madziulik_13 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Mam pytanie czy był ktoś ze swoimi psiakami w Świnoujściu na plaży ? Quote
Basia i Barni Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Rinuś napisał(a):A dziękuję,skorzystamy chociaż my bez auta ale jakoś się tam dostaniemy... A przede mną zakupy w animalii....co kupić na taki wyjazd?Na pewno kupozbieracz bo woreczki mogą się nie sprawdzić....no i jakieś gryzaki na pewno :evil_lol:Całą resztę chyba mam w domu...jeszcze miesiąc do wyjazdu ale ja się denerwuję juz czy wszystko wezmę :evil_lol: my chyba do Tomasza jedziemy ,bo tam ryby idzie łowić Quote
Blow Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 100 zeta to nie dużo Mówisz o ewentualnym mandacie?:cool3:Bo z tego co się orientuję, mandat za psa w miejscu "zakazanym" może wedle uznania mundurowego wynosić i 500 srebrników:loveu: Jeżeli ktoś wybiera się do 3miasta z psem, mam namiar na noclegi w Gdyni-Redłowie, wypróbowane przez kilku znajomych, niekoniecznie z psami mikroskopijnymi i niekoniecznie w ilości sztuk jednej. Generalnie jeżeli chodzi o urlaub z psem nad morzem, czy to w zatoce(nie polecam, warunki na psa w sezonie kiepskie...) czy na otwartym morzu, wygodniej psiarzowi i psu będzie we wrześniu;) Quote
Alusia Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 madziulik_13 napisał(a):Mam pytanie czy był ktoś ze swoimi psiakami w Świnoujściu na plaży ? Ja byłam z psem koleżanki... jest malutki kawałek plaży specjalnie dla psów ... Na plaży "publicznej " ZAKAZ Quote
Sambo Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Witam! A my planowaliśmy jechać z naszym cielakiem do trójmiasta pod namiot, bo najbliżej... Ale kto wie, czy nie rozważymy tej Krynicy M. Jak dla mnie to cena bombowa! Za namiot płacimy 8zl + 10.90 za osobę za dobę + 3.60 od łebka uzdrowiskowej!:crazyeye: ...A w takim domku faktycznie w razie potrzeby można zostawić psiura na chwilę samego. Dzięki za namiar :) Quote
yuki Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Sambo nie pakujcie się do Trójmiasta, tam jest mnóstwo ludzi, skuterów, knajp, rodziców z dziećmi, paralotni, helikopterów itd. Ewentualnie może w Gdyni Orłowo, byłam tam niedawno na weekend i było cudnie, cisza , spokój , tylko nie wiem jak tam do końca z noclegami, bo byłam u znajomych :) Quote
stary zgred Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Energy napisał(a):W zeszłym roku byliśmy z trzema pudliszonami i labkiem w Poddąbiu, Rowach, Dębinie. Bardzo przyjazne psiakom tereny, zarówno na plaży jak i poza nią:lol: Wróciłem wczoraj z Rowów, byłem też w Poddąbiu. Jest zakaz wchodzenia z psami na plażę. Trochę na wschód czyli w całym Słowińskim Parku Narodowym również nie wolno wchodzić z psami na plażę. Quote
Energy Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 stary zgred napisał(a):Wróciłem wczoraj z Rowów, byłem też w Poddąbiu. Jest zakaz wchodzenia z psami na plażę. Trochę na wschód czyli w całym Słowińskim Parku Narodowym również nie wolno wchodzić z psami na plażę. :crazyeye:W Rowach przy każdym zejściu była tabliczka, że można z psami, żeby zapewnić im cień, wodę do picia, no oczywiście trzymać na smyczy i po nich sprzątać. W Poddąbiu na 6 zejść tylko dwa były z zakazem. Jestem w szoku:shake: Do Parku to i w zeszłym roku nie wolno było wchodzić. Quote
stary zgred Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 No to nie doczytałem, przy każdym zejściu w Rowach jest wielki okrągły znak z przekreślonym psem, a w regulaminie plaży napisane, że z psami nie wolno. Nadmieniam, że piwko piłem PO zejściu z plaży, więc zakładam, że znak ów widziałem na trzeźwo. Przy zejściu na plażę mieszka też loszka z młodymi, co tez nie było przywidzeniem. Okoliczna ludność plażowa karmi matkę i potomstwo goframi, co nie wydaje się zbyt zdrowa dieta, ale wiadomo świnia to zeżre wszystko. Quote
blaira Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Miałam jechać jutro ze znajomym nad morze...i teraz ......^*** z tego wyszło. Czy ktoś na szybko może mi polecić miejscowość gdzie sama psem mogłabym wyruszyć? Dodam ze jade PKP. Jade na 4 dni wiec daleko tez nie chcemy. PILNE!! Quote
Daria_13 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Z całego serca polecam ten ośrodek: Strona główna - Centrum podróży BENTUR - Dźwirzyno, wczasy nad morzem jest niedrogo na plaże można wejść z psem a plaża od tego ośrodka jest tylko 50m!!! jest lasek, są wydmy naprawdę super. I jest nie drogo. do dyspozycji są pokoje jak i domki, które zostają wymienione na nowe. Świetne miejsce dla psiarzy, w lato być może tez odwiedzę z rodzinką i pieskiem to miejsce. Rok temu tam byłam i jestem zadowolona. Quote
andzia69 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 gdyby ktos chciał skorzystać z pobytu w Dźwirzynie ze swoimi psiakami - mały domek na ogrodzonej 500 m2 posesji - proszę o kontakt ze mną albo z Mrs.ka;) Quote
Asia & Ginger Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 blaira napisał(a):Miałam jechać jutro ze znajomym nad morze...i teraz ......^*** z tego wyszło. Czy ktoś na szybko może mi polecić miejscowość gdzie sama psem mogłabym wyruszyć? Dodam ze jade PKP. Jade na 4 dni wiec daleko tez nie chcemy. PILNE!! Polecam Półwysep Helski, w Chałupach i Jastarni są plaże dla psów. Byłam z moją psicą 2 lata temu w Jastarni i była tam masa psów, wszędzie z psiakami można było wejść, problemu ze znalezienim noclegu też nie było. :p Quote
mamanabank Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 stary zgred napisał(a):Wróciłem wczoraj z Rowów, byłem też w Poddąbiu. Jest zakaz wchodzenia z psami na plażę. Trochę na wschód czyli w całym Słowińskim Parku Narodowym również nie wolno wchodzić z psami na plażę. hej, hej, w Poddąbiu nie ma zakazu, właśnie wróciłam z trzema psiurami, tyle, że dużo psów łazi i ciągle psa trzeba na smyczy trzymać. Świetnie jest w Orzechowie, bliżej Ustki, tam jest luz blues, dużo miejsca, mniej ludzi i mniej psów, w Ustce koszmar, wszędzie zakaz, ale całe szczęście, bo tam nawet bez psa nie da się wytrzymać. Ja polecam Orzechowo Morskie w pierwszej kolejności, w drugiej Poddąbie. Rowów nie polecam, tak jak Ustki, chyba, ze na nocleg wyłącznie. Quote
Energy Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 mamanabank napisał(a):hej, hej, w Poddąbiu nie ma zakazu, właśnie wróciłam z trzema psiurami, tyle, że dużo psów łazi i ciągle psa trzeba na smyczy trzymać. I w zasadzie zawsze powinno się trzymać na smyczy, niezależnie od tego ile jest psów:p No to jeszcze fragment artykułu: Jedną z pierwszych otwartych w Polsce plaż, specjalnie dla psów, jest plaża w Rowach, w gminie Ustka. Specjalnie oznaczony sektor znajduję się za ostatnim zejściem nad morze. Są tam m.in. kosze na psie odpadki, foliowe rękawiczki i torebki. – W tym miejscu psy mogą się kąpać razem z ludźmi i aportować do wody – mówi Puc – Jednak, gdy plaża jest zatłoczona, właściciel musi je trzymać na smyczy. Ja mam informacje z zeszłego roku, wtedy byłam i wszędzie wolno było z psami stary zgredzie, ale jak widać calkowitego zakazu i teraz nie ma:razz: Dla zainteresowanych link: http://www.601100100.pl/artykuly/czytaj/461-Z_psem_na_plaze Quote
Junka Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Hej słuchajcie czy w Sopocie jest gdzieś możliwość wejścia z psem na plażę?? Quote
Rinuś Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Czy ktoś jeszcze wybiera się do Łukęcina? :cool3::cool3::cool3: słyszałam na forum o labach ,że fajne miejsce i już nie mogę się doczekać :multi: Quote
rctr Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Plaża tylko dla psów. Genialne :crazyeye: A na wieżyczce przy fladze siedzi w pomarańczowej koszulce nowofunland i patroluje swoim anielskim wzrokiem całe to towarzystwo :mad: Proponuję ustawić również w takich miejscach oprócz koszy na kupy (już widzę jak właściciele zginają swoje karki i korzystają z tego higienicznego dobrodziejstwa - bo na mnie to patrzą jak na odmieńca) także ruchomy punkt weterynaryjny. Nigdy nic nie wiadomo, z której strony nastąpi wylew "przyjaznych" uczuć (niestety - mamy w tym temacie liczne doświadczenia, całe szczęście niesmutne). Podsumowywując - cały ten "luksus" to nie dla nas i mówimy stanowczo - dziekuję. Wolimy przestrzeń i ciszę od wiecznego opędzania się od natrętnych zaczepno-obronnych krzykaczy :angryy: I całe szczęście, że można jeszcze znaleźć nad naszym morzem takie miejsca, gdzie cenniejszym od pokazania się na deptaku lub psim gettcie, jest to co najświętsze na świecie - świety spokój. Pozdrawiam. Quote
MakeBelieve Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Słuchajcie, nie czytałam całego wątku, ale... Czy ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja z psem nad morzem w Jastrzębiej Górze? Za tydzień wyjeżdżamy, mamy super ośrodek, piesek za darmo, 400m nad morze, ale czy z psem na plażę będzie można wejść, to sam właściciel się nie orientuje :( Quote
mamanabank Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 nie liczyłabym na Jastrzębią Górę, ale dokładnie nie wiem... Na zdjęciu plaża w Orzechowie Morskim (pozdrowienia dla Wędrującego z Czernyszem ;) od wędrujących z białym kudłaczem i resztą) Quote
MakeBelieve Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Kurcze, jednak chyba nie do Jastrzębiej Góry, bo nas jest 3, a tam tylko 4-osobowy pokój :( Słuchajcie, a zna ktoś jakieś fajne noclegi tanie względnie (do 50 zł) ?? Chodzi mi o 3-osobowy pokój, bez wyżywienia. I tak najlepiej max. najwcześniej od 26.07 do ok. 1.08? Quote
jotpeg Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Vini, polecam Ostrowo. Tuz kolo Jastrzebiej Gory. Na plaze z psem nie wchodzic głownym wejsciem - tam gdzie tłum sunie - tylko innymi, nikt sie nie czepia. namiary bardzo fajnej kwatery podaje Ci na PW. Quote
MakeBelieve Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Niestety :( Wolny tylko apartament- dla nas za drogi :( Quote
Energy Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 A może ktoś ma namiary na fajne kwatery na mierzei wiślanej? Quote
Recommended Posts