Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agata69 napisał(a):
sylwia, obiecałaś zdjęcia Śnieżki.

zdjęcia śniezki i szeryfiaków przeslę Ci mejlem , bo nie umiem ich wstawic na watek, może by ktoś przyjechał i mnie nauczył.

• Replies 668
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:multi:

Nona napisał(a):
od rana dzień pełen wrażen- Diana, teraz Kora.. Drgnęło coś w naszych tematach-boję się cieszyć
Sylwio- jak żyje Buryś? Od niego wszystko się zaczęło, to on skupił nas wszystkie a teraz gdy temat rozrósł się Burynio spowszedniał. Wiem, ze ten domek jest na zawsze ale jak on radzi sobie z przestrzenia podwórka. z FoKusem?
Ten pies z poderżnietym gardłem to miejscowy? To jest sprawa karna- wiesz o tym.
Sylwio- jeśli będziesz miała coś więcej na temat tego psa to pisz proszę. On zapewne też wymaga pomocy ale tylko Ty okteslić możesz jakiej i co robić.
:multi::multi::multi:

Burys ma sie jak najlepiej, teraz jak jest ogrodzony teren ostroznie chodzi po podwórku tym swoim kaczym chodem i po mału wszystko bada, nie to co Fokus który lata tam i z powrotem. Niestety razem nie biegają gdyż sa to duże psy i pani W. boi sie czy by sie nie gryzły, pół dnia lata jeden, a pół dnia drugi. Co do psa z poderżniętym gardłem to ja go nie widziałam tylko moje panie, jedna kobitka mówi że to miejscowy jakiegoś pijaczka , ale nie była pewna, jak na razie to od 2- ch dni go nie widac.

Posted

zachary napisał(a):
A jak łapka Fokusa?????

:oops:

Łapka Fokusa sie zrasta, może troszkę krzywo i będzie grubsza, ale coraz częsciej jej używa do podrapania się czy też do podpierania, rany już praktycznie nie widac, bo się zrosła. Cały czas je witaminy i kurze łapki na lepsze kostnienie.:multi:

Posted

Ja tez sie bardzo ciesze że kora ma juz prawie dom , a ja dzisiaj wywiesiłam jej plakaty w lecznicy i w sklepie z kosmetykami , bo na słupach jest za mokro i sie nie trzymało. Może za parę dni sciągnę jej plakat, a w to miejsce wywieszę tej jamniczkowatej suni jak mi Agata podeśle.

Posted

Dzwoniła dzisiaj do mnie Pani od Burysia. Dostała od Szeryfowej śliczną białą sunie do sterylizacji. Sunia śmierdzi niesamowicie i jest totalnie zapchlona. Nie potrafi wypić wody z miski. Przez cały czas pije własny mocz. Zastanawiam się czy jak Kora znajdzie domek to dziewczyny mogłyby to biedactwo wziąść do siebie do Torunia? :roll: Ja mogę pomóc w zakupie karmy, one w szukaniu domku, jakoś musimy jej pomóc :roll:
Cieszę się, że Buryś już nie siedzi cały dzień w komórce :multi: Podobno nauczył sie spać na poduszce i jest bardzo kontent z takiego rozwiązania problemu legowiska. Gorzej ponoć ukladają się jego stosunki z Fokusikiem :shake:, co przemawia za adopcją Fokusa. To młody , fajny psiak. Całe życie przed nim ;)

Posted

martwi mnie pies z poderznietym gardłem- może gdzies dogorywa?zrozumiałam, że z grubsza wiadomo skad pochodzi?
Ciesze się z poprawy losu Buryśka i przychylam do pomysłu Saphiry o ile Estote będzie miała wolny lokal i gotowość przyjęcia suni. Deklaruję w razie potrzeby dokładanie się do utrzymania psiny do czasu wyadoptowania jej a póki co trwam przy moim pupilu Burysiu. Niech zażywa spokoju i pełnego brzuszka:)

Posted

:oops::oops:

Saphira napisał(a):
Dziewczyny ! Skopiujcie banerki do sygnatury bo takie gołe chodzicie :evil_lol::evil_lol:

:eviltong::eviltong:
co to są te banerki i jak to się robi, domyślam się że to są takie reklamy psiaków pod kazdym tekstem, ale niestety nie wiem jak to sie robi może ktos by mi zrobił, ja chciałabym Fokusia bo to mój faworytek, a tak pozatym to Burys ma charakterek, wczoraj warczał na panią W. bo chciała go wprowadzc do komórki żeby wypuścic Fokusa, coraz czesciej myslę że to był dobry pomysł z pozostawieniem go tam, cholernie ciężko by było go wadoptowac.:evil_lol:

Co do szeryfiaków to nie zrobiłam wszystkim zdjęc, bo nie wszystkie chodza po wsi , częśc siedzi w domu, a poztym to dużo pracy nas czeka z nimi, gdyż kazdy załatwia sie w domu , nikt ich tego nie uczył, są bardzo płoche lub wręcz dzikie, a niekiedy agresywne, oczywiscie o chodzeniu na smyczy nie ma mowy

Posted

tak, Kora jest już w nowym domu. Trochę pusto teraz bez niej, ale tam będzie miała bardzo dobrze. Zastanawiam się tylko, jak potoczy się jej znajomość z kotem. To łagodna z natury dziewczyna, ale w stosunku do kota nigdy nie wiadomo :)

mała dziewczynka, córka ludzi, z którymi Kora mieszka, nauczyła się specjalnie dla Kory wierszyka na pamięć i uroczyście, powiedziała go, gdy przyszłyśmy :)

Już bawiły się piłeczką.

Myślę, że będzie dobrze :)

a co do nowej psiny u mnie: za kilka dni zaczyna się sesja, a po niej ferie, podczas których chciałabym wyjechać. Chętnie przyjmę jakąś zgubę, ale dopiero po feriach, czyli pod koniec lutego.Dam znać jeśli będę mogła wcześniej.

Posted

Sylwia ! Tylko talenciaki robia banerki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ja też nie potrafię, ale na kazdym wątku ktoś robi. Taki banerek robisz kopiuj i otwierasz sygnaturę na swoim profilu. Tam go wklejasz. Jak Ci zależy żeby rozreklamowac jakis wątek. Ludzie po takim banerku często zaglądają na taki wątek i może coś pomogą. :lol::lol::lol: Banerki możesz zmieniać w zależnosci od tego który wątek jest pilniejszy.:lol:

Posted

sdal2 napisał(a):
A jak tam Koruncia , czy poszła do nowego domku. Agato czy przeslesz mi plakacik tej suni jamnikowatej.:razz::razz::multi:

A jest jakiś odzew? W skarbonce już coś brzęczy?

Sylwia, Śniezka musi koniecznie być odrobaczona, moze nawet 2 razy i odpchlona, umyta. Dobrze by było gdyby wet ocenił jej stan ogólny: skóra, uszy, itd. Dopiero mozna robić sterylke. Potem szczepienia i mozna zacząć ogłaszać.
I niech pani W. ja oswaja: karmić jak najczęściej z ręki, przyzwyczajać do widoku smyczy, mówić, nie zmuszać broń boze do kontaktu.
Policz ile będa kosztowały srodki dla tej suni.

Posted

:multi:

Agata69 napisał(a):
A jest jakiś odzew? W skarbonce już coś brzęczy?

Sylwia, Śniezka musi koniecznie być odrobaczona, moze nawet 2 razy i odpchlona, umyta. Dobrze by było gdyby wet ocenił jej stan ogólny: skóra, uszy, itd. Dopiero mozna robić sterylke. Potem szczepienia i mozna zacząć ogłaszać.
I niech pani W. ja oswaja: karmić jak najczęściej z ręki, przyzwyczajać do widoku smyczy, mówić, nie zmuszać broń boze do kontaktu.
Policz ile będa kosztowały srodki dla tej suni.

:multi: Brzęczy 10.00 złotych, 5.00 od jednego hodowcy psów, a drugie 5.00 od pani Ani, no i nie moge pominac żółciaków od mojego syna dał całą zawartośc skarbonki( myslałby że taki chętny do pomocy, a swoje psy tak męczy nadmieniam że ma 3 lata i nie możemy go oduczyc tego żeby nie dokuczał zwierzątką.):oops:

Śnieżka jest juz wykąpana, odrobaczona i odpchlona, pokryłam to z własnej kasy, do pani W. już sie przyzwyczaiła, ale nadal próbuje uciekac przez ogrodzenie do sąsiadów , nie tyle do poprzednich włascicieli tylko na wolnośc, zawsze te psy lataja luzem i teraz im cieżko w ogrodzonym terenie. Smycz próbowała jej założyc, ale stała w miejscu lub sie cofała, nie wie do czego to służy:eviltong:
Sterylka jest ustalona na wtorek.

Posted

Jutro wysle ci kase na tą sterylkę (130 zł).
Śnieżka ma obrożę?
Nie ma czasami przypieta smycz i tak z nia pochodzi w tej łazience. Czasami pani W. moze brać ja w ręce, ale nie zmuszać do chodzenia. Wszystko przyjdzie z czasem.
Jak łapa FokusaCzy ta sunia w ciąży juz urodziła? Szkoda że wet nie chciał jej ciachnąć. Mój by ciachnął....

Posted

obrozke sniezka ma od tych psów pani W., chyba ta suczka jeszcze nie urodziła, bo miała do nas przyjśc i je uspic, a Fokus coraz czesciej podpiera sie na tej łapie, mysle że jeszcze tydzien, 1,5 i będzie ok.Dzieki za banerki, a jak teraz zrobic żeby mi wyskakiwały pod tekstem. Można zrobic osobny watek szeryfiakom, pod koniec tyg. ma byc prowizorka dla Tropika