M&S Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 deer_1987 napisał(a):Ale sliczny bialasek! Tak uroczy szpikulec:lol: A. Quote
wellington Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Maks i Spark dziekuje za wstawienie fotek :lol: Trzeba tylko dodac ze Szpunio roznie wyglada na tych fotkach, , bo fotki nie sa wstawione chronologicznie. Jak dolaczyl do nas to byla jedna zabiedzona zachudzona brudna smierdzaca zkoltuniona kupka zlepionego futerka z pascza pelna zgnilych zabkow. Mniej wiecej pol roku trwalo zeby go wyprowadzic na rowna, natomiast od pierwszego momentu zachowywal sie w wannie i pod przysznicem tak jak gdyby to byla najnormalniejsza sprawa w zyciu. Wet okreslil jego wiek na ok.8 lat. Teraz jest ozdoba domu, wszedzie jest razem ze mna zapraszany, zachowuje sie w salonach tak swobodnie jak gdyby sie tam byl urodzil, nie zaczepia innych psow i nie daje sie zaczepiac. Akceptuje cala reszte zwierzat w domu - nie ma najmniejszych konfliktow. Jest wyjatkowo pojetny, z tym ze nie trzeba go wiele uczyc, bo on sam wszystko wie. Ma IQ chyba 250 minimum :lol:. Mozna by gruba epopeje o nim napisac - tylko kiedy ??? Narazie jest obfocony co po chwila dla zamierzonej ksiazki, ktory moze kiedys o nim powstanie..... Quote
wellington Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Gdyby ktos sie zakochal w takim cudzie to polecam strone hodowli Krisanda : Hodowla "KRISANDA" Szpic Maly Bialy Tam mozna wiecej takich cudenek ogladac :loveu: (Moj Szpunio nie pochodzi stamtad, nie wiadomo skad sie znalazl wyrzucony na szosie. Nie ma ani tatuazu ani chipa. Bardzo mozliwe ze pochodzi z jakiejs nielegalnej hodowli.) Quote
M&S Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 [quote name='wellington']Gdyby ktos sie zakochal w takim cudzie to polecam strone hodowli Krisanda : Hodowla "KRISANDA" Szpic Maly Bialy Tam mozna wiecej takich cudenek ogladac :loveu: (Moj Szpunio nie pochodzi stamtad, nie wiadomo skad sie znalazl wyrzucony na szosie. Nie ma ani tatuazu ani chipa. Bardzo mozliwe ze pochodzi z jakiejs nielegalnej hodowli.) Ta hodowla i jej właścicelka są nam bardzo dobrze znane:lol::lol::lol: i ma śliczne małe białe szczeniorki:loveu: może ktoś ma ochotę na szpicusia :p A. Quote
M&S Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 wellington napisał(a):Maks i Spark dziekuje za wstawienie fotek :lol: Trzeba tylko dodac ze Szpunio roznie wyglada na tych fotkach, , bo fotki nie sa wstawione chronologicznie. Jak dolaczyl do nas to byla jedna zabiedzona zachudzona brudna smierdzaca zkoltuniona kupka zlepionego futerka z pascza pelna zgnilych zabkow. Mniej wiecej pol roku trwalo zeby go wyprowadzic na rowna, natomiast od pierwszego momentu zachowywal sie w wannie i pod przysznicem tak jak gdyby to byla najnormalniejsza sprawa w zyciu. Wet okreslil jego wiek na ok.8 lat. Teraz jest ozdoba domu, wszedzie jest razem ze mna zapraszany, zachowuje sie w salonach tak swobodnie jak gdyby sie tam byl urodzil, nie zaczepia innych psow i nie daje sie zaczepiac. Akceptuje cala reszte zwierzat w domu - nie ma najmniejszych konfliktow. Jest wyjatkowo pojetny, z tym ze nie trzeba go wiele uczyc, bo on sam wszystko wie. Ma IQ chyba 250 minimum :lol:. Mozna by gruba epopeje o nim napisac - tylko kiedy ??? Narazie jest obfocony co po chwila dla zamierzonej ksiazki, ktory moze kiedys o nim powstanie..... Dziękuję, że napisałaś historię swojego szpikulca, jest pięknym dopełnieniem... a fotki są trochę pomieszane, ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że tak dziko się zapisały, a ja zbyt późno się zorientowałam:oops: A. Quote
gosiaja Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 ale fajnie :) Morkowi by odpowiadał taki kolega do zabawy Quote
M&S Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 gosiaja napisał(a):ale fajnie :) Morkowi by odpowiadał taki kolega do zabawy ....a chcesz szpikulca....są maluchy wyżej uzpełniłam:p A. Quote
gosiaja Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Maks i Spark napisał(a):....a chcesz szpikulca....są maluchy wyżej uzpełniłam:p A. ja bym z chęcią wzięła ale moje finanse na to na razie nie pozwalają :( Quote
wellington Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 gosiaja napisał(a):ja bym z chęcią wzięła ale moje finanse na to na razie nie pozwalają :( A ja mialam szczescie bo mnie sie taki na szosie natrafil :evil_lol: Quote
M&S Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 gosiaja napisał(a):ja bym z chęcią wzięła ale moje finanse na to na razie nie pozwalają :( ...Pusia jest elastyczna w tej kwestii, wiem co mówię A. Quote
M&S Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 wellington napisał(a):A ja mialam szczescie bo mnie sie taki na szosie natrafil :evil_lol: i Twój Pusiek, też miał ogrooooomne szczęście:lol: A. Quote
gosiaja Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 to fajnie że miał szczęście i trafił do dobrego domu :) Quote
jamnicze Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Brawa dla Pusia :multi:(za inteligencję i kulturę osobistą :lol:) oraz dla wellington za dobre serce :loveu: Śliczny był ten obrazek z padającym deszczem :p Quote
M&S Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 [quote name='jamnicze']Brawa dla Pusia :multi:(za inteligencję i kulturę osobistą :lol:) oraz dla wellington za dobre serce :loveu: Śliczny był ten obrazek z padającym deszczem :p Tak, grunt to dobre zakończenia:p ...obrazek fajny, taki nastrojowy;) A. Quote
wellington Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 jamnicze napisał(a): Śliczny był ten obrazek z padającym deszczem :p Masz na mysli.........przysznic ? Quote
Asiaczek Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 A ja w pierwszej chwili pomyslałam, że Pusio mieszka gdzies, nie wiem, gdzie, ale te fragmenty domu/mieszkania sprawiały wrażenie duuuzego domu, z salonem, ogrodem itp. Pzdr. Quote
wellington Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 [quote name='Asiaczek']A ja w pierwszej chwili pomyslałam, że Pusio mieszka gdzies, nie wiem, gdzie, ale te fragmenty domu/mieszkania sprawiały wrażenie duuuzego domu, z salonem, ogrodem itp. Pzdr. Asiaczek, z Ciebie chyba detektyw...... Tak, Pusio ma duuuuuuzo przestrzeni dla siebie nie zabierajac drugiemu (czasami trzeciemu na dt :roll:) psu ani pieciu kotom miejsca. Tu akurat czeka na mnie zebym wreszcze wyszla na taras : Quote
M&S Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 [quote name='wellington']Asiaczek, z Ciebie chyba detektyw...... Tak, Pusio ma duuuuuuzo przestrzeni dla siebie nie zabierajac drugiemu (czasami trzeciemu na dt :roll:) psu ani pieciu kotom miejsca. Tu akurat czeka na mnie zebym wreszcze wyszla na taras : ....chyba zaczynam mu zazdrościć:razz:, ładny tarasik ma chłopak:evil_lol: A. Quote
M&S Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 Asiaczek napisał(a): A Pusio ma piekny i duzy nie tylko tarasik, co? Pzdr. Oj tak....piękny i duży. Powinien mieć na imię Szczęściarz:lol: A. Quote
Asiaczek Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 U nas trochę popadało, ale jest spox. Żadnej burzy nie było... A Pusio ma piekny i duzy nie tylko tarasik, co? Pzdr. Quote
M&S Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 deer_1987 napisał(a):Teraz jest burza i pada.. u nas burzy niet..:shake: a ja lubię burze:) A. Quote
Recommended Posts