Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczek napisał(a):
To się spotkamy, bo i ja bym podjechała...

Pzdr.

Asiu a może pojedziesz razem z nami? Muszę do Ciebie po instrukcję obsługi kota na wystawie uśmiechnąć:);)

• Replies 15.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• M&S

6316

• taxelina

1209

• Asiaczek

1089

• łamAga

573

Top Posters In This Topic

Posted

to mam nadzieje ze spotkamy sie w sobote na wystawie :p
a nevki zdaje sie ze sa w II kategori ?
A te tytuły na koich wystawach to faktycznie sa trudniejsze do zapamietania bo same skroty sa takie same jak u psów a co innego znaczą np. BOB albo BIS:crazyeye:

Posted

margherita napisał(a):
no ale do jakiegos klubu musialas sie zapsiac zeby moc kota wystawiac?

Tak, do tego samego co hodowca, żeby było łatwiej ogarnąć to wszystko.

Posted

Juz dokladnie nie pamietam nazw wszystkich kocich organizacji w Polsce.
Ale zdaje sie ze na swiecie jest kilka organizacji a wsrod nich
- FIFe
(Federation Internationale Feline) do ktorej nalezy w Polsce FPL(Felis Polonia) i przynalezne do niej kluby czyli np. DCC i inne oraz Twoja PFA
- WCF (World Cat Federation) do ktorej nalezy inna Polska organizacja PZF (Polski Związek Felinologiczny)
- FFE (Feline federation Europe) do nich w Polsce nalezy ICE (Miedzynarodowe Towarzystwo Miłosników Kotów)

Posted

Rany, ale te koty są skomplikowane.
Fajnie, że Aiko sie z młodym dogaduje.
A ja niesmiało wtrącę, że w Sopocie też są organizowane kocie wystawy :). i chyba zawsze razem z nimi sa wystawiane myszy ;)

Posted

A to mnie Aniu zaskoczyłaś (nawet nic nie powiedziałaś, że nabyłaś sobie kota) No i jeszcze bedziesz zaliczać kocie wystawy ???? To na pewno nowe doświadczenie ale szybko się w tym ogarniesz i będziesz psio-kocim fachowcem?
Głaski dla wszystkich łap
Basia

Posted

aaa to tak ?!
to dlatego nie ma was na dogo ?!
piekny kociak i jak bym nie wiedziala to bym se pomyslala ze masz nowego szpica taki podobny w klimacie hihihi
no ale i pewnie radochy masz sporo bo jak sie zaprzyjaznily dwa mlode to dom ci rozniosa hihihi
za to figle do kupy sa niezapomniane i chcemy mase zdjec z tych zabaw!!!!
powodzenia i wiele radochy na nowych terenach wystawowych a i osiagniec tez z calego serca zyczymy!!!!!
a zdjec wszlekich sie domagamy!!!
drapaj grube futra i poglaszcz to mniejsze od nas

Posted

jamnicze napisał(a):
Rany, ale te koty są skomplikowane.
Fajnie, że Aiko sie z młodym dogaduje.
A ja niesmiało wtrącę, że w Sopocie też są organizowane kocie wystawy :). i chyba zawsze razem z nimi sa wystawiane myszy ;)

Hello:)
Tak bardzo skomplikowane, psie wystawy to pikuś:cool3:
Wiem, że są a w marcu to nawet w Wwie jest światowa wystawa kotów, ale nas tam nie będzie....

Błyskotka napisał(a):
Gratuluję nowego nabytku :). Fajna kicia :).

Dzięki Aniu:)

tulasy napisał(a):
A to mnie Aniu zaskoczyłaś (nawet nic nie powiedziałaś, że nabyłaś sobie kota) No i jeszcze bedziesz zaliczać kocie wystawy ???? To na pewno nowe doświadczenie ale szybko się w tym ogarniesz i będziesz psio-kocim fachowcem?
Głaski dla wszystkich łap
Basia

Basiu jak rozmawiałyśmy, to ja jeszcze na 100% nie wiedziałam, że będzie taki mały stworek z nami mieszkać. A kocie wystawy to tak bardziej z ciekawości.

Tekla64 napisał(a):
aaa to tak ?!
to dlatego nie ma was na dogo ?!
piekny kociak i jak bym nie wiedziala to bym se pomyslala ze masz nowego szpica taki podobny w klimacie hihihi
no ale i pewnie radochy masz sporo bo jak sie zaprzyjaznily dwa mlode to dom ci rozniosa hihihi
za to figle do kupy sa niezapomniane i chcemy mase zdjec z tych zabaw!!!!
powodzenia i wiele radochy na nowych terenach wystawowych a i osiagniec tez z calego serca zyczymy!!!!!
a zdjec wszlekich sie domagamy!!!
drapaj grube futra i poglaszcz to mniejsze od nas

....no tak, wyszło szydło z worka;)
Taksamo kudłaty i charakterny:razz: szpica nowego nie ma i na razie nie będzie....
A radocha jest jak dwam młode głupole dokazują, kino wysiada:evil_lol:
Futra wszystkie wydrapane, a i fotki tyż będą:p

Posted

My tez planujemy w przyszłości kotka rasy Maine Coon ale to po zmianie miejsca zamieszkania i po przyzwyczajeniu Nerona do kotów :lol: ale ten wasz jest kochany :loveu::loveu::loveu::loveu: czekamy na zdjęcia psio - kocie :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

dOgLoV napisał(a):
My tez planujemy w przyszłości kotka rasy Maine Coon ale to po zmianie miejsca zamieszkania i po przyzwyczajeniu Nerona do kotów :lol: ale ten wasz jest kochany :loveu::loveu::loveu::loveu: czekamy na zdjęcia psio - kocie :loveu::loveu::loveu::loveu:

Życzę zrealizowania planów:)

Posted

Aiko to już kawał chłopa:lol: a nie tak dawno taki wypierdasek mały z niego był:-o
Maniek to ma oczyska:lol: Wielki błękit he he ;)
Dobrze ,że moje szpicle kotów nie lubią bo pewnie bym sobie jakiegos sprawiła:evil_lol:
Mam nadzieje, że nie przerzucisz się całkiem na kocie wystaw:eviltong: i czasem młodego przewietrzysz na jakims ringu.
Ja ostatnio też nie miałam weny do wystaw ,bo mi się białego Cyca nie chciało odkurzać(bo tak po prawdzie to i nie ma po co już z nim jeździć,no chyba że dla sportu)
Ale kurdupelka niedługo zacznę wystawiać :evil_lol:
Pozdrawiam i buziaki dla zwierzyńca:lol:

Posted

Błyskotka napisał(a):
O kurcze ale Aiko wyrósł :).

Troszkę mu się urosło;)

dOgLoV napisał(a):
Słodkie zdjęcia :loveu::loveu::loveu::loveu: a Aiko wyrósł na bardzo dużego i pieknego psiaka :loveu:

Dzięki:)
Mam nadzieję, że jeszcze trochę podrośnie:p, ma fajną głowę i pychol i jak narazie dobre futro.

Posted

Wanilka napisał(a):
Aiko to już kawał chłopa:lol: a nie tak dawno taki wypierdasek mały z niego był:-o
Maniek to ma oczyska:lol: Wielki błękit he he ;)
Dobrze ,że moje szpicle kotów nie lubią bo pewnie bym sobie jakiegos sprawiła:evil_lol:
Mam nadzieje, że nie przerzucisz się całkiem na kocie wystaw:eviltong: i czasem młodego przewietrzysz na jakims ringu.
Ja ostatnio też nie miałam weny do wystaw ,bo mi się białego Cyca nie chciało odkurzać(bo tak po prawdzie to i nie ma po co już z nim jeździć,no chyba że dla sportu)
Ale kurdupelka niedługo zacznę wystawiać :evil_lol:
Pozdrawiam i buziaki dla zwierzyńca:lol:

Wanilka Aniele, jak miło Cię widzieć:lol::lol:

Rośnie chłopaczyna:cool3:.
Moje kundle nie miały innego wyjścia jak polubić, bo koty były wcześniej....

Ja nie mam specjalnego napędu do wystaw. Ale trzeba będzie ruszyć odwłok i trochę pojeździć z koondlem.
A koty, to tak z ciekawości bardziej.
Wasz Kurupelek bardzo mi się podoba, ciekawa jestem jak wygląda na "żywca".