Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SwEet_LiLi napisał(a):
Poszukuje kogoś z okolic ...
Darłowa , Ustki , Chłapowa , Pucka , Gdyni , Świnoujścia , Dziwnowa , Pobierowa , Kołobrzegu , Łeby , Karwii , Jastrzebiej Góry , Kuźnicy i Helu :loveu:

Jest ktoś tu napewno ... :evil_lol:

Potrzebuje namiarów na jakieś Campingi itp :cool3:

ja mam na helu, sprawdzony, od wielu laaat (ok 10:) ) pisz na PW jak chcesz.

• 2 weeks later...
Posted

Polecam Camping Viking w Dziwnówku. Mozan tam rozbic namiot, ustawic przyczepe, wynajac domek. Camping jest w lesie, do plazy rzut kamieniem. Co wiecej na polu znajduje sie stanowisko do kapania psiaka :) Nikt nie robi problemow, pies ma raj. Dziwnowek to malenska miejscowosc, niewiele osob o nim wie, wiec na ulicach w wakacje jest luzno, nie ma scisku (podobnie na plazy), z lodziarnii czy smazalni nikt psiaka nie wygoni a eszcze rzuci cos dobrego na zabek :)

Aha dodam ze jest to camping 4*, ze wszelkimi wygodami w rozsadnej cenie.

www.campingwiking.pl

Posted

Ewa_17 napisał(a):
Ja goraco polecam Władysławo........doslownie wszystkie bary w ktorych sie stolowalam akceptowaly psy....wejscie na plaze w poludnie bezproblemowe, jedyny wymog to smycz nie zaleznie od wielkosci psiny...

wieczorami za to plaza to raj dla psiakow, szalaly male z duzymi a wlasciciele mogli wymienic swoje doswiadczenia :razz:

Ooo tak. Kocham Władysławowo:multi: Drugi raz byliśmy tam na wakacjach :] Pies kocha tamtejszy las [park], może się wybiegać, wywęszyc :D

• 3 weeks later...
Posted

Bylo suuuuuper! Dziekujemy za namiar na kwatere w Chłapowie :)
Polecamy!
Chłapowo, Jastrzębia, Władysławowo, Dębki, Hel, Jurata, Karwia o tej porze roku są fantastyczne!
Obskoczyliśmy te miejsca i plaże w kilka dni :lol: I na pewno tam wrócimy z psami...
Pozdr.!

Posted

Bry My juz po wakacjach nad morzem
Moge wszystkim z czystym sumieniem polecic miejscowosc Chłapowo kolo Władysławowa! I samo Władysławowo!Tereny do spacerow z psami FANTASTYCZNE!!!
Do plazy mielismy jakies 500 metrow, ktore mozna bylo pokonac albo pieknym wawozem i to na kilka sposobow (zejsc), albo schodzac po wyszukanym fragmencie wydmy (dosc stromo, ale calosc w piasku, wiec tak my, jak i potwory nie mialy problemow ze slizganiem sie), albo jednym z kilkunastu oznaczonych wejsc(w tym jedno ze schodami-nie polecam z narowistymi psami-strome, waskie i jak ktoremus z panow zachcialo sie ciagnac, to byla jazda bez trzymanki)

NIKT nie czepial sie o psy na plazy!!!Spotkalismy nawet patrol policji i panowie chetnie chwile pogadali o potworach, pomiziali i poszli dalej ozdobieni malowniczymi pasmami piasku ze slina
Tak wiec zolte szalaly w falach i na piasku, choc pogode mielismy w kratke.Wiekszosc dni byl sztorm z silnym wiatrem, troche padalo (wieczorami), ale to nie przeszkadzalo moim panom ciagnac na plaze z dzikim blyskiem w oku Wiec szlismy i spedzalismy tam wiekszosc czasu a pozniej czlowiek mial "zwidy" sluchowe, bo w uszach szumialo
Gaston skakal na fale jak opetaniec, lowiac wszystko, co przypominalo kije, wiec musial byc na lince, bo zapuszczal sie dosc daleko.Coris za to brodzil przy brzegu i tylko kilka razy zamoczyl zadek-po co bedzie sie szarpal, skoro Gaston mu przyniesie patyka

Pokoj tez mielismy odpowiedni
Rozmawialismy z kilkoma wlascicielami innych posesji-wiekszosc zgodzilaby sie na dwa duze psy u siebie-jedyny warunek, to zalatwianie sie poza obrebem posesji, co zrozumiale, wiec nie ma wiekszych problemow z zamowieniem domku/pokoju Tereny spacerowe poza plaza tez fantastyczne!
Masa lak, na ktorych mozna bylo ukladac dluuuuugie slady i spokojnie cwiczyc z dala od ludzkich domostw.
Chociaz bylo po sezonie, to sklepow i barow bylo troche otwarte, poza tym do Wladyslawowa byl zabi skok, wiec w razie powazniejszych zakupow mozna bylo sie albo przejsc, albo szybko dojechac.

Dodatkowo co mnie zdziwilo-WSZYSTKIE PSY byly na smyczy poza plaza! Nawet male ujadacze podworkowe wychodzily na spacery na smyczy!To duzy plus, bo nie bylo problemow z ewentualna wymiana zdan miejscowych z moimi zoltkami.

Jedyny minus to KLESZCZE!Byla ich naprawde masa i choc sie pozabezpieczalismy, to jednak sciagalo sie z psow to paskudztwo

Z Chłapowa wyjezdzalismy 09 wrzesnia, ale zlapali nas znajomi, ktorzy wlasnie przebywali we Władysławowie ze swoimi potworami (dwie ONki) w calym wynajetym domku, wiec dolaczylismy na kilka dni :cool1:
Wypoczynek zaliczamy do BARDZO udanych i polecamy miejscowosci

• 4 months later...
Posted

Kochani odnawiam! ;-)
Jeśli bym mogła Was prosić o podanie mi na PW miejsc gdzie:
a) dość tanio ;-)
b) najlepiej ogrodzony ogródek
c) nad morzem (od Krynicy, do Łeby)
d) oczywiście Z PSEM ;-)

Licze na Was ;-)

Posted

Ja nie pomogę, ale jeśli będziesz kiedyś gdzieś blisko Gdańska i masz ochotę na spacerek to ja bardzo chętna. Chętnie poznałabym Ciebie i Doca. :oops: :cool1:

Posted

Negro i Lady napisał(a):
Witam ja mam pytanie czy ktokolwiek byl w Lebie z psem ja bylem w zeszlym roku ale jeszcze psa niemialem :)

Ja byłam dwa lata temu w Nowęcinie k. Łeby. W samej Łebie bywałam "spacerowo" z psem. Obawiam sie, ze w sezonie pobyt z psiakiem na zatłoczonej plaży to udręka dla psa i dla właściciela. Ale problemów typu zakazy, czy niechęć nie było.

Posted

ja bylem rok temu. z zakwaterowaniem problemu nie bylo. atmosfera mila. za to plaza zatloczona strasznie, Nawet w pobliskim Nowecinie ;)
jesli z psem to na plaze wybierac sie wczesnym rankiem lub wieczorem. zakazy niby sa...
innym rozwiazaniem sa dzikie plaze gdzie pies moze sie wybiegac do woli i nikt Wam nie przeszkodzi.
a sama Leba tez strasznie zatloczona.
jesli lubicie tlok, mozecie jechac ;)

Posted

niestety mieszkam od strony Rewala i Pobierowa
Pobierowo zatloczone latem jak większość miejscowości nadmorckich ale są plaże gdzie nie ma zakazu jest sporo miejsc noclegowych i fajny lasek na spacery jeszcze fajniejszy jest Lukęcin obok Pobierowa nie wiem tylko jak z bazą noclegową

• 1 month later...
Posted

Wybieramy sie z psem nad Bałtyk w wakacje i nie wiem co z wejsciem na pleże z psem.Czy gdzies mozna znalesc informacje . w ktorych miejscowosciach mozna wejsc z psem na plaze? A moze ktos zna jakies fajne miejsce godne polecenia na urlop z psem i dziecmi? Za kazda wskazowke bede wdzieczna.

Posted

Ja w zeszłym roku była w Chałupach-było fajnie bo z jednej strony morze a z drugiej zatoka,mieliśmy wybór.Akurat plaża w chałupach nie była ozakowana zakazem wstępu dla psów i widziałm kilku właścicieli ze swoimi pupilami. Myślę,że musisz wyszukiwać właśnie takich miejscowości w których nie ma tłoku,bo jak leży ludz na ludziu i jeszcze po ręcznikach biega pies to może doprowadzić do szewskiej pasji.A jak jest nie dużo ludzi na plaży to nikomu nie przeszkadza.
Wejdz w google wpisz nazwę miejscowości i powinnaś znaleźć coś na temat.Nie wiem czy interesują cię hotele,czy prywatne kwatery,czy camping.Z tego co wiem to z hotelami i campingami nie ma problemów i wększość z nich lubi pupile i chce jej wpuszczac tak więc jak mniej więcej wybierzesz miejsce kwaterunku to spytaj się co z psem na plaży,bo często takie miejsca mają swoją wydzieloną plażę.
Niestety duzo ci nie pomogłam ale zawsze coś.Życzę powodzenia;)

Posted

Ja mogę Ci ewentualnie polecić takie miejscowości jak Wicie (za Sławnem) lub Szary Dwór za Wejherowem. Tam w dużej mierze przeważają pola namiotowe i obozowiska chętne na innych podróżników i co najważniejsze plaże tam są mało zaludniane i nawet większość ludzi przybywa tam ze swoim milusińskimi na czterech łapkach :)

Pozdrawiam!!!

• 2 weeks later...
Posted

W Łukęcinie k/Pobierowa jest wydzielone miejsce dla ludzi z psami,także co roku tam jeżdzimy na plażowanie będąc w Pogorzelicy bo tam wlasnie czlowiek na człowieku lezy..a co do spacerów to chodzimy również w Pogorzelicy z psami..

• 2 weeks later...
Posted

Witam. Przed Kuźnicą na półwyspie Helskim i przed Juratą lub Jastarnią są wydzielone plaże dla psów.Tylko chyba dojazd samochodem.Byliśmy w tamtym roku-cudownie!

Posted

Od paru lat jeżdże do Chłapowa. W tym roku, w połowie czerwca po raz pierwszy jadę z psiakiem. Bedzie wtedy miał 6 miesięcy. Kwaterke znalazłam bez problemu (25 pln od osoby), nie pobierają opłat za pieska. Będę miała oddzielne wejście do pokoju, właśnie żeby ułatwić życie pieskowi. Tylko nie pamiętam czy w Chłapowie można być na plaży z psem. W tamtym roku kojarze jakieś pieski na plaży. Też byłam w czerwcu. Moze ktoś ma info jak to jest na Chłapowskiej i Władysławowskiej plaży?

Posted

Ja byłam z moimi w tym roku w Karwienskich błotach II (miedzy Karwia a Debkami)
Byłam bardzo zadowolona mało ludzi a pomimo wszystko do miasta blisko jak ktoś chciał na jakieś imprezy, czy do baru.
Plaza na głownym wejsciu z zakazem wejscia (koło ratownika) ale przy nastepnym wejsciu nie było problemu, z reszta i tam gdzie była tabliczka ludzie wchodzili i przechodzili sobie dalej plaza z czworonogami.W tej miejscowowsci spotkałam wiele zapsionych wiec i psy miały co robic po za tym po drodze nad morze były jeszcze pola i las (duzo szlaków rowerowych) mozliwosc zostawienia samochodu w lesie koło plazy.
Mało ludzi nad morzem, wiecej osób łaziło w strone Karwi lub Debek wiec spokojnie mozna sie było rozłozyć z recznikiem.Plaza ładna, po za tym duzo miejsc gdzie drzewa dawały cien, a psy mogły sie połozyć.
Ceny nie wygórowane,jesli masz samochód i bedziesz na plaze jechac autem to lepiej wybrac oddalone miejscowosci tam ceny sa mniejsze.
Sa tez konie i kilka sklepów -co sie przydaje przy wypadach z dziecmi
Pozdrawiam :p
PS: My w tym roku wybieramy bieszczady ;)