Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• M&S

6316

• taxelina

1209

• Asiaczek

1089

• łamAga

573

Top Posters In This Topic

Posted

ja tu do was z mglistym pozdrowieniem a tu tkie wiesci?!

mam nadzieje ze idzie ku lepszemu i jak juz bedziesz mogla to wszytsko o Manku opowiesz a jemu szybkiej poprawy i powrotu do zdrowia!!!! trzymmam kciuki i to mocno

a co do chodzenia i to po roznym terenie to .... mimo ze boli to najlepsza terapia zas po okladaj zimnym i trzymaj do gory ale chodzic , chodzic i cwiczyc az bedzie calkiem dobrze [ wiem ze tak bedzie ale trza deczko pocierpiec]

trzymajcie sie i czekamy na wiesci

Posted

:-(:-(:-(Maniek 12.09.2010-08.11.2011:-(:-(:-(

Nasz Maniuś umarł wczoraj wieczorem...........................

Asiaczek napisał(a):
Aniu i Maniu - :glaszcze::glaszcze:...
Dla Maniutka ["]...

Pzdr.

Dziękuję Asiu....

Posted

[quote name='M&S']Uprzejmie donoszę, że AIKO jest już oficjalnie

:multi::multi::multi::multi:MŁODZIEŻOWYM CHAMPIONEM POLSKI:multi::multi::multi::multi:
WIELKIE GRATKI !!!

Zdjęcia z wizyty Asiaczkowej obejrzane :) Miło było popatrzeć na kudłaty zwierzyniec (to tak dla odmiany ;))

Tak mi przykro z powodu Maniusia :(

Posted

[quote name='Tekla64']strasznie mi przykro, tak nie powinno byc , wiesz moze czemu?
biegaj szczesliwy za TM Manius
bardzo przykro ....

[quote name='unikatowydiament']

• przykro mi bardzo,trzymajcie się

• [quote name='dOgLoV']Uoooooooooooooooo :-( jak mi przykro :-(

[quote name='deer_1987']Tak mi przykro :(

[quote name='margherita']Kochane tak strasznie mi przykro :-(
    Maniusiu
  • - bądz szczesliwy za TM

Aniu ale na co tak nagle zachorował biedulek............:shake:

• [quote name='jamnicze']WIELKIE GRATKI !!!

Zdjęcia z wizyty Asiaczkowej obejrzane :) Miło było popatrzeć na kudłaty zwierzyniec (to tak dla odmiany ;))

Tak mi przykro z powodu Maniusia :(

[quote name='Buszki']Bardzo mi przykro :-(.

[quote name='kalyna']strata zwierzaka strasznie boli, ale musisz się trzymać jakoś....

Dziękujemy za Waszą obecność.

Najbardziej prawdopodobną przyczyną śmierci Mańka było FIP, czyli wirusowe zapalenie otrzewnej. Jest to choroba nieuleczalna, która może dawać objawy, ale nie musi. Zabija koty młode, do drugiego roku zycia.... U Mańka przebiegała bez objawów charakterystycznych i najczęściej wystepujących. W poniedziałek wieczorem był taki trochę dziwny, nie chciał bawić się z Borysem, nawarczał na niego siedział w kontenerze i spał w nim. rano też nie wyszedł z kontenera. Pojechałysmy do weta. pobrano krew, króplówka, inne medykamenty. Po powrocie do domu odzywał się do mnie jeszcze trochę, ale nic nie chciał jeść i stawał się nieobecny. Wieczorem znowu do weta. wyniki wątroby fatalne, Maniek w agonii....i nic nie można było już zrobić.
    Maniuś bedzie miał przeprowadzoną sekcję, żeby było wiadomo napewno, co było przyczyną jego nagłej smierci...

Niestety testów na FIP nie robi się w hodowlach, a szkoda, bo kotka lub kocur nosiciel tego paskudztwa nie powinien być rozmnazany....

Jest mi okrutnie przykro, bo Maniek był moim "powrotem" do dzieciństwa, miałam wówczas kota syjamskiego (starego typu) i Maniek był takim "długowłosym syjamem".
    Był cudnym gadułą z dystansem do swiata. Wet zasugerował, że ten jego dystans mógł wyniak również z tego, że był chory, tylko tego nikt nie był w stanie przewidzieć.

ponieważ Borys jest przyrodnim bratem Mańka (maja wspólnego ojca) bedzie miał zrobione testy na FIP.

Posted

deer_1987 napisał(a):
    Choc to nie wroci mu zycia to dobrze ze sie dokladnie dowiecie bo tak to mozna sie zadreczac i pytac czemu :(

tak nie ma innego wyjścia...

Posted

tulasy napisał(a):
    Aniu kochana tak mi smutno - ten rok jest okropny dla Ciebie. Ściskam Cie serdecznie
    Niech Ci słuzy pociechą Aiko nasz champion młodzieżowy
    Basia

Dziękuję Basiu,

To już taki drugi rok z rzędu......

Posted

glowa do gory , kiedys w koncu zla passa sie skonczy!!!! cale szczescie ze masz zwierzaki do pociechy , choc sama wiem ze to jednak nie to samo , ale ma cie kto odrywac od zlych mysli
    cwicz noge , chodz coraz wiecej a o Boryska zadbajcie , sama wiesz jak najlepiej, a i nam posiadaczom te troche smutnej wiedzy na zas sie przyda coby innym tragediom moze zapobiec

sciskam serdecznie i czekamy na cie u nas i nie tylko!!!

Posted

Tekla64 napisał(a):
    glowa do gory , kiedys w koncu zla passa sie skonczy!!!! cale szczescie ze masz zwierzaki do pociechy , choc sama wiem ze to jednak nie to samo , ale ma cie kto odrywac od zlych mysli
    cwicz noge , chodz coraz wiecej a o Boryska zadbajcie , sama wiesz jak najlepiej, a i nam posiadaczom te troche smutnej wiedzy na zas sie przyda coby innym tragediom moze zapobiec

sciskam serdecznie i czekamy na cie u nas i nie tylko!!!

Mam nadzieje, że limit nieszczęść juz chyba się wyczerpał...

Nogę ćwiczę, chodzę, ćwiczę;)

Posted

Faktycznie, może ten Maniutkowy dystans do świata to juz był objaw chorobowy...?
    Mam nadzieję, że Borysek i Zuzka (bo koteczce tez zrobicie test?) są zdrowi.
    Jeszcze raz dla Mania ["]...
    Trzymajcie się...

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
    Faktycznie, może ten Maniutkowy dystans do świata to juz był objaw chorobowy...?
    Mam nadzieję, że Borysek i Zuzka (bo koteczce tez zrobicie test?) są zdrowi.
    Jeszcze raz dla Mania ["]...
    Trzymajcie się...

Pzdr.

Zuzi też zrobię, ale ona z racji wieku nie powinna być narazona na to okropieństwo.....
    W pierwszej kolejności jest Borys, mam nadzieję iść z nim w sobotę do weta. Dziś nie wyrobiłam się przed rehabilitacją.