evel Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 Zu nie pływa w morzu, przynajmniej nie w Bałtyku - chyba za zimno i zbyt duże fale, woli rzeki i jeziora ;) Ale nawet jak jej się zdarzyło wbiec za aportem to spłukiwałam ją normalnie pod prysznicem później, na wszelki ;) Quote
Amanecida Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 [quote name='zmierzchnica']Ja czytałam, że raczej powinno się psa spłukać z morskiej wody. Ciekawa jestem jak u mnie będzie, ale nie wierzę, że będą pływać ;) Raczej się popluskają trochę i będą szaleć na plaży, jeśli się uda je puścić...:) No, my już mamy zamówione Grzybowo na początek września :)[/QUOTE] No to fajnie, może mój link się jeszcze komuś przyda - ja się zdecydowałam ze względu na dwuosobowe domki i przecenę po 19 sierpnia ;) Sama jestem ciekawa jak mój szczeniak zareaguje na morze. Starszy pies już był i ponoć kąpał się chętnie, aż mu sierść pojaśniała ;) Tzn dobrze się wyprał ;) Quote
Patmol Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 a nie wiecie czy w październiku tam się da mieszkać w tych domkach? nie byłam nad morzem strasznie dawno temu -może namowie jakoś TZ Quote
Amanecida Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 W których konkretnie? Wiele ośrodków zamyka się po końcu września bo pewnie mają za mało chętnych, ale myślę, że nadal można spokojnie jechać też gdzieś do pokoju. Może nawet lepiej, bo w październiku jednak potrafi być raczej chłodno, a domki zwykle nie są ocieplane. Quote
klaki91 Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 [quote name='Patmol']pewnie tak czy wasze psy kąpią się w morzu? w sensie -czy wchodzą chętnie? czy raczej tylko spacerują po plaży? i czy trzeba je kąpać po takiej kąpieli?[/QUOTE] U mnie starsza suka od małego pływa w morzu. Od samego początku wskakiwała do wody, nie było z tym problemu. NIgdy przez 13 lat swojego życia nie była spłukiwana po morskich kąpielach ;) zresztą zasolenie Bałtyku to jakiś żart, tam woda smakuje prawie jak w jeziorze. Natomiast druga, młodsza pływa tylko gdy fale nie są zbyt duże. Na początku w ogóle nie chciała wchodzić, szczekała na fale :roll: Starsza za młodu największą frajdę miała podczas sztormu, ale to na lince żeby jej przypadkiem woda nie porwała :eviltong: Ale trzeba zwracać uwagę na temperaturę wody żeby potem pies wieczorem nie wył z bólu, zwłaszcza jeśli nie jest przyzwyczajony do kąpieli w zimnych zbiornikach. Temperatura w Bałtyku potrafi być na prawdę niska, chociaż w tym roku w wakacje jest w sam raz i nie ma sinicy ;) Zaopatrzcie się w raczej ciepłe ciuchy jak chcecie wpadać we wrześniu/październiku. Quote
brzośka Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Pięknie proszę o jakiś namiar na miejscówkę (najlepiej domki) w Łebie/okolicy tylko w tam ma być względna pogoda podczas mojego urlopu :roll: PILNE!!! bo wyjazd już za tydzień :modla: Quote
WEIMAR Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 brzośka napisał(a):Pięknie proszę o jakiś namiar na miejscówkę (najlepiej domki) w Łebie/okolicy tylko w tam ma być względna pogoda podczas mojego urlopu :roll: PILNE!!! bo wyjazd już za tydzień :modla: o tej porze to można wybiuerac na kiejscu bo pewnie wszedzie pustki beda poza tym na miejscu widac co i jak i mozna wybrac najlepszy Quote
brzośka Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 WEIMAR napisał(a):o tej porze to można wybiuerac na kiejscu bo pewnie wszedzie pustki beda poza tym na miejscu widac co i jak i mozna wybrac najlepszy Jakbym jechała sama, to mogę w ciemno ale z dwoma psami i kotem to nie będę ryzykować :shake: Quote
WEIMAR Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 brzośka napisał(a):Jakbym jechała sama, to mogę w ciemno ale z dwoma psami i kotem to nie będę ryzykować :shake: ja bylem z jednym psem wlasciciele pensjonatow widzac ze maja pustki nie mieli nic przeciwko Quote
Czekunia Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 WEIMAR napisał(a):ja bylem z jednym psem wlasciciele pensjonatow widzac ze maja pustki nie mieli nic przeciwko Uwierz mi, że naprawdę jest różnica, jeśli jedzie się z jednym psem... A tu dziewczyna ma dwa i do tego jeszcze kot. Sama za czasów, gdy miałam tylko jednego psa, mogłam jechać "na żywioł" i bez problemu znalazł się nocleg. Teraz, gdy mamy dwa psy, jest niestety trudniej i żeby znaleźć jakieś miejsce trzeba trochę podzwonić. Quote
brzośka Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Najgorzej, że np. na stronie mają, że akceptują psy, a potem się okazuje że i o wszem, ale najwyżej yorki :roll: No nic, czeka mnie wieczór z laptokiem na kolanach i komórką przy uchu ;) Quote
Alicja Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Znajoma była z psiakiem tutaj http://www.leba-kurort.pl/noclegi,kwatera-prywatna,pokoje-goscinne,baltic-star-pokoje-goscinne.html Quote
brzośka Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 [quote name='Alicja']Znajoma była z psiakiem tutaj http://www.leba-kurort.pl/noclegi,kwatera-prywatna,pokoje-goscinne,baltic-star-pokoje-goscinne.html Dziękuję :) Quote
WEIMAR Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 [quote name='Alicja']Znajoma była z psiakiem tutaj http://www.leba-kurort.pl/noclegi,kwatera-prywatna,pokoje-goscinne,baltic-star-pokoje-goscinne.html napisane jest ze tylko male zwierzeta po uzgodnieniu Quote
brzośka Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Zaklepałam domek w "Szarotce". Dzięki za pomoc :) Quote
Alicja Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 WEIMAR napisał(a):napisane jest ze tylko male zwierzeta po uzgodnieniu mamy erę telefonów a to co napisane jest najczęściej tylko jedną z wielu informacji znajoma była z psem , uzgodniła to z właścicielami obiektu i wszystko grało , zadzwoniła i dopytała , to zadna filozofia :) Quote
Beti-Buba Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Cześć Psiarze! Polećcie PROSZĘ jakiś fajny ,kameralny ośrodek z domkami /też fajnymi;)/ w okolicach Kołobrzegu, Ustronia Morskiego, Sianożęt-OCZYWIŚCIE taki gdzie psiak też miałby OK! DZIĘKS!;) Quote
brzośka Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 [quote name='Beti-Buba']Cześć Psiarze! Polećcie PROSZĘ jakiś fajny ,kameralny ośrodek z domkami /też fajnymi;)/ w okolicach Kołobrzegu, Ustronia Morskiego, Sianożęt-OCZYWIŚCIE taki gdzie psiak też miałby OK! DZIĘKS!;) Z czystym sumieniem http://kotki2.com.pl/o-nas/ w Grzybowie, rzut beretem od Kołobrzegu (no chyba że od dwóch lat coś się zmieniło ;) ) Nie są to wprawdzie domki, ale do każdego pokoju jest wejście bezpośrednio z podwórka. Quote
Beti-Buba Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Dzięki za "kotka"a czy słyszał ktoś o Ośrodku "Proszeczek" w Sianożętach? Quote
rika Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 My byliśmy z dwoma psami w Ustroniu Morskim- Rolna 25A- fajne, ogromne podwórko, świetni właściciele, zwierzęta mile widziane bez dodatkowych opłat ;) Quote
Amanecida Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Ja byłam w Łazach w ośrodku http://www.naslonecznej.pl/ Ale to już kawałek od kołobrzegu, bliżej koszalina Opłata za psa 20 zl za cały pobyt. Domki w porządku, właściciele też. Zwolnił im się domek 4-osobowy i dostaliśmy go zamiast naszego 2-osobowego :) Pani nam to zaproponowała mówiąc, że będzie nam luźniej z psami (oczywiście bez dopłat). Przy żadnym z wejść na plażę nie było zakazów, miejscowość niewielka, kameralna, smaczna ryba ;) (polecam smażalnię Złaziska, bo mają fajny dodatkowy ogródek dla ludzi z dziecięcymi wózkami, tam jest luźniej i tam siadaliśmy z psami; no i ryba niedroga i dobra), nad morze bardzo blisko (jeden rządek ośrodków i już lasek i plaża). Ale nie wiem czy to dokładnie to czego szukasz, bo to jednak ośrodek, a więc nie tak kameralnie jak np. osobny dom. Quote
Beti-Buba Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Dzięki za info. robię rozeznanie w związku z planowanym wyjazdem w przyszłym roku i liczę na odpowiedzi od tegorocznych urlopowiczów-tak na świeżo;) Quote
Beti-Buba Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Dzięki Rika ;)) A jakiś konkret : nazwa ośrodka, telefon, stronka intern.? Byłam parę razy w Ustr.Morskim w pensjonacie Błękitna Laguna 2 przy ul. Wiejskiej ale tam jest dość komfortowo a teraz mam dużego psa i muszę raczej zmienić miejsce:cool3: Quote
Beti-Buba Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Znalazłam-niestety odpada-jednak wolę domki.rika napisał(a):My byliśmy z dwoma psami w Ustroniu Morskim- Rolna 25A- fajne, ogromne podwórko, świetni właściciele, zwierzęta mile widziane bez dodatkowych opłat ;) Quote
rika Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Beti-Buba napisał(a):Dzięki Rika ;)) A jakiś konkret : nazwa ośrodka, telefon, stronka intern.? Byłam parę razy w Ustr.Morskim w pensjonacie Błękitna Laguna 2 przy ul. Wiejskiej ale tam jest dość komfortowo a teraz mam dużego psa i muszę raczej zmienić miejsce:cool3: Nie ma jako takiej nazwy ;) są i domki i pokoje- z wejściami z zewnątrz. Domki są pod innym linkiem. Quote
Recommended Posts