Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bejasty']Właśne wróciłam z Chalup /połwysep helski/ pusto,czysto swobodnie.4 km dalej w Kuźnicy dla zmotoryzowanych -parking z widokiem na zatokę.

około 20 września? nic dziwnego że pusto i swobodnie
jedź tam w lipcu w upalne dni... pewnie też będzie pusto

Posted

Mylisz sie byłam też w początku sierpnia,pogoda super a tłok był nad zatoką i na plazach ale "na początku "Chałup.Ja jezdże na kwaterę na końcu Chalup i nie ma problemu.

Posted

w takim razie twoja wypowiedz byla nieprecyzyjna i wprowadzajaca w blad
powinnas napisac pusto i swobodnie na koncu Chalup, a nie ogolnie Chalup skoro sama piszesz ze w innym miejscu byl tlok

[quote name='bejasty']Mylisz sie byłam też w początku sierpnia,pogoda super a tłok był nad zatoką i na plazach ale "na początku "Chałup.Ja jezdże na kwaterę na końcu Chalup i nie ma problemu.[/QUOTE]

• 1 month later...
Posted

Odświeżam wątek :)

Szukam zakwaterowania (najchętniej domki/pokoje z osobnym wyjściem na ogród, ale niekoniecznie) jak najbliżej morza - w pierwszej linii przy lesie lub w samym lesie, w jak największym ZADUPIU :evil_lol: Im mniejsza wioska tym lepiej - z niestrzeżoną plażą, na którą spokojnie moglibyśmy wejść z psem.

Nie zależy mi na towarzystwie sfory psów - wolałabym go wręcz uniknąć bo Lilo towarzyszy (zwłaszcza większych od siebie) nie lubi więc okolice specjalnych "psich" plaż dla mnie odpadają.
Do tej pory mieszkając w różnych miejscach dojeżdżaliśmy do ostatniej plaży w Karwi (w stronę Dębek) ale teraz szukamy czegoś nowego żeby nie trzeba było codziennie jeździć samochodem.

Pomocy!

Posted

barberry napisał(a):
Odświeżam wątek :)

Szukam zakwaterowania (najchętniej domki/pokoje z osobnym wyjściem na ogród, ale niekoniecznie) jak najbliżej morza - w pierwszej linii przy lesie lub w samym lesie, w jak największym ZADUPIU :evil_lol: Im mniejsza wioska tym lepiej - z niestrzeżoną plażą, na którą spokojnie moglibyśmy wejść z psem.

Nie zależy mi na towarzystwie sfory psów - wolałabym go wręcz uniknąć bo Lilo towarzyszy (zwłaszcza większych od siebie) nie lubi więc okolice specjalnych "psich" plaż dla mnie odpadają.
Do tej pory mieszkając w różnych miejscach dojeżdżaliśmy do ostatniej plaży w Karwi (w stronę Dębek) ale teraz szukamy czegoś nowego żeby nie trzeba było codziennie jeździć samochodem.

Pomocy!

Z "moich rejonów" polecam Radawkę :D Wiocha totalna nad morzem i lasem

Posted

Besti napisał(a):
Z "moich rejonów" polecam Radawkę :D Wiocha totalna nad morzem i lasem

Dzięki! Zaraz popatrzę jak tam z zakwaterowaniem :D

MakeBelieve napisał(a):
Czy ktos wie jak aktualnie ma sie sprawa z psami na plazy w Jastrzebiej Gorze?

W zeszłym roku był absolutny zakaz - myślę, że nic się w tej sprawie nie zmieniło :roll: Z resztą liczba ludzi na metr kwadratowy, zwłaszcza tam gdzie wąska plaża, przekracza chyba wszelkie normy :roll: Ja mieszkając właśnie w JG jeździłam codziennie na koniec Karwi (mimo, że to jeszcze nie był sezon a majówka).

Posted

Ja zaczęłam szukać domku na przyszły rok ;)
Może ktoś mi coś poleci, miejscowość obojętne, byle do morza było nie dalej jak 2 km.
Jadą z nami dwa futra więc domek na ogrodzonej "samodzielnej" działce.

• 2 weeks later...
Posted

A ja nocleg z psem u rodziny załatwiłam - Łeba. Pytanie, jak jest aktualnie w Łebie? Psia plaża dla mojego psiaka odpada - nie lubi towarzystwa innych psów, można wejść z psem na niestrzeżoną plażę? :)

Posted

na będę dopiero od 10sierpnia... :oops: Zresztą i tak wiekowo nie przystaje, chociaż ciekawe, jak mój pies by potraktował psa poza domem... ;) Wiesz może jak jest z wejściem z psem na plażę w Łebie? Będziesz wchodzić? :D Wiem, że z psem do Słowińskiego Parku Narodowego można wejść. :loveu:

Posted

[quote name='Bejkowa']Jak wrócę , to napisze Ci czy można wchodzić :eviltong: Szkoda że dopiero od sierpnia będziesz[/QUOTE]

Jadę 9 sierpnia. :D Ale dzisiaj już muszę wiedzieć, czy można z psem na plażę... dobra,wezmę go, najwyżej pójdę z nim tylko do Słowińskiego Parku Narodowego. I chyba można z psem wejść na jezioro Łebsko?

Posted

[quote name='Bejkowa']Bierz , bierz.Mi i tak wydaje sie że nawet gdyby psy nie miały wstępu na plażę , to o takie małe jak nasze nie powinni sie czepiać[/QUOTE]

Nie boję się o to, że ludziom będzie przeszkadzać, a boję się, że będzie strzegącym plaże przeszkadzać... a mandaciki to są niezłe. :evil_lol: Czyli na niestrzeżoną idę z Fridą, chyba nie powinno być problemów. Oraz nad jeziorko Łebsko, bo wygląda świetnie... :) Muszę się wyposażyć w woreczki na odchody... :D

Posted

[quote name='fridaso']Jadę 9 sierpnia. :D Ale dzisiaj już muszę wiedzieć, czy można z psem na plażę... dobra,wezmę go, najwyżej pójdę z nim tylko do Słowińskiego Parku Narodowego. I chyba można z psem wejść na jezioro Łebsko?[/QUOTE]

nie wiem jak akurat w Słowińskim, ale generalnie w Polsce jest zakaz wprowadzania psów do parków narodowych

Posted

[quote name='fridaso']na będę dopiero od 10sierpnia... :oops: Zresztą i tak wiekowo nie przystaje, chociaż ciekawe, jak mój pies by potraktował psa poza domem... ;) Wiesz może jak jest z wejściem z psem na plażę w Łebie? Będziesz wchodzić? :D Wiem, że z psem do Słowińskiego Parku Narodowego można wejść. :loveu:[/QUOTE]
w teorii nie można wejśc na wydmy w parku bo stoja znaki zakazu wprowadzania psów
w praktyce mój był i widziałem też co najmniej jednego innego ale strach byl że nas ktoś przegoni

Posted

[quote name='WEIMAR']w teorii nie można wejśc na wydmy w parku bo stoja znaki zakazu wprowadzania psów
w praktyce mój był i widziałem też co najmniej jednego innego ale strach byl że nas ktoś przegoni

http://slowinskipn.pl/pl/porady-dla-zwiedzajacych.html

Miłośnicy psów nie muszą rozstawać się ze swoimi pupilami na czas pobytu w Parku. Jednakże dla dobra zwierzyny i innych zwiedzających właściciele proszeni są o stosowanie minimalnych ograniczeń w postaci smyczy i kagańca dla swoich czworonogów oraz nie wprowadzanie psów na plaże SPN. Zakaz nie dotyczy psów asystentów osób niepełnosprawnych.

Posted

no wlasnie ja wchodzilem od strony plazy i znak zakazu stal w kierunku wydm wiec moze ktos go obrocil bo z tej informacji wynika ze powinien byc w strone plazy