andzia69 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 generalnie, z tego co czytałam: na plażach strzeżonych nie wolno z psem, ale tego nawet chyba straż przybrzeżna często nie wie i jak im się spodoba to sie czepi albo nie kiedys byłam z moimi 2 burkami(Grzybowo k. Kołobrzegu) dużo dalej od plaży strzezonej i się czepili tylko mnie (widac pies morderca plus onek się nie podobają), choc niedaleko byli ludzie z mniejszymi psami. Próbowałam sie dowiedzieć u xródła - czyli w siedzibie strazy przybrzeżnej czy granicznej iPonieważ pana szefa nie było spytałam jakiegos tam urzędnika - i na moje pytanie czy na plaży niestrzeżonej mogę chodzic z psami, bo mnie pogonili, zrobił oczy jak pięć złoty i powiedział,ze szef ma psa i z nim chodzi na plaze - więc... Kiedy byłam w Mielcu jezdzilismy w stronę Łazów i tam były właśnie miejsca gdzie głównie ludzie z psami byli, albo tacy, którzy chcieli mieć spokój i duzo miejsca koło siebie! Ale generalnie na całym wybrzeżu lepiej szukać miejsc ustronnych - wtedy sie nikt nie czepi! Quote
Blow Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 hmmm.....generalnie mieszkam nad morzem i jeżdżę też do różnych nadmorskich miast i miasteczek i czymś takim jak niezaludniona plaża w sezonie jeszcze się nie spotkałam XP faktycznie najlepiej poszukać w necie plaż wyznaczonych dla psiarzy bo za piesa na plaży w sezonie można naprawdę zabulić:( i nie ma halo czy jest na niej dużo ludzi czy mało;)SM to gupki,które czepieją się wszystkiego:D Quote
Kasia_82 Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Z tego co sie orientuje to w Swinoujsciu zostal wydzielony odcinek plazy specjalne dla psow ;) Ale gdzie on sie zaczyna i konczy to juz nie pamietam :oops: Quote
Kasia R Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Byłam na tej plazy przed Kużnica na pólwyspie helskim, jest oznakowana, że dla psów, napradę super sprawa, plaża była czystsza niż ta tylko dla ludzi! O świnoujsćiu tez słyszałam, ale ona chyba jest płatna. Quote
eve2000 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 W Świnoujściu plaża dla psiaków jest bezpłatna. Wg mnie ta część plaży jest najładniejsza. Quote
Kasia_82 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 eve2000 czy to chodzi o te czesc plazy kolo wiatraka ? :roll: Zazwyczaj tam udaje sie ze swoimi pociechami jak jestem w Polsce ;) Quote
Paula&Goofi Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 eve2000 napisał(a):W Świnoujściu plaża dla psiaków jest bezpłatna. Wg mnie ta część plaży jest najładniejsza. Zgadzam się! Mieszkam koło Świnoujścia :) Zapraszam! Quote
Astarte Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Blow napisał(a): faktycznie najlepiej poszukać w necie plaż wyznaczonych dla psiarzy bo za piesa na plaży w sezonie można naprawdę zabulić:( i nie ma halo czy jest na niej dużo ludzi czy mało;)SM to gupki,które czepieją się wszystkiego:D rety, naprawdę?? :-o Ja zazwyczaj jezdzilam do Pogorzelicy, tam nib znaki sa "psom zakaz wstepu", ale wieczorem i tak na plazy roiło się od czworonogów ;) Miałam 2letnią przerwę teraz. Ile można "wybulić" za złamanie tego zakazu? Quote
eve2000 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 [quote name='Kasia_82']eve2000 czy to chodzi o te czesc plazy kolo wiatraka ? :roll: Zazwyczaj tam udaje sie ze swoimi pociechami jak jestem w Polsce ;) Dokładnie tak. Wejście na plażę zaczyna się od tzw. Dolnej Odry kończy sie daleko za wiatrakiem ;) Quote
Alusia Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 A ja znam miejsce gdzie psiaki mogą spacerować po całej plaży.Można odpocząć w narodowym parku daleko od miasta plaża jest jakieś 30m od campingu.Można wynająć domek[przyjmują psy],rozbić namiot i przyczepe.Sa salony do gry,lodziarnie,place zabaw a psiaki napewno sie by nie nudziły ponieważ wszyscy maja psiaki.To b.blisko Świnoujścia to jest ŚWIĘTOUJŚCIE A zresztą zobaczcie sami www.campingtramp.pti.pl:cool3: Quote
Blow Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Cytat: Napisał Blow faktycznie najlepiej poszukać w necie plaż wyznaczonych dla psiarzy bo za piesa na plaży w sezonie można naprawdę zabulić i nie ma halo czy jest na niej dużo ludzi czy małoSM to gupki,które czepieją się wszystkiego rety, naprawdę?? Ja zazwyczaj jezdzilam do Pogorzelicy, tam nib znaki sa "psom zakaz wstepu", ale wieczorem i tak na plazy roiło się od czworonogów Miałam 2letnią przerwę teraz. Ile można "wybulić" za złamanie tego zakazu? nie wiemczy wszędzie tak jest ale generalnie to "psie" kary wahają się od 20zł do 500zł:/ to,ile dostaniesz i czy w ogóle dostaniesz mandat zależy od zajadłości gupka;)bo jeden machnie ręką a drugi dopieprzy ci 5 stówek:) broń Boże nie polemizować!;)kulturalnie i miło trzeba;) Quote
Wiza Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Kacha3D napisał(a):Ja mogę Ci ewentualnie polecić takie miejscowości jak Wicie (za Sławnem) lub Szary Dwór za Wejherowem. Tam w dużej mierze przeważają pola namiotowe i obozowiska chętne na innych podróżników i co najważniejsze plaże tam są mało zaludniane i nawet większość ludzi przybywa tam ze swoim milusińskimi na czterech łapkach :) Pozdrawiam!!! jak Wicie - też gorąco polecam Wicie, jezdże tam co roku i widziałam na plazy ludzi z psami. w tym roku jade pierwszy raz z psem.. Quote
Marta & Figa Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Ja jade w tym roku z psem nad morze do Łebanowedzina ( czy jakos tak ;) ) - koło Łeby. Moze ktos wie czy tam w okolicach nie ma jakies plazy dla psów albo czy jest zakaz wprowadzania psów na normalną plaze?? Quote
aneczka0106 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Ja prawdopodobnie będę musiała do Łeby wyjechać i już martwi mnie czy jest tam miejsce dla psiarzy:roll:. Ma ktoś pojęcie? Quote
morelee Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Byłam na wczasach nad morzem, koło Gdańska, na wyspie Sobieszewskiej, z psem, www.anna.idara.pl super noclegi, piękne lasy, plaża mało zaludniona, jest gdzie spacerować z psem. Pokoje bardzo ładne. Quote
Agnieszka i Ogiś Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Byłam na stronce bardzo to sympatycznie wygląda! :) Quote
Milunia/Fizzi Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 a jak jest z Darłówkiem -> zarezerwowałam tam kwaterę :) czy można tam na plażę z psem (czy jest jakaś w okolicy plaża dla ludzi z psami?) proszę o pomoc (musze zrobić przedpłatę za kwaterę) Quote
PATIszon Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Bylam w Darlowku z psami, ale sezon byl nieplazowy (majowy dlugi weekend) :niewiem: Generalnie to male miasteczko, wiec ewentualnie trzeba bedzie sie przejsc kawalek dalej od ludzi.... Plaza niestety mala.... Quote
Milunia/Fizzi Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 dzięki :) mała plaża nie przeszkadza mi raczej jestem zwolenniczką chodzenia wzdłuż morza niż leżenia :) a i dojście do bardziej odludnego miejsca też nie stanowi dla mnie problemu -> a zakazu wstępu z psami nie widziałaś tam??? Quote
PATIszon Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Milunia/Fizzi napisał(a):a zakazu wstępu z psami nie widziałaś tam??? Nie, ale , jak mowie- to nie byl sezon plazowy. Byc moze tabliczki pojawia sie razem z plazowiczami.:niewiem: Quote
Milunia/Fizzi Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 a może tam akurat nie ma tabliczek (OBY!!!!) Quote
andzia69 Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 generalnie jak plaża jest strzeżona to tablice w sezonie stoja - i tam widnieje zakaz wstępu z psami.. natomiast "dzikie plaże" tablic nie posiadają Quote
Milunia/Fizzi Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 a czy w okolicach Darłówka są dzikie plaże??? nigdy nie była w Darłówku.... Quote
andzia69 Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 wiesz - dzikie plaze są tam gdzie nie ma ratownika, tłumów, czyli leżą trochę dalej niz te najbardziej oblegane Jak byłam w Mielcu to jeździłam z 5 km do Łazów bo tylko tam dało się normalnie odpoczywać i na dodatek z psem Quote
Recommended Posts