Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 668
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fokusik lata juz na 4 łapkach, jest bardzo żywiołowym pieskiem i coraz lepiej wyglada. DZisiaj sie dowiedziałam że śnieżka ma biegunkę od niedzieli, a dzisiaj niemiała apetytu, podejżewam że żołądek i jelita sie zaczynaja buntowac przed takim regularnym jedzeniem, a na dodatek bogatym w mięso. Ona nigdy miesa nie jadła, tylko jakies odpadki, a nawet pażone łupiny z ziemniaków, więc troszke upłynie zanim uk. pokarmowy sie przystosuje. Dałam jej zastrzyki, ale że był przytym szef to sobie za leki policzył 20.00, ja zaniosłam jej leki jeszcze na jutro. Była u mnie szeryfowa że zaczyna rodzic ta suka, że już jednego białego urodziła, kazałam jej przyjśc jutro z szczeniakami, tylko nie wiem co zrobic, bo szef za uspienie każdego sobie policzył 15.00, a jak bedzie 7 lub 8 to mi nie starczy, bo mi zostało 70.00 złoty od saphiry, i niewiem czy dac mu za uśpienie, czu trzymac na jedzenie dla całej bandy.

Posted

Dzisiaj wysłałam Sylwi 130 zł na sterylkę Śnieżki, więc można będzie wykorzystać na eutanazję.

Mam jeszcze dylemat: czy usypiamy wszystkie szczeniaczki, czy jednego zostawić.
Rozum mówi że powinny wszystkie zostać uśpione, ale... ta sunia rodziła 2 razy w roku i zawsze szczeniaki jej zabijali. akies to straszne.

Sama nie wiem, decydujcie.

Posted

Kontaktowałam się dzisiaj z Sylwią.
Suka urodziła 5 szczeniaków, jeden zdechł, jednego pożarła inna suka:angryy:, dwa zostały uspione, jeden, biały z czarnymi łatkami został przy mamie.

Z tego co wiem;
Sylwia miała 70 zł
ja wysłałam 130
nona 150 zł
to daje 350 zł.

Za eutanazję wet wziął 30 zł, więc jest 320.
Spokojnie starczy na sterylke dla śnieżki i drugiej suni, a także na ew. leczenie i jedzenie.
Jest jeszcze skarbonka w lecznicy, na razie sylwia pisze , że mało wrzucają, ale to dopirero poczatek.

Myślę, że juz dużo się stało w sprawie tych piesków.
Kora i Buryś maja domy. Fokus i Śnieżka na DT. Szczeniaki uspione. Tropik będzie miał prowizorke budy.
A propo, sylwia, co z ta budą?

Posted

Buda juz jest zawieziona na miejsce, wieczorem pani Ania ma podjechac i zobaczyc czy mu sie podoba, myślałam że zrobi gorszą więc się troszkę boję czy nie ukradną, kazałam jej przykryc jakimiś szmatami żeby nie wyglądała za ładnie, podeślę zdjęcie to zobaczycie, żałuję że nie zrobiłam zdjęcia małego, ale nie pomyślałam o tym. SZeryfowa najchętniej by oddała już wszystkie psy na raz , bo jej ciężko, ale wytumaczyłam jej że musi to potrwac bo na to potrzeba troszkę czasu, myślę że pozostałym suką podam antykoncepcję żeby czasem do sterylki znowu się nie oszczeniły.:oops:

Łap z rzeźni nie będę dostawc , bo osoba która mi to obiecała jest nieodpowiedzialna, więc będę kupowac w sklepie o 50 gr. drożej Troszkę u nas ciężko w sklepach o łapy, wiec dzisiaj kupiłam 10 kg. porcji, troszke dałam Tropikowi, troszkę Fokusowi i Burysiowi, a resztę będziemy porcjowac na malutkie kawałki i mieszac z kaszą i dawac szeryfiakom, to wtedy tego nie zjedżą. także zostało mi 55.00 złotych i z tego zapłacę 30.00 na uspienie, pieniądze Agaty już dałam szefowi na sterylkę, a Joli pieniędzy jeszcze nie dostałam:p:p:p

Posted

:lol:

Saphira napisał(a):
Sylwia ! Czy dasz radę się określić ze stanem finansów, jeżeli Nona przeleje te 150 zł. Do kiedy to starczy ?

:lol::lol::lol: te pieniądze wykorzystam na druga sterylke i troszke mi zostanie na jedzenie, najgorzej jest jak jakis pies zachoruje i trzeba płacic za leczenie, odrobaczenie, odpchlenie, jak nie ma przy tym szefa to cześc leków mogę sobie wziąsc dla siebie po kosztach, ale jak on jest przy tym to musze zapłacic z marżą.

Posted

Agata69 napisał(a):

Z tego co wiem;
Sylwia miała 70 zł
ja wysłałam 130
nona 150 zł
to daje 350 zł.

i jeszcze, ja pieniążki, które dostałam od Saphiry na sterylizację Tekli, przekaże za osieńcińskie psiaki. Tekli sterylkę w całości pokryje jej nowa opiekunka, a narazie żadnego psiaka nie mam w domu, więc pieniądze nie są mi potrzebne, a tu się przyda każdy grosik. to będzie jeszcze 100zł. więc razem 450. możemy za to sterylizować 4 suczki :multi:

Posted

Estote-czy dobrze zrozumiałam, że Tekla ma domek? nie było mnie na watku od wtorku a wy pędzicie jaj małe samochodziki- jesteście niesamowite!
Sylwio-nie obawiaj się pieniądze będą pomimo lekkiego przestoju na łączach-czytaj TZ, który robi przelwewAgato-odebrałam plakaty, od jutra rozwieszam w podtoruńskich sypialniach na trasie do Bydgoszczy i do Unisławia. Nie mogę zajmować sie telefonami w czasie pracy ale pomogę sprawdzać domy. Trudno mi my,sleć o oddaniu chłopczyka-Amiśka. mam do niego bardzo osobisty stosunek. fokus jest piękny- ,zeby tylko inni to zauważyli

Posted

Tak, Tekla ma dom od wczoraj. Adoptowała ją rodzina z Lubicza. Mają 4-letnią córkę, ale mięli już psa, więc mała umie się bawić z nimi. Pani, podczas naszej pierwszej rozmowy nie wiedziała, czym jest sterylizacja, ale podczas kilku dni poczytała na ten temat i stwierdziła, że sama pokryje cały koszt zabiegu, choć na początku trochę przerażona była sumą 200zł.

Nie zapeszając, to dobry tydzień: Kora, Tekla, Luka (którą kolega miał na tymczasie od pół roku), prawdopodobnie Amiś :) :multi:

Posted

Tyle adopcji na raz ! To się nie zdarza na co dzień !
Trzeba to uczcić :drink1::knajpa::drinking::cunao:

:B-fly::Dog_run::Cool!: :ylsuper::bye::jumpie::iloveyou::multi: :loveu: :multi: :Dog_run::ghost_2::roflt:

Posted

Dziewczyny jesteście SUPER BABKI !!!:loveu:
Nie możecie się jakoś sklonować i rozproszyć po całej Polsce ???:cool3:
Świat byłby wtedy o wiele lepszy :lol:

P.S.
Saphiro - ja też chcę takiego biegającego doga po postach - PLEASE :roll:

Posted

dziewczęta mam pytanie: Tekla przed oddaniem jej do nowego domu nie była zaszczepiona. Ma umówioną sterylizację za 2 tygodnie. Kiedy jest bezpieczniej ją zaszczepić? teraz? czy po sterylizacji? i czy szczepienie teraz mogłoby jakoś negatywnie wpłynąć na sterylizację?

Posted

Do szczepienia pies musi być całkowicie zdrowy. Najwcześniej szczepi się 2 tygodnie po chorobie. Myślę, że najlepiej zaszczepic ją w poniedziałek i po 2 tygodniach wysterylizować. Nie wiadomo jak przebiegnie proces gojenia , czy nie trzeba będzie podać antybiotyków, a to wszystko przesunęłoby termin szczepienia.

Posted

:Dog_run:śnieżka nadal ma biegunkę, ale już zaczeła jeśc, woli sama kaszę niż z mięsem, myslę że jak by były ładne zdjęcia to można by pomału już myslec o ogłaszaniu jej, na smyczy juz chodzi ładnie, tylko jej się jeszcze zdaży zrobic siusiu w domu, a w środę zostanie wysterylizowana, to naprawde ładna i miła suczka.