M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Wiem że Nebelungi to długowłose ruski...troszkę czytałam o tych kotach jak już dowiedziałam się że takie coś istnieje ;) :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/FONT] Są jeszcze podobne do rosyjskich niebieskich koraty, różnią się od rosyjskich kolorem oczu:) Quote
Buszki Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 M&S napisał(a):Czyli, co? Etam, Ragdolek......;) Czyli klasycznie pręgowany ;). Ragdolki są :loveu:. Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Buszki napisał(a):Czyli klasycznie pręgowany ;). Ragdolki są :loveu:. No tak Ragdolki są ładniutkie, ale Tygrys piękniejszy:eviltong: Quote
Buszki Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 M&S napisał(a): Ragdolki są ładniutkie, ale Tygrys piękniejszy:eviltong: Wiadomo,Tygrys jest naj :loveu:. Moja koleżanka hoduje MC i czasami chodzę do Niej powcierać się w sierściuchy :). Quote
jonQuilla Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='M&S']Są jeszcze podobne do rosyjskich niebieskich kroaty, różnią się od rosyjskich kolorem oczu:) [FONT=Georgia]tylko??:crazyeye: dziwne to rozdzielenie wg. oczu xD to tak jakby np. husky z niebieskimi tworzyły odrębną rasę od tych z brązowymi.[/FONT] Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]tylko??:crazyeye: dziwne to rozdzielenie wg. oczu xD to tak jakby np. husky z niebieskimi tworzyły odrębną rasę od tych z brązowymi.[/FONT] Pwenie jeszcze kształtem głowy, może wielkością i charakterem, ale ja tak biegła w tej kwestii nie jestem...... Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Błyskotka napisał(a):Witam wieczorkiem :). Witanko:) Buszki napisał(a):Wiadomo,Tygrys jest naj :loveu:. Moja koleżanka hoduje MC i czasami chodzę do Niej powcierać się w sierściuchy :). :loveu::loveu::loveu: Na miaukunie dużo futra, jest co tarmosić:p Quote
łamAga Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 M&S napisał(a):Witanko:) :loveu::loveu::loveu: Na miaukunie dużo futra, jest co tarmosić:p Sama mam tam konto :evil_lol: Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 dOgLoV napisał(a):Sama mam tam konto :evil_lol: i to osobiste:evil_lol::evil_lol: Quote
Asiaczek Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='Buszki'] O Ragdolku też marzę :). No to sobie marzymy we dwie;) Jestco czesać i co tarmosić. A poza tym, z takim wielkokotem to można i na wieczorne spacerki chodzic;) http://img851.imageshack.us/img851/319/1212562759fe49tgr.jpg pzdr. Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='Asiaczek']No to sobie marzymy we dwie;) Jestco czesać i co tarmosić. A poza tym, z takim wielkokotem to można i na wieczorne spacerki chodzic;) http://img851.imageshack.us/img851/319/1212562759fe49tgr.jpg pzdr. Miłego marzenia:lol::lol::lol: Tak, jak z kotem obronnym:evil_lol: Quote
Asiaczek Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Czy Tygrysek tez taki wielki może być? pzdr. Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Asiaczek napisał(a):Czy Tygrysek tez taki wielki może być? pzdr. Na szczęście nie, SIBy są trzecie co do wielkości, ale największe są MC.... Quote
jamnicze Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 A co to znaczy MC? Ja za bardzo na kotach się nie znam. Znajomy ma niebieskiego rosyjskiego - to trochę poznałam, nawet mieszkału mnie przez 3 dni jak musiał wyjechać (jeszcze wtedy Sajdy nie było ;)). Poza tym na wystawie trochę widziałam, ale tam zdecydowanie przeważały persy, było też kilka dewonów, anglików i norweskich leśnych - piękne, duże kocisko :) M&S napisał(a):Nie znoszę tego wariactwa zakupowego...Ludzi tyle, jakby za darmo dawali. Piżamy kupuję w sklepie Tchibo, albo na ich stronie i jestem z nich bardzo zadowolona. Ja mam z Tchibo jedną koszulkę nocną, jest ładna, miła i ją lubię ale niestety farbuje. Quote
stokrotka.af Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 no,no,no uważaj, bo kiedyś wpadnę do futer :razz: :evil_lol: oooooooooooo mnie się szaleńczo MC podobają :loveu: może kiedyś sobie jakiegoś biało-czarnego sprawię.... Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 jamnicze napisał(a):A co to znaczy MC? Ja za bardzo na kotach się nie znam. Znajomy ma niebieskiego rosyjskiego - to trochę poznałam, nawet mieszkału mnie przez 3 dni jak musiał wyjechać (jeszcze wtedy Sajdy nie było ;)). Poza tym na wystawie trochę widziałam, ale tam zdecydowanie przeważały persy, było też kilka dewonów, anglików i norweskich leśnych - piękne, duże kocisko :) Ja mam z Tchibo jedną koszulkę nocną, jest ładna, miła i ją lubię ale niestety farbuje. To skrót rasy Maine Coon. Farbuje, niemożliwe..... Quote
jamnicze Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Ale prawdziwe, ma śliczny niemal bordowy kolor, no i potem miałam w tym odcieniu prześcieradło i pościel :evil_lol: Na szczęście wszystko się spiera ;) Quote
jonQuilla Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [FONT=Georgia]Ale się tu kocio zrobiło :evil_lol:[/FONT] Quote
NATKA Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Uuu ale tu kocia dyskusja się rozwinęła... ... ale co fakt to fakt kocurki masz śliczne :p chociaż co ja tu będę ukrywać że i tak najbardziej mi się podoba ten model:loveu::loveu::loveu: http://img100.imageshack.us/img100/7586/zmianarozmiaruimg2705a.jpg Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='jamnicze']Ale prawdziwe, ma śliczny niemal bordowy kolor, no i potem miałam w tym odcieniu prześcieradło i pościel :evil_lol: Na szczęście wszystko się spiera ;) Dla kogoś, kto lubi zmianę kolorów jak znalazł....:evil_lol: [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Ale się tu kocio zrobiło :evil_lol:[/FONT] No własnie, tak jakoś;) [quote name='NATKA']Uuu ale tu kocia dyskusja się rozwinęła... ... ale co fakt to fakt kocurki masz śliczne :p chociaż co ja tu będę ukrywać że i tak najbardziej mi się podoba ten model:loveu::loveu::loveu: http://img100.imageshack.us/img100/7586/zmianarozmiaruimg2705a.jpg Dzięki:lol::lol: Wiadomo co szpic, to szpic:multi::multi: Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Ale tu sie kociakowo zrobilo :loveu: Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 stokrotka.af napisał(a):no,no,no uważaj, bo kiedyś wpadnę do futer :razz: :evil_lol: oooooooooooo mnie się szaleńczo MC podobają :loveu: może kiedyś sobie jakiegoś biało-czarnego sprawię.... Wpadaj, będzie nam miło:) Napewno, przecież marzenia się spełniają:lol::lol::lol: deer_1987 napisał(a):Ale tu sie kociakowo zrobilo :loveu: Aha;) Quote
Asiaczek Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 A czy Tygrysek będzie taki sam, jak Borysek, czy większy? Chyba większy,prawda? pzdr. Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Asiaczek napisał(a):A czy Tygrysek będzie taki sam, jak Borysek, czy większy? Chyba większy,prawda? pzdr. Asiu, myślę, że będą podobnej wielkości, NEM to siostrzana rasy SIBy, a w niektórych kocich związkach NEM nie jest rozdzielone z SIBami i w papierach mają SIB i oznaczenie koloru. A ta koty dorastają do 3 go roku zycia. Borys był małym kociątkiem, ja do nas przyjechał był sporo mniejszy od Mańka, a apetyt miał duży;). Ostatnio był ważony u weta i waga pokazała 4 kg, a ma rok i niecałe 3 miesiące....Tygrys waży 2 kg. Quote
Recommended Posts