Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

generalnie, z tego co czytałam: na plażach strzeżonych nie wolno z psem, ale tego nawet chyba straż przybrzeżna często nie wie i jak im się spodoba to sie czepi albo nie

kiedys byłam z moimi 2 burkami(Grzybowo k. Kołobrzegu) dużo dalej od plaży strzezonej i się czepili tylko mnie (widac pies morderca plus onek się nie podobają), choc niedaleko byli ludzie z mniejszymi psami. Próbowałam sie dowiedzieć u xródła - czyli w siedzibie strazy przybrzeżnej czy granicznej iPonieważ pana szefa nie było spytałam jakiegos tam urzędnika - i na moje pytanie czy na plaży niestrzeżonej mogę chodzic z psami, bo mnie pogonili, zrobił oczy jak pięć złoty i powiedział,ze szef ma psa i z nim chodzi na plaze - więc...

Kiedy byłam w Mielcu jezdzilismy w stronę Łazów i tam były właśnie miejsca gdzie głównie ludzie z psami byli, albo tacy, którzy chcieli mieć spokój i duzo miejsca koło siebie!

Ale generalnie na całym wybrzeżu lepiej szukać miejsc ustronnych - wtedy sie nikt nie czepi!

Posted

hmmm.....generalnie mieszkam nad morzem i jeżdżę też do różnych nadmorskich miast i miasteczek i czymś takim jak niezaludniona plaża w sezonie jeszcze się nie spotkałam XP faktycznie najlepiej poszukać w necie plaż wyznaczonych dla psiarzy bo za piesa na plaży w sezonie można naprawdę zabulić:( i nie ma halo czy jest na niej dużo ludzi czy mało;)SM to gupki,które czepieją się wszystkiego:D

• 3 weeks later...
Posted

Byłam na tej plazy przed Kużnica na pólwyspie helskim, jest oznakowana, że dla psów, napradę super sprawa, plaża była czystsza niż ta tylko dla ludzi!
O świnoujsćiu tez słyszałam, ale ona chyba jest płatna.

Posted

Blow napisał(a):
faktycznie najlepiej poszukać w necie plaż wyznaczonych dla psiarzy bo za piesa na plaży w sezonie można naprawdę zabulić:( i nie ma halo czy jest na niej dużo ludzi czy mało;)SM to gupki,które czepieją się wszystkiego:D

rety, naprawdę?? :-o Ja zazwyczaj jezdzilam do Pogorzelicy, tam nib znaki sa "psom zakaz wstepu", ale wieczorem i tak na plazy roiło się od czworonogów ;)
Miałam 2letnią przerwę teraz.
Ile można "wybulić" za złamanie tego zakazu?

Posted

[quote name='Kasia_82']eve2000 czy to chodzi o te czesc plazy kolo wiatraka ? :roll:

Zazwyczaj tam udaje sie ze swoimi pociechami jak jestem w Polsce ;)

Dokładnie tak. Wejście na plażę zaczyna się od tzw. Dolnej Odry kończy sie daleko za wiatrakiem ;)

Posted

A ja znam miejsce gdzie psiaki mogą spacerować po całej plaży.Można odpocząć w narodowym parku daleko od miasta plaża jest jakieś 30m od campingu.Można wynająć domek[przyjmują psy],rozbić namiot i przyczepe.Sa salony do gry,lodziarnie,place zabaw a psiaki napewno sie by nie nudziły ponieważ wszyscy maja psiaki.To b.blisko Świnoujścia to jest ŚWIĘTOUJŚCIE A zresztą zobaczcie sami www.campingtramp.pti.pl:cool3:

Posted

Cytat:
Napisał Blow
faktycznie najlepiej poszukać w necie plaż wyznaczonych dla psiarzy bo za piesa na plaży w sezonie można naprawdę zabulić i nie ma halo czy jest na niej dużo ludzi czy małoSM to gupki,które czepieją się wszystkiego
rety, naprawdę?? Ja zazwyczaj jezdzilam do Pogorzelicy, tam nib znaki sa "psom zakaz wstepu", ale wieczorem i tak na plazy roiło się od czworonogów
Miałam 2letnią przerwę teraz.
Ile można "wybulić" za złamanie tego zakazu?

nie wiemczy wszędzie tak jest ale generalnie to "psie" kary wahają się od 20zł do 500zł:/ to,ile dostaniesz i czy w ogóle dostaniesz mandat zależy od zajadłości gupka;)bo jeden machnie ręką a drugi dopieprzy ci 5 stówek:)
broń Boże nie polemizować!;)kulturalnie i miło trzeba;)

Posted

Kacha3D napisał(a):
Ja mogę Ci ewentualnie polecić takie miejscowości jak Wicie (za Sławnem) lub Szary Dwór za Wejherowem. Tam w dużej mierze przeważają pola namiotowe i obozowiska chętne na innych podróżników i co najważniejsze plaże tam są mało zaludniane i nawet większość ludzi przybywa tam ze swoim milusińskimi na czterech łapkach :)

Pozdrawiam!!!

jak Wicie - też gorąco polecam Wicie, jezdże tam co roku i widziałam na plazy ludzi z psami. w tym roku jade pierwszy raz z psem..

Posted

Ja jade w tym roku z psem nad morze do Łebanowedzina ( czy jakos tak ;) ) - koło Łeby. Moze ktos wie czy tam w okolicach nie ma jakies plazy dla psów albo czy jest zakaz wprowadzania psów na normalną plaze??

Posted

a jak jest z Darłówkiem -> zarezerwowałam tam kwaterę :) czy można tam na plażę z psem (czy jest jakaś w okolicy plaża dla ludzi z psami?) proszę o pomoc (musze zrobić przedpłatę za kwaterę)

Posted

Bylam w Darlowku z psami, ale sezon byl nieplazowy (majowy dlugi weekend) :niewiem:
Generalnie to male miasteczko, wiec ewentualnie trzeba bedzie sie przejsc kawalek dalej od ludzi....
Plaza niestety mala....

Posted

dzięki :)
mała plaża nie przeszkadza mi raczej jestem zwolenniczką chodzenia wzdłuż morza niż leżenia :) a i dojście do bardziej odludnego miejsca też nie stanowi dla mnie problemu
-> a zakazu wstępu z psami nie widziałaś tam???

Posted

Milunia/Fizzi napisał(a):
a zakazu wstępu z psami nie widziałaś tam???

Nie, ale , jak mowie- to nie byl sezon plazowy. Byc moze tabliczki pojawia sie razem z plazowiczami.:niewiem:

Posted

wiesz - dzikie plaze są tam gdzie nie ma ratownika, tłumów, czyli leżą trochę dalej niz te najbardziej oblegane

Jak byłam w Mielcu to jeździłam z 5 km do Łazów bo tylko tam dało się normalnie odpoczywać i na dodatek z psem