M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Asiaczek napisał(a): Ja, pomimo mojego stazu w kociej organizacji, nigdy nie opanowałam pamięciowo wszystkich kocich umaszczeń. Skupiłam się tylko na persach, egzotykach i kilku innych..... Pzdr. Asiu, a kto by to spamiętał, te wszystkie mozliwe kombinacje...... Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Ja pamietam ze dla swinek morskich ktos tutaj zrobil wlasnie tkai program genetyczny jakich kolorow mozna sie spodziewac :) Quote
Asiaczek Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Ja do tej pory mam moją tajemna tabelkę dot. umaszczeń u persów:) cienka - to nie chodzi o blondynkowatość, ale o przydatność danej wiedzy. Ja "siedziałam w prsach, więc ta wiedza była mi potrzebna, aby móc w miarę swobodnie poruszać się w tym kocim towarzystwie. Ty tego nie potrzebujesz... Poza tym wszyscy koci hodowcy posługuja się tymi oznaczeniami, w katalogach wystawowych tez sa te oznaczenia, więc chciał nie chciał, musiałam to opanowac, chociaz w minimalnym stopniu:) pzdr. Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Asiaczek napisał(a):Ja do tej pory mam moją tajemna tabelkę dot. umaszczeń u persów:) cienka - to nie chodzi o blondynkowatość, ale o przydatność danej wiedzy. Ja "siedziałam w prsach, więc ta wiedza była mi potrzebna, aby móc w miarę swobodnie poruszać się w tym kocim towarzystwie. Ty tego nie potrzebujesz... Poza tym wszyscy koci hodowcy posługuja się tymi oznaczeniami, w katalogach wystawowych tez sa te oznaczenia, więc chciał nie chciał, musiałam to opanowac, chociaz w minimalnym stopniu:) pzdr. Ja się tym zaczęłam interesować ładnych kilka lat temu, gdy chciałam kupić miałkuna, byłam w hodowli i wielu rzeczy dowiedziałam się od hodowczyni. Z kota nic nie wyszło, ale trochę informacji mi zastało. Quote
łamAga Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Moja miłościa są MC ale Bengale też mi sie podobią :evil_lol: Quote
jonQuilla Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [FONT=Georgia]Też jestem psiarą ale koty lubię i to nawet bardzo....takie arystokratyczne zwierze, kojarzy mi się z luksusem poniekąd. Ogólnie fajne jest to że są zupełnie inne od psów pod względem charakteru i zapotrzebowań. Pisałam u mnie kiedyś że 'odkryłam' jakiś czas temu rasę Nebelung...te kociska skradły moje serce, są przepiękne. Zawsze miałam słabość do kotów z dłuższą sierścią i do rusków niebieskich więc ta rasa jest idealnym połączeniem :loveu: takiego kiedyś będę miała! :) [/FONT] Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='dOgLoV']Moja miłościa są MC ale Bengale też mi sie podobią :evil_lol: Jest dużo pięknych kotów ocikaty, abisynskie, mau kot egispski..... Ale ja najbardziej lubię duże kociska i futrzaste [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Też jestem psiarą ale koty lubię i to nawet bardzo....takie arystokratyczne zwierze, kojarzy mi się z luksusem poniekąd. Ogólnie fajne jest to że są zupełnie inne od psów pod względem charakteru i zapotrzebowań. [/FONT] [FONT=Georgia]Pisałam u mnie kiedyś że 'odkryłam' jakiś czas temu rasę Nebelung...te kociska skradły moje serce, są przepiękne. Zawsze miałam słabość do kotów z dłuższą sierścią i do rusków niebieskich więc ta rasa jest idealnym połączeniem :loveu:[/FONT] [FONT=Georgia]takiego kiedyś będę miała! :)[/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] A to jest długowłosa odmiana rosyjskiego niebieskiego, fajny kiciuś:) Quote
Asiaczek Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 A moja ulubiona rasa kocia to Ragdoll; sa juz w PL dostępne, więc może kiedyś-kiedyś... pzdr. Quote
łamAga Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 M&S napisał(a):Jest dużo pięknych kotów ocikaty, abisynskie, mau kot egispski..... Ale ja najbardziej lubię duże kociska i futrzaste A to jest długowłosa odmiana rosyjskiego niebieskiego, fajny kiciuś:) Na wystawie kociej widziałam takie piekne ogromne kocurki MC jak znajde zdjęcia to tutaj wstawie ale ich wielkośc mnie urzekła , przepiekne !!!! :loveu: Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Asiaczek napisał(a):A moja ulubiona rasa kocia to Ragdoll; sa juz w PL dostępne, więc może kiedyś-kiedyś... pzdr. Ragdoll to taka troszkę wieksza neva;) dOgLoV napisał(a):Na wystawie kociej widziałam takie piekne ogromne kocurki MC jak znajde zdjęcia to tutaj wstawie ale ich wielkośc mnie urzekła , przepiekne !!!! :loveu: Jo ostatnio u weta widziałam 7 miesiecznego MC, czarnego klasyka przyszedł na smyczy, ważył 8 kg i był wielkosci małego psa;) Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Ragdoll bym mogla miec, piekne sa :loveu: Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 deer_1987 napisał(a):Ragdoll bym mogla miec, piekne sa :loveu: ......SIBy są fajniejsze:eviltong: i tyle kolorów:p Ja mogłabym mieć jeszcz jednego kociastego w jakimś ładnym kolorku.....może czarno złoty klasyk:loveu: Quote
łamAga Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='M&S'] Jo ostatnio u weta widziałam 7 miesiecznego MC, czarnego klasyka przyszedł na smyczy, ważył 8 kg i był wielkosci małego psa;) Oj to wielkolud z niego bedzie :loveu: Mi sie takie kocury podobają Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='M&S']......SIBy są fajniejsze:eviltong: i tyle kolorów:p Mi by sie chyba te jeszcze podobaly Mialam nagie swinki morskie i szczurki i jakie one miekkie byly :loveu: Grzywacz chinski tez jest calkiem ok ale tylko wersja naga :diabloti: Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='deer_1987']Mi by sie chyba te jeszcze podobaly Mialam nagie swinki morskie i szczurki i jakie one miekkie byly :loveu: Grzywacz chinski tez jest calkiem ok ale tylko wersja naga :diabloti: Nie podobają mi się te nagusy..... Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Bo nagusy albo sie lubi albo nie :diabloti: nie ma tak pomiedzy :diabloti: Ten norweski lesny kot jest tez piekny :) Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 deer_1987 napisał(a):Bo nagusy albo sie lubi albo nie :diabloti: nie ma tak pomiedzy :diabloti: Ten norweski lesny kot jest tez piekny :) Masz rację. Norwegi też piękne są:) Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 deer_1987 napisał(a):A jakie sa Twoje ulubione rasy? :) Jak byłam dzieckiem, to miała syjama:loveu::loveu:(obecnie to kot tajski) i Maniek był takim powrotem do dzieciństwa w wersji długowłosej....... Może kiedyś jeszcze będę takiego miała. No i oczywiście SIBy:p Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 To Ty juz dlugo "kociara" :loveu: a jak wlasnie z dostepnoscia kociakow w wybranej rasie? Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 deer_1987 napisał(a):To Ty juz dlugo "kociara" :loveu: a jak wlasnie z dostepnoscia kociakow w wybranej rasie? Tajskich jest mało i hodowcy niekoniecznie chcą negocjować ceny....... SIB jest sporo i mozna się dogadać. Ja nie planowałam mieć Tygrysa...... Quote
Buszki Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 M&S napisał(a): Czyli klasycznie pręgowaną, polega to na tym, że pręgi po odpowiednim ułożeniu kota przypominają kształt skrzydła motyla... Czyli ;). Asiaczek napisał(a):A moja ulubiona rasa kocia to Ragdoll; sa juz w PL dostępne, więc może kiedyś-kiedyś... pzdr. O Ragdolku też marzę :). Quote
M&S Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Buszki napisał(a):Czyli ;). O Ragdolku też marzę :). Czyli, co? Etam, Ragdolek......;) Quote
jonQuilla Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [FONT=Georgia]Wiem że Nebelungi to długowłose ruski...troszkę czytałam o tych kotach jak już dowiedziałam się że takie coś istnieje ;) :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/FONT] Quote
Recommended Posts