Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam:)

Ja też kiedyś czapki nie nosiłam,ale jak nabawiłam się zapalenia lewego środkowego ucha,to teraz bez nie ani rusz
a obecnie przy moich bólach głowy,też nie moge bez niej chodzić,ale nadal jej nie lubię

pozdrawiamy:)

• Replies 15.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• M&S

6316

• taxelina

1209

• Asiaczek

1089

• łamAga

573

Top Posters In This Topic

Posted

Witanko:)

Noga lepiej, pogoda paskudna, samopoczucie średnie.....

Znam wstępne wyniki sekcji Maniusia. Okzało się, na szcęście w nieszczęściu, że to nie był FIP. Z obrazu sekcyjnego wynia, że Manie maiał niestety wady wrodzone: bardzo chore serce, nienaturalnie przerośnięta lewa komora, wątroby właściwie nie miał, zapalenie otrzewnej, żółtaczka i wrzody na żołądku....
Zostały pobrane wycinki do dalszych badań histopatologicznych.
Oficjalne wyniki będą za ok. 3 tygodnie.

Cokolwiek by to nie było Maniuś i tak był bez szns, jest mi okrutnie przykro...

Posted

pewnie ze przykro i szkoda chlopaka
ale mysle ze powinnas mimo wszytsko dobrze przebadac Borysa bo... byc moze on tyz moze miec jakies wady [nie wiadomo czy to nie po ojcowej lini ]ale trzymam kciuki ze jego to ominelo, bo jakby co to serducho najczesciej daje sie leczyc watroba tyz a i z wrzodami tez mozna se jako tako poradzic byle nie wsio na raz i oby wylapac w odpowiednim momencie jakby sie okazalo ze cos i Borys ma czego z calych sil nie zycze!!!!!
ale jak bedziesz wiedzic to chyba powinno ulzyc

pogoda nie sprzyja zlamaniom ale chodzic i cwiczyc nadal musisz mimo wszystko, bedzie dobrze ze wszystkim w koncu sie pouklada!!!!

Posted

M&S napisał(a):

Znam wstępne wyniki sekcji Maniusia. Okzało się, na szcęście w nieszczęściu, że to nie był FIP. Z obrazu sekcyjnego wynia, że Manie maiał niestety wady wrodzone: bardzo chore serce, nienaturalnie przerośnięta lewa komora, wątroby właściwie nie miał, zapalenie otrzewnej, żółtaczka i wrzody na żołądku....

Tyle na raz w jednym malym kociaku :(

Posted

M&S napisał(a):

O, cholera, to nie wygląda najlepiej. A ponieważ Borysek to brat albo półbrat Maniutka, to ja bym przebadała Boryska w kierunku tych chorób stwierdzonych u Mania. No i koniecznie kontakt z hodowlą, bo to az dziwne, że tyle chorób w małym ciałku a Ty nic o nich nie wiedziałas...

Pzdr.

Posted

Tekla64 napisał(a):
mrozno nadal ale slonecznie

witam w niedzielny ranek
ja wam powiem ze wieksza czesc zycia czapek nie nosilam bo tyz mnie drapaly i dusily ale ..... okazalo sie ze jednak se krzywde tym zrobilam i od jakiegos czasu bez czapki juz nie wychodze choc teraz powiem ze duzo za pozno
wiec moze jednak warto sie przekonac i znalezc czapke co mniej bedzie gryzla a z czasem sie jakos wsio na glowie ulozy hihihi
do dzis nie lubie ale muszem

A ja jestem zmarzluch i rano i wieczorem obowiązkowo czapka bo zimno mi i tyle.
Oprócz tego rękawiczki zawsze i szaliczek i kurtałka super ciepluchna - i se śmigamy z Futrzaczkiem, który mimo że wyliniały to sobie taką warstewkę słoniny zimowej wyhodował, że jemu zimno nie straszne ;)

M&S napisał(a):

Znam wstępne wyniki sekcji Maniusia. Okazało się, na szczęście w nieszczęściu, że to nie był FIP. Z obrazu sekcyjnego wynia, że Manie maiał niestety wady wrodzone: bardzo chore serce, nienaturalnie przerośnięta lewa komora, wątroby właściwie nie miał, zapalenie otrzewnej, żółtaczka i wrzody na żołądku....

Dla mnie szok, tyle choróbsk naraz żeby się skumulowało - straszne :shake:
Trzymam kciuki za Boryska :kciuki:

Posted

cos nic sie nie odzywacie

u nas .... jesien ale ta malo malownicza niestety , inoze ze i taka musi byc a potem przyjdzie snieg i bedzie bialo i bedzie znowu kupa roboty ale bada tez i narty !

Posted

Uprzejmie donoszę wszem i wobec, że BORYS jest zdrowy:multi::multi::multi:

Serucho jak dzwon, wyniki badań są ok.:lol::lol::lol::lol:
Ulzyło mi!!!!

Ale zarówno Borys, jak i Aiko tęsknią za Mańkiem.....
Wczoraj po powrocie od weta, jak Borys wyszedł z kontenerka, Aiko dosłownie oszalał z radości. wydawał takie dźwięki, których jeszcze u niego nie słyszałam.....
Borys troszkę zestresowany nie wiedział o co chodzi. Aiko nie chciał dać mu spokoju szalał, myslałam ze łapy na schodach połamie, albo spadnie ze schodów.
na koniec Borys został dokładnie wylizany.....

Pani doktor podczas wizyty i rozmowy niesmiało zasugerowała, że w zwiazku z wydarzeniami ostatnich miesięcy, dla dobra Borysa i Aika, powinnyśmy zastanowić się nad wzięciem małego kotecka.....

A ja miłam swoje ćwiczonka i o prozo zycia ubezpiecznie samochodu.

Piekna pogoda dzis była:):)

Posted

Błyskotka napisał(a):
Cieszę się na dobre wyniki :).

Dzieki, ja też:lol::lol:

Asiaczek napisał(a):
Gratulacje dla Boryska! To rzeczywiście dobra wiadomość:)

No to co? Szykujemy się na nowego kocurka...?;)

pzdr.

Dziękuje Asiu!!!!

Tak, kamień z serca.....

Bardzo bym chciała, ale Mania kręci nosem:shake:
Może ja jestem lekko szurnięta, ale obserwując siebie z perspektywy czasu i różnych sytuacji, wiem, że w przypadku nagłego i niespodziewanego odejścia mojego zwierzaka, czuję się tak jakbym wpadła w czarna dziurę.....inaczej przeżywałam odejście Kity i Maksa (oba były naturalne). bardzo brakuje mi małego futrzastego kociastego.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Hm, jakby tu powiedzieć....mnie juz od dawna brakuje małego kiciastego w domku, no,ale obiecałam sobie, że dopóki sa 2 emerytki- nie zaryzykuję...

Pzdr.

Tak, Twoim Damom należy się spokojna emerytura....;)

Posted

no to kamnien z serca i uz nic nie wisi cale szczescie
a na nowego albo bedzie albo nie wszytsko zalezy od waszych potrzeb bo jakby nie patrzec macie mlodego i macie starsza pewnie ze kociak to fajna sprawa ale i powazna , zreszta sama wiesz poczekamy zobaczymy
najwazniejsze ze z wami wsio oki i tak ma byc
reszta sie pouklada

Posted

jamnicze napisał(a):
A to małe kociszcze ma być tej samej rasy co Borysek, czy skusisz się na coś nowego? :)

Nie wiem jeszcze, myślę intensywnie......

deer_1987 napisał(a):
Super wiadomosc o Borysku!

A maly kociak moze z czasem sie pojawi? jak trafisz na trakie co bedziesz musiala przygarnac :loveu:

Tak, bardzo sie cieszę:multi:

Tekla64 napisał(a):
no to kamnien z serca i uz nic nie wisi cale szczescie
a na nowego albo bedzie albo nie wszytsko zalezy od waszych potrzeb bo jakby nie patrzec macie mlodego i macie starsza pewnie ze kociak to fajna sprawa ale i powazna , zreszta sama wiesz poczekamy zobaczymy
najwazniejsze ze z wami wsio oki i tak ma byc
reszta sie pouklada

Święte słowa;):)