Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja byłam w zeszłym roku nad morzem w Jastarni. Mieszkaliśmy w apartamencie 5-osobowym z aneksem kuchennym i łazienką w samym centrum miasta. Doba kosztowała niestety 50 zł, ale włascicielka była bardzo miła, serdecznie powitała Gingerkę. Czyli są jeszcze tacy ludzie, tylko trzeba niestety trochę poszukac.
Z kolei w tym samym czasie był z nami w Jastarni mój wujaszek z rodzinką, ale nocował gdzie indziej. Trafił do babki, która psiaków nie znosiła, bo kiedyś kogoś przyjęła z psem i później podobno miała cały dywan owłosiony i śmierdzący (tak to nazwała).

Kenzo, a w jakie okolice dokładnie się wybierasz? :cool3:

Posted

[quote name='la_pegaza']No my jedziemy w 3 osoby więc wychodzi 40zł za dobę.

Jeździmy z psami i jak się trochę poszuka to jest ok. Byliśmy w zeszłym roku z bokserem+ON na Mazurach, później bokser solo nad morzem, teraz jadą dwa boksery na Mazury i nad morze ;)[/quote]

A gdzie na Mazurach przyjmują z psem? W jakiej miejscowości?

Posted

Maruel, skoro wiesz cos o Ustce to może orientujesz się jak jest z Chłopami (koło Mielna) lub okolicach. Siostra pojechała tam wczoraj na praktyki i my z rodzinką jedziemy do niej. Szukamy jakiegoś taniego noclegu, gdzie wpuszczają z psem, ale coś siostra mówiła, że w Chłopach same tabliczki z zakazami...

Posted

W tym roku tu http://www.info1.pl/noclegi/osrodki/podlaskie/bpis/start.htm

a w zeszłym byliśmy w Ruciane Nida. http://www.gafel.wb.pl/ - i tam jest super. Do wyboru pensjonat (30-40zl) albo przystań (15 zl). Jeżeli nocleg w pensjonacie, to godzina kajaków/rowerów wodnych za darmo :hmmmm: Przystań tanio, warunki bardzo skromne, ale jest chyba z blachy więc przy upałach strasznie szybko się nagrzewa. Tam tez urzęduje Nowofunland Bulaj ;)

Posted

[quote name='asia_pie']Ja byłam w zeszłym roku nad morzem w Jastarni. Mieszkaliśmy w apartamencie 5-osobowym z aneksem kuchennym i łazienką w samym centrum miasta. Doba kosztowała niestety 50 zł, ale włascicielka była bardzo miła, serdecznie powitała Gingerkę. Czyli są jeszcze tacy ludzie, tylko trzeba niestety trochę poszukac.
Z kolei w tym samym czasie był z nami w Jastarni mój wujaszek z rodzinką, ale nocował gdzie indziej. Trafił do babki, która psiaków nie znosiła, bo kiedyś kogoś przyjęła z psem i później podobno miała cały dywan owłosiony i śmierdzący (tak to nazwała).

Kenzo, a w jakie okolice dokładnie się wybierasz? :cool3:

Znalazłam!!!!!!:multi: :multi:

www.fajnepole.pl

Psiaki z otwartymi ramionami-nie biora za nie opłaty-za pokój 3 osobowy płacimy 60zł/doba (za pokój ogółem a nie od osoby).

100m do plaży-plaża do psów 1000m:)
Pani przemiła-przesympatyczna-wlascicielka osrodka. Wpłaciłam zaliczkę.
Ja chcę jechać tam, gdzie psy wszyscy tolerują i kochają a nie tam, gdzie z łaską za 20 zł dodatkowo go przyjmą...

Posted

Wie ktoś może czy w Jastarni już przy samym końcu jest dalej plaża dla psów? Byłam tam z 8 lat temu i pamietam że na plaze chodzili z psami, czy dalej tak tam jest??

I jeszce czy do tych psich plaz na płw Helskim daleko jest od miast? Da się to w ciepły, gorący dzień przejść piechotą?:P

Posted

[quote name='la_pegaza']W tym roku tu http://www.info1.pl/noclegi/osrodki/podlaskie/bpis/start.htm

To będziecie/jesteście blisko mnie ;]

Co do kwatery nad morzem znalazłam pokoje gościnne w Chłopach, gdzie pisali, że przyjmują z psami. Dzwonić będziemy wieczorem, bo większości ludzi teraz nie ma. Mam na oku też 2 inne kwatery, ale ciekawe czy przyjmą z psami? :???: Ciekawe jak jest z plażami i miastem w tych Chłopach, skoro siostra mi mówiła, że tam pełno psich zakazów...

Posted

[quote name='kaskaSz']może orientujesz się jak jest z Chłopami (koło Mielna) lub okolicach.

W tamtych okolicach mogę polecić Ośrodek Wypoczynkowy Bryza w Sarbinowie - znajduje się on na samym końcu głównej ulicy, dość daleko od "centrum" miasteczka. Dwa pawilony mieszkalne + pole namiotowe, wśród pól, ogrodzony, piechotą na plażę nieco ponad 15 minut.

Tyle, że nie wiem, jak wypada cenowo na tle innych - jeszcze kilka lat temu byłoby "po znajomości", ale cóż. Nie wiem też, czy można tam przyjechać na nocleg, czy preferują tylko długoterminowych wczasowiczów - musiałabyś zadzwonić i zapytać, gdybyś się zdecydowała (chociaż to chyba kawałek od Chłopów i nie wiem, czy nie lepiej szukać czegoś bliżej :).

Centrum Rehabilitacji i Wypoczynku "SOPHIA BRYZA" 76-034 Sarbinowo, ul. Nadmorska 97
tel. +48 094 316 57 27
tel./fax +48 094 316 55 70

http://www.bryza.afr.pl/

Posted

[quote name='Kenzo']Znalazłam!!!!!!:multi: :multi:

www.fajnepole.pl

Psiaki z otwartymi ramionami-nie biora za nie opłaty-za pokój 3 osobowy płacimy 60zł/doba (za pokój ogółem a nie od osoby).

100m do plaży-plaża do psów 1000m:)
Pani przemiła-przesympatyczna-wlascicielka osrodka. Wpłaciłam zaliczkę.
Ja chcę jechać tam, gdzie psy wszyscy tolerują i kochają a nie tam, gdzie z łaską za 20 zł dodatkowo go przyjmą...
No to super! :loveu:
Będziecie mieli wspaniałe wakacje. :cool3:
I jest nawet plaża dla psiaków. :multi:
Może też się tam wybiorę z Gingerką. :razz: :eviltong:

Posted

my jeździliśmy z poprzednim bokserem do Smołdzina, wynajmowaliśmy pokoje...
na początku mieliśmy się zatrzymać w Smołdzińskim Lesie, zapowiadaliśmy, że bokser, wakacje umówione... przyjeżdżamy z psem - za duży.
no to na gwałt zaczęliśmy szukać kwatery w okolicach. warunki nie willowe, ale tanio, no i piesek za darmo.
poza tym stosunkowo niedaleko była plaża - dzika, więc można było spokojnie z psem.

Posted

jezeli chodzi o gory polskiej to polecam Beskid Żywiecki wieś Żabnica Skałka, ośrodek wypoczynkowy Beskidy, właściciele bardzo mili, psy duże i małe mogą biegać po terenie ośrodka który jest sporawy, własciciele mają suczke kundelka ladna czarna :) w ktorej sie Rudolf zakochal :D http://www.domki-beskid.pl/ adres www ośrodka

Posted

To właśnie tak jest-coś za coś-jak ja mam wygody, kafle, i marmury to psa nie chcą-jak chcą to spiewaja 20 zł doba a pies tak naprawdę nie ma gdzie pobiegac-bo na osrodku nie wolno...

Tu gdzie jedziemy byc moze luksusów nie ma ale przynajmniej pies bedzie miał fajnie:P

Posted

kaskaSz napisał(a):
To będziecie/jesteście blisko mnie ;]

Co do kwatery nad morzem znalazłam pokoje gościnne w Chłopach, gdzie pisali, że przyjmują z psami. Dzwonić będziemy wieczorem, bo większości ludzi teraz nie ma. Mam na oku też 2 inne kwatery, ale ciekawe czy przyjmą z psami? :???: Ciekawe jak jest z plażami i miastem w tych Chłopach, skoro siostra mi mówiła, że tam pełno psich zakazów...

Jesteśmy od połowy lipca dwa tygodnie :diabloti:

My zawsze mówimy jakie psy, żeby niedomówień nie było, ze klatka, że jak coś zjedzą to pokryjemy koszta, że sprzątamy po nich itd.
I tak zawsze idą z nami :evil_lol:

kaskaSz, poszukaj w innym wątku gdzie można z psem na plaże - może akurat coś będzie. my również trafiliśmy na dziką i było ok :p

Posted

nomu napisał(a):
Wie ktoś może czy w Jastarni już przy samym końcu jest dalej plaża dla psów? Byłam tam z 8 lat temu i pamietam że na plaze chodzili z psami, czy dalej tak tam jest??

I jeszce czy do tych psich plaz na płw Helskim daleko jest od miast? Da się to w ciepły, gorący dzień przejść piechotą?:P

No cóż obecnie pogoda na Helu nie sprzyja, jestem tu od dwóch dni i póki co ciągle pada:shake:

W Jastarni z tego co dzisiaj rozmawialiśmy to wiem że jest jedna jedyna plaża na którą można tam wejść z psem, ja i tak polecam plaże która znajduje się przed Kuźnica;-))

Od Kuźnicy na plażę "psią" jest kawałek ale to jeżeli mówimy o granicach miasta, W Jastarnii nie wiem, w Juracie takich plaż brak, w Helu do plaży od centrum jest ok. 1,5 km.

Posted

No to ja też mam w takim razie pytanie odnośnie bałtyckich plaż...

W połowie sierpnia wybieramy się do Jastrzębiej Góry - oczywiście Zuzkę zabieramy ze sobą:) Jeśli chodzi o kwaterę... Pani bardzo chętnie przyjmuje z pieskami i to za darmo. Ale... co z plażą? Byłam tam w zeszłym roku i nie widziałam zakazów... ale też po prostu nie zwracałam na to uwagi, bo nie było wtedy Zuzki i mnie to najzwyczajniej nie interesowało...
Orientujecie się, jak to jest?? Tzn. tak... wieczorami widziałam ludzi z psinkami... wtedy jest spokój.. nikt się nie opala już ;) więc można pobiegać z psiulem brzegiem morza. Ale najbardziej interesuje mnie, jak jest w czasie dnia - jak my będziemy smażyć tyłki na plaży. Czy jeśli pies ma smycz, kaganiec i oczywiście sprząta się po nim kupale, gdyby takowe się zdarzyły... to czy w Jastrzębiej jest z tym problem? Czy może tylko po okreslonej godzinie można z psami wchodzić na plażę? Jeśli ktoś się orientuje, albo może tam mieszka, to proszę o odpowiedź :)
Bo generalnie... ostatnio słyszałam, że podobno jak złapią z psem na plaży to są wysokie kary - ale jak sądzę, nie wszędzie.
Czekamy z Zuzką na wieści od Was... bo toż to nasze losy się ważą;) Nie zostawimy przecież Zuzki samej na kwaterze na pół dnia, skoro jedzie z nami na wakacje, żeby się wyszaleć:)

Posted

My jedziemy z Zuzką do Jastrzębiej Góry, nad morze. Byliśmy już u tej pani na kwaterze w tamtym roku i się okazało, że przyjmuje z otwartymi ramionami z pieskiem:) Wysyłałam jej zdjęcia Zuzki... była po prostu oczarowana jej urodą:P hihihi :)
No ale... niestety nie ma już miejsc... my w ostatnim terminie dorwaliśmy u niej pokój...

Posted

Ja proponuję "Jastarnia Club" w Jastarni właśnie:eviltong:
Psy duże jak najbardziej-10zł za dobę jeden warunek-dla komfortu gości powinny biegać w kagańcu(ogrodzony teren).

Posted

Chciałabym w połowie sierpnia pojechać do Sopotu. Ale mam problem z noclegiem... Nie znacie może kogoś kto wynajmuje kwatery w odpowiednich cenach (tak do 40 zł za dobę)? Oczywiście będę z jednym psem - labradorem.

Posted

W Miedzyzdrojach na plazy strzeżonej jest zakaz, ale idąc w strone Świnoujścia (jakieś 20 min od molo) jest plaza na którą mozna wejść z psem. Wie ktos może jak wygląda sytuacja w Pustkowiu koło Trzęsacza?

Posted

basia2202 napisał(a):
ech... no nikt mi nic nie odpisze... nie doradzi...(???) :(

Skoro nikt się jeszcze nie odezwał, to ja mogę tylko na podstawie doświadczenia sprzed 3 lat- wtedy nie było problemu wejścia z psem, nawet przy jednym z zejść na plażę (w centrum Jastrzębiej G) była ...miska z wodą dla psa (zadbali chyba o to ajenci budki gastronomicznej). jak jest teraz nie wiem. Jeździłam ze swoją sunia przez 10 lat nad morze, do różnych miejscowości i nigdy nie było problemu- sunia wszedzie plażowała razem ze mną. Z tym, że na plażach strzeżonych z reguły są zakazy wchodzenia z psem. Ale i tak nie lubię plaż strzeżonych, bo są zwykle potwornie zatłoczone i niezależnie od zakazów, pobyt z psem jest tym bardziej uciążliwy. Nigdy jednak nie spotkałam się z protestami ratowników, czy plażowiczów, jeżeli przechodziłam z psem przez plażę strzeżoną.