yuki Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 No właśnie chyba chodzi o jakiś złoty środek , bo faktycznie w zasadzie to wszędzie jest zakaz puszczania psa, ja notorycznie łamię zakazy i puszczam psa w parku, nie wyobrażam sobie chodzić z nią dwie godziny na smyczy :crazyeye: co to za spacer bez zabawy itd :roll: Mamnabank ja bym się też nie zawachała puścić psa do wody, mimo zakazu, żeby się ochłodził, kurka no trochę zrozumienia, pies ma się ugotować ? Nie mówię o puszczaniu psa luzem w parkach narodowych czy krajobrazowych, mam tu na myśłi płoszenie dzikich zwierząt, ale na plaży, gdzie pies jest pod kontrolą, i biega np w kółko za patykiem , to chyba żadnego zwierza nie wystraszy. Quote
Rinuś Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Na plaży jest pełno ludzi,to skoro oni mogą chodzić i robić hałas,to mój cichy pies również może biegać luzem,pod moją kontrolą. Chyba, że ktoś ma nieusłuchanego psa mu współczuje albo radze wziąć tyłek w troki i zacząć psa szkolić, żeby przychodził na komendę. Quote
yuki Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Ha , właśnie o piszczące dzieciaki mi chodziło, pies po plaży biega cicho, no chyba , że drze pyska to inna sprawa, ja zobaczę jak mi się suka bedzie pilnować, jesteśmy w trakcie szkolenia , byłam z nią teraz nad jeziorem na parę dni, nigdzie nie spierniczała, pilnowała się ładnie, chociaż obok był kuszący las, siedziała albo w wodzie, albo szukała frajera który by jej patyki rzucał :evil_lol:. Jak będzie niegrzeczna to zostaje linka, choć mam nadzieję , że nie będzie potrzebna. Quote
mamanabank Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Pies jest przyjacielem człowieka, żeby go kochać nie koniecznie trzeba udowadniać wyższość cichego psa nad głośnym dzieckiem, można za to z radością przyglądać się i piszczącym w zabawie dzieciom i psom, które, moim zdaniem, jednak powinny ustępować ludziom. Wydaje mi się, że psy z ludźmi mogą żyć w harmonii, jeśli ktoś na plaży jednak ma inne zdanie, to nie pozostaje nic innego jak zwinąć się z psem w bardziej odludne miejsce. Quote
yuki Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Mamnabank rozumiem o co Ci chodzi, mnie tylko wkurza, że małe dzieci mogą wszystko, piszczeć , chlapać wodą obcych ludzi, rzucać piaskiem kogo popadnie, a mogą tylko dlatego, że są dziećmi (opisuję przykłady z własnego i znajomych doświadczenia) i wszystko im się wybacza i uwagę też głupio zwrócić. A psa zaraz ktoś się czepi, bo jest tylko psem , nieważne, że grzecznym, a szkoda, bo właśnie tak jak piszesz mi też marzy się widok dzieciaków i psów wspólnie bawiących się na plaży. Chociaż z drugiej strony, komuś nie musi się podobać biegnący mokry pies :) no cóż faktycznie lepiej pójść w ustronne miejsce. Quote
aniaijaga Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 kurcze aż mi sie wierzyć nie chce - w to co czytam. Z tego co czytam to częśc z was uważa sie za pepek swiata, wszyscy ludzie z dzieciakami sa zli tylko moj jeden piesek jest jeden najgenialniejszy i najgrzeczniejszy. NIe wiem czy nie chcecie zrozumiec czy nie rozumiecie ze plaza z okresie letnim jest ptzeznczona dla ludzi w tym takze dla biegajacych dzieci( oczywiscie nie sypiacych [piaskiem, ale dzieci ktore sie bawia i maja jedyna możliwość wybawienia sie za wszystkie czasy). Quote
yuki Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Aniaijaga spokojnie, napisałam , że równie dobrze ktoś może nie lubić psa , który mokry wybiega z wody i dlatego trzeba odejść z psem w ustronne miejsce, więc nie bądź wybiórcza i bierz wszyskie wypowiedzi pod uwagę. Poza tym mnie może wkurzać dziecko, które mi sypie piaskiem w oczy, tak samo jak kogoś może wkurzyć biegnący pies np. po ręcznikach, w jednym i drugim przypadku kwestia wychowania. A dla dobra ogółu , żeby uniknąć takich sytuacji lepiej zmyć się na bok(zazwyczaj odchodzę w takich wypadkach z psem czy bez psa, obojętnie). Aha i nie pisałam , że dzieci są be, co więcej nawet je lubię :loveu: Quote
yuki Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 A i zaznaczam , że chodziło mi o celowe rzucanie piaskiem, nie przypadkowe, broń Boże. Ostatnio byłam nad jeziorem z koleżanką, jej 1,5 roczną córeczką i moim psem , poszłam nad brzeg , żeby pobawić się z Majką (dziewczynką), podczas zabawy dziewczynka bawiąca się obok, niewiele starsza, zaczęła jej sypać piasek na głowę i w oczy, poprosiłam grzecznie , żeby tego nie robiła(matka stała obok , zero reakcji), dalej sypała, w końcu poprosiłam mamę dziewczynki , żeby sama zwróciła jej uwagę, poprosiła i co i nic, dalej sypała piachem w oczy. Odeszłam. Taki tylko przykład, nie mówię , że to reguła ;) Quote
aniaijaga Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 ok, fajnie ciesze sie że są jeszcze własciciele psów, ktorzy mysla także o innych i myslą za siebie ale również za swojego psa. Quote
Jagoodkaxd Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Zapraszam do Chłopów ;]] Między Mielnem a Sarbinowem. Na plaży nie ma zakazów jeśli chodzi o psy , no chyba ,że się coś zmieniło ,byłam tam w czerwcu. I jak ktoś luubi warunki polowe ;d to zapraszam do nas na Campingi , wszelakiego rodzaju zwierzęta mile widziane.:p Działka ogrodzona . Więcej info na PW. Quote
yuki Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 A to są domki, czy pole namiotowe? tak tylko pytam na przyszłość :) Quote
Alusia Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Ja właśnie siedzę w domku w domku w Swietouscu jechaliśmy 6h w pierwszej klasie pociągiem w przedziale sypialnym zero problemu w PKS Bede relacjonować :razz: Quote
ma_ruda Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Dzisiaj wróciłam z Chłapowa (oczywiście z psem), więc podzielę się najświeższymi informacjami. Wcześniej już wspominałam o Chłapowie ale ostatnio byłam tam ok. 4 lata temu. przez ten czas niewiele sie zmieniło ale jednak...teraz jest trochę tłoczniej niż to zapamiętałam z poprzednich wyjazdów. Wybrałam Chłapowo, przede wszystkim ze względu na najdogodniejszy dla mnie dojazd (podróż pociagiem z Krakowa) no i przede wszystkim właśnie ten spokój, potrzebny szczególnie mojej lękliwej suni. Na szczęście znalazłam miejsce w zachodniej części Chłapowa, które ten warunek spełniało. Dodam, że dla zwolenników imprez i hałasów typowych dla nadmorskich kurortów jest pobliskie Władysławowo (ok. 2-3 km od Chłapowa; 15-30 minut spacerkiem) Mieszkałam blisko wygodnego i w dodatku urokliwego dojścia do plaży: Wąwozem Chłapowskim ok 500- 800m (pozostałe wejścia to wysokie schody + jedno "płaskie" na drugim końcu Chłapowa). Wejście na plażę bez żadnych zakazów dotyczących psów, na plaży przy wejściu zwykle tłoczno ale kilkaset metrów dalej, w kierunku Rozewia można znaleźć zupełnie "odludne" miejsca.Wada: plaża raczej wąska i w wodzie przy brzegu kamienie (ale nie wszędzie, są miejsca gdzie można ominąć kamienie). Chłapowo nie jest drogie. Ja płaciłam 35 zł za miejsce w 2 osobowym pokoju z łazienką (16-24 lipca), dostępem do kuchni + półki w lodówce (szafie chłodniczej). Pies gratis. Myślę, że można tam znaleźć jeszcze tańsze kwatery; widziałam jeszcze kilka domów z tablicami infoemujacymi o wolnych pokojach). Myslę, że po 15 sierpnia będzie ich przybywać. Gdybym mogła wybierać, to wolałabym chyba wspomniane kilka postów wcześniej Karwieńskie Błota- mają tę przewagę, że rzeczywiście jest tam piękna plaża. Obawiałam się jednak, że dojazd z Gdyni, bez samochodu byłby dla mnie uciążliwy. Quote
Hala Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 No ja własnie zaczęłam szukać kwatery w tych rejonach. Co roku jeździmy do Karwii. Jednak jakoś nic nie mogę znaleźć. Jedyna propozycja to Ostrowo. Quote
Jagoodkaxd Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 yuki napisał(a):A to są domki, czy pole namiotowe? tak tylko pytam na przyszłość :) To są Campingi i jest jeden taki domek drewniany . ogólnie warunki dla kogoś nie luksusowego :evil_lol::evil_lol:. Woda w pompie , drewniany kibel na dworze itd. :p Quote
yuki Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Oooo to coś dla mnie :eviltong: ja jestem mało wymagająca jeśli chodzi o takie rzeczy, a bardzo bym chciała jeszcze pod koniec września wybrać się nad morze, więc jak coś toi na bank się zgłoszę :cool3: Quote
anetta Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Ktoś już był w tym roku? Jak wygląda sytuacja z wejściem z psem na plażę? :cool3: Dużo ludków na plaży? Quote
yuki Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Ja byłam parę lat temu w Łebie i ludzi na plaży jest mnóstwo , cała chmara, ale jeśli odejdziesz w stronę wschodu jest naprawde pięknie, możesz nawet przejść się z piesem aż do przylądka Stilo , ja zrobiłam taką wycieczkę , trochę kilosów, ale było super :lol: Quote
Rinuś Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Yuki Jedziesz już na 100% do Łukęcina?dzisiaj dzwoniłam do Campingu dowiedzieć się co wchodzi w skład domku i sie dowiedziałam, że nie można tam gotować :roll: więc albo zupki albo knajpy zostają :evil_lol: Quote
yuki Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Jade :) na 100%, zaliczka wpłacona, mi też tak powiedzieli jak z tym gotowaniem , ale my bierzemy jakąś butlę z gazem chyba, to na zewnatrz bęziemy coś pichcić:) My jakieś zupki bo nas na knajpy nie stać!!:P Quote
anetta Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 yuki napisał(a):Ja byłam parę lat temu w Łebie i ludzi na plaży jest mnóstwo , cała chmara, ale jeśli odejdziesz w stronę wschodu jest naprawde pięknie, możesz nawet przejść się z piesem aż do przylądka Stilo , ja zrobiłam taką wycieczkę , trochę kilosów, ale było super :lol: Dzieki za info :) Mam okazję pojechać nad morze :multi: i chciłam zabrać futro zeby pokazać mu morze :lol::eviltong::evil_lol: bo jeszcze chłopaczyna nie widział takiej dużej kałuży i piaskownicy :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Kwatere mam 5km od Łeby więc spacerki będziemy mieć, oj będziemy. A jak w wejściem na wydmy? Po zdjęciach które widziałam w sieci wyglądają fantastycznie :loveu: Chciałam zabrać tam psa, ale czy można? Quote
bira Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Anetta, my byliśmy na wdmach z grupą ok. 10 psów. Nie było problemu :-) Sporo psiaków tam widzieliśmy :-) Quote
Asia & Ginger Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 anetta napisał(a):Dzieki za info :) Mam okazję pojechać nad morze :multi: i chciłam zabrać futro zeby pokazać mu morze :lol::eviltong::evil_lol: bo jeszcze chłopaczyna nie widział takiej dużej kałuży i piaskownicy :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Kwatere mam 5km od Łeby więc spacerki będziemy mieć, oj będziemy. A jak w wejściem na wydmy? Po zdjęciach które widziałam w sieci wyglądają fantastycznie :loveu: Chciałam zabrać tam psa, ale czy można? Z tego co wiem, to po wydmach nie wolno chodzić w ogóle. Czyżby w każdym mieście było inaczej? :roll: Quote
bira Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Asia, chodzi o wydmy Łebskie ( Zdjęcia nad polskim morzem: Łeba - wydmy ) na które można wchodzić. Wstęp na nie jest płatny. Psy o ile pamiętam też są objęte opłatą, ale tego pewna nie jestem. Quote
anetta Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Super by było. A kiedy tam byliście? Żeby te informacje były świeże :) A jak z knajpkami? Był kiedyś przewodnik w Moim Psie. Było tam coś o Łebie? Quote
Recommended Posts