Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja bym tam trochę ponapastowała tego sprzedającego :P Chociaż to nie da nic oprócz satysfakcji... Kiedyś tak "podyskutowałam" z jednym sprzedawcą "amstaffów" (zabiedzonych i bez jakiegokolwiek szczepienia czy odrobaczenia, oczywiście rasowych za 200 PLN), że na końcu w jednym z maili wyzwał mnie od najgorszych :D Ale amstaffy już na aukcję nie powróciły 0X

Z drugiej strony, ludzie kupujący takiego pieska już po cenie powinni zorientować się, że nie do końca wiadomo w jakim stopniu pies będzie przypominał welsha jak dorośnie. Poza tym z papierami czy bez, pieski muszą znaleźć nowe domy... Ja bym nie chciała żeby, dzięki mojej interwencji, pieski zamiast do właścicieli, trafiły do schroniska albo zostały w inny sposób "zneutralizowane". Nie zrozumcie mnie źle, nie popieram sprzedawania kundelków jako welshy, ale piesek to piesek-powinien mieć dom... :(

Posted

Co do "myśliwskich szczeniaków" - nie upieram się bynajmniej, tylko ten jedne wydaje mi się taki... krótkonożny ;-) Ale może mi się zdaje. Zresztą i tak do tej aukcji nie ma się o co przyczepić (formalnie).

Natomiast człowiek od Yung terierów jest dla mnie dość irytujący, bo nie dość, że sam nie wie, co ma, to jeszcze ciemnotę wciska... Ale szanse są w tej chwili raczej niewielkie.

A a propos czekoladowych - o ile dobrze pamiętam, czekoladowy podpalany jest jednym z dopuszczalnych umaszczeń u jagd teriera i na pewno widziałam takie (dorosłe).