Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• M&S

6316

• taxelina

1209

• Asiaczek

1089

• łamAga

573

Top Posters In This Topic

Posted

jonQuilla napisał(a):
Gadasz głupoty, chyba się nie wyspałaś :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Fakt, źle się czuję, ale nie ma to wpływu na to, co napisałam....u nas nie ma szans, nie ma fajnych szpicówek i nie robią badań....:shake:

Posted

M&S napisał(a):
Fakt, źle się czuję, ale nie ma to wpływu na to, co napisałam....u nas nie ma szans, nie ma fajnych szpicówek i nie robią badań....:shake:

to może gdzieś dalej? :)

Posted

Hej, ja mam chyba ze 2-3 fotki Aiko.
Rzeczywiście, pod koniec oceny ring był zasikany chyba 4-5 razy... A Aiko wyjątkowo namiętnie wwąchiwał się w te mokre plamy...Ciekawe, że i poza ringiem psy miały swoje złe dni, bo a to jakieś rzyganko było, a to rozdyźdana kupa....
Czemu ludzie ie wysikujaą swoich psów przed wejsciem na teren wystawy, na ring...?

I potwierdzam,M&S wczoraj ledwo zyła;katar dawał jej się mocno weznaki...

Aniu, zdrówka!!!
Jakbym była potrzebna (jakieś zakupy, obiadek....)-daj znać,podjadę:)

Pzdr.

Posted

Co do ewent. potomstwa po Aiko ,to zgadzam się z M&S. Jeżeli mój pies ma badania (przynajmniej te podstawowe), to nie będę udostępniac psa, jako reproduktora do suk,bez badań. Jatutaj nie zmieniam zdania,mam nadzieję, że M&S też:)

Gratulacje dla Aiko za zrobienie licencji repa:)!!!!

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Hej, ja mam chyba ze 2-3 fotki Aiko.
Rzeczywiście, pod koniec oceny ring był zasikany chyba 4-5 razy... A Aiko wyjątkowo namiętnie wwąchiwał się w te mokre plamy...Ciekawe, że i poza ringiem psy miały swoje złe dni, bo a to jakieś rzyganko było, a to rozdyźdana kupa....
Czemu ludzie ie wysikujaą swoich psów przed wejsciem na teren wystawy, na ring...?

I potwierdzam,M&S wczoraj ledwo zyła;katar dawał jej się mocno weznaki...

Aniu, zdrówka!!!
Jakbym była potrzebna (jakieś zakupy, obiadek....)-daj znać,podjadę:)

Pzdr.

Fajnie, że udało się zrobić:p
Fakt, przed ringiem pieseczki dały popis.....tylko co one są winne, że ludzie z nimi nie wychodzili....
A to obsikane ringi to standart, szczególnie, że my chodzimy po pomkach, a z nimi to już masakra. Siedzą w transporterach cały czas i na ring, a na ringu kooopa i siku:diabloti::mad: Może, gdyby za takie zachowanie sędzia odmówił oceny psa/suki, to ludzie nauczyliby się wlaściwego zachowania....

Asiaczek napisał(a):
Co do ewent. potomstwa po Aiko ,to zgadzam się z M&S. Jeżeli mój pies ma badania (przynajmniej te podstawowe), to nie będę udostępniac psa, jako reproduktora do suk,bez badań. Jatutaj nie zmieniam zdania,mam nadzieję, że M&S też:)

Gratulacje dla Aiko za zrobienie licencji repa:)!!!!

Pzdr.

Zgadzam się!!!!

Dzięki:p

dOgLoV napisał(a):
Witamy :lol:

Glaski dla futrzakow :loveu:

a kiedy zobaczymy tygryska ??:loveu:

witanko:multi:

Nie wiem kiedy będą foty.....

deer_1987 napisał(a):
Gratulacje!

No nawet jak sie ma reproduktora to nie ma co na swiat powolywac psow/suk ktore moga byc chore albo nie beda przynajmniej tak dobre rasowo jak tata.

Asiaczek napisał(a):
Dokładnie tak. Nie kazda suczka powinna miec małe i nie kazdy pies musi kryc suczki...

pzdr.

Mam taki sam pogląd!!!

Posted

nooo to gratulacje serdeczne !!!

ciesze sie ze tak pieknie poszlo ale nie ciesze sie z twojego kataru

co do zachowan pso na wystawach a przede wszytskim przewidywalnosci ich zachowan no to.... brak elementarnych zasad i podstaw i co pan zrobsz? nic kedys jeszcze sedziowie rugali za to

Posted

Tekla64 napisał(a):
nooo to gratulacje serdeczne !!!

ciesze sie ze tak pieknie poszlo ale nie ciesze sie z twojego kataru

co do zachowan pso na wystawach a przede wszytskim przewidywalnosci ich zachowan no to.... brak elementarnych zasad i podstaw i co pan zrobsz? nic kedys jeszcze sedziowie rugali za to

Dzięki :lol::lol:

a na resztę szkoda słów.............

Hiro napisał(a):
Aniu, moje gratulacje!!!!
zkoda,że nie ma zdjęć(

Dziękuję:p

Posted

A wiesz, że nigdy jakos nie zwrócilam uwagi na siki na ringu, bo.... baski albo pierwsze albo drugie. Po akitach i malamutach, a te duze to juz mus wysikac przed ringiem. Bo jak zwali kalafiora, to nie idzie to wysprzatac. A siku - małe jeziorko. więc przy tych duzych to raczej ludzie zwracaja uwagę. Ale teraz sobie skojarzyłam, że rzeczywiscie pomki to siedza w klatkach albo na stoliczkach. Rzadko kiedy właściciele chodza z nimi na siku. No i taki mały psiak wyjdzie z klatki, idzie na ring i co robi....? Siiiiiiiiiika, długo i namiętnie....

Pzdr.

Posted

Takie zachowanie, to standart.....i nie ma się co dziwić, że młody przyspawał się do podłogi:angryy::mad:
My mamy trochę przekichane z wystawianiem pod sam koniec, bo nawet jak są ringi na dworzu to jest podobnie:mad:

A Aiko zaczyna dorastać, testosteron się odzywa:diabloti::evil_lol:

Posted

stokrotka.af napisał(a):
a ja kiedyś pytałam czy psiaki nie sikają na tą zieloną wykładzinę :cool3:
gratulacje dla Aiko, co tam jak nie u nas to zagramanicą Aiko zrobi karierę jako tatuś :multi:

Moje nie sikały i Aiko też nie sika.....:eviltong:chyba bym się spaliła ze wstydu.

Dziekować, dziękować:lol::lol:, pożyjemy, zobaczymy;)

Posted

Psie toalety sa - to sa miejsca wysypane trocinami. Moje na taki wynalazek wogóle nie zwracaja uwagi; musza miec trawę...
Nieraz, jak trawy nie ma, tylko beton, to musze się sporo nachodzic, aby one zrobiły ku... Ale wtedy wsio pakuje do torebeczki i jest czysto...:)

pzdr.

Posted

deer_1987 napisał(a):
A nie ma na kazdej wystawie psiej toalety? ale z kolei nie kazdy pies akurat tam bedzie chcual sikac

są, ale moje je olewały i to nie dosłownie.....wolą naturalne kibelki;)

Asiaczek napisał(a):
Psie toalety sa - to sa miejsca wysypane trocinami. Moje na taki wynalazek wogóle nie zwracaja uwagi; musza miec trawę...
Nieraz, jak trawy nie ma, tylko beton, to musze się sporo nachodzic, aby one zrobiły ku... Ale wtedy wsio pakuje do torebeczki i jest czysto...:)

pzdr.

Wszystko się zgadza;)