Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć Jaca, słyszałam, ze się GAPO nie załapałeś :(

Ale jak tu juz wczesniej pisała Manu - Waldek prawdopodbnie nie wystartuje w D3 (czyli klasie, w ktorej ty chcesz startować), wiec moze Rinaldo zgodziłby się, zebys wskoczył na jego miejsce, jeżeli Waldek nie wystartuje w D3. Poza tym od nas prawdopodobnie nie wystartuje Czajka, bo zostało 10% procent, ze przyjadą, a w dodatku znalezli spanie za 90 zł od osoby :o :evilbat:

ps. A szkoda, bo Igory znowu szykują się na spanie u nas, i miłoby było gdyby tym razem Was tez nie zabrakło ;-)

Moze się uda

Posted

Dokładnie jaca ! Wskakuj na miejsce Waldka ! Dzwoń szybko do Rinaldo 8) :D

To juz postanowione, juz mam mailowe potwierdzenie od Rinaldo (jak on błyskawicznie działa ! :o :D ), że pozmieniał odpowiednio dane w naszym zgłoszeniu. :D

Posted

Ja :)

Ale nie ma mowy o żadnym sensownym miejscu, bo Chinook jest pełen obaw przed rowerem.... :( Jazda z nim na rowerze polega głównie na pilnowaniu, aby panowac nad jego odruchem przepuszczania mnie :o Jak mnie widzi/czuje lekko z boku, to sie wycofuje do mojego boku :-? No chyba, ze jest juz skupiony na biegnieciu, np. za psami, bo nie zawsze jest oczywiście tak tragicznie...

Lepiej sie zachowuje w parze.

Posted

Nie, nie... ZH, to nie tak. A w zasadzie to odwrotnie. 8)

Ja juz naprawdę przetestowałam chyba wszystko....

Linka ma po rozciągnięciu dobre ponad 2 metry, dłuższa nie powinna być.

A jechać własnie musze dokładnie ZA Chinookiem, wtedy on jest najspokojniejszy. nawet, keidy do niego mówię, on sie odwraca do mnie głową biegnąc (często), to i tak jest spokojny. Dopiero, kiedy jestem właśnie lekko z boku, to pies zaczyna sie stresować, zwalniać i chce biec z boku albo najlepiej lekko za mną. Jakby mnie przepuszczał dosłownie. :o

Najlepszą na to rada jest spokojne mówienie ciągle "do przodu" jednoczesnie zwalniając i ustawiając sie dokładnie za psem.

Tak więc ja wiem, jak na to reagować, mało, wyłapywac pierwsze jego ruchy w tym kierunku i im zapobiegać, ale to mnie bardzo spowalnia, stąd wiem, że będę miała kiepski czas.

A waldek nie powinien jednak z nim jechac. Chyba nigdy z nim nie jechał rowerem, jakos tak się złozyło i nie umie z nim postępować. Na naukę za późno. A nie zamierzam dopuścić do sytuacji, aby zestresowanie Chinooka na zawodach (a tak by pewnie było) spowodowało jeszzce wiekszy jego strach przed rowerem.

Bo to jest tez strach przed rowerem - jak go ktoś wyprzedza, to przesuwa sie w bok, itp....

Jako szczenię był arcy strachliwy i parę konkretnych strachów 9choc oczywiście w mniejszym stopniu) mu zostało do dziś... I generalnie łatwo sie stresuje. Wychowanie nic nie da - w mózgu wykształciły mu się już takie reakcje i tyle...

Posted
A jak z Łodzi sensowniej jechać? Na Cz-we i potem na Opole, czy przez Wieluń i w Kluczborku na Lubliniec?

Ja bym wybrał pierwszą wersję.

Wydaje się być krótsza (nie liczyłem km) i raczej szybsza.

Posted
ELO!!

a moze na Piotrkow Trybunalski pozniej na Kluczbork i prosto do Lublinca 153.6 km ;) czas przejazdu 1h23min ze srednia 110 km/h :wink:

Jest jeden minus.

Podane przez Ciebie liczby dotyczą trasy z Piotrkowa T., a nie z Łodzi. :evilbat:

Posted

ELO!!!

ELO!!

a moze na Piotrkow Trybunalski pozniej na Kluczbork i prosto do Lublinca 153.6 km ;) czas przejazdu 1h23min ze srednia 110 km/h :wink:

Jest jeden minus.

Podane przez Ciebie liczby dotyczą trasy z Piotrkowa T., a nie z Łodzi. :evilbat:

trasa LODZ - PIOTRKOW - KLUCZBORK - LUBLINIEC

ano wlasnie widze ze mnie w[isali :angel:

Posted
ELO!!!
ELO!!

Jest jeden minus.

trasa LODZ - PIOTRKOW - KLUCZBORK - LUBLINIEC

ano wlasnie widze ze mnie w[isali :angel:

Jeśli z Łodzi, to wg mapy ta trasa będzie miała ok. 190 km. :roll:

Posted
A jak z Łodzi sensowniej jechać? Na Cz-we i potem na Opole, czy przez Wieluń i w Kluczborku na Lubliniec?

Ja bym wybrał pierwszą wersję.

Wydaje się być krótsza (nie liczyłem km) i raczej szybsza.

Zauważ, że to jest właśnie trasa z Twojej mapki.

A Ty zamiast Częstochowy napisałeś Kluczbork (zobacz gdzie to jest :wink: ).

Posted

Wczoraj na własnej d.pie sie przekonałem,co to znaczy naparzać po ciemku przez las zaprzęgiem,siedząć na przodzie 4 kołowego wózka,dzięki Agnieszce B. i jej psom.W sobote wpadne pokibicować :D