Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

betty.lla.fea, a masz może namiary na jakąś fajną kwaterke w Jarosławcu? Z łazienką, blisko morza? Chciałam w tym roku tam jechać, niestety nie mogłam znaleźć po przez internet żadnych namiarów.

Posted

My zawsze jeździliśmy tu: http://www.owbaltyk.wczasy.com/
duży zalesiony teren, nad samym morzem, jest własne wyjście na strzeżoną plażę, drugie nad rzeczkę, kolejne na deptak. Część domków jest z łazienkami. Z psami, nawet dużymi i niezbyt grzecznymi, nie robili problemu.
Fajne są też domki Marina Green, w samym centrum, psy mile widziane, tylko jak dla mnie za mało tam zieleni.
http://www.marina.afr2.pl/
A jeśli chcesz chodzić pieszo na tą najładniejszą plażę, to pomyśl o zamieszkaniu w Rusinowie, z tych domków idzie się nad morze przez śliczny las, niestety trzeba włazić pod dość sporą górę
http://www.adam.jaroslawiec.pl/index.php?m=czytaj&s=4

Mam nadzieję że trochę pomogłam
Pozdrawiam

Posted

[quote name='betty.la.fea']A co myślicie o Dąbkach? albo o Rowach? Czy ktoś tam był i może polecić?

Ja pojutrze jade w okolice Rowow, do wsi Debina. Jest tam w zasadzie jeden osrodek MAGRA
Bylismy tam juz w zeszlym roku. Do morza trzeba pojsc spacerkiem, jakis kilometr, ale za to na plazy pusciutko.
Psy akceptuja, na miejscu jest basen i brodzik dla dzieci, plac zabaw, wypozyczalnia rowerow, 3 posilki dziennie....miodzio:loveu:

Posted

Witajcie

Planuje urop nad morzem na poczatku sierpnia. Szukam kwater, pokoi-zwał jak zwał w jakimś miłym miejscu gdzie będę mogła spokojnie zabrać psa:)

Ważne, żebym miała łazienkę i wc na miejscu a nie musiała dzielić sie kibelkiem z setką osób:(jednoczesnie:razz:

Najlepiej, jakby ktos wynajmował pokoje np w willi:)

Z gory dziekujemy:)

Posted

Macho napisał(a):
no rzeczywiscie ladnie tam :) tylko ciekawe czemu TYLKO goldeny maja wstep darmowy... to troche nie fair w stosunku do Opiekunow innych ras...

A gdzie jest napisane, że goldki za darmo???No, chyba, że dzwonilas...napisz prosze:)

Posted

Pojutrze wyjeżdżam do Chłapowa. Mam nadzieję, że przyjmą nas przyjaźnie i nie będzie problemu na plaży. O knajpki we Władysławowie jestem spokojna.
Po powrocie zdam relację czy naprawdę jest to raj dla psiarzy tak jak wyczytałam w postach z zeszłego roku.

Posted

Ja byłam w zeszłym roku w Rowach - Polecam. Jak się minie plażę nudystów, to żywej duszy nie ma na plaży jak okiem sięgnąć (trzeba spory kawałek odjeśc, żeby zupełnie nikogo nie było, ale warto)! :)

Posted

[quote name='Eriu']No właśnie wiem, że tam w miarę spokojnie, a w Ustce już gorzej. Mój chłopak, z którym jadę ma dobrze obeznany ten teren :).Dlatego pewnie z plaży będziemy korzystać w Orzechowie.
Ale fajnie usłyszeć potwierdzenie od kogoś jeszcze :).[/quote]

No to może jeszcze ja się odezwę, bo to moje strony :D.

Ja z moim psiskiem od siedmiu lat jeździmy w wakacje na plażę w Orzechowie. Można wejść swobodnie (nie ma zakazu), na plażę wchodzi się przez las, piękna okolica. Plaża wprawdzie jest wąska i bardzo kamienista, z wielkimi klifami zamiast wydm, ale IMHO to właśnie dodaje jej uroku :).

Jedynym problemem może być fakt, że co druga osoba na plaży przyjeżdża tam z psem :). Trzeba się więc liczyć z tym, że raz na jakiś czas golden z sąsiedniego "koca" ukradnie nam patyka albo piłkę i trzeba zabierać :D. No, ale sunię mam tolerancyjną, więc z gryzieniem nie ma problemów.

Nie wiem, jak jest z kwaterowaniem w okolicach Orzechowa, ale jest tam ośrodek prowadzony przez Nadleśnictwo, który na pewno wynajmuje domki osobom z psami.

W samej Ustce (na głównej plaży) jest zakaz wchodzenia z psami. I dobrze, bo jest tam taki tłok i dzieciarnia, że nie polecam :/. Można jednak jechać na plażę tzw. Zachodnią, przez las, gdzieś w okolicach jednostki wojskowej (najlepiej popytać o drogę). Tam z psami można. Tyle, że jest to tradycyjna plaża, "patelnia" z pasem wydm zarośniętym trawą, i koniecznie trzeba wziąć ze sobą coś, żeby zapewnić psu cień.

Posted

Maruel, dzięki za dokładne info :).
A z tymi psami to nawet dobrze, Beza sie będzie socjalizować :).
A jak w samej Ustce? Żeby wejść gdzieś do lokalu, restauracji z psiną? Wiesz może?

Posted

No to już zależy od konkretnego miejsca - w większości lokali na promenadzie nie robią problemów gdy widzą psa, a i do restauracji "z ogródkiem" powinni wpuszczać. Generalnie jak zwykle panuje zasada - im mniejszy pies, tym łatwiej przymknąć oko ;).

Ustka jednak jest w sezonie zatłoczona do przesady, zarówno w mieście, jak i na plaży (i to już przestaje być żartem, że od tłumu ludzi w wodzie morze w okolicach Ustki jest o kilka stopni cieplejsze), więc zdecydowanie polecam Orzechowo. Do Ustki można najwyżej wpaść na lody i czym prędzej wracać ;).

Posted

Witajcie! ja jestem tu nowy i aż mi głupio, że tak od razu po prośbie...

Ale szukamy od jakiegoś czasu w miarę tanich noclegów nad bałtykiem dla czwórki bez sternika :) ale za to z grzecznym psem.
Jak macie jakieś sprawdzone adresy z Płw. helskiego to proszę na priv.

Pozdrowienia!

Posted

Z takimi wymaganiami raczej bedziesz miec sporo problemow ze znalezieniem odpowiedniej oferty. Proponuje przerzucic sie na namioty, badz przyczepy campingowe, wyjdzie taniej. Niestety pies ogranicza w duzym stopniu, szczegolnie, kiedy jest on az tak duzy.
Czasem jednak warto zrezygnowac ze swojej wygody. ;)

Posted

No my jedziemy w 3 osoby więc wychodzi 40zł za dobę.

Jeździmy z psami i jak się trochę poszuka to jest ok. Byliśmy w zeszłym roku z bokserem+ON na Mazurach, później bokser solo nad morzem, teraz jadą dwa boksery na Mazury i nad morze ;)