, że inne psy nie przyjmą kalekiego. Ułomny pies w stadzie to pies do wyeliminowania.
Dlatego mysle, że to ostateczność. Tak umówiłam się z pania Jolą.
Na razie postaramy sie na miejscu zorganizować dla niego lepsze warunki do życia.

Posted

Czekam na wiesci od pani, która na miejscu ma załatwić budę dla Burysia.

Kora po sterylce czuje si.e juz dobrze, nie brudzi w domu, jest baardzo grzeczna. bardzo niechętnie wychodzi z domu na siku.
myslę, ze to fajna sunia i szybko wszystkiego sie nauczy i jeszcze szybciej znajdzie dom. Tego jej życze na święta.

A Buryś musi troche jeszcze wytrzymać. Wczoraj biegał pare godzinw ogródku tej pani i wyweszył porcje rosołowe które ta pani maiła na zewnątrz. zjadł 4 na surowo. Biedny Burycho...

Posted

Buda jest juz zamówiona, niestety bedzie dopiero za 2, 3 tygodnie ze wzgledu na święta i okres noworoczny.
troche mnie to martwi prawde mówiąc że to tak przeciąga sie w czasie.
Z allegro niestety wieje ciszą....

Kora po Nowym roku jedzie do nowego życia.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
super! agata, to wszystko, co wiesz o zmianach u kory? że ma ds i nic więcej?

Kora nie ma Ds tylko Dt. Na razie siedzi w łazience u tej pani i myśli, że złapała pana Boga za nogi...

Posted

Staropolskim obyczajem
kiedy w Wigilię gwiazdka wstaje
Nowy rok zaś cyfrę zmienia
Wszyscy wszystkim ślą zyczenia
Przy tej pięknej sposobności
I my życzymy Wam radości
Aby wszystkim się darzyło
Z roku na rok lepiej było

Posted

Agata69 napisał(a):
Kora nie ma Ds tylko Dt. Na razie siedzi w łazience u tej pani i myśli, że złapała pana Boga za nogi...

kora napisała, ż epo świętach do nowego zycia jedzie kora. a w łazience siedzi teraz, po sterylce... czy może cos inaczej???

Posted

Agatko ! Myślę, że podjęłaś właściwą decyzje. Jeżeli jest możliwość pozostawienia go u tej Pani i załatwienia budy to lepsze niz dociążanie Pani Joli, która i tak ma spore problemy ze swoją gromadką. Martwi mnie tylko ta buda. Czy będzie napewno i kiedy. Ja mogę karmę od czasu do czasu podesłać :lol:

Posted

Saphira napisał(a):
Agatko ! Myślę, że podjęłaś właściwą decyzje. Jeżeli jest możliwość pozostawienia go u tej Pani i załatwienia budy to lepsze niz dociążanie Pani Joli, która i tak ma spore problemy ze swoją gromadką. Martwi mnie tylko ta buda. Czy będzie napewno i kiedy. Ja mogę karmę od czasu do czasu podesłać :lol:

Bude i kojec załatwiaja osoby trzecie, więc jest to i dla nich sprawdzian. Ta miejscowość jest oddalona od mijego miejsca zamieszkania na tyle, że nie . jestem w stanie tego koordynowac. na razie czekam na bude, to jest w tej chwili najwazniejsze. Jezeli Buryś zostanie u tej pani to napewno zorganizujemy dla niej jakąs pomoc w postaci karmy
Kora moze jechać do DT już 2, 3 stycznia , czyli na dniach. Jeszcze nie wiem co z transportem.

Posted

[quote name='Kasia']może macie jakiś pomysł na nowy tytuł aukcji Burysia?
moze to przyciągnie więcej ludzi...

Pomysłu nie mam, ale napewno trezba zmienić tekst bo jest nieaktualny.
Kasiu, jak stoimy z zapłata za allegro?

Posted

Agata69 napisał(a):

Pomysłu nie mam, ale napewno trezba zmienić tekst bo jest nieaktualny.
Kasiu, jak stoimy z zapłata za allegro?

Do zapłaty jest aukcja Burysia i obecna czyli druga Amisia ale to biorę na siebie.
Czyli do zapłaty będa następne jakię będe wystawiać im czyli przedłużać ;)

Co do tekstu to co robimy?
Może niech ta aukcja zostanie z tym co jest a następną już z nowym...?

Posted

Ja bym tytuł trochę uprościła i tak "prosto z mostu" a nie poetycko, np. "Starszy, ślepy, wyrzucony na ulicę, teraz mieszka w zimnej szopie"

bo ludzie inaczej myślą, że ok, kiedyś mu było żle, ale teraz jest ok bo się wolontariusze już nim zajęli... a ważne jest, że on nadal tkwi w tej szopie i wcale nie jest ok.

To allegro to jego głos z zimnej szopy.