Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• M&S

6316

• taxelina

1209

• Asiaczek

1089

• łamAga

573

Top Posters In This Topic

Posted

Maks i Spark dziekuje za wstawienie fotek :lol:

Trzeba tylko dodac ze Szpunio roznie wyglada na tych fotkach, , bo fotki nie sa wstawione chronologicznie. Jak dolaczyl do nas to byla jedna zabiedzona zachudzona brudna smierdzaca zkoltuniona kupka zlepionego futerka z pascza pelna zgnilych zabkow. Mniej wiecej pol roku trwalo zeby go wyprowadzic na rowna, natomiast od pierwszego momentu zachowywal sie w wannie i pod przysznicem tak jak gdyby to byla najnormalniejsza sprawa w zyciu.
Wet okreslil jego wiek na ok.8 lat.
Teraz jest ozdoba domu, wszedzie jest razem ze mna zapraszany, zachowuje sie w salonach tak swobodnie jak gdyby sie tam byl urodzil, nie zaczepia innych psow i nie daje sie zaczepiac. Akceptuje cala reszte zwierzat w domu - nie ma najmniejszych konfliktow.
Jest wyjatkowo pojetny, z tym ze nie trzeba go wiele uczyc, bo on sam wszystko wie. Ma IQ chyba 250 minimum :lol:.
Mozna by gruba epopeje o nim napisac - tylko kiedy ??? Narazie jest obfocony co po chwila dla zamierzonej ksiazki, ktory moze kiedys o nim powstanie.....

Posted

[quote name='wellington']Gdyby ktos sie zakochal w takim cudzie to polecam strone hodowli Krisanda :
Hodowla "KRISANDA" Szpic Maly Bialy
Tam mozna wiecej takich cudenek ogladac :loveu:

(Moj Szpunio nie pochodzi stamtad, nie wiadomo skad sie znalazl wyrzucony na szosie. Nie ma ani tatuazu ani chipa. Bardzo mozliwe ze pochodzi z jakiejs nielegalnej hodowli.)

Ta hodowla i jej właścicelka są nam bardzo dobrze znane:lol::lol::lol:

i ma śliczne małe białe szczeniorki:loveu: może ktoś ma ochotę na szpicusia :p

A.

Posted

wellington napisał(a):
Maks i Spark dziekuje za wstawienie fotek :lol:

Trzeba tylko dodac ze Szpunio roznie wyglada na tych fotkach, , bo fotki nie sa wstawione chronologicznie. Jak dolaczyl do nas to byla jedna zabiedzona zachudzona brudna smierdzaca zkoltuniona kupka zlepionego futerka z pascza pelna zgnilych zabkow. Mniej wiecej pol roku trwalo zeby go wyprowadzic na rowna, natomiast od pierwszego momentu zachowywal sie w wannie i pod przysznicem tak jak gdyby to byla najnormalniejsza sprawa w zyciu.
Wet okreslil jego wiek na ok.8 lat.
Teraz jest ozdoba domu, wszedzie jest razem ze mna zapraszany, zachowuje sie w salonach tak swobodnie jak gdyby sie tam byl urodzil, nie zaczepia innych psow i nie daje sie zaczepiac. Akceptuje cala reszte zwierzat w domu - nie ma najmniejszych konfliktow.
Jest wyjatkowo pojetny, z tym ze nie trzeba go wiele uczyc, bo on sam wszystko wie. Ma IQ chyba 250 minimum :lol:.
Mozna by gruba epopeje o nim napisac - tylko kiedy ??? Narazie jest obfocony co po chwila dla zamierzonej ksiazki, ktory moze kiedys o nim powstanie.....

Dziękuję, że napisałaś historię swojego szpikulca, jest pięknym dopełnieniem...
a fotki są trochę pomieszane, ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że tak dziko się zapisały, a ja zbyt późno się zorientowałam:oops:

A.

Posted

gosiaja napisał(a):
ale fajnie :)

Morkowi by odpowiadał taki kolega do zabawy

....a chcesz szpikulca....są maluchy wyżej uzpełniłam:p

A.

Posted

Maks i Spark napisał(a):
....a chcesz szpikulca....są maluchy wyżej uzpełniłam:p

A.

ja bym z chęcią wzięła ale moje finanse na to na razie nie pozwalają :(

Posted

gosiaja napisał(a):
ja bym z chęcią wzięła ale moje finanse na to na razie nie pozwalają :(

...Pusia jest elastyczna w tej kwestii, wiem co mówię

A.

Posted

wellington napisał(a):
A ja mialam szczescie bo mnie sie taki na szosie natrafil :evil_lol:

i Twój Pusiek, też miał ogrooooomne szczęście:lol:

A.

Posted

[quote name='jamnicze']Brawa dla Pusia :multi:(za inteligencję i kulturę osobistą :lol:) oraz dla wellington za dobre serce :loveu:

Śliczny był ten obrazek z padającym deszczem :p

Tak, grunt to dobre zakończenia:p

...obrazek fajny, taki nastrojowy;)

A.

Posted

A ja w pierwszej chwili pomyslałam, że Pusio mieszka gdzies, nie wiem, gdzie, ale te fragmenty domu/mieszkania sprawiały wrażenie duuuzego domu, z salonem, ogrodem itp.

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']A ja w pierwszej chwili pomyslałam, że Pusio mieszka gdzies, nie wiem, gdzie, ale te fragmenty domu/mieszkania sprawiały wrażenie duuuzego domu, z salonem, ogrodem itp.

Pzdr.

Asiaczek, z Ciebie chyba detektyw......
Tak, Pusio ma duuuuuuzo przestrzeni dla siebie nie zabierajac drugiemu (czasami trzeciemu na dt :roll:) psu ani pieciu kotom miejsca. Tu akurat czeka na mnie zebym wreszcze wyszla na taras :

Posted

[quote name='wellington']Asiaczek, z Ciebie chyba detektyw......
Tak, Pusio ma duuuuuuzo przestrzeni dla siebie nie zabierajac drugiemu (czasami trzeciemu na dt :roll:) psu ani pieciu kotom miejsca. Tu akurat czeka na mnie zebym wreszcze wyszla na taras :

....chyba zaczynam mu zazdrościć:razz:, ładny tarasik ma chłopak:evil_lol:

A.

Posted

Asiaczek napisał(a):

A Pusio ma piekny i duzy nie tylko tarasik, co?

Pzdr.

Oj tak....piękny i duży. Powinien mieć na imię Szczęściarz:lol:

A.