stokrotka.af Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 wieczorne witanko własnie piekę szarlotkę ktoś chętny ? ;) Quote
M&S Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 [quote name='Aleksandra95']Dzień dobry :):):)[/QUOTE] Dzień dobry:) [quote name='unikatowydiament']popołudniowe dzień dobry,miłego weekendu:)[/QUOTE] Hejka, będzie miły (tak myślę;)) [quote name='marta.k9080']mgliste dobry wieczór[/QUOTE] U nas mgły nie ma, doberek. [quote name='stokrotka.af']wieczorne witanko własnie piekę szarlotkę ktoś chętny ? ;)[/QUOTE] Hello, ja, ja jestem chętna:cool3: Quote
Shilomaniak Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='stokrotka.af']wieczorne witanko własnie piekę szarlotkę ktoś chętny ? ;)[/QUOTE] Witam wieczorową porą. To Stokrotko jak będziesz wiozła do M&S ciacho to zajrzyj do nas , my też lubimy, tylko się pospiesz bo nie będzziesz wiozła tylko wiosła :evil_lol: będą potrzebne. Pocieszające jest to że śnieg się rozpuści, a potem przyjdzie mróz i zetnie i będzie lodowisko ,sam nie wiem co gorsze. Quote
M&S Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 [quote name='Shilomaniak']Witam wieczorową porą. To Stokrotko jak będziesz wiozła do M&S ciacho to zajrzyj do nas , my też lubimy, tylko się pospiesz bo nie będzziesz wiozła tylko wiosła :evil_lol: będą potrzebne. Pocieszające jest to że śnieg się rozpuści, a potem przyjdzie mróz i zetnie i będzie lodowisko ,sam nie wiem co gorsze.[/QUOTE] Cześć:) Nie strasz tym lodem. To będzie masakra. Quote
Shilomaniak Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 No przeca żartowałem z tym lodem, życzę wszystkim słoneczka.:cool1: Życzliwy Quote
M&S Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 [quote name='Shilomaniak']No przeca żartowałem z tym lodem, życzę wszystkim słoneczka.:cool1: Życzliwy[/QUOTE] Uff, co za ulga;) Quote
Buszki Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Witamy :). U nas dzisiaj jest słoneczko i tak jakby troszkę cieplej :). Quote
łamAga Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Hejka ;) u nas dzisiaj miało być -8 a jest niecałe -4 :cool3: Quote
stokrotka.af Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 doberek, szarlotki nie dowiozę bo TZ wszamał całą ;) moja mama złamała sobie rękę na takiej ślizgawicy ukrytej pod śniegiem :( Quote
jamnicze Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 A u nas dzisiaj mróz i baskom łapusie i dooopelki marzną :shake: Quote
Shilomaniak Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Pozdrowionka z zimnej Warszawy/ minus 15/, ale jak obiecałem tak i słoneczko przyszło, jak pieknie dziś w lesie, biało i słoneczko przebijało sie przez gałęzie. Wiiiiiiiosny! Quote
Buszki Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 To jeszcze się podrażnię ;).My już w domku odpoczywamy przy kominku :diabloti:. Quote
Asiaczek Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 M&S - gratulacje za CAJC'a ze Slashem:) I może jednak szkoda, że nie wręczylas pani sędzi kopii wzorca szpiców wilczych... pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 M&S, napisz swoje wrażenia, jak pogoda, sedziowanie i inne atrakcje:) pzdr. Quote
M&S Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 [quote name='Aleksandra95']Dzień dobry :) [quote name='Buszki']Witamy :). U nas dzisiaj jest słoneczko i tak jakby troszkę cieplej :). [quote name='dOgLoV']Hejka ;) u nas dzisiaj miało być -8 a jest niecałe -4 :cool3: [quote name='stokrotka.af']doberek, szarlotki nie dowiozę bo TZ wszamał całą ;) moja mama złamała sobie rękę na takiej ślizgawicy ukrytej pod śniegiem :( [quote name='marta.k9080']dzień dobry [quote name='jamnicze']A u nas dzisiaj mróz i baskom łapusie i dooopelki marzną :shake: [quote name='Shilomaniak']Pozdrowionka z zimnej Warszawy/ minus 15/, ale jak obiecałem tak i słoneczko przyszło, jak pieknie dziś w lesie, biało i słoneczko przebijało sie przez gałęzie. Wiiiiiiiosny! [quote name='unikatowydiament']dzień dobry:) [quote name='dOgLoV']hejka ;) Hej, witam się z wami po niedzielnej nieobecności:) [quote name='Buszki']To jeszcze się podrażnię ;).My już w domku odpoczywamy przy kominku :diabloti:. Buszki :mad: [quote name='Asiaczek']M&S - gratulacje za CAJC'a ze Slashem:) I może jednak szkoda, że nie wręczylas pani sędzi kopii wzorca szpiców wilczych... pzdr. Dzięki Asiu. Byłam zbyt wściekła i poza tym co ma wisiec nie utonie... [quote name='stokrotka.af']gartki dla Slasha :) Dzięki:) [quote name='jamnicze']Hej, gratulacje :) [quote name='Kaaasia']Gratulacje :smile: [quote name='gosiaja']my rowniez Gratulujemy !!!! Serdeczne dzięki:lol: [quote name='Asiaczek']M&S, napisz swoje wrażenia, jak pogoda, sedziowanie i inne atrakcje:) pzdr. Już piszę:) pogoda w Warszawie w noc wyjazdu, brrr. Na miejcu w Głogowie było dużo cieplej, jakieś -3 stopnie. wszyszło słoneczko, dużo śniegu. Przyjemnie. Niestety hala mała, przy ringu nie można było ustawić klatek, transporterów itp. W związku z tym lwią część wystawy spędziłam siedząc w korytarzu.... :angryy:. Sędziowanie, no cóż...miałam już doczynienia z P. Lubaszką, wczorajszy jest ostatnim. Pierwsza rzecz, która mnie zdziwiła, to reakcja Slasha na P. Sędzinę, im kobieta dłuzej przystawiała mu dłoń do pyska był co raz bardziej spiety. zeby pokazałam sama, bo kobita nie miała odwagi. Potem przy dalszych oględzinach Slash sztywniał i miał taki wyraz twarzy, że przytrzymałam mu pysk w obawia, że ją walnie...nastepnie sędzina złapałago psa za bok i stawierdziła, że jest za gruby :crazyeye::crazyeye: na moje zdziwienie dot. tej uwagi powiedziała, że powinien 3 kilo zrzucić...ja też złapałam Slasha i ma owszem kupę futra i skórę, a żebra mogę wyczuć bez większego problemu. W opisie nie ma ani słowa na temat grubości. Opis jest spoko. Niestety, przy porównaniu z suka w kl. młodzieży 3/4 kees i stwierdzeniu, że suka dostaje rasę, bo jest krótsza (suka co najmniej połowę nizsza od Slasha) nie wytrzymałam i powiedziałam, że P. Lubaszka ocenia dwa zupełanie inne typy i to nie jest argument, Sędzina nie wiedziała, nie rozumiała o czym mówię. wytłumaczyłam różnicę pomiedzy typami w duzym skrócie. dla mnie, to nie jest wystarczający argument, aby przyznać rasę.... Nie byłabym tak wkurzona, gdy nie pewien fakt, że suka, którą oceniała ma białe znaczenie na przedpiersiu i to nie małe, które jest wadą dyskwalifikujacą. Ma jeszcze bardzo kiepsko wybarwione obramowanie oka. Nie mam niestety zdjęć, bo byłam sama i nie brałam aparatu, ale może uda mi się jakoś je dostać. Juz po wszystkim, od osób będzących na widowni usłyszałam, że dziwią się i nie rozumieją, jak mój pies mógł przegrać z ta suką. To tyle relacji z wystawy. Niestety potwierdza się to, o czym wiele lat i wiele razy rozmawiałam ze szpicowym towarzystwem. Bezsensowne krycia, bez ładu i składu. Szczeniaki, które rozdzą się z białymi znaczeniami dostają metryki bez zastrzeżenia, że nie mogą być używane do hodowli (co świadczy o wiedzy osób odbierających mioty na przeglądach ze strony zwiazku). Świadczy to też niestety o poziomie hodowców i hodowli w Polsce ( nie mówię, że o wszystkich), ale wiekszości. Zero badań, mieszanie typów keesa z wolfem, a wiadomo, że kees ma inny genotyp i fenotyp itd. itp. To tyle moich wniosków po wczorajszej wystawie. [quote name='Aleksandra95']Gratuluje :) miłego dnia :) Dzieki i wzajemnie. Quote
Recommended Posts