Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie do lecznicy w której pracuję przyszły panie ze znalezionym pieskiem. Zostawiły go i uciekły...

No i teraz jest problem... pies w lecznicy zostać nie może, ja zabiorę go na noc, ale dłużej raczej nie będzie mógł zostać. W schronisku taki maluch długo nie pociągnie. Pilnie szukam chociaż tymczasu dla niego!

Piesek miał być chyba, yorkiem, trochę mu nie wyszło (może dlatego go wyrzucono?). Ma na sobie obrożę, wygłodzony nie jest. Porobiłam już trochę papierowych ogłoszeń, w nocy posiedzę i powrzucam na portale internetowe.

Ludzie z okolicy go nie znają...

Edit: maluch ma ok. 6 miesięcy, ma już stałe kły, mleczne jeszcze nie wypadły

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też nie chcę go oddawać do schroniska, tylko, że jeśli nie znajdzie się BARDZO szybko ds, lub chociaż dt albo dawny właściciel, to nie będzie co z nim zrobić...

Posted

Emiś, możesz go jutro przywieźć do Formicy, do lecznicy na Piłsudskiego w Zabrzu, do 19.00? do piątku wziełaby małego Ania_w, ja go przejme w piątek... Ania_w sie przeprowadza w weekend, a ja mam od piątku dwa tygodnie wolnego... mam tylko nadzieję, że Platon go nie zje...

Posted

Patrzę na strony z ogłoszeniami o zagnionych psach, ale narazie nic nie znalazłam...

Jedynie coś takiego, ale to już stare ogłoszenia

11 listopada ok godz. 19:30 w Sosnowcu na osiedlu Piastów ul. Wysoka (woj. śląskie) zaginął beżowo - czarny kundelek, ze skórzaną obrożą na szyi.Piesek jest spokojny ale nieufny. Na prawej tylnej łapce jeden pazurek jest koloru brązowego. Wszystkich, którzy widzieli psa bardzo proszę o kontakt. Dla znalazcy przewidziana jest nagroda.
Mikołaj Kurzeja tel. kom. 606-20-57-57

Posted

No, cudny , choć dla mnie on z Yorkiem niewiele ma wspólnego za to przypomina przyjaznego gremlina. Przeuroczy i bardzo oryginalny , jak zabaweczka. Na pewno znajdzie dom!:lol:

Posted

Emiś napisał(a):
Też nie chcę go oddawać do schroniska, tylko, że jeśli nie znajdzie się BARDZO szybko ds, lub chociaż dt albo dawny właściciel, to nie będzie co z nim zrobić...

no to tymczas od jutra już jest - maluch jest cudowny:loveu:

Posted

halbina napisał(a):
Emiś, możesz go jutro przywieźć do Formicy, do lecznicy na Piłsudskiego w Zabrzu, do 19.00? do piątku wziełaby małego Ania_w, ja go przejme w piątek... Ania_w sie przeprowadza w weekend, a ja mam od piątku dwa tygodnie wolnego... mam tylko nadzieję, że Platon go nie zje...

:loveu::loveu::loveu:

Posted

betel napisał(a):
No, cudny , choć dla mnie on z Yorkiem niewiele ma wspólnego za to przypomina przyjaznego gremlina. Przeuroczy i bardzo oryginalny , jak zabaweczka. Na pewno znajdzie dom!:lol:

Czy zatem mały nie powinien być nazwany Gremlinem???:evil_lol:

Posted

jaki piesek! Jak z bajki :loveu: :loveu: :loveu:
Pewnie szybko znajdzie dom. Dobrze, że chociaż przyprowadziły do lecznicy, a nie wyrzuciły na ulicę. Wspaniale że ma TAKI DT.
Zaczynają się "porządki świąteczne".. gdybym nie miała psa, wzięłabym tego, bo jest bo jest zabawny. Może rozśmieszać - taka dodatkowa funkcja..

Posted

halbina napisał(a):
jeśli do mnie dotrze... to nazwę go Frodo :p

Frodo Frodo Frodo...Nietoperz
a co? nie moze byc dwojga imion
to teraz w modzie...

szczesciarz..

szkoda tylko ze nie powiedzialy czy ma ksiazeczke zdrowia, czy szczepiony ..po raz drugi go szczepic w takim mlodym wieku..hmmm...niezbyt wskazane

czyli tymczas u halbiny przez dwa tygodnie
i ogloszenia w ruch...

ciekawe tylko komu sie zgubil...moze jakiemus dziecku...czesto dzieci wyprowadzaja szczeniaki na spacer...i zapominaja o nich

trzeba zawiadomic Kore moze gdzies jakies zgloszenie jej wpadni w oko...z takimi uszami nei przejdzie niezauwazony!!!

i...juz to robie...