Rinuś Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='Vini.']Niestety :( Wolny tylko apartament- dla nas za drogi :( Vini wysyłam Ci PW tam gdzie my jedziemy. Quote
basia2202 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='Vini.']Słuchajcie, nie czytałam całego wątku, ale... Czy ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja z psem nad morzem w Jastrzębiej Górze? Za tydzień wyjeżdżamy, mamy super ośrodek, piesek za darmo, 400m nad morze, ale czy z psem na plażę będzie można wejść, to sam właściciel się nie orientuje :( byliśmy w Jastębiej Górze z naszą Zuzką - dwa lata pod rząd... generalnie w całej Jastrzębiej jest zakaz wchodzenia z psem, w Ostrowie też i w Karwii też - poza tym w Jastrzębiej turyści robią nieziemski syf na plaży - my po psie zawsze sprzątaliśmy... pies syfu nie zostawiał zatem, ludzie zawsze polecam Karwieńskie Błota - za Karwią (jadąc od Jastrzębiej do Karwii) - jeśli wybieracie tamte okolice... przynajmniej w tamtym roku nie było tam zakazu, a plaża o niebo ładniejsza i czystsza:) Zuzka się wyhulała... jeśli macie auto, to lepiej... bo jeśli PKSem będziecie jechać, to trzeba wysiąść w Karwii, dojść do wejść na plażę i taką uliczką dojść do Karwieńskich Błot (za śluzą) bo jak pojedziecie PKSem do Karwieńskich Błot, to wysiądziecie w ogóle z drugiej strony, nie przy morzu... kawał drogi wtedy będzie także lepiej autkiem:) a tak w ogóle.. podobno super plaże są w Wisełce (zupełnie z drugiej strony wybrzeża bodajże...) - tam na pewno można z psami... tylko, że problem z kwaterami, żeby psa przyjęli też na nocleg... miłego wypoczynku :) Quote
basia2202 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 p.s. w Jastrzębiej Górze my nocowaliśmy w u nich byliśmy, w Krystku (pani Elżbieta Houwalt) - polecam kobieta sama ma psa i chętnie z psami przyjmuje - w tamtym roku płaciliśmy 40 zł na koniec sierpnia, we wrześniu chyba nawet 35... nie pamiętam... pies gratis chyba ich znalazłam na wycieczkowo.pl 3 razy u nich byliśmy natomiast w Ostrowie polecam Dom wypoczynkowy Kormoran (pan Daniel Bazychowski) - świetne ceny i świetne warunki, ale niestety... z uwagi na cenę i warunki miejsca są często zarezerwowane dużo dużo wcześniej, więc na ostatnią chwilę ciężko będzie się tam dostać pozdrawiam Quote
MakeBelieve Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Basiu, ale w Jastrzębiej NIGDZIE nie można wejść z psem na plażę? ;/ Quote
rctr Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Kochani, czegoś tu nie rozumiem. Po co Wy z psami jedziecie nad morze tam, gdzie nie wolno ich wprowadzać. Po co planujecie wakacje w miejscach gdzie zarówno Wy jak i Wasz pupil będziecie "ubezwłasnowolnieni". Jest przecież wiele miejsc nad Bałtykiem, gdzie bez żadnych przeszkód możecie razem doskonale wypocząć. Tylko trzeba się zdecydować, czy te wakacje mają być tylko dla Was (kempingi, pensjonaty, ośrodki, kurorty, deptaki, stragany, puby, plaże strzeżone) czy dla Was i dla Waszego psa (kwatera na uboczu, las, pusta i dzika plaża). Ja wybrałem to drugie i jest nam (psu i mojej rodzinie) bardzo dobrze. Gdzie jest to miejsce ? Pisałem o tym już wcześniej. Pozdrawiam. Quote
Rinuś Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Ale w tym temacie właśnie ludzie sie wypowiadają gdzie można z psami a gdzie nie...ktoś np był w zeszłym roku w Jastrzębiej Górze i wtedy można było z psami wejść a w tym roku pojechał z myślą, że również wejdzie a tutaj niespodzianka-zakaz wejścia z psem... I po to jest ten temat żeby uprzedzić pozostałych gdzie można a gdzie nie. Quote
eria Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 rctr rację ma! ja jadę na sam cypelek Helu z psem, pusta szeroka plaża (kawałek strzeżona, reszta otwarta dla psów), kamping w lesie :loveu: aaaj jeszcze tylko do 15 sierpnia wytrzymać :lol: Quote
rctr Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 -> Rinuś Rozumiem, zgadzam się z Tobą i popieram sens tego wątku. Lecz wybacz, ale jeśli ktoś się pcha do zurbanizowanej osady nadmorskiej to może i powinien się spodziewać, że natrafi na dziwne i nieprzewidywalne anty-psie przeszkody. Natomiast jak ktoś jedzie w miejsca gdzie bociany zawracają (bez urazy), to zdecydowanie może liczyć na dużo mniejsze, wręcz znikome prawdopodobieństwo niemiłych zaskoczek. A zatem ... Pozdrawiam. Quote
jotpeg Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 rctr, wyslij mi, prosze, namiary. w tym roku nie skorzystam, ale w przyszlym - jak najbardziej. mam taki sam poglad na sprawe wypoczynku z psem. a co sie stalo ze zdjeciem? bylo i zniklo... Quote
basia2202 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 [quote name='Vini.']Basiu, ale w Jastrzębiej NIGDZIE nie można wejść z psem na plażę? ;/ tak jak pisałam - w całej Jastrzębiej nie wejdziesz z psem na plażę - są zakazy począwszy od Karwii w prawo aż do Trójmiasta dlatego właśnie polecałam Karwieńskie Błota - tam przynajmniej w tamtym roku zakazów nie było, a plaża czystsza... w tamtym roku wiele ludzików z psiakami było... my byliśmy w Jastrzębiej, bo bez auta... a dalej za Karwią kiepsko było z komunikacją... i chcieliśmy też być w cywilizowanym miejscu (wcześniej byliśmy sami w dziurze i na koniec sierpnia pozamykali nam 98% knajp) ale właśnie... coś kosztem czegoś... żeby spędzić miłe chwile z psem, dojeżdżaliśmy PKSem do Karwii a potem kawałek na piechotkę i już były Karwieńskie Błota kolejny raz bez auta już bym tam nie pojechała razem z psiskiem za stara jestem na takie wyprawy... dziewczyny mają po części rację - nie ma sensu pchać się tam, gdzie pies niemile widziany i mimo, że kwaterę mieliśmy fajną i pani kochała psy, to z plaży Cię wywalą poza tym tłok w sezonie... a pies by chciał pohulać... przemyśl jeszcze sprawę... jeśli macie auto, to naprawdę lepiej jechać do jakiejś wiochy... Karwieńskie Błota albo dalej, jeśli chcecie w tych rejonach.... i tak jak pisałam - wiem, że dziewczyny z dogo jeżdżą do Wisełki - tam z psem na plaży bez problemu p.s. a tak w ogóle popisałam Ci jeszcze trochę na pw - o knajpkach i nie tylko ;) Quote
aniaijaga Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Ja jestem z sopotu i z tego co widziałam to wszedzie jest zakaz wejscia na plaże z psami. (na plazy pilnują ratownicy i często sami wypoczywajacy)- ja nigdy sie nie pakuje - szkoda nerwów. :) Quote
andzia69 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 co roku są zmiany, niestety...tam, gdzie kiedyś wolno było, teraz nie wolno:shake: i nawet tam, gdzie są piękne, szerokie i pustawe w sezonie plaze nie wolno...w tym roku zrobili zakaz wejścia na plaże od Dźwirzyna do Kołobrzegu...pewnie i od Dźwirzyna w drugą strone też...choć i tak ludzie idą z psiakami na plaze - no bo co mają zrobić? wchodzą tam, gdzie nie ma widocznego znaku zakazu.... to co ludzie zostawiają na plażach i na wydmach to pojęcie ludzkie przechodzi, a urzędasy pierniczą, ze psy brudzą itd:angryy: i wprowadzają zakazy - najlepiej niech zakażą wstepu na plaże dla wszystkich i będzie cacy:angryy::angryy: zapominają, że i ci ludzie z psami zostawiają kupę forsy w ich miejscowosciach i tez trzeba ich uszanować...ale po co...:shake: Quote
yuki Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Rinuś ja dopiero teraz szukając adresu Łukęcina który podawałaś przeczytałam posta z Twoim pytaniem jakiego mam psiura :) U mnie ekipa się rozsypała, więc już prawie na 100 procent pojadę do Łukęcina :loveu: , tylko zadzwonić muszę i sprawdzić czy są wolne miejsca, a terminowo to jakoś podobnie jak Wy bym jechała, więć jeśli będą miejsca to się spotkamy ;) . Moja suka jest bardzo łagodna, ma tak gdzieś ze trzy lata, brałam ją pół roku temu ze schronu i miała w książeczce wpisane , ze ma 2 lata i 6 miesięcy. Wesoła, ma motor w tyłku, choć w domu spokojna, lubi wszystko i wszystkich :loveu: Napisz coś o swoim psiurze. Quote
rctr Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 -> jotpeg Mrzeżyno. Lewy brzeg Regi, byłe tereny powojskowe, blisko na plażę (500m - 200m ulicą i 300 lasem) i do sklepu (50m, normalne ceny), praktycznie pustki nad brzegiem. Rewelacja. I nie trzeba przemykać na plażę "tylnym wejściem". Spacerek w stronę Pogożelicy (11km), dalej można iść do Niechorza - hulaj dusza, piekła nie ma :diabloti: Pozdrawiam. Quote
rctr Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 :angryy: A co to za WSTRĘTNA REKLAMA !!! przykleja się do moich postów, niczym niesprzątnięte psie G do buta !!! :angryy: Quote
MakeBelieve Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 rctr- sory no, ale ja np. nie mam zamiaru w jakimś lesie wypoczywać z całą rodziną! Sory no bardzo, ale to chyba dobrze, że wyjeżdżając na wakacje nie zostawiam psa w hotelu, bo gdzie indziej nie mam!! A co psu sie stanie, jesli bedzie mieszkal ze mna w ośrodku, bedzie mial duuuuze podwórko ogrodzone? Właściciel powiedział, że pies bez problemu, może na terenie ośrodku biegać, bo jest całe ogrodzone podwórko. Więc ja tego nie rozumiem. Ja też nie moge wszędzie wyjechać, bo nie mam zamiaru jechać ze wschodu na zachód, tylko dlatego, że jest więcej miejsc dla psów. Dorosla nie jestem i to nie ja decyduje o tym gdzie jedziemy i gdzie bedziemy spac. Mama zgodzila sie jechac- jedziemy. Zreszta. I tak jednak nigdzie nie jade, sprawy rodzinne. Quote
jotpeg Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 rtcr - jacieeee, jaki piekny psiur!!! :loveu: rtcr, dziekuje; :p juz ogladnelam i zapisalam sobie, zeby gdzies nie przepadlo. faktycznie okolica wyglada bardzo obiecujaco, a domek i ceny bardzo przyzwoicie! my jezdzimy prawie co roku, zawsze w II polowie czerwca, do Ostrowa (malenka miejscowosc miedzy Karwia a Jastrzebia Gora). doskonale miejsce dla ludzi z psami i wszelkimi zwierzakami to DW Sztorm - bardzo zyczliwi wlasciciele, i fajne, pozostawiajace duzo swobody, miejsce. plaze prawie puste, dopiero w weekendy sie zapelniaja. Ostrowo to dziura, pozostajaca do niedawna na uboczu z racji swego polozenia (800 m od morza to dla ludzi za daleko), ale ostatnio obserwujemy przemiany - nabudowalo sie mnostwo domow pod wynajem, ludzi przybywa. no i w zeszlym roku ustawiono wszedzie przy wejsciu na plaze tabliczki zakaz wstepu z psem. co prawda nikt sie tym nie przejmowal i nie respektowal, ale dyskomfort pozostaje. dlatego - z bolem serca - rozgladam sie za czyms innym; zeby bylo malo ludzi, laki, lasy i puste plaze. mieszkam na co dzien w centrum miasta i na urlopie chce miec spokoj i swobode, i zeby psiaczek mogl ganiac, jak tu (plaza w Ostrowie): Quote
rctr Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 -> Vini Sorry, ale na podwórku to kury sobie mogą pochodzić. Mój pupil potrzebuje miejsca i spokoju, zresztą ja też, dlatego nie tylko morze preferujemy. Ale to już inna bajka. Zaś pojęcie "hotel dla psów" nie funkcjonuje w moim słowniku. Brrrr !!! -> Jotpeg Mam nadzieję, ze namiar Ci się przyda. Co do fotek, to tu nie wstawiam, jakby co, zapraszam na strone mojego :diabloti: Pozdrawiam. Quote
Sventata Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Wybieram sie na weekend do Pruszcza Gdańskiego czy ktoś zna jakąś miłą okolice jeziora, może jakaś plaże nad morzem gdzie spokojnie moge się wraz z psem wyszaleć w okolicy?? Quote
Rinuś Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [quote name='rctr']-> Rinuś Rozumiem, zgadzam się z Tobą i popieram sens tego wątku. Lecz wybacz, ale jeśli ktoś się pcha do zurbanizowanej osady nadmorskiej to może i powinien się spodziewać, że natrafi na dziwne i nieprzewidywalne anty-psie przeszkody. Natomiast jak ktoś jedzie w miejsca gdzie bociany zawracają (bez urazy), to zdecydowanie może liczyć na dużo mniejsze, wręcz znikome prawdopodobieństwo niemiłych zaskoczek. A zatem ... Pozdrawiam. Ja 2 lata temu byłam z Łebie z psem...weszłam na plażę bez problemu...i nie jest powiedziane, że do dużych miast nie można jechać z psem:roll: [quote name='yuki']Rinuś ja dopiero teraz szukając adresu Łukęcina który podawałaś przeczytałam posta z Twoim pytaniem jakiego mam psiura :) U mnie ekipa się rozsypała, więc już prawie na 100 procent pojadę do Łukęcina :loveu: , tylko zadzwonić muszę i sprawdzić czy są wolne miejsca, a terminowo to jakoś podobnie jak Wy bym jechała, więć jeśli będą miejsca to się spotkamy ;) . Moja suka jest bardzo łagodna, ma tak gdzieś ze trzy lata, brałam ją pół roku temu ze schronu i miała w książeczce wpisane , ze ma 2 lata i 6 miesięcy. Wesoła, ma motor w tyłku, choć w domu spokojna, lubi wszystko i wszystkich :loveu: Napisz coś o swoim psiurze. To zadzwoń i się dowiedz :loveu: Więcej o moim psie dowiesz się w naszej galerii :evil_lol: Quote
rctr Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 -> Rinuś W Łebie ? I co, miałaś "przyjemność" z tego spaceru, gdzie D przy D leży i nie ma gdzie stopy i łapy postawić. Pies też był zadowolony z wybiegania się ? Poza tym w stronę Rąbki i do Słowińskiego PN to już sobie swobodnie nie pospacerujecie, zatem ... Np. dla nas takie miejsca to żadna "radocha" ale każdy lubi co innego i to rozumiem i szanuję. Pozdrawiam. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 rctr a czy możesz polecic jakies odludzie ale w okolicach bardziej na wschód od mrzezyna...my z pod torunia i chcielibysmy w sobote na cały dzien się udac na morze z psami, ale gdzies gdzie nie bedzie ludzi najlepiej:diabloti:....mrzezyno, to za daleko na jednen dzien-ponad 300km- czy gdzies w okolicach gdańska sa jeszcze dzikie tereny? Quote
Rinuś Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [quote name='rctr']-> Rinuś W Łebie ? I co, miałaś "przyjemność" z tego spaceru, gdzie D przy D leży i nie ma gdzie stopy i łapy postawić. Pies też był zadowolony z wybiegania się ? Poza tym w stronę Rąbki i do Słowińskiego PN to już sobie swobodnie nie pospacerujecie, zatem ... Np. dla nas takie miejsca to żadna "radocha" ale każdy lubi co innego i to rozumiem i szanuję. Pozdrawiam. Miałam bo na niestrzeżonej nie było aż tyle ludzi,a tych których spotkaliśmy (byłam z kumpela i z jej labem) byli bardzo mili.i Psy wracały do odmu padnięte... Quote
rctr Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 -> Ania+Milva i Ulver Obawiam się, że Ci nie pomogę. Miejsce, do którego jeżdżę (Mrzeżyno) bardzo nam odpowiada i póki co nie planuję żadnych zmian. Poza tym temat morski i tak u nas przegrywa z górami, zatem ... Pozdrawiam. Quote
rctr Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Słowiński Park Narodowy - małe sprostowanie ... Ktoś tu wcześniej wspomniał o zakazie wprowadzania psów do SPN. A zatem sprawdziłem i na stronie parku stoi jak byk, że to tak nie całkiem, otóż: "Miłośnicy psów nie muszą rozstawać się ze swoimi pupilami na czas pobytu w Parku. Jednakże dla dobra zwierzyny i innych zwiedzających właściciele proszeni są o stosowanie minimalnych ograniczeń w postaci smyczy i kagańca dla swoich czworonogów oraz nie wprowadzanie psów na plaże SPN" A zatem ktoś tu wporwadził nas w błąd. Czyli od strony lądu (Rąbki) spoko można "betonką" maszerować aż po same wydmy. -> Rinuś To nie ładnie puszczać pieska samopas na dzikiej plaży wchodzącej w obręb SPN. Oj nie ładnie. A później wszyscy zdziwieni, że pieskom wstęp do parków narodowych wzbroniony :angryy: Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts