Milunia/Fizzi Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 myślę, że znajdę jakąś mniej zaludnioną plaże w darłówku zapewne właściciele kwatery, którą będę wynajmowała coś mi podpowiedzą :) Quote
Moniasek Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Polecam zachodnie wybrzeże i takie miejscowości jak: - Mrzeżyno - po zachodniej stronie Regi kończy się plaża strzeżona i z psami można bez przeszkód wchodzić, im dalej na zachód tym mniej ludzi :), na wschód w stronę Rogowa też nie ma już strzeżonej plaży i można z pieskami wchodzić - Pogorzelica - w stronę Mrzeżyna, czyli na wschód, ostatnie wejdście i im dalej się przejdzie tym mniej ludzi :) - Rogowo - tylko odcinek przy ośrodku wojskowym jest strzeżony i gonią z psami, a po drugiej stronie, w stronę Dźwirzyna, piękna szeroka plaża mało zaludniona, często jest tak że człowiek od człowieka po kilkaset metrów leży :), można też w stronę do Mrzeżyna ale tam jakby więcej ludzi. Tutaj polecam pokoje gościnne bo w ośrodku wojskowym źle patrzą na ludzi z psami. - Dźwirzyno, plaża po drugiej stronie ujścia jeziora do morza, mało ludzi i plaża nie jest strzeżona, oraz na końcu Dźwirzyna w stronę Grzybowa. A jakby ktoś był w Mrzeżynie to zapraszam do pubu irlandzkiego (z wizytówką - seterem irlandzkim) na pyszne piwko dla właściciela i miskę wody dla psa :) Quote
Milunia/Fizzi Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 właśnie obdzwoniłam Mrzeżyno i nie akceptują tam zwierząt, mówią, że z pisekiem to raczej nie bo to duży (owczarek collie) ablo ma za dużo sierści, albo będzie szczeka, jeden ludź zapytał mi się czy mojemu psu wychodzi sierść czy jest tak że jak opuszczę kwater to nie będzie ani jednego kłaka -> koszmar! Quote
jo-jo Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Jeżeli chodzi o plaże gdzie mozna z psami, to ja polecam dwie na półwyspie Helskim, Obydwie są w granicach Kuźnicy, jedna jest tuż za nią a druga ciut bliżej Helu. Są to plaże oznakowane jako plaże dla ludzi z psami, zawsze jest przyjemnie, i można trafić na fajnych ludzi plus fajne psiaki do zabawy ;-) Jako że ja wakacje jak zwykle na helu spędzam, to moge jeszcze polecić wieczorny pobyt na plaży zarówno od strony morza jak i zatoki :) Wtedy psy mogą się wyszaleć na troche wystudzonym już piasku, a i ludzi wtedy już mało :) Można tez przejrzeć przewodnik wydany w zeszłym roku przez Pascala " Polska na czterech Łapach", moich kilku znajomych dzięki temu przewodnikowi trafiło w naprawde fajne miesjsca z psami, szkoda tylko że nie są w nim wypisane wszystkie dostępne miejsca nad morzem czy w innym rejonie Polski gdzie przyjmują jeszcze zwierzaki. Polecam :) Quote
Milunia/Fizzi Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 znalazłam coś fajny pensjonat Nestor podobno tam można z psami :) Quote
andzia69 Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 W Sianożętach w ośrodku "zedan" mozna z psami! i jak mi się cos przypomni to napiszę! Quote
Moniasek Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Milunia/Fizzi napisał(a):znalazłam coś fajny pensjonat Nestor podobno tam można z psami :) Polecam :) Moi znajomi tam jeżdżą co roku :) Troszkę daleko do plaży (trzeba przejść kawałek, po prostu nie jest tuż za wydmą jak w niektórych miejscach). I do pubu bliziutko :D Quote
Eriu Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 My się wybieramy do Orzechowa obok Ustki. Tam, gdzie mamy zamówiony nocleg psiaki można brać za zgodą. Ponoć jest tam plaża dzika. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Ale dopiero pod koniec sierpnia napiszę sprawozdanie :). Quote
jotpeg Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 polecam Ostrowo, malenka miejscowosc miedzy Jastrzebia Gora a Karwia. szeroka plaza, lasy do spacerow i taniej niz w wymienionych sasiednich. Quote
Patka Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 cały czas niezmiennie Białogóra psy mile widziane takze takie jak moje ;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=10131&highlight=bia%C5%82og%C3%B3ra Quote
Milunia/Fizzi Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 jednak podjęłam decyzję, że pojadę do Darłówka najwyżej będę szła na plażę gdzieś dalej, a póżniej w górki do Szczawnicy :) pozdro :) Quote
kika22 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Szukam noclegu nad morzem oczywiście z psem!:multi: Może ktoś z Was ma jakieś sprawdzone miejsca! I w miarę w rozsądnej cenie!;) Z góry dzięki!!! Quote
martita Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Czy nadmorska Stegna jest przyjazna dla pieskow? Quote
Żancia Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Z racji tego, że jestem kobieta nadmorska to Wam troszkę podpowiem :cool3: Eriu napisał(a):My się wybieramy do Orzechowa obok Ustki. Tam, gdzie mamy zamówiony nocleg psiaki można brać za zgodą. Ponoć jest tam plaża dzika. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Ale dopiero pod koniec sierpnia napiszę sprawozdanie :). W Orzechowie mieści się jednostka wojskowa, dlatego ludzi za dużo tam nie ma. Ranem można liczyć na biegających po plaży żołnierzy :evil_lol: Ustka jest już prawdziwą miejscowością, która tętni życiem, imprez i zaplecz gastronomicznych tam co nie miara. Bardzo zatłoczona i od 1 maja zakaz wprowadzania psów na plażę! Milunia/Fizzi napisał(a):myślę, że znajdę jakąś mniej zaludnioną plaże w darłówku zapewne właściciele kwatery, którą będę wynajmowała coś mi podpowiedzą :) Rok temu byłam w Darłówku, skwar był niesamowity i nie wiem dlaczego ale ludzi brak! Może był to przypadek może zawsze tak jest :roll: Aż głupio... Quote
Eriu Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Żancia napisał(a):W Orzechowie mieści się jednostka wojskowa, dlatego ludzi za dużo tam nie ma. Ranem można liczyć na biegających po plaży żołnierzy :evil_lol: Ustka jest już prawdziwą miejscowością, która tętni życiem, imprez i zaplecz gastronomicznych tam co nie miara. Bardzo zatłoczona i od 1 maja zakaz wprowadzania psów na plażę! No właśnie wiem, że tam w miarę spokojnie, a w Ustce już gorzej. Mój chłopak, z którym jadę ma dobrze obeznany ten teren :).Dlatego pewnie z plaży będziemy korzystać w Orzechowie. Ale fajnie usłyszeć potwierdzenie od kogoś jeszcze :). Quote
kika22 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 My jedziemy do Karwii Błotnistej! Nie było problemu z psem! A jak bedzie dowiemy się w praniu jakby coś dam zanć!;) Quote
baltazar Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 kika22 DO karwi Blotnistej?? czy do karwienskich Blot? bo w Blotach sa dzikie plaze i psy moga sobie hasac do woli Quote
Hebulka Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Moniasek napisał(a):Polecam zachodnie wybrzeże i takie miejscowości jak: - Mrzeżyno - po zachodniej stronie Regi kończy się plaża strzeżona i z psami można bez przeszkód wchodzić, im dalej na zachód tym mniej ludzi :), na wschód w stronę Rogowa też nie ma już strzeżonej plaży i można z pieskami wchodzić - Pogorzelica - w stronę Mrzeżyna, czyli na wschód, ostatnie wejdście i im dalej się przejdzie tym mniej ludzi :) W Mrzeżynie faktycznie - bez problemu,w Pogorzelicy już nie tak rózowo.Jeżdzimy tam co roku ale na plazowanie musimy jechać do Łukęcina gdzie jest wydzielony kawałek plazy dla ludzi z psami. W Pogorzelicy po pierwsze mega tłumy,raz bylismy z psem i przylazł straznik :mad: Takze jedynie na spacerki chodzimy w Pogorzelicy a na posiedzenie niestety trzeba jechac,no ale nie narzekam,Lukecin blisko i siedze sobie spokojnie ze nikt sie nie przyczepi bo psom wolno tam byc! Pewnie i mozna by isc gdzies dalej plaza i znalezc odludne miejce (mam na mysli Pogorzelice) ale z bulgotem i klopsem to nierealne :shake: ;) Quote
sugarr Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 sugarr napisał(a):Wie ktoś jak jest na Helu? jo-jo napisał(a):Chodzi Ci o plaże czy stosunek do psów? Jedno i drugie :) Quote
jo-jo Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 sugarr napisał(a):Jedno i drugie :) No to ode mnie, Jeżeli chodzi o Hel, to stosunek tamtejszych ludzi do psów jest wspaniały :). Do niemal wszystkich knajpek psy są wpuszczane bez żadnego ale. Zawsze dostają miskę z wodą, a i właściciele nie raz wychodzą pogłaskać :) Jedyny minus to to że bardzo dużo ludzi tam przebywa (zwłaszcza w weekendy, zjeżdża się całe Trójmiasto i cały półwysep). Nie ma problemu ze znalezieniem miejsca gdzie można przyjechać z psiakiem i pomieszkać :) Jeżeli chodzi o plaże, to w dzień na plaże od strony Zatoki jest zakaz wprowadzania psów, ale wieczorkiem można tam zawsze spotkać kogoś i się pobawić :) Za to na tzw "Dużej plaży" można z psami przez cały dzień przebywać, tylko oczywiście po za odcinkiem plaży strzeżonej. Na plaży strzeżonej zawsze tłum, a do tego pracujące Niufki (przekochane i piękne psy :loveu:). Można zawsze liczyć na pomoc ratowników, jeżeli coś by się przytrafiło naszemu pupilowi. To chyba tyle jeżeli chodzi o moje doświadczenia z Helem i z ludźmi tam mieszkającymi i przebywającymi :))) Quote
sugarr Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Dziękuję za takie informacje! Właśnie w tym roku wybieram się z Portosem na Hel :) A czy są tam jakieś bardziej wyludnione plaże, gdzie można wchodzić z psami? Mój niestety jest jeszcze podrostkiem i obawiam się, że na plaży pełnej ludzi biegałby po ręcznikach, zaczepiał nieznajomych, a sama źle czułabym się wiedząc jak bardzo ludziom działa na nerwy mój towarzysz... Quote
modliszka84 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 a czy był ktos z psem w Sarbinowie k.Mielna? Byłam tam przy okazji podczas wakacji w Mielnie, bardzo nam sie podobało i wybieramy sie byc moze tam w tym roku. Moze ma ktos namiary na jakies kwatery w rozsądnej cenie? Natomiast co do Mielna - to zdecydowanie odradzam wakacje z psem tam. Tłok, tłok i jeszcze raz tłok. Na plazy nie ma sie gdzie ruszyc, z psem co prawda nikt nas nie przegonił, ale tabliczki zakazu były. Żeby miec wiecej spokoju i miejsca trzeba było jeździc na oddaloną od samego Mielna plaze w Unieściu... Quote
Hebulka Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Byliśmy 3 lata temu w Sarbinowie,nie było w zasadzie problemów,tyle ze mieszkając przy głownej ulicy (Nadmorskiej) nie ma w zasadzie gdzie wyjsc z psem,tylko ulica a na niej tłumy. Jest za to plus,bo 3 km dalej w Gąskach jest szeroka,piekna i pusta plaza gdzie spokojnie mozna sobie posiedziec z psem. Quote
Recommended Posts