Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to teraz ja :D Zawody świetne i na pewno najlepsze na jakich byłam dotychczas.

Trasa bardzo fajna, szeroka i płaska. Pierwszego dnia niedługo po starcie dogoniła mnie wiosna i później już cały czas jechałyśmy razem, a psiaki się wyścigowały :lol: Wyprzedziliśmy 2 osoby z Velo M i jeden zaprzęg ze średniego dystansu. Po pierwszym dniu zajęłam 8 miejsce.

W niedziele troche gorzej mi się jechało, bo bylo więcej blota i cieplej niż w sobote, no i po wieczorze maszera jakoś tak nie miałam sił 8) Paco też słabiej biegł i dopiero jak nas Runa dogoniła to zaczęła sie szybka jazda. Ostatecznie 2 dnia miałam gorszy czas i zajęłam 10 miejsce.

Natomiast najlepszy na zawodach to był wieczór maszera :lol: :wink: Niektórzy to nawet nie pamiętają jak się skończył 8) Siedzieliśmy do 3 w nocy aż nam pan z hotelu dał do zrozumienia, że mamy już sobie iść :lol: Na koniec poszliśmy na dół na dyskoteke, gdzie fajnie się bawiliśmy. Ja tylko czekam jak na forum zarejestruje się "Pyra" i wstawi fotoreportaż z tego wieczoru maszera... :wink:

Aaa i wylosowałam płyn do silnika w sprayu :D

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A w tvp 3 byla juz krotka relacja z zawodow, ale sie nie zalapalem :)

A my załapaliśmy się. W soboytę, w wiadomościach TVP3-Katowice o 18:00 był między innymi pokazany nasz start w velo ,a później zbliżenie na Szamana, który przebiegając koło kamerzysty spojrzał się w kamerę (to były szybkie pozdrowienia dla DoGoManiaków, którzy zostali w domu).

ZAWODY BYŁY SUPER!!

Trasa świetnie oznakowana, sponsorzy dopisali,a a najbardziej podoba mi się pomysł z dyplomem i wkomponowaną w niego fotką.Wreszcie mam zdjęcie biegnącego Szamana od frontu.I to jakie! :D

Jeszcze raz wielkie dzięki dla Jacka-ZH za użyczenie mi roweru i jego tranport. Po I dniu byłam z Szamenem 10/na17, po II przesunęliśmy się na 12. W II dniu jechaliśmy na pewno ostrożniej, bo I dnia zaliczyłam glebę.

Do zobaczenia na kolejnych zawodach!

P.S. No i wreszcie zobaczyłam Shamuka. :D

Posted

A my też byliśmy w Lublińcu. W zeszłym roku jako kibice, a w tym jako uczestnicy w klasie C1. Jak na debiut pełna satysfakcja na 19 uczestników 10 miejsce. :lol: Co rok to więcej chętnych zajmujących się tym szalonym sportem. Atmosfera super, trasa bardzo urozmaicona, na pewno przejedziemy w następnym roku powalczyć. Gratulujemy wszystkim biorącym udział zajętych miejsc.

www.sniezna-rakieta.w.pl

Posted

Do tej pory mowilam, ze nie mam zaciecia do zawodow :wink: ale wczoraj je odnalazlam 8)

Atmosfery na zawodach nie da sie porownac nawet do najwazniejszej w roku wystawy! Bylo po prostu wspaniale :angel:

Szkoda tylko, ze ja na wszystkie zawody mam tak daleko :( koszty dojazdu sa ogromne, nie dam wiec rady za czesto bywac :-?

Posted

No ja nie będe się powtarzać jak to było super na zawodach i jak świetna organizacja bo nikt by tego nie chciał czytać. Ale było SUPEROWO!

Tylko jakos dziś nie chce mi się pracować :( Moi koledzy stwierdzili, że jestem przetleniona :wink:

Aga pamiętasz o fotce :-? Bo na płytce sa zdjęcia tylko z pierwszego dnia :(

A wogóle to swietny pomysł z tymi płytkami, dla mnie to super nagroda choc na żadne się nie załapałam 8)

Posted
Mam nakręcone nieco materiału, na dnich postaram się to zrzucić na kompa - trzeba 'tylko' wymyśleć co z tym zrobić. Rzecz w tym, że materiał jest nieco monotonny - starty i meta, kilka ujęć zawodników na trasie, ale chyba tylko dwa zaprzęgi (na trasie znaczy się, bo na starcie dużo), reszta to skandynawki i pulki. Miałem w drugi dzień przyczepić kamerę do wózka i sfilmować trasę, ale niestety, do tego wózka nie było jak (v.2.0 ma przewidziany montarz osprzętu ;) ). Tak więc nie ma co marzyć o tym, że wyjdzie z tego film, ale może wyjść 'teledysk', czy jakaś 'reklamówka' (power play ?) sportu zaprzęgowego - tu właśnie liczę na Waszą inwencję twórczą - jeśli macie jakieś pomysły jak poskładać starty i finisze w krótką całość, to piszcie śmiało i odważnie - może powstanie z tego nowy nurt w kinematografii ;)

Cieszę się że ktoś ma podobne zainteresowania do moich. Mam nakręcone trochę materiału z 2 dnia zawodów w Lublińcu. Montowałam już taki materiały, mam zmontowane filmy z Lublińca 2003 i Kucoby 2004. Nie jest to rzecz jasna super profesjonalny montaż, :D ale zawsze coś. Jeżeli podeślecie materiały to może spróbuje złożyć to w całość.

Posted

I po zawodach . Nic nowego nie wymyślę bo już wszyscy napisali że zawody super zorganizowane , wieczór maszera rewelacja . Podziękowania dla sh_maniaka za pożyczenie Rubina pozdrowienia dla Cobry , Basi i Dana oraz Szamana . Tak się nam podobało że chyba pojedziemy do Świerklańca :D

Posted

eloł

ja dziekuje reganowi za to ze sie mna zajal po wieczorze maszera :D

a opisywanie tego zajelo by zbyt duzo miejsa :wink:

trasa jak trasa, podobna do zeszlorocznej..

a co dlugosci to klase D puscili na 3km a SK na 7 pierwszego dnia, ale wszyscy dali rade i szybko zapomnieli... (chociaz moje piety moga pamietac mam 3odciski na prwej piecie i jeden na lewej)

a dzisiaj ''nie umialam'' isc do szkoly :P

Posted

Co do noclegu to chyba nikt nie miał takiego jak my... spaliśmy w barze :lol:

Nie, nie! Proszę nie kojażyć tego z wieczorem maszera :-? Poprostu zarezerwowaliśmy pokój a on okazał się barem z wstawionym łóżkiem :wink:

Posted

Ja tez Pozdr Babcie Shmaniaczke :) i CArie z rodzinka :)

wogole jaka frajda byla jak Marta zalatwila wozek :) Rubin z przodu a dziewczyny za nim (CArie z Nayuki >> troszke burczaly ale milosc do rubina wziela swoje, Carii oczywiscie siostrzencza :P a Nayus mhm ulubienica :) )

Posted

Ach te wspomnienia...

Zawody był jak dla mnie super.

Po raz pierwszy startowałam. Wcześniej miałam okazje dwa razy kibicować i pomagać.

Cały nasz zaprzęg miał debiut: maszer psiaki i sprzet tak więc pierwsza jazda była jazdą próbną. Niestety pieski wystraszyły się odgłosów startera i wpadły w mała panike (zwłaszcza Yuki). Przejechały dość ładnie pierwsza prosta, a za zakretem staneły jak wryte plątając niemiłosiernie linki. Przepuściliśmy 3 zaprzęgi. Następnie słysząc rozpacz w moim głosie psy ruszyły. Potem była jeszcze jedna wpatka Yukus zrobił kupę tuz przed kamerą. W efekcie zajelismy ostatnie miejsce z bardzo duzą stratą czasu.

Drugi dzien byłby lepszy gdyby nie to że co chwile plątały sie linki (az 4 razy) głównie przy wymijaniu. MAłe nieprzyjemne zdarzenie -brak zrozumienia ze strony jednej maszerki i dosc ostra wymiana zdań. Troszkę to zepsuło atmoswerke na trasie. No ale cóż sa ludzie i...

NAjwazniejsze że PSy biegły super. Finisz cudowny. w Efekcie nieco się poprawiliśmy i zajeliśmy 12 miejsce. oStatecznie i tak bylismy na 14.

Wieczór maszera chyba najlepszy na jakim byłam. Skutków ubocznych o dziwo brak :D

BArdzo miło było poznać i spotkac Dogomaniaków, pozdrowionka :D

Acha Wylosowałam karty i podkładke pod mysz...

Jeden minus to to że było koszmarnie zimno w pokojach a tak raczej bez zastrzezeń

Posted

a dzisiaj ''nie umialam'' isc do szkoly :P

Każdy czasem "nie umie" ;)

a Ty co nie umiesz :P??

A nic nic, w Lublińcu wszystko umiałam ;) :lol: :lol:

Pierwszy raz byłam na zawodach, co prawda jako widz, mimo to, choć z niewielkim skutkiem, mój gówniarz też spróbował rekreacyjnie swoich sił w zaprzęgu, tyle tylko, że nie bardzo wiedział o co chodzi ;) :lol: :lol: Ale wybaczam mu, w końcu nie jest psem zaprzęgowym i jego zadaniem jest chodzenie przy nodze ;)

Pozdrawiam wszystkich, których poznałam podczas zawodów i tych których miałam okazję poznać już wcześniej :)

Posted

No ja będę już chyba nudna jak napisze, że Lubliniec jak zawsze był the best :D Świetnie, że aż tyle załóg przyjechało, wieczór maszera niezapomniany :wink:

Tradycyjnie zapraszam na moją stronę- fotki już wstawione, te "ekstra" też (specjalnie dla Ciebie wiosna :wink: )

Rei Mar- fajnie, że wleciałaś, trochę późno, ale co tam :D

Asiu, gratuluje debiutu :D W przyszłą sobotę znowu trening u nas 8)

Posted

Fair_Paly - zarąbiste zdjęcia ! :D Moje takie wyraźne i jasne nie są... :( Z moim aparatem jestem jednak skazana na dłuższe czasy naswietlania...

Ale kilka perełek jest. 8)

Igor - pewnie czytasz... 8) Stwierdzam, ze uwielbiam Cię fotografowac ! :lol: No normalnie niesamowicie na zdjęciach wychodzisz...

Mała próbka:

PICT0169.jpg