Macho Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 jasne, rozumiem :) tez bym pewnie bronila miejsca z ktorym bylabym zwiazana emocjonalnie ;) Quote
PaulinaG Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 betty.lla.fea, a masz może namiary na jakąś fajną kwaterke w Jarosławcu? Z łazienką, blisko morza? Chciałam w tym roku tam jechać, niestety nie mogłam znaleźć po przez internet żadnych namiarów. Quote
betty.la.fea Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 My zawsze jeździliśmy tu: http://www.owbaltyk.wczasy.com/ duży zalesiony teren, nad samym morzem, jest własne wyjście na strzeżoną plażę, drugie nad rzeczkę, kolejne na deptak. Część domków jest z łazienkami. Z psami, nawet dużymi i niezbyt grzecznymi, nie robili problemu. Fajne są też domki Marina Green, w samym centrum, psy mile widziane, tylko jak dla mnie za mało tam zieleni. http://www.marina.afr2.pl/ A jeśli chcesz chodzić pieszo na tą najładniejszą plażę, to pomyśl o zamieszkaniu w Rusinowie, z tych domków idzie się nad morze przez śliczny las, niestety trzeba włazić pod dość sporą górę http://www.adam.jaroslawiec.pl/index.php?m=czytaj&s=4 Mam nadzieję że trochę pomogłam Pozdrawiam Quote
kaskaSz Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 A zna ktoś może tanie kwatery (hotel,pensjonat,pokoje gościnne) w okolicach Mielna lub w Chłopach? Oczywiście tam gdzie wpuszczają z psem. Quote
PATIszon Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 [quote name='betty.la.fea']A co myślicie o Dąbkach? albo o Rowach? Czy ktoś tam był i może polecić? Ja pojutrze jade w okolice Rowow, do wsi Debina. Jest tam w zasadzie jeden osrodek MAGRA Bylismy tam juz w zeszlym roku. Do morza trzeba pojsc spacerkiem, jakis kilometr, ale za to na plazy pusciutko. Psy akceptuja, na miejscu jest basen i brodzik dla dzieci, plac zabaw, wypozyczalnia rowerow, 3 posilki dziennie....miodzio:loveu: Quote
PATIszon Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Oczywiscie autem mozna tez podjechac, zapomnialam napisac, Quote
Kenzo Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Witajcie Planuje urop nad morzem na poczatku sierpnia. Szukam kwater, pokoi-zwał jak zwał w jakimś miłym miejscu gdzie będę mogła spokojnie zabrać psa:) Ważne, żebym miała łazienkę i wc na miejscu a nie musiała dzielić sie kibelkiem z setką osób:(jednoczesnie:razz: Najlepiej, jakby ktos wynajmował pokoje np w willi:) Z gory dziekujemy:) Quote
Kenzo Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Dzwoniłam własnie w kilka miejsc-kazdy mi odmowił bo piesek jest za duży:( Ja bez niego nie pojade:loveu: Quote
Kenzo Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Macho napisał(a):no rzeczywiscie ladnie tam :) tylko ciekawe czemu TYLKO goldeny maja wstep darmowy... to troche nie fair w stosunku do Opiekunow innych ras... A gdzie jest napisane, że goldki za darmo???No, chyba, że dzwonilas...napisz prosze:) Quote
misiakowa Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 [quote name='Kenzo']A gdzie jest napisane, że goldki za darmo???No, chyba, że dzwonilas...napisz prosze:) Na stonce www.samotnia.com.pl w pozycji cennik opłata za psa 10zł/doba a goldenki zwolnione :lol: Quote
PaulinaG Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Pojutrze wyjeżdżam do Chłapowa. Mam nadzieję, że przyjmą nas przyjaźnie i nie będzie problemu na plaży. O knajpki we Władysławowie jestem spokojna. Po powrocie zdam relację czy naprawdę jest to raj dla psiarzy tak jak wyczytałam w postach z zeszłego roku. Quote
PALATINA Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Ja byłam w zeszłym roku w Rowach - Polecam. Jak się minie plażę nudystów, to żywej duszy nie ma na plaży jak okiem sięgnąć (trzeba spory kawałek odjeśc, żeby zupełnie nikogo nie było, ale warto)! :) Quote
la_pegaza Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Ja jadę w tamte okolice - pani wynajmuje mieszkanie 2-pokojowe , 120zł bodajże za dobę. Jadą z nami nasze dwa boksery :D Quote
Kenzo Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Ja szukam do 30zł doba-jest takich pełno, swietne warunki-kibelek, kuchnia ale psa nie chca:( Quote
Kenzo Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Znalazłam takie coś: http://www.fajnepole.pl Można z psami i sie za nie nie placi!!!!!:lol: Dzwoniłam tam dziś:D Quote
nadzieja Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 ciekawa jestemczy sa organizowane Wakacje wyjazdy szkoleniowe z Psami? Quote
maruel Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='Eriu']No właśnie wiem, że tam w miarę spokojnie, a w Ustce już gorzej. Mój chłopak, z którym jadę ma dobrze obeznany ten teren :).Dlatego pewnie z plaży będziemy korzystać w Orzechowie. Ale fajnie usłyszeć potwierdzenie od kogoś jeszcze :).[/quote] No to może jeszcze ja się odezwę, bo to moje strony :D. Ja z moim psiskiem od siedmiu lat jeździmy w wakacje na plażę w Orzechowie. Można wejść swobodnie (nie ma zakazu), na plażę wchodzi się przez las, piękna okolica. Plaża wprawdzie jest wąska i bardzo kamienista, z wielkimi klifami zamiast wydm, ale IMHO to właśnie dodaje jej uroku :). Jedynym problemem może być fakt, że co druga osoba na plaży przyjeżdża tam z psem :). Trzeba się więc liczyć z tym, że raz na jakiś czas golden z sąsiedniego "koca" ukradnie nam patyka albo piłkę i trzeba zabierać :D. No, ale sunię mam tolerancyjną, więc z gryzieniem nie ma problemów. Nie wiem, jak jest z kwaterowaniem w okolicach Orzechowa, ale jest tam ośrodek prowadzony przez Nadleśnictwo, który na pewno wynajmuje domki osobom z psami. W samej Ustce (na głównej plaży) jest zakaz wchodzenia z psami. I dobrze, bo jest tam taki tłok i dzieciarnia, że nie polecam :/. Można jednak jechać na plażę tzw. Zachodnią, przez las, gdzieś w okolicach jednostki wojskowej (najlepiej popytać o drogę). Tam z psami można. Tyle, że jest to tradycyjna plaża, "patelnia" z pasem wydm zarośniętym trawą, i koniecznie trzeba wziąć ze sobą coś, żeby zapewnić psu cień. Quote
Eriu Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Maruel, dzięki za dokładne info :). A z tymi psami to nawet dobrze, Beza sie będzie socjalizować :). A jak w samej Ustce? Żeby wejść gdzieś do lokalu, restauracji z psiną? Wiesz może? Quote
maruel Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 No to już zależy od konkretnego miejsca - w większości lokali na promenadzie nie robią problemów gdy widzą psa, a i do restauracji "z ogródkiem" powinni wpuszczać. Generalnie jak zwykle panuje zasada - im mniejszy pies, tym łatwiej przymknąć oko ;). Ustka jednak jest w sezonie zatłoczona do przesady, zarówno w mieście, jak i na plaży (i to już przestaje być żartem, że od tłumu ludzi w wodzie morze w okolicach Ustki jest o kilka stopni cieplejsze), więc zdecydowanie polecam Orzechowo. Do Ustki można najwyżej wpaść na lody i czym prędzej wracać ;). Quote
marc.p Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Witajcie! ja jestem tu nowy i aż mi głupio, że tak od razu po prośbie... Ale szukamy od jakiegoś czasu w miarę tanich noclegów nad bałtykiem dla czwórki bez sternika :) ale za to z grzecznym psem. Jak macie jakieś sprawdzone adresy z Płw. helskiego to proszę na priv. Pozdrowienia! Quote
arkana Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Z takimi wymaganiami raczej bedziesz miec sporo problemow ze znalezieniem odpowiedniej oferty. Proponuje przerzucic sie na namioty, badz przyczepy campingowe, wyjdzie taniej. Niestety pies ogranicza w duzym stopniu, szczegolnie, kiedy jest on az tak duzy. Czasem jednak warto zrezygnowac ze swojej wygody. ;) Quote
la_pegaza Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 No my jedziemy w 3 osoby więc wychodzi 40zł za dobę. Jeździmy z psami i jak się trochę poszuka to jest ok. Byliśmy w zeszłym roku z bokserem+ON na Mazurach, później bokser solo nad morzem, teraz jadą dwa boksery na Mazury i nad morze ;) Quote
Recommended Posts