Emiś Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Właśnie do lecznicy w której pracuję przyszły panie ze znalezionym pieskiem. Zostawiły go i uciekły... No i teraz jest problem... pies w lecznicy zostać nie może, ja zabiorę go na noc, ale dłużej raczej nie będzie mógł zostać. W schronisku taki maluch długo nie pociągnie. Pilnie szukam chociaż tymczasu dla niego! Piesek miał być chyba, yorkiem, trochę mu nie wyszło (może dlatego go wyrzucono?). Ma na sobie obrożę, wygłodzony nie jest. Porobiłam już trochę papierowych ogłoszeń, w nocy posiedzę i powrzucam na portale internetowe. Ludzie z okolicy go nie znają... Edit: maluch ma ok. 6 miesięcy, ma już stałe kły, mleczne jeszcze nie wypadły Quote
Emiś Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 maluch ma ok. 6 miesięcy, ma już stałe kły, mleczne jeszcze nie wypadły Quote
majqa Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Dopisz może w tytule miasto. Niech przyciągnie dogomaniaków z tego rejonu. Tak miedzy Bogiem, a prawdą, on jest piękniejszy niż york!!! Sami zobaczcie: Quote
majqa Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 halbina napisał(a):śliczny! a ile ma miesiecy? W 1 poście napisano, że 6. Quote
Klaudus__ Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Jaaaki kochany! Gdzie szczeniak się znajduje...? W jakim mieście...? Quote
peate Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 jego uszy są po prostu .. rozbrajające :loveu: Quote
Emiś Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Też nie chcę go oddawać do schroniska, tylko, że jeśli nie znajdzie się BARDZO szybko ds, lub chociaż dt albo dawny właściciel, to nie będzie co z nim zrobić... Quote
Mysia_ Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 piekny psiak, może warto zerknąć na mapę dogo? Może ktoś oferuje tymczas dla takich maluchów? Quote
halbina Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Emiś, możesz go jutro przywieźć do Formicy, do lecznicy na Piłsudskiego w Zabrzu, do 19.00? do piątku wziełaby małego Ania_w, ja go przejme w piątek... Ania_w sie przeprowadza w weekend, a ja mam od piątku dwa tygodnie wolnego... mam tylko nadzieję, że Platon go nie zje... Quote
fizia Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Patrzę na strony z ogłoszeniami o zagnionych psach, ale narazie nic nie znalazłam... Jedynie coś takiego, ale to już stare ogłoszenia 11 listopada ok godz. 19:30 w Sosnowcu na osiedlu Piastów ul. Wysoka (woj. śląskie) zaginął beżowo - czarny kundelek, ze skórzaną obrożą na szyi.Piesek jest spokojny ale nieufny. Na prawej tylnej łapce jeden pazurek jest koloru brązowego. Wszystkich, którzy widzieli psa bardzo proszę o kontakt. Dla znalazcy przewidziana jest nagroda. Mikołaj Kurzeja tel. kom. 606-20-57-57 Quote
fizia Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Tylko się zastanawiam czy możliwe jest odnalezienie właściciela... Może te panie wcale Go nie znalazły, tylko już nie chciały... Quote
betel Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 No, cudny , choć dla mnie on z Yorkiem niewiele ma wspólnego za to przypomina przyjaznego gremlina. Przeuroczy i bardzo oryginalny , jak zabaweczka. Na pewno znajdzie dom!:lol: Quote
Ania_w Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Emiś napisał(a):Też nie chcę go oddawać do schroniska, tylko, że jeśli nie znajdzie się BARDZO szybko ds, lub chociaż dt albo dawny właściciel, to nie będzie co z nim zrobić... no to tymczas od jutra już jest - maluch jest cudowny:loveu: Quote
halbina Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 halbina napisał(a):Emiś, możesz go jutro przywieźć do Formicy, do lecznicy na Piłsudskiego w Zabrzu, do 19.00? do piątku wziełaby małego Ania_w, ja go przejme w piątek... Ania_w sie przeprowadza w weekend, a ja mam od piątku dwa tygodnie wolnego... mam tylko nadzieję, że Platon go nie zje... :loveu::loveu::loveu: Quote
agusiazet Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 betel napisał(a):No, cudny , choć dla mnie on z Yorkiem niewiele ma wspólnego za to przypomina przyjaznego gremlina. Przeuroczy i bardzo oryginalny , jak zabaweczka. Na pewno znajdzie dom!:lol: Czy zatem mały nie powinien być nazwany Gremlinem???:evil_lol: Quote
halbina Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 jeśli do mnie dotrze... to nazwę go Frodo :p Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 jaki piesek! Jak z bajki :loveu: :loveu: :loveu: Pewnie szybko znajdzie dom. Dobrze, że chociaż przyprowadziły do lecznicy, a nie wyrzuciły na ulicę. Wspaniale że ma TAKI DT. Zaczynają się "porządki świąteczne".. gdybym nie miała psa, wzięłabym tego, bo jest bo jest zabawny. Może rozśmieszać - taka dodatkowa funkcja.. Quote
pixie Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 halbina napisał(a):jeśli do mnie dotrze... to nazwę go Frodo :p Frodo Frodo Frodo...Nietoperz a co? nie moze byc dwojga imion to teraz w modzie... szczesciarz.. szkoda tylko ze nie powiedzialy czy ma ksiazeczke zdrowia, czy szczepiony ..po raz drugi go szczepic w takim mlodym wieku..hmmm...niezbyt wskazane czyli tymczas u halbiny przez dwa tygodnie i ogloszenia w ruch... ciekawe tylko komu sie zgubil...moze jakiemus dziecku...czesto dzieci wyprowadzaja szczeniaki na spacer...i zapominaja o nich trzeba zawiadomic Kore moze gdzies jakies zgloszenie jej wpadni w oko...z takimi uszami nei przejdzie niezauwazony!!! i...juz to robie... Quote
Klaudus__ Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Nie no On jest poprostu zjawiskowy! Jakbym nie miała takiej bandy w domu to już jest u mnie :loveu: Poprostu się zakochałam :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts